Mamici de mai-iunie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Fetele, va intrebasem mai demult de vaccinurile din lunile 7-8. Ati avut dreptate, este un singur vaccin, antitetanos, dar care se face in doua doze. Eu am facut prima doza si peste o luna merg si pt cealalta.

Cornelia, cred ca avem toate sansele sa ne intalnim in spital .

Eu plec acum sa fac primele cumparaturi pt. bagajul de spital. Toata lumea m-a sfatuit sa incep sa il fac, asa ca ma conformez. V-am pupat si ne vedem mai tarziu.

Lili si bb Sergiu 32 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

despre ce vaccin antitetanos vorbiti? ca eu nu stiu nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Carolinah, de ce este hemorzom interzis in sarcina?

Miky, multumesc. Sa-nteleg ca in perioada sarcinii n-am sanse sa scap de el ci doar sa ma doara mai putin..? Spuneai ca mama ta inca are hemoroizi? Apare din cand in cand, sau e acolo mereu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Andutzy pui, ai grija de tine sa te faci bine.
Suntem alaturi de tine.

Multam de info ref. la secretie.
Cred ca era de la fe fiindca n-am mai luat si a devenit alb-galbui, dar oricum maine merg la dr. si-mi mai fac o analiza pt. linistea mea.

Am citit mesajele de dim , dar scriu abia acum, deci nu va suparati ca nu mai stiu care ce a scris.

ref: hemoroizi.
Am si eu unul, dar nu a fost dureros decat doua zile.
Dr. de fam mi-a dat hemorzon unguent si supozitoare, plus ceai de galbenele.
Ar fi trebuit sa le folosesc de 2 ori/zi , dim si seara.
Dr-ul gineco mi-a spus insa sa le folosesc doar daca e absolut necesar si prin urmare am folosit doar ceaiul (extern fireste) si unguentul, timp de 2 zile.
Cum am mai spus, acum inca e acolo, dar nu mai doare.
Dupa spusele drei de fam ar fi trebuit sa treaca in cca o sapt. si nu apare numai urmare a constipatiei ci este o insuficienta venoasa, la fel ca si varicele.

ref.: greturi
eu nu am asa ceva, dar la mamici de mart-apr. sunt multe fete care spun ca parca le-au revenit greturile de trim I.

ref.: concediu
cum am mai spus, de la 1 apr. imi iau prenatal. voi fi in sapt. 34.

parca mai erau si alte intrebari, dar eu sunt cam uituca de la un timp.

Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Vai, salutari si tinem pumnii pt Andutzy sa fie bine.
Luluku grupele de sange sunt diferite, Rh-ul e pozitiv. Eu am 01 si tati AII. Eu citisem intr-o brosurica de prin'86 ca se face dozare de anticorpi in acest caz si cand ma pregateam sa o intreb pe doctorita, m-a trimis chiar ea. Si se repeta in sapta 30-32.
Va tot aud ca luati fier, eu am luat vreo luna si atat nu mi-a mai dat decat vitamine sa iau.
Vedem dupa urmatoarele analize cum stam.

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Mi-am mai amintit...
Nefertari spuneai ceva de prosop dublu cu gluga.
Eu am mai vazut asa ceva (nu stiu daca duble) la 190 - 250 mii, in Titan.
E mai ieftin in Obor, sau e diferit de altele?

Simonaeus si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

babygirl, mama il are acolo mereu, si de mult timp. Prea multe amanunte nu stiu, ca n-am stat la discutii cu ea pe tema asta.
La mine au aparut si s-au retras dupa nastere. Dar pe timpul sarcinii nu s-a simtit nici o ameliorare, din contra, cresteau pe zi ce trece, asa ca nu prea ai ce face, decat sa astepti. Si eventual sa eviti e cat poti constipatia ca sa nu se agraveze.

Legat de concedii....eu mai am de gand sa stau vreo 2 luni pe la birou! Planul meu e sa vin toata luna aprilie si mai cat se va putea (eu as vrea si toata luna mai, dar nu depinde doar de mine). Da' cum sunt printre cele mai mici burtici (28 de saptamani cred ca fac azi, ar trebui sa umblu pe la semnatura) e normal!

deci, pana la urma, pentru vineri seara la "la mama" mai avem doritori? ca sa facem si noi rezervare maine!

Ultimul mesaj pe tema asta suna cam asa :

Vineri 18.03.2005, ora 18.00, locatie La Mama (cel din spate de la Eva) a doua reuniune de burtici!

S-au inscris pe lista pana acum: gabitzam, simonaeus, Mickyyy, andutzy, Luluku, Androix, andreea.a, fran, babygirl, Margott si lucas.

Mickyyy (27 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

nu vreau sa va sperii dar am si eu o ? situatia nu se refera la mine. este posibil ca o malformatie la inima a unui bb sa nu se vada la echo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Eu m-am ales cu o programare la dr. vineri la 17,30 deci voi ajunge mai tarziu, sper sa va mai prind ...
Luluku- pai cred ca dupa burti ne recunoastem cel mai bine...
Anky- cum adica s-a intors si simti miscarile jos ?
La mine BB era in pelviana acum 4sapt. - la ultima eco- avea capul sus in dreapta- iar eu simteam miscarile jos in stanga...de la picioruse m-am gandit...De cateva zile simt sus in stanga - si eu credeam ca asta insamna ca s-a intors ... De fapt simt miscari doar pe stanga - si sus si jos... vineri maerg la eco- sper sa ma lamuresc...
Nefertari - eu intrebam de nume - mi se pare o alegere super...sa-ti traiasca bebelusa...
Mey- dar voi v-ati gandit la nume si pentru sexul opus- in caz ca au gresit la eco- vreau sa zic ?
In legatura cu hemoroizii:
Mie mi-au dat sa iau Ginkor fort (capsule) pentru circulatie- aveam carcei la picioare intr-o veselie- si pe prospect zice ca e bun si pt. hemoroizi. Se poate lua in sarcina fara probleme. Mie mi-a facut bine- chiar am scapat de carcei (erau din cauza de circulatie- nu din lipsa de Ca).
La indicatii zice asa: este un med. venotonic (creste tonusul venos) si vasculoprotector (creste rezistenta vaselor mici)
Este indicat in : tulburari de circulatie venoasa ale membrelor inferioare, boala hemoroidala.

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Monu, cred ca depinde de malformatie si de cit de performant ecograful si de cit de meserias e doctorul care se uita.

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput