Mamici de septembrie - octombrie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Buna seara, fetele mele dragi. Imi vine sa rad ce slaba activitate e pe aici duminica, iar peste saptamana nu mai contenesc cu cititul.

Romama, mii de de la mine pt tine. Mi-a fost tare dor sa te mai "aud". Chiar m-am gandit la tine zilele astea si ma intrebam ce mai faci, daca esti bine, daca mai intrii pe DC si nu ai timp de noi , sau nu mai ai timp deloc pt DC. Ca-mi imaginez cat de greu iti este.
Si mie mi se comprima din ce in ce mai mult timpul: Stefan nu mai doarme asa de mult, a inceput sa umble si trebuie supravegheat non-stop etc.
Pana la urma nu am inteles ce ai facut cu laptele la Alin; l-ai mai a5runcat sau nu. Eu il aruncam dupa o ora de la preparare daca nu il manca pe tot; stiu ca nu e obligatoriu ca sa nu am lapte, ca la primul copil, dar dupa simtome eu presimt xa asa va fi.
Si zici ca te chinui cu Alin cu diversificarea; saracuta de tine, numai asta nu-ti mai lipseste! Eu nu am probleme in aceasta privinta.

Ioana, si eu am cartea "Mama si copilul", tot roz si tot de acelasi autor. Ai facut fff bine ca ti-ai cumparat-o. E f bine scrisa si o sa te ajute enorm. Si nu trebuie sa o citesti de acum pe toata; citesti numai de ce ai nevoie, ca oricum uiti (cel putin eu uit ); toate la timpul lor. Pe mine m-a ajutat enorm.

Pt toate fetele: cumparati-va cartea mai sus mentionata, ca o sa aveti nevoie de ea.
Fetelor, daca e vorba de kile, vin si eu sa ma plang: in primul trimestru (in care alte mamici slabesc sau nu se ingrasa deloc) eu m-am ingrasat 4,5 kg . Foarte mult!

Si vreau sa va spun ca am o pofta nebuna (cu Stefan nu am avut pofte) de fructe de vara: cirese , capsuni , mere verzi , pepene galben , piersici etc, etc, etc. Si sincer va spun: simt ca moooooooooooooor! Doamne, mi-e gura plina de . Vai ce mult mai este pana atunci!
Si mi-e dor de salate din alea nebune cu zeci si mii de legume . (bine, salata mi-am facut cu sotul, nu o data; si erau tz legume, dar nu au gustul celor din vara )

Gata, ca v-am zapacit de cap.

Mariana, Stefan (20.04.2004) si (15 sapt.)

pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Salutare, tuturor -utelor,

Tonnia, merci pentru link-ul tau; mi-am calculat si eu si am obtinut 2 variante. Daca pun ca varsta mea e 27 de ani, asa cum e actualmente, imi iese baiat, dar daca pun 28, cat o sa fac in noiembrie (la 2 luni de la nastere), imi iese fata. Asa ca, fetelor, ce sa aleg? Asta in conditiile cand ecografia mea, prima si ultima, va fi pe 21 aprilie.
Fericitelor, voi cele care v-ati vazut puii de nu stiu cate ori, eu nu am avut posibilitatea asta . Aici trebuie sa fii cu probleme ca sa-ti faca mai devreme si mai des.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna fetelor

Sunt in al 9-lea cer .
Vineri am fost la doctor, a fost ceva neprevazut, am sunat-o sa o intreb cum au iesit analizele ca am primit acasa nota de plata (slava Domnului ca o acopera asigurarea pe toata) si mi s-au parut f multe analize. I-am povestit si de sangerarea aceea mica de vinerea trecuta cand am bagat aspiratorul in dormitor , fetele care au apucat sa citeasca pana sa dispara tot ce s-a scris in week-end, poate isi mai amintesc. A zis ca vrea sa ma vada, poate sa fac si ecograf, sa nu fie placenta prea jos. Am fost, a chemat si seful clinicii de ginecologie (ea este un fel de medic generalist) s-au uitat la colul meu, era cam iritat si parea un pic deschis in partea din exterior. si datorita manevrarilor a si sangerat un pic... M-a trimis la ecograf si pentru ca m-am plans ca de fiecare data nu mi s-a aratat si nu mi s-a explicat nimic, a sunat acolo unde se face ecograful, m-a primit pe loc si m-a luat in primire tehniciana romanca. L-a lasat si pe sot, ne-a explicat tot ce s-a vazut, ne-a dat poze cu bebe, am fost atat de fericita...la un moment dat i s-a parut ca vede o putzulica dar nu s-a pronuntat definitiv, a zis ca s-ar putea sa fie baietel. Daca imi facea si intravaginal poate ar fi vazut dar si asa eram iritata, plus sangerarea de la manevrele de acolo, batzul acela si gelul mai lipseau de acolo.Totul era bine, am sa ma duc iar vineri la control.
Suntem asa de fericiti ca in sfarsit l-am vazut pe bebe..barem tati e topit detot.. tot timpul ne mangaie si ne pupa pe burtica. L-a vazut pe bebe si este fericit. In albumul de la DC sunt 2 poze cu bebele nostru, exact din ziua in care am implinit 14 saptamani.
Greturi nu mai am decat f rar, f usoare si trecatoare, ne este somn, nu poftim decat la ce vedem, incercam sa bem cat mai multe lichide pentru ca a vazut si tanti doctora la ecograf ca nu prea bem lichide si e musai, am luat 4 kg de la inceputul sarcinii plus inca 2 decand am venit in SUA in septembrie...da scapam noi de ele, dupa..Cam astea despre noi.
Adriana_i, mult curaj, ai sa vezi ca totul va fi bine. Felicitari pentru fetita, am senzatia ca luna aceasta scorul o sa-l conduca fetitele.(noua ne-a zis d-ra ca s-ar putea sa fie baietel ca i s-a parut a fi dotat cu o prelungire dar nu e sigura si in testul chinezesc, tot baietel, poate mai echilibram un pic balanta).
Mihaela_e, incearca lamaie, limonade facute in casa unde poti controla tu nivelul zaharului, muraturi cat mai sunt, salate cu mai mult otet.
Nanadana, si eu am avut zilele trecute o scurgere un pic galben verzuie, dar vineri la control nu a iesit nimic la lama..oare pentru ca inainte de a merge la control m-am curatat un pic inauntru... nu stiu ce sa spun, vineri la control ii spun doctoritei ce am facut, atunci pe loc nu mi-am adus aminte.
Mariana sorry pt pofte, sper sa treci cu bine pana cand le poti satisface...aici se gaseste tot ce ai insirat tu..ba chiar mai mult
Monica, nici eu nu credeam joi dimineata ca a doua zi o sa-mi vad bebele, dar uite ca a fost sa fie.. Curaj si multa sanatate. Poate se razgandeste medicul tau.

PS: Am si eu cartea roz..o sa avem niste bebei crescuti..ca la carte!

Oana D - 14+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna fetelor! Ce mai faceti? Eu am fost la ski ieri, la Azuga. De fapt a skiat doar sotul, pe mine m-a tras o ora cu sania, sa nu zic ca n-am facut si eu sporturi de iarna

Eu am descoperit ca mai trebuie sa fac miine o analiza, anticorpii pentru grupa de singe a sotului (eu am O1, el A2). M-a trimis la Institutul de Hematologie.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Buna fetelor!
Va doresc o saptamana usoara si cu multe bucurii!

Tonnia, vreau si eu link-ul ala cu calculul pt ce bebe o sa ai. Asa am inteles din ce a scris Monica. Sau e pe prima pagina?

Oana, felicitari pt eco si pt ca totul e bine! Ma bucur de bucuria ta! Trimite-mi si mie niste cirese si capsuni (dar gustoase sa fie!), se poate?!

Mariana, Stefan (20.04.2004) si (15 sapt.)

pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata frumoase si o saptamana calda de primavara va doresc!

Antonia, uite ca eu am intrat in sapt. 12 si nu am avut deloc greturi, nu am nici acum si nici alte probleme. Bebicul meu are grija de mine! Si nici nu m-am prea ingrasat. Am ramas tot la 1-1,5 kg maxim. Iar partea mai frumoasa este ca, desi nu am intrat inca in al doilea trimestru, sunt plina de energie, foarte vesela si cu chef de , spre fericirea sotului!

Nanadana, strudelele de care vorbesti tu ii plac tare mult si bebelului meu. Dar numai daca sunt proaspete. Esti din Brasov?

Mi-am facut si eu testul chinezesc si a iesit ca o sa am baiat, asa cum presimt si eu! Sanatos sa fie!!!

M-am inscris la gimnastica pentru gravidute!!! 250.000/sedinta, nu este mare diferenta de Bucuresti. Oricum, de ieri am inceput sa fac 15min de gimnastica in casa, chestii nu foarte grele, dar care pun totusi muschii la lucru.

La concert nu am mai fost pentru ca racisem putin la Sighisoara si nu am mai avut chef sa ma trambalez pe drumuri si prin cine stie ce friguri. S-au dus parintii mei si mi-au spus ca a fost foarte frumos, chiar daca din Buena Vista nu mai era nimeni. Toti erau noi. Noroc cu Omara Portuendo.

Flavia 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Buna, gravidutelor.

Ioana eu sunt la CFR 2, la dna doctor Florina Mihalache. Este o tipa exceptionala si o foarte buna doctora.
E OK maternitatea la CFR2, totul nou, saloanele la fel (inclusiv AC).
Controalele le fac la cabinetul particular pentru ca nu-mi place sa astept, iar la spital e super aglomerat.

Pupici tuturor

Nicole 15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna ziua dragi burtici,

Dupa atata asteptare, iata si soarele si vremea buna....Va doresc tuturor sa aveti o saptamana insorita si cat se poate de buna.

Eu am fost sambata seara la control. Am facut eco si totul este OK, bb are 3,98 cm la respectabila varsta de 8 sapt si 3 zile. Asa ca totul fiind ok la eco, astept rezultatele de la analizele de sange. Sper din tot sufletul ca si astea sa fie ok.

Flavia, ai grija cu raceala... bea niste ceaiuri cu lamaie multa...

toate -dutzele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza gravidutzelor! Nu cumva vine primavara? Am iesit acum un pic pe afara ca sa ma alimentez si era asa de placut la soare! Sper s-avem o saptamana minunata si s-auzim numai vesti bune!
Martta, multumesc pt. raspuns! Nu-i nimic c-ai intarziat un pic, o sa-i cer si eu data viitoare poza lui BB! Deci zici ca scoate la imprimanta fara probleme, sotul meu spusese ca pt. data viitoare pregatea el sul de hartie si driver de imprimanata si imprimanta si ce mai trebuia, doar s-avem si noi poza! Asta e, dac-am fost fraiera si n-am cerut, nu mi s-a dat! Dar stati sa vedeti data viitoare!!!
Si Martta, nu te ingrijora cu ganglionii! Rubeola asta doar nu se ia chiar asa! E posibil sa existe o cauza minora dupa cum a spus si Lia si care sa se rezolve fara nici o problema! Sa ne tii la curent si s-auzim vesti bune!
Ioana, imi pare rau c-ai probleme cu doctorul tau, noroc ca mai ai unul de rezerva! Dar spune-mi si mie ce mai e cu anticorpii astia pe care vrei sa-i faci? Asta e o chestie noua pt. mine; cand se face, in ce situatii, daca grupele de sange sunt diferite sau cand?
Mihaela 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Mihaela_e, raceala deja am > Pentru bb am sacrificat un concert si o zi la ski.

Flavia 11+

Mergi la inceput