Mamici de mai-iunie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Simona concediul de maternitate este 85% din salariul brut, cel pe care il ai inm cartea de munca. Eu maine vin ultima zi la servici, de luni sunt in prenatal URAAAA

Mari31+ saptamani DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Buna fetelor, am trecut si eu sa va salut. Astazi ma simt un pic mai bine, moral vorbind. Tocmai m-au anuntzat ca trebuie sa fac analizele vinerea viitoare pe 18, cica trebuie sa ma prezint la spital la ora 7.30 si sa stau acolo jumatate de zi, pentru a-mi lua de mai multe ori singe. Sper ca de aceasta data sa iasa bine glicemia si sa nu fie vorba de nici un diabet.
Va doresc multa sanatate la toate.

Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ola,
in ceea ce priveste concediul prenatal, eu stiu ca nu platim cotizatia pentru casa de asigurari de sanatate.
in ceea ce priveste schimbatul copiilor, nu ma speriati ca eu am o adevarata teama /putin spus/ de chestia asta. sunt in stare sa ii pun o bratara la picior sau altceva ca sa nu o incurce! nu prea am incredere in bratarile care li se pun la spital care se pot desprinde accidental sau nu.

Mergi la inceput

fetelor am comis-o!!!!!!! am mancat portocale din alea tratate de ramai cu urme rosii pe mana. stiti cumva despre ce substanta este vorba? poate afecta copilu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Monu am inteles la stiri ca acele portocale erau injectate cu un colorant numit si E 120.Nu iti va face nimic rau.Se gaseste si in chips-uri si in mezeluri.Este adevarat ca poate produce alergii dar daca nu ai avut nimic...
Daca esti foarte ingrijorata mergi la un medic,el iti va da cu siguranta incredere.

Va pup si nasteri usoare fetelor,ca se apropie!

Giana,mamica de iulie-august 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna fetelor,am ajuns si eu in sfirsit la computer dar sint foarte obosita.A sosit ieri mobila Biancai si am facut mutarile dintr-o camera in alta.Am spalat si hainutele bebelusului,le-am calcat si mai trebuie sa le pun in dulap.Vreau sa fie totul gata din timp,sa nu le fac pe toate in ultimul moment,mai sint vreo 6/7 saptamini pina la evenimentul cel mare.

Numai bine

AncaDPN08.05.05si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Giana, merci mult pentru info. o sa caut info de spre E 120. sincer nu am domrit toata noaptea de griji. mor de ciuda. se chinuie omu' atata sa aiba un bb, sta acasa cu tratament iar dobitocii astia isi bat joc de noi in numele profitului. e clar ca in Romania nu s-a auzit de siguranta alimentara - sau cum se numeste!!! sau nu le pasa deoarece nu pot interzice utilizarea lor iar pe comercianti ii doare la bascutza deoarece nu vor sa afiseze ca anumite produse / legume, fructe / au fost tratate cu E-uri. macar sa nu mor proasta.
eu am si un fond mai alergic asa ca aseara am avut o reprize de alergie de nu stiam ce sa mai fac. idiotiiiiiiii!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Monu, dar se deosebeau in vreun fel portocalele alea? Erau mai "colorate" ca de obicei? Sau ti-ai dat seama doar dupa ce ai mincat? Eu cumpar foarte multe portocale in fiecare saptamana, si as vrea sa stiu daca imi pot da seama inainte sa le cumpar daca sint tratate sau nu. Le-ai luat din piata, supermarket sau magazin din cartier?

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

portocalele au fost cumparate din piata. initial s-a spus la tv ca inainte de a le cumpara sa ne uitam la mainile vanzatorilor sa vedem daca sunt patate cu rosu. doar n-or fi fraieri! normal ca nu erau. aseara insa dupa ca am mancat a venit sotu' la mine val vartej, a deschis lumina si mi-a luat mainile la control. eram patata cu rosu pe degete cum am tinut de coaja portocalei. asa ne-am dat seama. si in plus eram amandoi patati cu rosu pe mana. era un rosu ca de carioca. este vorba de E120 considerat periculos si care da reactii alergice. partea proasta este ca nu stiu daca au fost doar stropite sau si injectate cu E120. ca dintii / limba nu erau rosii.
mai fain este ca de 3 zile mananc seara cate o portocala si nu am realizat ca erau stropite. prima data am crezut ca m-am patat de la hartia de ciocolata.
din pacate am inteles ca nu pot fi interzise si scoase de pe piata. dar macar putem fi avizati.
inca nu am gasit info despre efectul asupra fatului. nu e o cantitate mare vreo 3 portocale, dar asta conteaza mai putin cand e vorba de un bb

atentie la ce mancati!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna dimineata mamici cu burtici

simona, multumesc pentru intrebarea legata de cununie. inca n-am stabilit data, deocamdata inca asteptam rezolvarea actelor si preschimbarea celor necesare; in plus inca n-am rezolvat problema costumului pentru tati, care e nazuros; apoi de-abia ieri am cumparat gresie pentru bucatarie, mai ramane de hotarat si cumparat mocheta sau parchet pentru dormitor, si mocheta pentru hol - din pacate nu gasim banii in pom, si ca atare le facem si noi iavas-iavas; ma gandesc cu groaza ca ne va trebui o gramada bani si pentru nastere + cele necesare lui bb, dar sanatosi sa fim noi ca le dam de cap. oricum stati linistite ca va voi anunta data evenimentului, nu scapati!

cu portocalele tratate am inteles ca se pot verifica prin stergerea cu un servetel alb, daca ramane culoare pe el e clar ca au fost chimizate

am retinut data si locul intalnirii, dar va anunt saptamana viitoare, mi-e greu sa stabilesc de pe o zi pe alta, daramite pentru saptamana viitoare si nu vreau sa par neserioasa

in rest bine, marti ma duc din nou la analizele de sange si apoi la ginecolog. zic eu toate sunt bune dupa cum ma simt, cu exceptia indigestiei din cauza mucenicilor cu multa nuca de ieri, noroc ca mi-a trecut.

un week end placut si mai calduros

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput