Mamici de martie-aprilie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 11
hiroral spune:
Felicitari elibui
sa-ti traiasca fetita si sa va dea Dumnezeu sanatate multa la amandoua!!
Mamacitaiti tin pumnii sa fie totul in regula cu placenta si sa nasti un bebe mare sanatos si la termen si sunt sigura ca asa va fi
Noi am fost azi la control si bebelusha mea era la fel ca saptmana trecuta in privinta greutatii cateva grame in plus,insa doc a zis ca nu sunt chiar exacte datele indicate de ecograf si sa nu-mi fac griji ca e totul ok.Mi-au dat un tabel in care sa trec in fiecare seara inainte de culcare daca bb se misca de 10 ori sa trec acolo si timpul..nu prea am inteles eu bine insa o voi intreba pe prietena mea,cred ca despre contractii e vorba cronometrarea lor dar ce leg are asta cu miscarile bb?
Hai ca va las merg sa ma lamuresc in legatura cu acel tabel...
va
sa aveti un wekeend placut!!
Raluca&bebelusa 36 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
danna_J spune:
ELIBUI, scumpa de tine, Felicitari pentru ALICE! Ma bucur nespus ca a trecut si esti HAPPY ! Asta e cel mai important, sa ai grija de tine si insanatosire rapida. Poate cand ai timp ne mai dai niste amanunte despre cum a fost!Dragele mele,in primul rand, mamacita, iti doresc ca totul sa fie bine, bebe sa mai aiba rabdare sa stea unde ii mai bine de pe lume, adica la tine in burtica pana la termen !An-K, imi pare tare rau de examen, stiu ca e un stres, eu am avut noroc ca l-am luat inainte de a ma casatori aici si doar mi l-au schimbat fara nici un examen, altfel nu stiu ce sanse aveam sa-l iau aici. Dar nu dispera, cu rabdare si perseverenta, chiar daca il dai in engleza eu sunt sigura ca ai sa-l iei! NU te lasi pana nu il ai. EU ce sa zic? Nu am avut ocazia sa conduc f mult, sotul cum lucreaza de noapte e ziua in permanenta cu mine si mergem impreuna peste tot. Asta nu inseamna ca eu nu conduc, dar am ocazia mai rar si sincer nu ma prea ingesui :).Despre cresa, spre rusinea mea nu m-am interesat unde imi duc bebe-le la cresa, oricum sotul meu este acasa si poate in prima perioada, primul an nu-o duc nicaieri si o sa avem noi grija de ea. El poate sa stea cu ea cat mami e la munca. NU cred ca are rost sa dau banii pe cresa si mai apoi pe medicamente ca ma tem de tot felul de virusi si boli de la alti copilasi. oanamc, si eu zic sa nu te ingrijorezi, fa ce zice dr. stai mult intinsa astfel creste si bebe mai repede, dar nu-ti fa probleme pentru nimic, pastreaza-te tare si fii calma ca deficientele de crestere a bebe-ului cum zic fetele se pot regla pe parcurs. Sa-ti spun si eu ca n-am luat prenatal decat vreo 3 saptamani in prima luna ? Am decis pe propria mea raspundere pentru ca mi-e teama sa nu am un bebe prea mare, la mine in familie surorile mele au performante de bebe peste 4 kg, sotul la fel a fost mare la nastere, si oricum la mine situatie e bine (pana acum) bebe fiind estimat la nastere cu 3.600 kg, nici ca vreau sa aiba mai mult! Am primit si eu de dr. o scrisorica cu o reteta de supliment de fier, o bobita dimineata pe care o iau fara probleme, imi pare bine ca in urma analizelor la sange a iesit doar aceasta deficienta de fier. Putea sa fie mai grav....Fetelor cand ma gandesc cate trebuie cumparat la un bebe mi se face parul maciuca :), adica sunt restanta la pampersi, sticlute, si nu mai stiu cate, prosopele de baie speciala, cadita nu o am inca, dar am pus ochii pe una cu suport, imi trebuie lotiuni si sampoane de toalete pentru micuta, sa miroase frumos ... mmmmm doame ce bine o sa ne simtim, si chiar ii spuneam sotului aseara cand el a venit de la un meci de tenis (joaca tenis de masa in club) si frecventeaza des, competitii, turnee, etc, ca nu o sa mai fiu niciodata singura daca vine micuta!Aseara a trebuit sa imi ridic salteaua, si bine am facut ca simteam ca nu mai pot respira, bebita mea e foarte sus asezata, nu stiu in ce pozitie dar simt ca ma preseaza pe stomac, torace, si asa mi-am pus doua perne, in ambele parti si ma simt mai bine de atunci, cand ma introc de pe o parte pe alta stau mai fix si burtica nu imi atarna. De miscat misca mult, se rasuceste se fastaceste mai ales cand vine tati acasa si ii aude vocea, imediat imi da un semnal de bucurie ca a venit si eu ii spun sotului: iar te-a salutat! Spuneam ca aseara mi-am ridicat salteaua, spre norocul meu salteaua e sustinuta pe un dispozitiv electric si cu o telecomanda reglez cat se sus sa-mi fie spatele sau picioarele. Pe vremea cand aveam probleme si ma dureau picioarele sau erau umflate dormeam doar cu picioarele sus. EU abia astept sa coboare burtica sa pot si eu respira mai bine pentru ca simt asa ca ma strange foarte tare. Imi pare bine in schimb ca nu mi se mai umfla picioarele sau mainile, ce-i drept am si renuntat aproape toatal la sare. nu stiu daca are sau nu vre-o legatura!NU mai stiu nimic de Gabi din Belgia, sper sa fie bine si totul sa decurga normal la ea, te pup gabi si-ti doresc multa sanatate!Acum va las dragele mele, multa odihna si liniste va doresc, totul o sa fie... sa nu ne ingrijoram! Pupici
mamacita spune:

Multumesc tuturor doamnelor pentru incurajari!Cu greutatea m-am mai linistit,desi 200 g echivaleaza deficitul de crestere pe o saptamana sau chiar doua(in aceasta perioada bb trebuie sa creasca cu 100-200 g/sapt,mai putin gemenii,la care intotdeauna unul e mai maricel si care daca ies la termen de 2500 fiecare se cheama ca sunt uriasi).Problema ramane cu senescenta (maturarea,"imbatranirea")prematura a placentei,care,daca ar continua la fel,bb trebuie scos chiar si la 37 sapt.pentru a evita un dznodamant fatal in burtica.Altfel,conform colului pe care-l am,el saracul ar sta linistit pana la termen,fara probleme.Deci cheia ramane tot urmarirea stransa.Sa vedem ce-mi mai spun la urmatorul control.Ce se mai face,in caz ca se banuieste o intarziere de crestere intrauterina(deocamdata,spre fericirea mea,nu ma incadrez in percentilele ce definesc asa ceva)sunt o serie de masuratori:circumferinta capului si abdomenului si raportul dintre ele,miscarile si tonusul fetal(de aceea, hiroral,ti-au spus sa numeri miscarile bb,nu contractiile),teste de nonstress(NST)-putin mai complicat de explicat aici(se refera la BCF),masurarea fluxului prin artera ombilicala etc.Hai ca v-am facut capul mare,dar am dat detalii pentru ca am vazut ca mai sunt
nedumerite de ce li se cere sa masoare si poate mai luminez putin calea.Vestea buna este ca 2/3 din cei diagnosticati cu intarziere de crestere intrauterina sunt de fapt doar mici constitutional,dar absolut sanatosi si ca toti recupereaza ca greutate in primele trei luni de viata,ajungandu-i pe colegii mai grasuti in primul an.De fapt,cred ca doar asta ar trebui sa retinem noi ca mamici.
mamacita spune:
Felicitari,elibui,sa-ti traiasca Alice si sa dea Domnul sa vietuiasca in "tara minunilor"!

cristinatwo,multumesc pentru suport,ca si celorlalte mamici care mi-au perceput stresul din mesaje, si sa stii ca treaba cu proteinele are un f.bun fundament stiintific;spre rusinea mea,trebuie sa spun ca in ultima vreme m-am axat pe fructe si legume,pentru reglarea scaunului si pentru ca cele trei pahare de lapte pe zi(care m-au ajutat sa am calciul catre limita superioara pe tot trimestrul trei)ma umfla si ma satura de nu-mi mai arde de carne.Voi incerca sa remediez carenta.
danna j,nu te stresa cu cumparaturile de care mentionai,acestea se achizitioneaza dupa nastere de obicei,mai ales intr-o tara in care nu risti sa nu mai gasesti ce ti-a placut de la o anumita firma.Cu programul familiei pe care ni l-ai descris,cred si eu ca n-ai nevoie de cresa si bolile aferente.Surorile tale asa fac ele copii mari sau au avut ceva urma de diabet de sarcina(de obicei copiii mari=macrosomi,adica peste 4 kg,sunt asociati cu diabetul de sarcina sau pur si simplu constitutional=familii in care se nasc copii mari)?
Sa-i spunem felicitari si giulieitm sau mai asteptam?
oanamc spune:
Giuliatm lipseste de cateva zile, dar mai bine asteptam vesti de la ea, poate m-am inselat eu si era vorba de o alta pacienta a doctorului nostru...Oricum, sper sa fie bine!
Coral cum o fi? Nici ea nu a mai intrat de mult pe forum.
Eu m-am trezit azi super nervoasa!

Imi vine sa ii iau pe toti la bataie....
rrox3 spune:
Elibui, felicitari!!!
Multa sanatate si tie si micutei!
Sa va aduca numai bucurii si sa aiba noroc in viata! 
Nati multumesc, asa ma gandeam si eu ca Pampers Newborn merge pana la mai multe kg. In cazul asta e ideal pentru micutii nostrii. In privinta biberoanelor, sticlele sunt la fel, tetinele sunt diferite si le poti cumpara separat pentru ceai si pentru lapte. Si uite ca si pediatrul nostru ne recomnda sa nu-i dam ceai lui bebe.
Cenia multumesc pentru info ceai cozi de cirese. Mi-e putin teama sa nu-l deshidratez si pe bebe, din cauza asta inca nu o sa-l incerc. O sa-mi intreb si medicul si mai vad cat ma mai umflu. Daca o sa fie prea mult, o sa-l incerc.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+
hiroral spune:
Mamacita imi cer scuze ca te deranjez,dar te rog sa-mi spui la ce foloseste acest test ce poate deduce doctorul din chestia asta,ca eu una nu stiu....Iti multumesc anticipat!!
Raluca&bebelusa 37 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
adrianafedorca spune:
Elibui, felicitari!!!

sa fiti amandoua sanatoase si frumoase 

gata m-am lamurit nu mai cumpar nici un sterilizator , cel putin la inceput, asta in cazul in care am lapte pt bebelin ( Doamne ajuta sa am) deci ceai nu prea are nevoie deci mai astept cu biberoanele, spre sfarsitul lunii o sa merg si eu sa cumpar pt bebelin patut si hainute, Doamne abia astept
pupici la burtici si multa sanatate
Adriana si bebelinul 33+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
mamanati spune:
Elibui, felicitari pentru Alice.Va doresc multa sanatate si sa te bucuri de ea in fiecare zi.
Ce ma bucur ca listuta cu mamici se tot mareste si tot mai multe burtici devin mamici cu bebelusi sanatosei. Sa dea Dumnezeu sa mearga tot asa.
Roxana, mersi ca m-ai lamurit cu biberoanele. Dar cred ca mai aspept cu cumparatul.
Va doresc sa va relaxati in acest weekend si multa sanatate!
P.S. Avem 3 poze noi cu burtica din 8 martie.
Pupici la toate
,
Nati si bebelina 33+