Mamici de mai-iunie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Scuze Luluku, n-am fost pe faza, desi ar fi trebuit sa-mi dau seama din BB-ul roz din semnatura. Eu ma uitasem pe lista.

Lili si bb Sergiu 32 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Hai ca am mai facut modificari la lista, am trecut-o si pe fetita lui Luluku.
Prin urmare scorul este 32 - 30 .
Hei, dar baieteii vor avea de unde alege, se pare

Am fost aseara la medicul de familie pentru trimitere pentru analize. Mi-a mai dat si o reteta de Materna si Tardyferon. Surpriza am avut-o in farmacii, care nu mai elibereaza retete compensate si gratuite. Am luat la rind mai multe farmacii. Si cind am gasit in sfirsit sa dea si pe reteta gratuita, mi-au zis ca nu au Materna. Si asta a fost in doua farmacii. Chiar nu se mai gaseste Materna?

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

In ultima vreme mi-e din ce in ce mai greu la serviciu si as vrea sa regandesc mersul la serviciu. Eu am termen pe 14.05. Atunci implinesc exact 40 de saptamani. Si ma gandisem sa merg full time la serviciu pana la 15 aprilie (aproape 36 saptamani), apoi vreo 2-3 saptamani 4 ore/zi si apoi prenatal. Dar nu stiu daca fac fata la halul cum ma simt acum.

Cum ati gandit voi treaba asta cu prenatalul? La cate saptamani? Stiu ca unele sunteti deja in prenatal, dar nu mai stiu cine si de la cate saptamani. Imi mai spuneti inca o data, va rog?

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Eu am intrat in concediu incepand cu prima zi a saptamanii 32, adica cu 63 zile inainte de DPN. As fi vrut sa intru mai devreme, pentru ca ma interesau numai 42 de zile dupa nastere (calculasem totusi si o rezerva de 10 zile), dar dr. nu a vrut sa-mi dea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu mi-am propus sa merg la servici pina pe 15 aprilie, dupa care 10 zile concediu de odihna.
Si dupa 1 mai sa intru in prenatal. Asta ar insemna sa stau acasa din saptamana 34.

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Irinuta, din cate am citit, sunt multe spitale unde nu se face clisma (vorbesc de nastere naturala, ca la cezariana cred ca toti o fac), dar cica ar fi recomandata, pentru ca in timpul nasterii bb apasa pe rect si acesta se poate goli.
Pe mine m-au convins articolele/comentariile sa cer clisma inainte - asta daca ma hotarasc sa nasc natural. Cred ca as intra in pamant de rusine daca as pati asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Ada_74, uite ce masuratori am eu pe rezultat: BPD 8,36 cm, AC 28,23 cm, FL 6,22 cm. Greutatea e obtinuta in urma unei formule intre dimensiunile astea. Cred ca o poti gasi pe undeva pe net, nu stiu sigur.

Mie mi-a mai zis nr-ul batailor inimii 146, fluxul sanguin prin arterele cerebrale (nu am retinut date), dar mi-a aratat nu stiu ce triunghi (care de fapt e patrulater) si mi-a zis ca este totul f. bine. Mi-a aratat inimioara, s-a uitat la alte organe: rinichi, splina? si nu stiu ce a mai a tot masurat. Mi-a zis ca e asezat f. frumos si ca iar sta bine la poza si ne arata ca e baietel. S-a uitat si la fata, la ochisori, la nasuc. Doamne ajuta sa fie totul bine, asa cum m-a asigurat.

Carolina, eu am intrat in concediu prenatal la 30 de sapt. Initial, imi spusese si mie ca la 32, dar i-am spus ca stiu ca trebuie s aramana 42 de zile postnatal, a zambit si a zis ca nu se pune cu mine.

Va pup,
Cornelia (31 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Ada, nu e nici o problema...asta e, nici eu nu am trambitzat ce odor o sa am...
in sfarsit un subiect care ma intereseaza...concediul pre-natal...din ce saptamana dau doctorii concediu pana la urma? ca sa stiu ce ii zic sefului, ca sa aiba timp sa imi gasesca inlocuitor...si ca tot veni vorba : voi cat vreti sa stati cu bebeii acasa?

Luluku + BB - DPN 27.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

am citit si io despre asta, cika in 95% dintre cazurile de nastere naturala, se intimpla , chiar cu clisma facuta inainte, mai raine un motz de kaka micu cu care l cadorisesti pe doctor.. in timpul travaliului.. ambele mele prietene bune care au nascut natural, fara epidurala, qau comis -o.. si ambele cu clisma efectuata inainte si cu rusinika mare de tot in carca
Crissi 28+

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

La mine nu se pune problema cand pot sa imi iau legal prenatal (deja am 31 sapt implinite), ci de cand vreau/pot etc. Intrebam mai mult ca strategie, decat ca legalitate, ca partea asta a rezolvat-o timpul scurs deja

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput