Mamici de mai-iunie 2005 (37)
Raspunsuri - Pagina 13
Cornelia spune:
Ada_74, cand am nascut-o pe Maria, cum am ajuns la spital am anuntat ca fac pe mine (credeam eu ca de toate
). Nu m-a bagat nimeni in seama. Cand m-am urcat pe masa, le-am amintit. Au ras si mi-au zis ca nici nu imi inchipui ce bucurosi sunt ei daca fac eu pe mine. SNu mi s-a parut ca glumeau
. De fapt, asta inseamna, ca bb si-a facut loc sa iasa. Nu am reusit totusi sa ma fac de ras, dar mi-am dat seama ca nu ii interesa absolut de loc aspectul asta. A, si nu s-a pus deloc probleme clismei. Parca erai din Constanta, nu?
Va pup,
Cornelia
(31 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2
Ada_74 spune:
Cornelia, multumesc mult.
Masuratorile mele sunt: DBP=84 mm, AC(sau HC)=300 mm, FL= 58 mm, foarte apropiate de ale tale. Asta inseamna ca si bb-ul meu are vreo 2 kg !! Ce baieti mari avem !
Da, sunt din Constanta. Sunt convinsa ca pe ei nu ii intereseaza aspectul asta, probabil sunt obisnuiti, dar din cate ma cunosc eu, probabil prima mea reactie ar fi sa incerc sa ma tin sa nu fac pe mine, decat sa imping
. Poate fac clisma si la cerere.
Lili si bb Sergiu 32 sapt.
Mickyyy spune:
Neata burticute!
Eu am nascut natural, fara clisma si n-am facut nici kk pe masa. Asta din cauza ca am fost mult prea constipata ca sa mai iasa ceva 
. Desi atunci cand impingi exact asta-ti spune moasa, fa-o ca si cand ai fi constipata si nu poti sa iesi afara, adica "screme-te" puternic. Oricum, stati linistite, doctorii sunt obisnuiti cu asa ceva, e normal.
Cat despre hemoroizi, babygirl, am o veste bunicica pentru tine, eu la prima sarcina am capatat o frumusete de hemoroizi, mai ales dupa nastere se accentuasera rau de tot. Am folosit si eu Hemorzon (dar rar de tot si doar in caz de forta majora, pentru ca stiu ca nu e prea recomandat in sarcina) si a avut efect. Vestea buna e insa ca la vreo 3-4 luni de la nastere au disparut aproape cu desavarsire. De fapt medicul imi spunea la fiecare control sa stau linistita ca o sa dispara dupa nastere, dar sincer nu l-am crezut. Acum eu cred ca depinde si de mostenirea genetica, mama a facut hemoroizi cand a fost gravida cu mine si nu i-au trecut nici in ziua de azi, eu acum la al doilea bebe nu am deocamdata deloc, desi e posibil sa-mi reapara spre sfarsitul sarcinii.
Mickyyy
(27 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Cornelia spune:
Ada_74, pana la urma ne intalnim in spital
?
Carolinah, cu strategia e simplu. Mie de ex., mi-ar fi convenit sa intru mai tarziu in maternitate pt. ca 85% din veniturile pe ultimele luni depasea cu mult indemnizatia de ingrijire copil si ar fi fost bine sa iau mai multi bani dupa nastere. Doar ca nu am mai putut sa mer la serv., asa ca nu m-am mai gandit la asta.
Va pup,
Cornelia
(31 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Irinuta spune:
Asa stiam si eu, ca orice ai face, faci de amandoua.
Colega mea care a nascut a facut epidurala si mi-a spus ca a facut si treaba mica si mare si ca oricum asta este, traiesti cu rusinica, nu esti nici prima si nici ultima.
Am auzit - mai mult am citit - ca la spitalele din tarile civilizate, in cursul travaliului poti sa faci si dus daca vrei - si tare mi-as dori sa am posibilitatea asta (cand poti, si cred ca poti la un moment dat daca faci epidurala)! Mai reduci din rusinica, ca oricum transpiram si ne facem ca niste porcusori!
Ma gandeam ca in ultimele zile sa mananc mai usor, oricum cred ca este mai bine.
Unei alte colege care a nascut i s-a rupt apa seara, dupa ce mancase. Trebuia sa faca cezariana, si a si facut, dar nu mai stiu cum s-a rezolvat problema cu mancarea. Am s-o intreb!
si
Xandra
carolinah spune:
Apropo de clisma eu nu am facut (la Municipal). Nici nu m-a intrebat nimeni. Si nu era urgenta sau ceva ca m-am dus la declansare. Si, da, sotul meu zice ca am produs ceva la expulzie, dar asistentele au dat imediat cu furtunul si gata. Eu nu am simtit nimic, ca sa fiu sincera si stiind ca e ceva obisnuit nici nu am avut nici o jena.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
Cloreta spune:
Buna dimineata!
Ieri am venit putin mai tarziu si am plecat si cva mai devreme. Am avut trebi si nu am scris nimic dar am recuperat acum tot ce ati scris.
So: 29 saptamnai, 11 kg in plus! Ma simt destul de bine, am avut ceva arsuir si se pare ca vor mai fi nu?
Merg zilnic pe jos 1,5 -2 km si ma simt ca un pinguin:)
La doctor mai merg pe la inceputul lunii aprilie cand voi face si turul doi de analize inlcusiv dozarea de anti.corpi
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
nefertari spune:
Buna dimineata !
In primul rand - Andutzy nu se simte prea bine - a avut o "amenintare "de nastere si va sta cateva zile pe acasa. Sa-i tinem pumnii !!!!
Am fost cam lenesa in ultima vreme pt ca am experimentat diverse stari - de la isteriile zilnice la serviciu pana la apatiile datorate somnului groaznic care ma urmareste . Ba mai mult - sapt .trecuta incepusem sa iau fier _ Sorbifer si parca eram batuta in cap - asa ca dupa 2 zile am renuntat .
carolinah - am mai auzit cazuri de stari de voma provocate de tardiferon
Nu mai stiu cine m-a intrebat de nume - ei bine , DA - Freya ni se pare mult mai sugestiv !
mikka - multumesc ca ti-ai adus aminte de mine !
Am comandat mobila de buc. la Elite - pe Ghencea - ne-a ajuns 4 mil si sambata o avem montata !!!!!
AVIZ AMATOARELOR - am gasit prosop dublu , cu colt - la dughenele din Obor ,chiar ieri - ca pct de reper - are un cap de girafa pe el .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
Luluku spune:
Cloreta, ai rh negativ?
cand ai descoperit asta? ti-a cerut doctorul sa faci RH-ul? Eu a trebuit sa ma rog de prima mea doctorita sa imi faca
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
mikka spune:
Si eu am stari de buimaceala totala, uit o gramada de lucruri si nu cred ca e de la Sorbifer, ca iau cind imi aduc aminte, adica o pastila la 2-3 zile. O mai fi si astenie, si bebe-ul care 'suge' toata energia...
Drept urmare, si eu voi intra in concediu de la 1 aprilie, la inceput 2 saptamini de odihna (ramase de anul trecut) si apoi prenatal, din saptamina 36.
DPN 15 mai