Mamici de martie-aprilie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna burtici scumpici!!
Ieri am incercat sa intru pe forum nu stiu de cate ori si mergea foarte greu nici de citi nu puteam,nici sa postez se incarca greu tare ori netu sa fi fost de vina ori calc. meu...
Am cam pierdut firul,insa vreau sa le multumesc mamicilor care ne-au impartasit si ne-au linistit un pic cu cuvintele frumoase despre bb,sa va dea Dumnezeu multa sanatate voua si micutilor!
Ralucafelicitari,sa-ti traiasca baietelul,si sa fiti sanatosi amandoi!!
Lantana7bine ai venit printre noi,sedere placuta!
Eu aseara am experimentat o durere cu totul diferita,asemanatoare celei de la menstruatie dar mai puternica,pe mijlocul burtii insotita de dureri de spate .Sa fi fost contractii?In ultimul timp mi se intareste burta se face pietroi,iar bebelusha misca intr-un stil nu stiu cum mai are loc acolo in burtica de atata miscare..
la toata lumea si sa veti o zi buna!La mine incet incet se apropie de sfarsit si sunt franta de oboseala...

Raluca&bebelusa 37 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

CLARA03 m-ai speriat!Mie dr imi spune ca nu e nici o problema sa nasc normal si mi-e frica!!!! Doamne fereste nici nu vreau sa imi imaginez prin ce dureri ai trecut daca ti s-au rupt capilarele:(( E bine ca s-a terminat cu bine si bebe e bine si esti acasa cu el acu!
Dar noi astea care mai suntem.....eu sunt speriata din ce in ce mai tare....
Sanatate multa si sa iti traiasca bebe si sa te bucuri de el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara03 spune:

Draga Geta Sava,

Asa mi-a spus si doctorul meu - faimos de altfel - sa nasc natural, pentru ca par o femeie echilibrata si durerea se poate controla. Am avut incredere in el si controlul meu si n-am facut bine. Pentru ca inca mai poti face ceva pentru tine, invarte-te de-o epidurala.N-are rost sa te chinui ca un caine asa cum au facut toate mamele noastre - saracele. Pe a mea o pretuiesc altfel acum si cand ma gadesc cat chin a indurat cu mine imi vine sa plang.
Draga mea, cu o zi inante sa nasc - am nascut prematur, in spatamana 37, dupa ce mi s-au fisurat membranele - am fost la masa la matusa mea. Printre altele , m-a intrebat cum nasc si mi-a povestiti despre nasterea ei. Bebelusul venise cu fundul si-mi spunea ca a fost foarte greu. Imi amintesc ca am intrebat-o cum sunt durerile si cu ce seamana si daca sunt suportabile. Raspuns: ei, nu pot sa-ti descriu. Sigur ca le suporti, n-a murit nimeni din asta. Lasa ca vezi tu (dar nu spus amenintator). Dupa ce am nascut m-a intrebat: a fost greu? I-am spus ca a fost cumplit si mi-a raspuns: vezi tu, nu puteam sa-ti spun inante sa nasti ca sunt cele mai mari dureri de pe lumea asta.
Am intrebat pe toata lumea inainte daca doare si cum doare. Nici o femeie nu mi-a spus adevarul. Cred ca este un soi de conspiratie a matriarhatului, pentru ca nu afli nimic, nimic.
Dragele mele, daca aveti curajul sa nasteti normal si fara anestezie, ganditi-va rational cum suportati durerile de obicei. Se spune ca daca ar naste un barbat, ar muri. Stiu ca sunt nasteri si nasteri, travalii si travalii. Insa la primul copil travaliul dureaza oricum mai mult de 10 ore, iar dilatatia nu se poate face mai repede de 2 cm pe ora. Deci 5 ore sunt asigurate oricum. Dupa ce mi-au rupt membranele, asta se intampla pe la 9:30 dimineata, au inceput adevaratele contractii. Mi se parea deja prea greu cand ajunsesem abia la dilatatia 5. Iar de la 6 in sus am crezut ca mor. De felul meu tratez durerea cu calm, rational si ma controlez foarte bine. N-am urlat, insa asta imi venea sa fac. Ma zvarcoleam in pat ca un sarpe si strangeam de barele de la capul patului de am avut febra 3 zile. Stiu ca spuneam intr-una tatal nostru in gand si la un moment dat il bolboroseam necontrolat. Cel purtin pe la dilatatia 8 imi venea sa ma agat de doctor ca un copil si sa-mi faca ceva pana nu inebunesc. Am nascut in acelasi timp cu cateva tiganci - asta se intampla la Cantacuzino - care urlau intr-una: Doamne mor, doamne fa sa nu ma mai doara asa, mama, mamicuta mea si tot asa, in aceiasi gama. Stiu ca o asistemta i-a spus unei pustoaice de 20 de ani : nu mori draga, doar nasti. Asa se naste. Cand vedeam chinul fetelor astora, eram inca destul de jos ca prag al durerii si ma gandeam ca sunt isterice. Nu erau saracele, doar ca se manifestau asa cum imi venea si mie daca o scoala si o educatie in plus nu mi-ar fi stat in cale.
Poate veti spune ca va sperii. Intentia mea nu este asta. Daca mi-ar fi spus cineva inainte cum va fi, cu siguranta ca alegeam aneztezia cu ochii inchisi. Insa la modul cum mi s-au prezentat lucrurile, anestezia parea un fel de moft. Si nu tineti barbatii pe langa voi. Pe sotul meu l-am pacalit ca nu se stie daca nasc in ziu aceea desi eram in plin travaliu. Ma sunasew la un moment dat cand nu puteam sa vorbesc fara sa urlu de durere, asa ca am rugat o asistenta sa vorbeasca cu el. Si saraca i-a spus sa vina repede, ca "doamna" naste intr-o jumatate de ora. Si a venit saracu, ca vantu. A ajuns la usa salii de nasteri - dar afara, fara ca eu sa stiu ca este langs mine si ma poate auzi. Mi-a auzit scremetele de vita injunghiata si gemetele de durere si a plans ca un copil de mila. Il consolau asistentele care cum venea si mai lipsea sa i se suna ca atunci cand se tiae gaina: nu mai plange, ca nu mai moare. Daca sotii vostri va iubesc nu-i lasati sa va vada cum va chinuiti, pentru ca nu va pot ajuta cu nimic si tocmai asta ii faca sa urce pe pereti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

helloo burtici si mamici, hop si eu la datorie, sunt bucuroasa , am dormit ca un bebelus aseara , neintoarsa, pana la 10 , nici mie nu-mi venea sa cred,

clara , chiar ca m-ai speriat si pe mine, n-ai facut epidurala? bine ca s-a terminat cu bine si ca esti sanatoasa acum si tu si bebe, imi pare rau ca ai trecut prin asemenea experienta, sper sa o uiti cat mai repede

afara e frumos ma duc la plimbarica acum cat mai pot

pupici la burtici

Adriana si bebelinul 33+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

buna,

clara03 intr-adevar puiul meu mananca cam cand ii vine lui, de cele mai multe ori cam din 3 in 3 ore, dar de exemplu azi dimineata a ajuns sa-mi ceara si la jumatate de ora pentru ca de cate ori il puneam la san adormea dupa maxim 5 minute. Acum chipurile doarme de vreo 3 ore si il astept sa inceapa sa planga. Si mie imi spune lumea de programul de noapte care ar inseamna somn de la 11 la 5 dimineata dar nu e chip . In mod sigur daca ii dau la 11 mai mananca o masa pana la 5 - 6 dimineata. Tu ai incercat cumva sa ii dai suzeta, ca al meu deja isi baga degetele in gurita cu o pofta, ca nu mai stiu ce sa-i fac. eu inca nu i-am dat dar nu stiu ce sa-i mai fac cand incepe sa caute sanul pe langa el la o jumatate de ora dupa ce mananca, plus ca sta ore intregi treaz....
ma bucur ca pana la urma ai trecut cu bine peste durerile si amintirile nasterii, si eu am nascut tot natural fara epidural dar am avut noroc de un travaliu mai scurt de doar vreo 7 ore cu totul, dar sincer cu toata scoala si educatia mea nu m-am putut abtine sa nu urlu ca un animal, asta m-a marcat multa vreme dupa ce totul s-a terminat. dar pana la urma a trecut totul, si intr-adevar nimeni nu iti spune inainte cat de greu este totusi la nastere.
ma opresc aici si ma duc sa verific piticul.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Sufletelul meu de viitoare mamica poarta adanc respect tuturor fiintelor deosebit de curajoase care si-au adus puii pe lume in cel mai natural mod posibil.
Fetelor, sunteti fantastice.Bravo voua!

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

draga oana multumim de cuvintele frumoase, noi cele care am nascut cat se poate de natural, dar eu una sincer nu recomand nimanui, DACA AVETI POSIBILITATEA SA FACETI EPIDURALA, FACETI!!!!
ultima parte e parerea personala dar cred ca o impartasesc si altele....

Va pupam

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Clara03, nu ti-au facut epidurala ?
Acum nu stiu ce sa spun, nici cezariana nu-i o fericire. O prietena s-a chinuit 3 zile dupa operatie cu niste dureri cumplite si nu i-au trecut imediat dupa cele 3 zile.
Noroc ca vom uita.

Maria sapt.31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Am intrat pe forum doar cu intentia de a citi repede mesajele dar nu m-am putut abtine si m-am apucat de dat sfaturi. Dupa ce am muncit juma' de ora sa scriu, mesajul meu nu a fost acceptat(ceva cu logare incorecta). Asa ca ma incapatanez sa mai scriu odata.
Ninocikap, bebele nu are nevoie de suzeta, aceasta chiar este daunatoare: favorizeaza deformarea arcadei dentare si a palatului, predispune la otite datorita presiunii produse de suctiune, produce regurgitatii urmare a cantitatii mari de aer inghitita.
Clara, atitudinea medicului de care povestesti mi se pare de-a dreptul criminala - prin cele 8 ore de repaus digestiv si-a expus copilul la hipoglicemie(care determina convulsii ce au drept consecinta sechele neurologice). La varste mici copiii trebuie hraniti la cerere, chiar daca asta inseamna de 10-12 ori pe zi(oare cum va fi cand voi inmulti cu 2 numarul de mese?!). Pe masura ce cresc numarul de mese va scadea, in timp vei elimina si masa de noapte, dar nu acum si nu cu metode barbare.
Multa rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Dupa ce "mutanta"pediatra v-a dat sfaturi cat se poate de corecte,urmeaza alta"mutanta de sub acoperisul spiatlului",anestezista,care va reaminteste ca v-a sfatuit de nenumarate ori sa alegeti epidurala.Nasterea cu anestezie nu va scade cu nimic calitatea de mama,ci pur si simplu face evenimentul uman,nu va epuizeaza si va lasa forte ptr.expulzie.Normal ca nimeni nu va descrie exact cum sunt durerile,o mama speriata deja va resimti totul dublu si nici nu va coopera in travaliu asa cum trebuie,dar incercati si voi sa cititi printre randuri:daca am insistat de atatea ori cu epidurala,inseamna ca e necesara si va scuteste de chinuri animalice.Exista si exceptii fericite de nasteri naturale care pot spune ca nu s-au chinuit chiar asa,dar asta sunt:exceptii.Si daca tot vorbeam de sfaturi necerute,acesta este un sfat pe care l-am tot dat de cand am intrat pe forum,mai la cerere,mai din proprie initiativa,si ptr.binele vostru urmati-l:daca exista posibilitatea,faceti epidurala.

Mergi la inceput