Mamici de iulie-august 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 6
Oana C spune:
[quote]Originally posted by Monica-Elena
ANIS te rog sa ne schimbi culoarea la carut ca astazi la ecografia de 22 de saptamani de la dr Pop am aflat ca vom avea un baietel .
[quote]
Monica,
La cite saptamini ai aflat tu ca ai fetita??? Ca si mie mi-au spus ca este fetita la 18+ saptamini (plus foto) si deja i-am cumparat niste hainute (adica o gramada) .... Acum ma ingrijorez sa nu imi spuna si mie altceva mai incolo .... Oricum, felicitari pt baietel!!! Sanatos sa fie!!!
Pentru fetele care au mai nascut si pt cele insarcinate, ce credeti despre clasele de nastere? Ca aici, daca vrei sa le faci, trebuie facute intre 24-30 sapt si costa 70$/cuplu. Eu ma gindeam sa le fac (sint doar 8 ore in total, in care te invata cum sa respiri la nastere si alte chestii de-astea). Voi v-ati gindit la asta, iar cele care mai au copii, le-ati facut inainte de a naste si daca ajuta?
Va pup,
Oana C si 22 sapt
blackpanterro spune:
Buna fetele,
nu prea a fost miscare pe forum astazi, poate pt ca se apropie weekend-ul?
Felicitari pentru baietel Monica Elena, sa fie sanatos si cuminte la mami in burtica :)
Oana si mie mi-a spus doctorul ca pot incepe cursuri pt nastere dar sincer nu stiu cat de mult ajuta.Am auzit atatea povesti precum ca la nastere sunt o gramada de femei care uita complet ce au invatat la cursuri datorita durerii, emotiei etc. plus ca asistentele sunt acolo cu tine si iti spun ce trebuie sa faci si cum sa respiri.La ce bun sa faci aceste cursuri daca ai tot ajutorul acolo cu tine?
Adriana si Aidan 23sapt+5zile
anis spune:
Monica...Felicitari pt baietel!! Daca nu se schimba nimik la mine...poate ne incuscrim ...oricum noi tot surori ramanem
Irina...stai linistita cred ca toate avem pitici pe creier ...de auzit nu deslusesc daca e inimioara...dar aud clar miscarile in lichidul amniotic..iar cand loveste in burtica , se aude ca si cand ar lovi direct in stetoscop...Cred ca bataiele inimii sunt estompate de lichid..poate mai incolo...oricum e ceva incredibil..asa de tare ma linistesc cand o aud pe bebelina...
Apropo voua la cate luni va zis dr sexul bb? Mie la aproape 15sapt+2zile.Cred ca era destul de mare si sper sa nu se schimbe ceva...
AniS si bebelina mea dulce 18+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Katink spune:
Oana C,
si aici se fac acele cursuri pregatitoare pentru nastere. Din cate am inteles pe langa faptul ca inveti cum sa respiri si ce se intampla cand nasti, mai faci si ceva gimnastica, exercitii de relaxare, masaj (si asta e bine sa mergi cu partenerul..)...
La spitalul la care m-am gandit sa fac eu cursul si apoi sa si nasc, spun ca trebuie cu cel putin 10 saptamani inainte de termen sa incepi cursul pentru ca sunt 14 sedinte si e bine sa le faci inainte de nastere ca apoi daca la faci prea devreme uiti.
Aici mama nu plateste ca acopera asigurarea, in schimb partenerul tr. sa plateasca 60E. Cel putin in cazul meu asa este.
Eu chiar luni vreau sa sun si sa ma programez sa vad ce cursuri au si in ce perioade... Din cate stiu se ocupa destul de repede locurile si e bine sa te programezi din timp.
Monica,
Felicitari pentru baietel, sa fie sanatos! Din cate tin minte tu ai aflat parca printre primele ce ascunde burtica ta... dar se pare ca e inca cu surprize
Numai bine,
Katink si bebelusa mea scumpa 19+
pisi_ella spune:
Buna, fetelor!!!!
Citesc ce scrieti si imi vine sa rad, aducandu-mi aminte cum eram si eu la prima sarcina! Tot timpul eram cu mana pe burta, daca simteam ca nu misca cateva ore...aoleu...ce-o fi????? Ce s-o fi intamplat????? Si ma frecam pe burta ca sa o simt miscandu-se, ufffff!! Pana la urma, saraca, se misca, cred ca de multe ori am trezit-o din somn si cu siguranta ca m-a injurat, acolo, in legea ei!! Ma gandeam la toate relele din lume, am vrut si eu sa cumpar un stetoscop sa-i ascult inima in fiecare zi, insa si sotzu' si maica-mea au zis ca-s nebuna si am renuntat! Ma trezeam si noaptea sa ma pipai pe burta, sa vad....mai misca???? Eram nebuna, zau!!
Acum insa....parca nici nu simt ca-s gravida! Bine, simt, ca am ditamai burtoiu, da' zau daca-mi fac cea mai mica grija!! Misca bb...nu misca...treaba lui! Daca dr. zice ca e ok....pai e ok, de ce sa-mi fac eu griji? Intr-un fel, uneori ma invinovatesc ca nu-mi pasa si nu ma gandesc la bb asta asa cum ma gandeam la Emma pe vremea cand era in burtica...Dar e normal sa fie asa, se pare! La a doua sarcina nu mai esti asa disperata ca la prima, totul e cat se poate de natural si firesc, nu ai de ce sa-ti faci griji. In plus....copilul cel mare iti ocupa tot timpul si toate gandurile...Mai ales ca Emma e inca mica, are 1 an si 10 luni....Chiar prea mica, zic unii, care ma intreaba cum de am curajul sa mai fac un copil!! Ei, uite ca am si abia astept sa-i vad jucandu-se impreuna!!
Am fost si eu ieri la dr., bb e bine, e tot....baietel, analizele au fost bune, listeria nu mai am, a iesit super-ok analiza...ma gandesc poate au gresit-o prima data...
Am luat cam 4 kg jumate, zic ca e bine.
Pentru raceala...ceai, lamaie, paracetamol. In caz de dureri in gat, fenosept, faringosept...Mai e bun si Oscillococcinum, mie imi face mereu super-bine!! Imediat pleaca raceala!
Va pupam,
_Ella, Emma & din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
Delia spune:
Fetelor, scriu asa tarziu ca mai mult am stat in pat!
Cristina: multa sanatate si sa te refaci cat mai repede!
Anis: eu am stetoscop si nu am putut sa localizez (la Codrin ca acum nici n-am mai incercat) inimioara, asa ca m-am lasat pagubasa...
Am fost la Pop azi si mi-a dat o veste... ca mi s-a scurtat colu' 2,8 cm si astept sa vad ce tratament iau ca acum numai No-Spa si repaus.
In schimb mi-a confirmat ca este fetitza si poti sa-i treci numele deja IRIS.
Multi pupicei tuturor si sa auzim numai de bine!
Delia si Codrin
nicoll_mada spune:
Buna fetelor!Daca ieri a fost ceva mai putin trafic,azi parca toata lumea ar fi in hibernare.
Delia si Katink,va multumesc frumos pentru informatiile legate de echo.Este drept ca eu ma simt foarte bine,nu am avut nici o problema de la 6 saptamani (atunci pierzand mici cantitati de sange),dar chiar sa nu fie nevoie sa vada cum s-a dezvoltat BB?Oricum cred ca luni voi face o programare la dr.Iosup,parca nu ma pot abtine!Toate va vedeti puiutii cum se misca,ce fac,cum s-au dezvoltat,numai eu nu stiu nimic.
Pana luni va pupic si sa aveti grija de voi si BB-ii micuti si draguti!
nicoll_mada 20 sapt
MMN
anis spune:
Chiar ca e hibernare pe aici....
Ma uitam...la listutza...doamne ce de baietii pe iulieee....
AniS si bebelina mea dulce 18+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
corbioana spune:
Buna tuturor burticilor si un we placut!!! Eu am fost plecata la capitala zilelel astea si am avut cam mult de citit de la voi ati fost harnicute
Monica sa-ti traiasca baietelul!!! Bun venit in clubul tractoraselor!!!Deci se mai pot inca insela doctorii astia! Ei, voi doi sa fiti sanatosi!
Delia ce frumos ca ai fetita! Pt ca tu ai deja un baietel! Si superb numele ! Sa-ti traiasca si sa fiti si voi sanatoase!!
Mai fetelor am umblat de m-am saturat prin Bucuresti la magazine dupa haine de gravidute si ori eu nu ma pot obisnui cu ele ori nu sunt ce vreau eu ca tare dezamagita am fost si am venit acasa cu mana goala.. dar bineinteles cu bani cheltuiti pe tot felul de prostii prin Carrefour alea alea, ca deh...stiti cum e...Cred ca va trebui sa-mi fac cate ceva sau pur si simplu sa n ma mai agit, sa iau ceva cu un numar-doua mai mare si asta e...
Va pup,
Ioana
22 S
blackpanterro spune:
Nici un pic de miscare pe forum din cate vad, cred ca este prima data de cand nu am ce citi pe forum
Am observat ca de cand am inceput sa fac yoga prenatala nu ma mai doare abdomenul de la marirea uterului, parca e mai bine ma simt mai elastica :)
Exercitiile sunt simple, de intindere, maini, picioare, corp, dar pe cat de simple pe atat de binefacatoare.
De aceea recomand tuturor sa faca exercitii de intindere, 20min pe zi, va ajuta mult la nastere :)
O zi buna si o seara placuta
Adriana si Aidan 23sapt+6zile