Mamici de martie-aprilie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Am vazut ca pampers new born sunt pana la 5 kg, deci totusi din astea trebuiesc la inceput
http://reclama/detalii.php?cod=PA19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

no ca m-a bagat la reclama.

da gasiti voi pe net , si scrie clar 2-5 KG !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor,m-ati convins.Merg si eu sa cumpar pampers new born, mai ales ca fetita mea va fi mai micuta!Oricum vom consuma si pampers 2, pe care la avem deja.
Mamanati, am vazut pozele, esti o dulcica!Numai burtica e de tine!

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacostinescu spune:

BUNA!
LEGAT DE RETARDUL DE CRESTERE, NU STIU DACA VA AMINTITI DAR ERAM SI EU SUPER INGRIJORATA. BEBE AVEA UN RETARD DE CRESTERE DE 9% LA 26 SAPTAMANI SI DE 12%LA 32 DE SAPTAMANI. MI S-A RECOMANDAT ATUNCI SA BEAU MULTE LICHIDE (MINIM 3 LITRI PE ZI) PENTRU A IMBUNATATI FLUXUL UTERIN, MAGNEZIU, ODIHNA SI LINISTE. JOI AM FOST DIN NOU LA ECO SI SE PARE CA BEBE A RECUPERAT RETARDUL, ARE IN JUR DE 3KG SI MEDICUL E FOARTE MULTUMIT DE CUM A CRESCUT.
VA INTELEG PERFECT PRIN CE TRECETI DAR FITI OPTIMISTE PENTRU CA NU ESTE O PROBLEMA FOARTE GRAVA.
GREUTATEA MICA LA NASTERE NU PUNE PROBLEME, CHIAR DE MULTE ORI COPII MAI SLABUTI SUNT MAI SANATOSI DECAT CEI MAI GRASUTI.
RUXI AVUT 2 900 G FIIND NASCUTA LA 40 DE SAPTAMANI SI INTRADEVAR A CRESCUT DESTUL DE GREU FIIND DESTUL DE SLABUTA, DAR IN AFARA DE SIMPLE RACELI OBISNUITE LA COPII NU AM AVUT ALTE PROBLEME CHIAR DACA ARE O PROBLEMA CARDIACA (UN DEFECT SEPTAL INTERVENTRICULAR) CARE PREDISPUNE LA AFECTIUNI PULMONARE.
AM INTRAT SI NOI PE ULTIMA SUTA DE METRI FIIND PROGRAMATA PENTRU CEZARIANA PE 24 MARTIE SI SPER CA BEBE SA STEA CUMINTE PANA ATUNCI MAI ALES CA EU STAU IN BUZAU SI VOI NASTE IN BUCURESTI LA MUNICIPAL.
SI CA TOTUL SA NU FIE PERFECT, MI S-A DEPISTAT PROTEUS SI CANDIDA LA CULTURA DIN COL,AM INCEPUT TRATAMENT CU ZINAT SI OVULE SI ORICAT AM CAUTAT PE NET NU AM GASIT NICI O REFERINTA. VOI ATI AUZIT DE ASA CEVA?
O ZI BUNA IN CONTINUARE!

CRISTINA C., RUXI(5 ANI SI 4 LUNI) SI BEBE (37 SAPTAMANI)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Mersi Oana, si sa mai spuna medicii ca bebicile noastre ramin in urma cu citeva saptamini. Cind ma uit la burtica nu pot sa cred ca ceva nu e bine. Tu urmezi indicatiile medicului? Eu tot caut pe net info despre suplimentele prescrise de ginecolog, dar mai stau la dubii sa le iau sau nu.
Daca atita am tot vorbit de Pampers imi vine chiar acum sa deschid cutiuta sa ma uit la unul ce dimensiuni are si sa mi-l inchipui pe bebelina mea.
Noi mai luptam cu raceala.

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmissis spune:

felicitari Elibui sa creasca fetita si sa fiti sanatoase!

Acum intru si eu in discutie! Mie d-na dr. mi-a recomandat pentru inceput in cazul in care nu am lapte sticluta in unghi Primigiorni de la chicco.Se pare ca il ajuta pe bb sa nu inghita aer.
In legatura cu sterilizarea f. multe persoane mi-au spus ca le-au sterilizat si in cuptorul cu microunde sau prin fierbere,deci aparatul nu ar fi strict necesar.

Am si eu o intrebare: ce stiti de pompa de san este obligatorie? este necesara? si care ar fi mai indicata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Mamanati, eu o simt pe bebelina mea atat de vioaie si imi da niste lovituri atat de puternice, incat sunt sigura ca totul e in regula cu ea.Imi vine sa cred ca nu pune pe ea din cauza ca face prea multa gimnastica...
Sa stii ca noi am deschis pampersii imediat cum i-am cumparat si am "asamblat" unul; ne-au dat lacrimile de emotie cand ne imaginam ca acolo o sa stea funduletul printesei noastre...
Dupa cum am zis si ieri,eu am inceput sa urmez cu sfintenie indicatiile medicului si iau toate vitaminele.Mai am doar 4 saptamani!
Joi cand am fost la control erau niste "burticoase" acolo de m-am speriat.Si eu care credeam ca sunt imensa...dar mai e timp sa devin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

mamacita, nu stiu ce sa-ti spun. Eu am inca 9 surori din care 7 au copii, eu urmeaza si doar o surioara inca nu are desi e casatorita, dar mai are timp. Ce sa-ti spun ? In total in familia mea numeroasa suntem 13, toti sanatosi si nascuti de o singura mama fara cezariana sau probleme grave la nastere. Acum desigur mama mea nu isi mai aduce aminte despre fiecare cate kg am avut, sau poate da, dar e departe sa-o intreb toate amanuntele, desi ea e micutica, tata este un tip inalt si majoritatea sutem destul de inalti. Pana acum nu m-a interesat cat au avut copii lor la nastere (a surorilor) pentru ca deh, poate mi-au spus dar sincer nu mi se parea ceva important. De cand sunt insarcinata le tot intreb la telefon, le chestionez daca au nascut la timp, majoritatea au nascut peste termen, iar cinci dintre ele cu cezariana din pricina bebicilor prea mari si prea lenesi! O surioara a nascut vara trecuta 2 gemene, de 3500 si 3700, bineinteles tot cezariana, deci iti dai seama. Doua dintre ele au avut bebe la nastere 4500 si 4600. Despre diabet doar 2 si cu mine 3 au dezvoltat diabet pe timul sarcinii intr-adevar una dintre ele a avut un bebe de 4600. Mie mi-a zis dr. ca de aceea trebuie sa merg la dietist, sa-mi fac testul de diabet... etc ca bebe sa nu fie prea mare la nastere si sa am probleme. Toate au nascut bebici intre 3500-4600... deci ma astept la un bebe si ceva :). Dar asta nu conteaza, in familie deja avem un total de 19 nepoti si de la cumnatele mele, din care sunt 2 perechi de gemeni, toti sunt sanatosi, fara probleme, nu sunt obezi si nici macar supraponderali, dezvoltati normal si la timp cu note f bune la scoala, la fel si noi toti 13 frati suntem mai mult decat bine, nici o problema fizica sau psihica, normali... etc. E adevarat ca parintii mei sunt crestini buni si s-au increzut in D'zeu pentru fiecare dintre noi, ca altfel nici nu puteau. Mama in tot timpul acesta si-a mentinut serviciul de infirmiera de la care a iesit la pensie, a avut sprijinul bunicii care a fost in permanenta cu noi acasa. Asa pe scurt istoria copiilor familiei mele, si stiu ca departe n-am sa fiu nici eu de mostenirea genetica! va doresc un weekend excelent si sa auzim numai de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Danna J ce familie frumoasa ai!Am dedus din tonul scrierii ca la voi este o atmosfera adevarata de familie;si ce bb-ei mari si sanatosi au adus pe lume surorile tale!Felicitari pt.parintii tai care s-au descurcat de minune!Totdeauna mi-am dorit o familie numeroasa (eu mai am un frate);este minunat sa-i ai pe toti langa tine!(chiar daca numai cu gandul acum)
Mamacita stii ce nu inteleg eu:cum poate un medic ginecolog la un eco sa-ti spuna cate kg.are bb?Exista ecografe care pot face acest lucru?Sau ne spun doar asa din capul lor tabelul ala in functie de sapt.in care suntem?

Teodora si bb.33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Teodora exista ecografe cu un soft mai performant. Medicul face o gramada de masuratori, ca la ecografia morfologica, si in urma masuratorilor astora, programul ecografului estimeaza greutatea lui bebe. Nu o citeste din tabel, n-ar avea nici un rost.

Mai fetelor, eu sunt tare ingrijorata. Astazi am fost la circ cu Mariuca si cand m-am intors am descoperit ca am pierdut o parte din dop. Era curat, nu avea deloc firicele de sange si din cauza asta sper ca n-a fost tot. Culmea e ca n-am simtit deloc contractii, m-a durut doar putin spatele in zona mijlocului, dar am crezut ca-i din cauza scaunului. Din cate stiu eu asta inseamna ca incepand cu azi si pana maxim peste 3 saptamani apare bebe. Daca ar fi peste 2-3 saptamani ar fi in regula, dar daca e mai devreme nu e bine deloc. Si culmea e ca medicul meu pleaca o saptamana din tara incepand cu 20 martie. L-am sunat si maine ma duc sa ma vada. E prea devreme sa-i vina idei acum lui bebe, abia marti facem 35 saptamani!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput