Mamici de mai-iunie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Buna seara la burtici!!!
Eu 4 zile nu am avut net, asa ca nu am putut raspunde.
Cred ca vin si eu vineri la intalnire.
Sa va spun ce am descoperit: uitandu-ma in oglinda am observat ca partea dreapta a stomacului este mai bombata decat stanga. Voi ati patit asa ceva?

Pe curand,
Margott

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Probleme minore in timpul sarcinii

Odata cu debutul sarcinii apar si unele probleme minore care va impiedica sa va bucurati de momentul atat de special al aducerii pe lume a unui copil. Din fericire ele nu sunt serioase si in general, se datoreaza pregatirii organismului pentru nastere. Multor femei insarcinate li se intampla sa simta dureri in tot corpul dar mai ales la incheieturi. Senzatia este legata de relaxarea articulara produsa de hormonii de sarcina. Senzatia de intepatura care apare uneori in zona pelviana se datoreaza intinderii ligamentului rotund care mentine uterul suspendat in abdomen. Falsele dureri de nastere apar in ultimele saptamani de sarcina. De cele mai multe ori toate aceste dureri trec dupa o baie calda, relaxanta.

Atentie insa, daca durerile sunt intense si persistente cel mai bine este sa chemati un medic. Durerea de spate este cea mai frecventa problema la femeile insarcinate pentru ca pe masura ce uterul creste in greutate, curbura spatelui se accentueaza. Pentru a evita aceste dureri de spate incercati sa va aplecati indoind numai genunchii, sa nu ridicati obiecte grele si sa nu purtati tocuri; sa nu stati foarte mult timp in picioare. Relaxati-va umerii sau sprijiniti-va de perne cand stati pe pat. Cand vreti sa va odihniti, culcati-va pe o parte cu picioarele indoite de la genunchi si pe un pat tare.

Constipatia - o alta problema a femeilor insarcinate - se datoreaza in mare parte efectului relaxant al hormonului de sarcina care reduce tonusul muscular intestinal. Constipatia poate fi evitata printr-o dieta variata: cereale, fructe si legume proaspete, sucuri de fructe, ceaiuri de lamaie baute inainte de micul dejun. Puteti folosi uneori si laxative usoare. Senzatiile de lipsa de aer si de ameteli apar datorita faptului ca plamanii nu mai au suficient spatiu de distensie din cauza cresterii uterului.

Incepand cu saptamana 36 de sarcina va veti simti mai bine deoarece capul bebelusului coboara, pentru a se aseza in pozitia pe care urmeaza s-o aibe la nastere. Daca vi se intampla des sa simtiti ca nu aveti aer desi nu ati facut nici un efort fizic deosebit, consultati un medic. Lesinul sau starea de lesin de la inceputul sarcinii apare din cauza scaderii tensiunii arteriale. In aceasta situatie este recomandat sa va asezati pe un scaun sau sa va intindeti (la aer); sa va descheiati la haine si incercati sa aplecati capul, pentru a creste circulatia sangelui catre creier. Dupa ce va simtiti mai bine puteti lua o gustare bogata in proteine si carbohidrate.

In primele si ultimele luni de sarcina senzatiile de oboseala se vor accentua, de aceea medicii va recomanda sa va odihniti cat mai mult. Aceasta nu inseamna ca nu puteti face cateva exercitii fizice, aceasta pot avea efecte benefice. Este important sa aveti o dieta echilibrata. In primele luni de sarcina mictiunile vor fi frecvente. Uneori nu mai aveti control asupra vezicii urinare. Pentru a evita pierderile involuntare de urina puteti face exercitii pentru musculatura pelviana. Incercati sa evitati cantitatile mari de ceai sau cafea pentru ca ele pot avea efect diuretic.

Durerile de cap pot fi rezolvate cu doza de paracetamol recomandata de medic, pentru ca acesta este un medicament nepericulos pentru sarcina. Atunci cand aveti indigestie nu luati mdicamente fara sa intrebati medicul. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa identificati alimentul care a produs "arsurile la stomac", sa mancati mese mici si dese, sa evitati mancarurile condimentate, foarte reci sau foarte calde. De asemenea, cand mancati trebuie sa stati cu spatele drept. "Hemoroizii sunt grupuri de vene inflamate la nivelul rectului." Pentru aceasta problema recomandarile medicului sunt: beti multe lichide si mancati alimente bogate in fibre, faceti exercitii fizice etc.

Insomnia apare si ea catre sfarsitul perioadei de sarcina pentru ca veti avea dificultati in a gasi o pozitie comoda pentru odihna. Va este de ajutor daca beti un pahar de lapte caldut, sau o baie calda inainte de culcare. Incercati sa va "echilibrati pozitia corpului" folosind perne. Daca aveti mancarimi de intensitati tolerabile puteti folosi creme de piele de buna calitate. Atentie insa, daca aveti urina inchisa la culoare, scaune declorate, icter si daca mancarimea este generalizata de cateva luni mergeti la medic: acestea sunt semnele unei boli rare numite colestaza ostetricala. Aceasta poate duce la nastere prematura, fat mort sau care se poate naste cu grave probleme de sanatate.

Uneori, dupa nastere apar hemoragii la mamele care nu s-au tratat la vreme de colestaza. "Raul de dimineata" (greata, varsaturi) apare si el din cauza schimbarilor hormonale. Pentru a evita aceasta stare beti o ceasca de ceai si mancati un biscuite inainte de a va da jos din pat. Evitati miscarile bruste. Gustarile pe care le serviti trebuie sa fie dese si daca observati ca unele feluri de mancare sau alimente va fac rau, scoateti-le din dieta dvs. Nu luati medicamente impotriva greturilor fara sa discutati cu medicul. Uneori in timpul sarcinii apar sangerari nazale, amorteala si furnicaturi, edeme, inflamatii ale gingiilor. Ele trec destul de repede, dar daca observati ca exista o problema, mergeti la medic: unele persoane sunt mai sensibile ca altele. Femeia insarcinata trebuie sa-si odihneasca picioarele cat de des se poate, sa poarte haine lejere si incaltaminte fara toc.

Autor: Cornelia Constantin (http://www.efamilia.ro/arhiva/intimitate/1/bebei.htm)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata burticutze! Io pic de somn (mi-a dat desteptarea fie-mea din juma in juma de ora azi-noapte), asa ca va rog sa ma scuzati dar azi n-o sa prea butonez pe-aici. Sunt cu ochiul pe voi insa, si o sa actualizez ori de cate ori e cazul listuta!

Deci, Vineri 18.03.2005, ora 18.00, locatie La Mama (cel din spate de la Eva) a doua reuniune de burtici!

S-au inscris pe lista pana acum: gabitzam, simonaeus, Mickyyy, andutzy, Luluku, Androix, andreea.a, fran, babygirl, Margott si lucas.

Daca am scapat pe cineva, dati un semn ca's cam aiurita-n ultima vreme. Lista ramane deschisa tuturor.

Mickyyy (27 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

Fetelor, noutatzi: s-a deschis fabrica de laptic fulga , pe partea dreapta a bucurestilor.. de vineri tre' sa port tampon la sanu' drept.. , sa vedem cum stam cu stangu'.. daca devine si el productiv..
Oricum ma simt deja un fel de mamica , "produc" ceva bun de papat... brrr, tati a luat o la goana cind a vazut productia de milk.. ca nu prea semana a lapte.. i am tot explicat cum e cu colostrul.. dar.. nimik, era departe deja, vorbeam singura....
pin' la urma cum a ramas? cu intalnirea? ptr vineri la "la mama" , o sa va anuntz si io din timp, treaba e ca e f. posibil ca tocmai vineri sa ma duc la Nayel.. la echo. , sper sa vorbim si despre cum o sa nasc..
E super afara, in sfirsit miroase a primavara.. hai scularea puturoaselor...
Crissi si 28+

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

quote:
Originally posted by Luana
in mai, pe 22 mai 2005, sarcina mea implineste 40 saptamani. Asa ca baietelul nostru e bebe de mai 2005.

Buna Luana! Bine ai venit printre noi. Hai sa te trec pe lista cu bebelusul tau de mai

'neatza fetele, mai pe la prinz! Eu inca mai lenevesc, dupa un weekend in care am umblat brambura :) Am venit la servici sa ma odihnesc putin

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Salutare burtici!

Noi suntem bine, bebitza e foarte activa, dar tot nu-mi dau seama care este pozitia ei.
Vad eu la control peste cateva zile.
Vineri n-am fost la serv. si am lenevit acasa, iar in we am facut acelasi lucru .
In plus am mancat o groaza de prajituri si am observat ca am luat 1 kg in doar 3 zile !!!

Luana, bine ai venit. Sarcina usoara si bebe sanatos.

Andutzy si eu simt acele intepaturi deasupra uterului si este normal.

Speranta mai lasa si tu treburile pe mai tarziu, fa-le pe rand, ca trebuie sa te si odihnesti.
Am vazut ca oscilezi intre mocheta si parchet.
Daca nu te superi iti recomand parchetul laminat care e calduros, frumos, ieftin, se monteaza usor si repede(noi l-am montat singuri )si cel mai important se curata f usor.

Hai fetelor, inscrieti-va pt. intalnire

Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Buna dimineata ! La mine au inceput sa se indeseasca contractiile, am ajuns sa am chiar si la fiecare 5 min. si sunt mai intense si din cauza asta sunt cam ingrijorata. Am luat No-Spa 2/zi si parca s-au mai atenuat putin, dar tot mai apar.
O alta problema sunt durerile de spate-picioare (lombosciatica), motiv
pt. care fiecare pas pe care-l fac e dureros. Nu mai ies din casa deloc.
Sper ca voi sa va simtiti bine.
Va pup,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Mariamunteanu, si eu am avut contractii dese si dureroase si dr mi-a zis ca iau 2 NoSpa/zi in mod curent si cand sunt mai dese si eventual dureroase sa-mi pun si 2 supozitoare de scopantil. Pana acum nu a mai fost cazul dupa ultima vizita la dr, dar daca va mai fi cazul eu am Scopantil in casa. Poate ar fi bine sa ai si tu. De dureri de spate nu mai vorbesc, ca poate daca nu mai vorbesc nu mai exista. Yeah, right...

Fetelor, a mai trecut o luna si ma pregatesc sa reinnoiesc listuta cu kilogramele castigate. Incep eu, lina, 31 saptamani incheiate, +9 Kg. Adica am luat numai 0.5 Kg intr-o luna, desi mi-a crescut burtica destul de mult. Dar mi-am supravegheat destul de mult regimul si am incercat sa evit caloriile goale. Ma declar multumita, desi eu nu voiam mai mult de 10 Kg cu totul. Dar socoteala de acasa...

Deci, cine doreste, va rog dati-mi datele asa: nume, saptamani incheiate, kg castigate.

Pe listuta voi pune in paranteza la fiecare (cele care erau pe lista anterioara) si kg de pana acum o luna.

Pupaturi si sa vedem mesajele celor interesate de subiect. Mickyyy, ignora subiectul

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna ziua, butici!
Nu stiu ce e azi cu mine, dimineata mi-am luat tensiunea si aveam 10 cu putin, dar acum cred ca e mai jos, deoarece sunt fff ametita, ma doare capul si imi pica ochii in gura. E adevarat, sunt trezita si foarte devreme, prietena mea, cea care va fi si nashica lui bebe al nostru e si ea( Doamne-ajuta) gravidutza. Saraca se chinuia de 2 ani si jumatate si nimic, nimic. Acum printr-o minune se pare ca a ramas si am fost cu ea la doct. mea sa o vada. Lui bebe mic ii bate inimioara, dar are amenintare de avort deoarece sangereaza 2 stropi de vreo 3 zile. Dar f putin.
Eu nu am avut probleme cu ultima sarcina, cea pe care o duc acum, dar stiu ca dintre voi au fost fete care au sangerat si bebe pana la urma a stat acolo, cumintel. I-a dat sa ia Duphaston, No-spa si Acid Folic. Ma rog la D-zeu pentru ei, deoarece isi doresc si ei foarte mult un bebe si il merita cu prisosinta!!! Daca va mai aduceti aminte de inceputurile voastre si de astfel de patanii, poate ne scrieti si noua, sa ne ziceti daca medicatia este potrivita si daca sunt sanse sa fie bine. Sangerarea este slba, max 2 picaturi pe zi( maronii si acum rozalii).

In rest, noi suntem bine, abia asteptam intalnirea de vineri. am avut un week-end linistit, in care am reusit sa mai curatam camera lui bebe dupa proaspata zugraveala.

Va pupam,
Dragos Alexandru, 31 saptamani de la UM, DPN 24 mai si

Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Andutzy, 30 saptamani incheiate, 9 kg puse (1 in plus parca fata de luna trecuta).
Merci mult

Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput