Mamici de martie-aprilie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 13
gabrianah spune:
Draga rRox,
iti tin pumnii sa fie bine miine la control.sa stii ca si eu am eliminat o parte din dop , tot asa- galbui si fara singe, acum 5 zile. fusesem singura in oras, si am venit spre casa cu 3 kg de cumparaturi( cam 30 de minute de mers pe jos), insa le-am simtit grele.apoi nu stiu daca de acolo, sau nu, dar mi-am facut reprosuri destule...acum imi notez fiecare zi pe calendar , si ma rog sa mai stea bebe inca acolo.mi-as dori sa ajung in saptmaina 38 incheiata.
am vorbit cu o prietena, ea avusese colul deschis si dopul pierdut cu 4 saptmaini inainte de nastere, si a nascut totusi la termen.
Se poate ca noi fiind la a doua nastere, sa avem colul mai moale, nu asa de ferm?
eu simt acuma si capshorul apasind oasele bazinului mai mult decit inainte si uneori niste intepaturi dureroase in col..
sfaturi ce am primit: sa nu ma aplec inainte, sa nu fac miscari bruste, sa dorm de amiaza, si cit mai mult repaus la pat.
Eu am intrat intr-o faza "de cuib" , in loc sa le las toate balta si sa dorm, as tot lucra prin casa, sa aranjez , sa calc si spal hainite.
Iti doresc succes miine, si sa se rezolve bine cu concediul doctorului tau!
Ana
teodora racz spune:
Roxana imi pare rau ca esti ingrijorata;o sa fie bine ai sa vezi!Stiu ca acest lucru este un stres in plus dar capul sus!Iti tin pumnii maine si te astept cu vesti;cand ai timp sa-mi explici si mie ce-i cu dopul ala,cum arata si ce inseamna asta;
Mult noroc maine la medic!

Teodora si bb.33+
danna_J spune:
draga rrox03,
iti tinem pumnii sa ai un raspuns bun maine la medic, si sa nu ai o nastere prematura. Sa mai aiba bebe putina rabdare ca si la noi, la celelalte care suntem oarecum in aceasta situatie si nu suntem putine! Multa odihna de-acum in colo... pana la nastere! Succes!Teodora, ai dreptate, e minunat sa ai o familie mare, ai oricand pe cineva pe cine sa suni sau cu cine sa te intalnesti, sunt intr'adevar mandra de familia mea. dragelor si pentru ca iar am ora mea de insomnie, m-am gandit sa mi-o alung nestand in pat si intorcandu-ma de pe o parte pe alta, am papat un mar cu o pofta de nedescris, mai zabovezc putin pe aici si apoi tzusti in pat! va doresc odihna placut si o duminica relaxanta tutuor! Pupici
ocrainic spune:
Dragile mele, iar am ramas in urma cu scrisul! Fusul orar, bata-l vina si mersul la servici (mai lucrez inca 7 zile!!!.
An-k, mamacita - sunteti dragute cu incurajarile privind kg mele. Cred ca norocul meu este ca stau binisor si cu inaltimea, poate de aceea nu se vad chiar asa. Dar totusi pe coapse si "fundic" (? daca pot sa-i zic asa, ca de fapt e urias ![]()
![]()
) se cam vad kg. Nu ma ingrijoreaza defel, caci nu am facut cura de slabire in viata mea, am un fel de seninatate de neinteles in fata acumularii de kg
, dar daca ziceti voi ca scapam de ele, va cred pe cuvint.
Mamacita - imi pare tare rau de vestile tale. Iti tin pumnii si ma rog lui Doamne, Doamne sa fie totul bine, sa stea placenta la virsta gestatiei, sa nu o ia inainte ca nebuna, si bebele sa fie la timp si mare si voinic. Stii, nu cred ca asta suna a incurajare, dar iti dai seama cum la noi nu se mai face nici o ecografie dupa sapt 18-20 daca toate sunt ok clinic, nimeni nu stie ce se intimpla cu dezvoltarea bebeilor (inafara de masurarea uterului la fiecare control), eu ma gindesc ca se considera nu asa de important un mic retard de crestere. Sincera sa fiu nu-mi dau seama cit de importanta este greutatea bebeilor la nastere, cum recupereaza dupa, dar va pot spune ca eu am avut 2.800 kg (si nu sunt nici acum si nici in copilarie nu am fost micuta!!!), iar sotul meu pe care il puteti vedea in pozele mele si care este acum de 1.90 cm si 95 kg, a avut...1.700 kg!!! S-a nascut prematur, la 7 luni in casa de nasteri a unui orasel mic din jud Satu Mare, Tasnad, in timp ce soacra mea era in drum spre Sibiu unde era planificat sa nasca. Si ce avea o maternitate pe vremea aia (1975), mai nimic!!! L-au pus intr-un acvariu cu un bec de 100W si i-au zis socrului meu ca o sa moara!!! Si uite ditamai omul!!!! Deci fete nu fiti ingrijorate, totul va fi bine. Noi sa facem tot ce trebuie si bebeii o sa fie sanatosi, altfel nu avem cum sa influentam!! A, era sa uit, eu nu am luat toata sarcina nici un supliment, vitamina, nimic, nimic. Stiind de pe la prietenele mele din Romania ca au folosit in sarcina am intrebat si eu, dar mi s-a spus ca nu e nevoie, nici tu fier, nici calciu, nimic!!! Poate si fiindca alimentatia poate sa fie mai echilibrata decit in Romania in timpul iernii, asta o fi motivul, habar nu am. Dar oricum hemoglobina nu mi-a mai verficat-o nimeni din primul trimestru.
Danna_J- ce frumos, ce minunat sa ai asa o familie frumoasa. Sa stii ca eu am suferit toata viata ca am fost singura la parinti, si cred ca si alor mei le este acum mult mai greu sa ma aiba pe mine, unicul copil, asa de departe de ei (apropos, ajunge si mama aici in 2 sapt!!! si nu am vazut-o de un an si jumate!!!!). Asa ca, eu am zis ca vreau multi, multi copii. Sa vedem ce o sa insemne asta dupa ce apare primul. M-a incurajat si faptul ca neo-zeelandezii (kiwi cum isi spun ei), au in general multi copii, media fiind de trei pe familie. Asa ca am zis si noi trei, dar la o adica as fi multumita si cu doi! Daca e sa ma gindesc cum a fost in timpul sarcinii as spune ca as mai vrea inca 1-2 fara probleme, dar inca nu stiu, si oricit m-as stradui, nu-mi pot inchipui acum ce ma asteapta la nastere si dupa.
Anca Micaela - Sa-ti dea Domnul o nastere usoara si un bebe sanatos, mincacios, care sa iti bucure viata.
Rrox - iti tin pumnii sa fie o alarma falsa, sa fie totul in ordine la controlul de azi si sa stea fetita cuminte in burtica pina mai incolo, sa aiba vreme sa mai creasca putin!
Ligia13 - Sa stii ca si bb meu reactioneaza la fel cind merg la culcare si ma asez pe o parte sau pe alta. Nu-i place mai ales pe partea dreapta, si incepe sa isi intinda piciorusele, si sa se agite, dar se linistete dupa o vreme. Nu-ti fa probleme, poti dormi linistita, nu are ce sa se intimple, nu-i poti face nici un rau. Eu dorm asa cum zicea mamacita, cu o perna intre picioare si cu una-nu f mare-sub burtica, si sa sti ca e f bine. Sunt din ce in ce mai dificile intoarcerile de pe o pare pe alta, dar e mai bine decit fara perne, cred. Caci ma dor spatele, soldurile, picioarele, burtica de fiecare data cind ma intorc in pat, deci presupun ca fara pernele mele dragi ar fi tragedie!
A fost de curind o discutie despre sticlute si biberoane. Sa va spun ce ne-au spus noua azi la curs despre alaptat:
1. pina la 6 luni bebele poate sa bea exclusiv lapte si ii este de ajuns (noi orientari a OMS - Organizatia Mondiala a Sanatatii) , eu am intrebat, caci stiam de pe acasa ca se incepe mai repede 3-4 luni cu suc de fructe, ceai...Ei au zis ca se pot adauga si alte alimente, dar s-a demonstrat ca bebele nu are nevoie, lapte de mama si ajunge pina la 6 luni
2. sa nu se dea bebelui din sticluta deloc deloc, caci il face sa nu mai suga la sin si si diminueaza secretia lactata (prin nestimularea sinilor)
3. unui bebe alaptat la sin sa nu i se dea suzeta. Bebelusi pot fi linistiti prin alte metode si nu au nevoie de suzete.
Nu mai tin altee minte acum, dar promit ca miine va scriu mai multe despre ce respiratii ni s-a spus ca sunt folositoare pt fiecare etapa a travaliului si care dintre ele trebuie exersata dinainte de nastere, caci altfel ajungi sa hiperventilezi (sa expiri mult mai des decit este necesar si se schimba total echilibrul gazelor di singe-raport O2-CO2), si sa te simti, ametita, cu degetele amortite...Am sa va scanez niste pozitii recomandate in timpul travaliului, care ajuta avansarea bebelui prin pelvisul mamei si care asigura o pozitionare corecta a sa pt o expulzie usoara.
Cred ca au fost foarte foarte folositoare cursurile acestea, cind ma gindesc cind am fost cu prietena mea sa nasca in RO, acum 5 ani, ea nu stia absolut nimic la ce sa se astepte, cum sa faca, a stat tot travaliul in pat, vaitindu-se de cit de dureroase erau contractiile.
Revin miine (caci am doua zile libere) si va mai povestesc de pe la curs!
Pupici, Oana si David (35 sapt miine)
PS Mai incerc sa mai pun niste poze de saptamina asta.
clio spune:
Rrox3, sa dea dumnezeu sa fie totul bine...bebele tau sa mai aiba un pic de rabdare pana la marea intalnire...si eu am o prietena care a pierdut dopul la aproximativ 35 saptamani, iar bb a stat linistit pana la 40 saptamani de se saturase biata femeie asteptandu-l!!!!
Mamacita, si bebelusa mea a avut un retard in crestere, descoperit la 19 saptamani, insa dupa tratamentul cu Magne B6, Biomarin plus si pregnyl , totul a reintrat in normal.De odihnit nu pot sa spun ca m-am odihnit.Am pastrat acelasi ritm nebunesc, cu munca de la 8.30 la 18.30-19.00.Medicul ginecolog mi-a explicat ca retardul acesta nu se datoreaza oboselii sau efortului, ci unei placentatii mai defectuoase.Eu de exemplu aveam fluxurile pe arterele uterine foarte mari, iar placenta nu mai era bine vascularizata, automat bebelusa.Ma rog, cred ca tu stii mai bine ce si cum...Ai inceput vreun tratament?!
Mamanati,si bebelusa mea este tot asa de vioaie, uneori loveste destul de aproape de iesire, incat ma face sa intru in panica!!!
Fetelor, am niste dureri destul de ciudate de cateva zile...sunt asemanatoare durerilor menstruale.Sunt oare normale?
Nicoleta si bebelusa +33
ocrainic spune:
Salutare tot eu! Mi-am petrecut seara citind despre alaptat si am dat peste un website NZ care descrie exact ce ni s-a spus noua la curs. Va dau link-ul poate vi se pare si voua util:
http://www.harcon.co.nz/breastfeeding/breastfeeding.html
Pusici,
Oana
rrox3 spune:
Multumesc tuturor pentru incurajari!
Mai ales prietenele astea ale voastre care si-au pierdut dopul si au nascut abia la termen imi dau curaj. Sper sa fie bine pana la urma. Astazi la pranz merg la medic.
Teodora dopul asta este cel care sigileaza colul in timpul sarcinii impiedicand intrarea germenilor de tot felul. Este gelatinos, transparent, ca un albus de ou si poate avea urme de sange in el cand apare. Faptul ca il pierzi inseamna ca au inceput contractii care deschid colul. Din ce am citit eu il poti pierde inainte cu 2-3 saptamani (fetele vad ca povestesc chiar de 4-5!) sau chiar in timpul travaliului. Poate sa apara si doar partial.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+
adrianafedorca spune:

noi , adica eu si bebe sunte bine,multumesc lui D-zeu, chiar ma minunez si eu, saptamana viitoare mergem si noi la dr , in sfarsit , sunt curioasa sa vad ce face bebe, cat cantareste si cati cm mai are, cred ca s-a facut un urias dupa cum arata burtica mea, deja salopeta care mi-am luat-o nu prea ma mai incape, trebuie sa stau cu 2 nasturi deschisi, dar alta nici nu mai cumpar pt o luna
fetelor am fost in carefour si am vazut niste scutecele tare dragute pt bebelini, din bumbac 100 % si niste cearcefuri de pat tot din bumbac diverse culori cu elastic si costau 94.000 lei bucata, eu cred ca o sa cumpar cateva, nu ma mai complic cu finetul.
mamacita si roxx va tin pumnii si ma rog
la D-zeu sa abia grija de bebelinii vostri si sa stea in burtica la caldurica cat mai mult
ce sa va mai zic, va doresc la toate multa sanatate ,nasteri usoare pt cele care se pregatesc, chiar stie cineva ceva de Ana , paraca ea urma , nu? iti tinem pumnii sa fie totul bine,
Doamne sunt asa emotionata, nu-mi vine sa cred ca mai am asa putin...
la
si la 
Adriana si bebelinul din burtica 33+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
mamacita spune:
Multumesc tuturor pentru sprijin si incurajari,intr-adevar simt ca ma ajuta.Joi trebuie sa vorbesc cu dr.sa mai pregatim niste detalii(fire speciale pentru sutura,care nu mai exista de vreun an la maternitate,dar de care mai au chirurgii,asa ca vom merge la"cersit").Atunci voi incerca sa ma lipesc si de o echo extraprogramare(normal mi-a zis ca peste 2 sapt)si voi intreba si daca e cazul sa iau MagneB6 si Biomarine,mie parandu-mi o idee buna.In rest am incercat sa nu ma agit prea mult,desi ieri au venit in vizita niste prieteni f.buni din Buc.(surpriza totala,m-am trezit cu ei la usa)si a trebuit sa umblam ceva prin oras,dar mi-a facut placere si am mai schimbat idei,ei avand baietel de 2 ani.M-au umplut de carucioare(2),scaunel de masina,jucarii,hainute,sterilizator,babyphone,ce mai,niste superdraguti.Asa incat abia acum ajung sa va raspund.
hiroral,m-ar ajuta sa-mi spui ce contine fisa pe care ti-au dat-o de completat.
mamanati,felicitari,pozele te arata ca fiind o mamica la fel de frumoasa si in forma ca si la inceput;sanatate!
cristinacostinescu,Zinnat e un antibiotic care ar trebui sa acopere si Proteusul;Proteus face parte din flora fecaloida si ori te-ai captusit cu el din spital,ori stergandu-te de urina din spate catre fata,dar cu cat scapi mai repede de el,cu atat mai bine,deci ia-ti antibioticul prescris si ovulele.
danna j,ai o familie minunata,nici nu-mi vine sa cred,parca-mi relatai un film,zambeam numai citind si inchipuindu-mi ce-mi spuneai.Sanatate multa si tie si bb si familiei,ca meritati!Puteti sa faceti chiar un congres al vostru...
teodora,ti-a explicat rrox ce si cum cu greutatea la echo.
rrox3,cred ca esti emotionata,pentru ca si eu m-am simtit la fel cand ne-ai zis ce s-a intamplat;astept sa-mi spui ce ti-a zis dr.Speranta sta in faptul ca ar mai putea intarzia travaliul si 3 sapt.dupa eliminarea dopului si ca Mariuca,tot asa,spuneai ca fost mai grabita,dar e o fetita sanatoasa si zglobie,fara probleme.Gandeste-te ca,in cea mai mare parte a cazurilor,tot Dumnezeu si mama natura hotarasc si stiu ce fac...sa avem incredere!
rrox3 spune:
Gata, am fost la doctor. M-a umplut de tratamente (No-Spa, supozitoare Scopantil si Gynipral) in incercarea de a-l mai tine pe bebe in burtica. Din fericire nu a coborat inca si nici nu am contractii dureroase. Mi-a recomdat bineinteles si repaus la pat cat se poate de mult. Spaima mea nu sunt contractile neaparat, cat sa nu rupa membranele, ca atunci trebuie sa iasa. Si medicul asta al meu care evadeaza in strainatate pe 20 martie pentru o saptamana. Sper sa stea bebe la cutie pana la sfarsitul lunii. Ar avea 37 de saptamani si ar fi si medicul in tara.
Mariuca a fost ea mai grabita, dar nu chiar asa de grabita. Si cand s-a nascut arata ca un pui de Crevedia daca ii mai stiti, lunguta, dar slaba de tot. A recuperat repede, insa a avut icter pana pe la 2 luni.
Asta e, o sa iau tratamentul si o sa incerc sa fiu cat mai cuminte.
Gabrianah tu in ce saptamana esti? Iti tin pumnii sa stea si bebele tau in burtica.
Eu nici macar nu mi-am facut bagajul de spital. Cred ca e cazul sa accelerez. O s-o trimit pe mama sa-mi cumpere camasi de noapte si pe sotul meu sa ia Pampers, servetele si cosmeticale pentru bebe. Cam astea mi-ar mai trebui.
tuturor si multumesc pentru sustinere! Ma faceti mai optimista!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+