Mamici de martie-aprilie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oanamc poti sa le iei linistita pe amandoua pastilele Prenatal pe zi. Nu-ti fac rau. Ti-a dat doua fiindca pana acum nu ai luat si pot fi carente, mai ales daca bebe nu a crescut chiar cat trebuia. Ia-le si nu-ti mai face griji.

An-k, DannaJ si Mamacita va multumesc pentru incurajarile cu serviciul. Nici eu nu ma stresez prea tare, dar e prima data in viata mea cand nu stiu unde o sa lucrez. N-am mai fost niciodata in postura asta, fara serviciu.

Mamacita multumesc si pentru info ceai de codite cirese. Daca e diuretic sigur nu e recomandat, asa ca n-o sa folosesc. Asa scrie prin cartile mele, ca e nociv sa folosesti diuretice in ideea de a reduce edemele. Ma desumflu eu dupa ce nasc. Iti tin pumnii cu placenta!! Sa se tina bine pana creste bebe destul!

Biberoanele pentru nou nascuti trebuie sa fie mici si cu tetine de silicon tesite (anatomice). Chicco are unele speciale anticolici, au niste orificii de tras aer si bebe inghite mai putin aer (asta e cauza colicilor). Atentie la tetine insa. Sa fie pentru nou nascuti si cu gauri pentru ce vreti sa le folositi. Cele pentru ceai au gauri mai mici si cele pentru lapte mai mari. Scrie pe ele de obicei. Daca vreti sa alaptati natural nu va trebuie sterilizator, fiindca le veti folosi ocazional si le sterilizati manual.
Oricum treaba cu ceaiul dat nounascutilor ramane de discutat si analizat. Multi neonatologi recomanda doar lapte pentru micuti, e singurul aliment de care au nevoie. La inceput vine mai apos ca sa-i satisfaca setea si pe masura ce suge apare laptele mai gras care il satura pe bebe. Nu are nevoie nici de ceai, nici de apa, nici de alte lichide. Chiar sunt de parere ca dandu-i ceai il privam pe bebe de niste lapte nutritiv fiindca ii umplem stomacul cu ceai, ceai care nu ii e de nici un folos. Eu sunt de acord cu ei, vedeti voi ce faceti.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Eu nu m-am uitat inca atent la pachetele de Pampers, dar din cate imi aduc aminte de la Mariuca intervalele de greutate se suprapuneau de la 1 la 2 si de la 2 la 3 si tot asa. V-ati uitat pentru ce greutate sunt recomnadate cele Newborn? Fiindca e foarte posibil sa mearga pana la 4 kg.
Eu i-am luat Mariucai numarul 1 si i-au fost uriasi ceva vreme. Ea a avut 2.950 kg. la nastere fiindca a fost grabita tare sa vina pe lume.

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna seara mamicute si burticute,
Roxana, mersi mult pentru urari. Sper si eu in week end sa ne facem bine.
Referitor la Pampers: chiar acum 2 zile am luat Pampers Newborn (Nr. 1) si are 2-5 kg.(Am luat din timp ca la noi nu prea gasesti P. Newborn) Nu cred sa ramin cu ele ca nici bebica mea nu va fi prea mare, si nu cred ca o sa ajunga nici la 3.500kg. Sunt 44 de bucati intr-un pachet.
Fetelor, o sa-i tineti pe bebei doar in Pampers, sau si in scutece(cel putin ziua)?

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Mamanati,eu m-am gandit sa ii pun doar pampersi, iar seara, dupa baita sa o infasez pana cand ii schimb din nou scutecul...asa am citit ca e bine, cica bebicii dorm mai bine daca sunt infasati,se simt mai in siguranta pentru ca si in burtica nu au spatiu mult.Asta e valabil doar pentru nou-nascuti...

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Oana, nu te ingrijora, totul o sa fie bine, nu poate fi altfel.Acum citeva zile incurajarile tale m-au facut sa stau linistita. Acum iti doresc si tie sa nu fii stresata. Dupa cum am spus, medicul care-mi va primi nasterea a zis ca nu trebuie sa fac nici un tratament ca bebe e cu 2 saptamini mai mic. Iar azi, ginecologul care-mi monitorizeaza sarcina, mi-a indicat 2 suplimente Kurantyl si Riboxin(pentru imbunatatirea circulatiei singelui si a oxigenului din placenta la bebe si e si un fel de alimentare suplimentara pentru bebe).Parca asa mi-a lamurit. Si asta pe linga faptul ca de la 5 sau 7 sapt. iau cite un prenatal pe zi si supliment de fier.Eu as fi de acord sa iau cite 2 vitamine pe zi decit sa iau niste medicamente denumirile carora ma fac sa ma gindesc ca nu pot aduce folos la bebe ci dimpotriva. Tot ginecologul la 25 sapt. cind a vazut rezultatele eco (bebe tot era cu 2 sapt. mai mica) mi-a spus sa fac injectii si sa iau niste pastile, dar n-am ascultat-o. Nu stiu ce sa fac.
Anca Micaela, multa bafta, putere si curaj!!!
Mamacita,o sa tin pumnii pentru tine sa fie totul OK. Sper ca bebelusul tau sa mai stea in burtica la tine pina la termen si sa-si ia totul ce e necesar ca sa creasca mare sanatos si voinic.
Fetelor, mersi de info referitor la sticlute. Mii rusine sa recunosc ca nici habar nu aveam ca sunt sticlute diferite pentru lapte si ceai.
Azi am cumparat praf de spalat pentru hainutele bebelinei(desi n-am luat decit o hainuta deocamdata). In unul din capitole ati mentionat de Dermalin, dar la noi nu-l pot gasi. Am cumparat un detergent ucrainesc cu extract de musetel care nu contine produse de prelucrare a petrolului (parca alti detergenti ar avea!) si inalbitori chimici.
Pupici la toate si noapte buna.
Nati si bebelina (33sapt.)

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Buna fetelor!
In sfarsit mai ajung si eu pe net. Cu intarziere raspund la apelul kg: am luat pana acum 12Kg dar vad ca incep sa fac retentie de apa(urmare a tratamentului cu Gynipral)asa ca nu stiu cum va merge in continuare. Oricum nu este o performanta avand in vedere surplusul anterior sarcinii. Fie vorba intre noi este prima data cand nu ma stresez si nu mai mai mustra constiinta ca au esuat atatea cure de slabire. Fara acest "ajutor" cred ca mi-era mai greu sa duc sarcina, cred ca a cam fost nevoie si o sa mai fie in continuare, de toate rezervele disponibile.
Am observat ca mai nou va puneati intrebari in legatura cu administrarea ceaiului la nou-nascut. In primele 3-4 luni de viata nu este necesar supliment de lichide, laptele asigura necesarul zilnic. Daca nu alaptati la san trebuie doar sa fiti atente sa respectati dilutia si, la fel, nu e nevoie de ceai.
Pentru eventualitatea ca la inceput nu veti avea suficient lapte va recomand sa nu utilizati biberoanele pentru ca sunt sanse mari sa abandoneze sanul(din biberon, oricat de mici ar fi orificiile tetinei, suge mai mult si mai usor) ci biberoanele care au atasata lingurita in locul tetinei(cred ca la chico am vazut).
Mamacita, nu mai fii atat de stresata in privinta greutatii bebelusului, 200g inseamna un deficit de crestere de 3-4 zile si care se poate recupera rapid in urmatoarea saptamana. In cazul meu fetele au fost mereu in urma cu cateva zile, chiar cu 7-8 zile uneori dar au inceput sa recupereze. Acum o saptamana(31 saptamani) era o diferenta de greutate de 200g intre ele si de 3 zile ca dezvoltare cronologica. Ca sa nu mai spun ca se incadrau amandoua bine pe percentile fata de cum eram obisnuita, chiar si cea mica. Ce am sesizat in ultima vreme - cresterea lor este bine corelata cu aportul de proteine de origine animala(mai ales carne)din alimentatia mea. Nu stiu cat de pertinenta este aceasta observatie dar cred ca merita incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Cred ca Giuliatm a nascut joi seara sau vineri dimineata.Am uitat sa va spun, dar cand am fost eu la control,mergem la acelasi doctor, acesta era ingrijorat ca avea o pacienta care depasise termenul si nu avea inca contractii si tot suna la maternitate sa verifice situatia.Cred ca pana la urma i-a facut cezariana.Sa speram ca totul s-a terminat cu bine si ca in curand vom avea vesti de la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

Eu , elibui am nascut pe 4 martie 2005 o fetita pe nume Alice de 3 kg :))) si 54 cm... sunt extrem de happy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Roxx, ceaiul mi l-a recomandat dr. ginecolog fiindca a ramas neplacut impresionata de picioarele mele! m-a intrebat mai multe,inclusiv daca ma trezesc cu ele umflate sau nu si apoi a zis ca singura solutie este sa beau 2 litri de ceai de codite de cirese pe zi! si sa evit mincarurile sarate, adica preparatele din carne care contin foarte multa sare, brinzeturile preparate, sa nu pun "vegeta" in mincare, muraturi, conserve si.... fara sare!
dr de familie mi-a spus ca e bine asa, cu ceai, deoarece edemele afecteaza unii copii si mai ies "umflati" pe la ochi de exemplu. efectul ceaiului l-am simtit imediat: creste diureza, desi mergeam anterior foarte des la baie din cauza vezicii, dupa 2 litri mergi extrem de des! simti ca nu mai poti, dar pina la urma te obisnuiesti! nu am avut probleme cu scaunul adica nu am fost constipata niciodata si dupa prima zi am iesit cu scaunul cam moale, dar fiindca iau fier(care poate avea ca efect constipatia)cred ca s-a reglat.
daca nu imi zicea ca uneori edemele pot afecta copilul, cred ca nu faceam astfel de tratament! dr ginecolog mi-a dat termen de 2 saptamini, timp in care trebuie sa ma prezint cu picioarele la control in regula! asa ca pina marti ii dau tare cu ceaiul! nu are contraindicatii si am vazut ca in afara de ceaiul negru si verde in marea majoritate ceaiurile sunt acceptate ca tratament homeopat in sarcina!
deci rezultatele sunt vizibile: elimini apa din organism vizibil! dar nu te astepta sa ai picioarele ca inainte de sarcina!
bafta tuturor mamicilor si burticilor!
cenia si David 35 + acusi 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Felicitari Elibui!Sa-ti traiasca bb!
Roxana multumesc pt.sfaturi;esti o adevarata enciclopedie!
Cristinatwo bine ca ai revenit,chiar ma intrebam unde esti?

Teodora si bb.33+

Mergi la inceput