Mamici de iulie-august 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 12
anis spune:
quote:
Originally posted by mamini
ANIS, sa stii ca mie mi-au spus la ecograf cind am fost ca am placenta anterioara( ca si tine) si cica ii "antifoneaza", e un fel de airbag, simtim mai tirziu, fiindca placenta atenueaza socurile, zgomotele, tot. nu te agita, trebuie sa creasca un pic mai mult, sa aiba forta sa o simti prin "pernuta", saracutii bat la usa capitonata si noi nu "auzim" nimic...
pupici
M
Poate ai dreptate maminii...noi avem airbeguri pe fata, sau amortizoare...

AniS
si bebelina mea dulce 18+"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
mitub spune:
Orca ai grija la ceaiurile diuretice sa nu contina soc si nici crusin, ca nu fac bine la bebe. daca ginecologul ti le-a recomandat, ai incredere, daca medicul de familie, mai bine verifica.
retentia de apa poate fi o problema in sarcina, dar parca e cam devreme la tine.
truli-luli felicitari pentru fetita, o sa vezi ce te va mai iubi soacra de-acum inainte 
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 19 saptamani + (DPN 1 august)
cris.ana spune:
Vai fetelor ce de vesti bune!
Ma bucur mult pentru Katink si Bela.Va felicit si sa dea Dumnezeu sa va traiasca copilasii sanatosi!!!![]()
Abia astept sa aflu si eu ce sex are. Maine voi merge la medic si cred ca ma va trimite la analize, dar nu stiu cand.Eu am 16 saptamani, se vede deja ce sex are? Am inteles ca ma va trimite la eco morfo, dar nu stiu in ce saptamana. Abia astept!
Imi pare rau pentru fetele cu probleme. As vrea sa va pot da si eu un sfat, dar nu ma pricep...
Oricum, eu va doresc sa va faceti bine si sa nu va speriati. Este foarte importaRegret mult ca nu pot sta prea mult pe aici.Si daca lipsesc un pic....apar nu stiu cate pagini in plus....Si eu iar raman in urma cu vestile....Dar nu-i nimic, important este sa fie doar vesti bune.
Va pupic si va iubesc.
![]()

cris.ana spune:
Fetelor, va intreb si eu ceva ca, vad ca sunteti foarte pricepute in ale forumului...Ce trebuie sa fac sa-mi fac si eu album de poze, vad ca majoritatea aveti.Multumesc![]()

nicoll_mada spune:
Buna ziua fetelor!Uite ca inca nu am reusit sa citesc tot ce s-a scris ieri,dar pt a nu uita ,trebuie sa raspund Brianei.Draga mea,eu te sfatuiesc sa mergi la doctor.Asta pt ca s-ar putea sa nu ai nevoie de anestezie.Eu aveam deja nervii mortificati in mom in care am ajuns la medic.Asa ca mi-a lucrat linistita.E drept ca m-am confruntat cu greata ce a rezultat in urma polizarii,dar...nu poti si in caruta si in teleguta.
Cat despre creme,eu nu am folosit pana acum decat ulei de masline si nu m-am confruntat inca cu vergeturile.Sper sa continui asa.
Si,asa cum va spuneam,ieri am fost la control.Zice ca totul e bine si frumos,mi-a dat sa fac toxoplasma si listeria si sa iau de la California Fitness New Life.Eu am ceva lipsa de calciu si a zis sa inlocuiesc calciul efervescent de pana acum cu acesta.
Fetelor dar pe mine ma mira ca nu m-a trimis la echo de trimestrul II,desi ne apropiem de 20 de saptamani.Ce parere aveti despre asta?
Acum am fug si sa termin de citit si daca mai apare ceva,revin.
Pupici dulcici,
nicoll_mada
19 sapt+5
MMN
Monica-Elena spune:
Irina la prima nastere a soreimele acum 4 ani apa s-a rupt dimineata la 6 si pana a ajuns la spital s-a facut ora 11. La ora 13 am intrat in sala de nasteri ptr ca avea deja dilatatie 4. Contractiile erau regulate din 10 in 10 min. A inceput monitorizarea bebeului si i-a bagat o perfuzie ca sa o ajute sa se dilate iar la ora 17.13 a iesit nepotica mea. In afara de perfuzie nu i s-au mai facut alte injectii decat cea de anestezie locala inainte sa o taie la fundulet. Apoi a iesit bebita au preluato neonatologul si asistenat de la pediatrie a puso pe pieptul mamei si a tacut puiu imediat i-am dat primul pupic asa baloasa cum era exact cum iesise din burtica de la mami si apoi dr a scos placenta si a ince[put sa o coase pe mami. A durat mai mult coaserea decat nasterea propriu zisa. De la 13 pana la 17 a stat pe un pat si apoi a mutato pe capra in ultimele 15 min. Durerile cred ca erau mari dupa muscaturile si strangerile pe care le-am avut eu pe maine ptr ca trebuia sa o ajut si eu cumva stand la capul ei
.
e simti nu stiu daca pot sa iti spun ptr ca ca este ceva SUBLIM.... Daca ptr mine era imi inchipui cum este ptr mama. Fetita avut 3,400 si 51cm si este iubita mea nr unu.Si s-a nascut la 38 de spat.
La al doile bebita, al doile meu iubit. Dimineata la ora 9 a eliminat dopul gelatinos. Am ajuns cu ea la spital si ptr ca protocolul anumitor spitale este unul tampit sa te vada intai medicul de garda si apoi te preia medicul tau din cauza controlului super prost al medicului de garda i s-au declansat contractiile. Avea 34 de saptamani. dar a zis ca nu naste ca trebuie sa mai stea fiind prematur considerat copilul. Am mers la etajul 4 ptr internare sa mai stea. Dar la ora 18 s-au rupt membranele si am ajuns in sala de nasteri. A inceput monitorizarea bebeului si i-a facut aceeasi perfuzie ptr a o ajuta sa se dilate si la ora 20.03 iesea printul. A avut 2.500 si 49 cm si a fost Ok de la inceput desi era prematur era bine dezvoltat ptr varsat gestationala. La fel a urmat injectia de anestezie locala la taietura iar aici am vazut mult mai bine cum dr analizeaza placenta cand o scoate sa fie toata si fiind prietenei de data asta am primit si o gramada de explicatii de ce a nascut mai repede etc. Apoi urmeaza sa te duca intr-o sala i unde am apasato pe burta cu o punga de gheata sa elimine toate lohiile. I-am data sa manance lui mami sa isi refaca puterile si la 4 ore a primit puiul la piept.
Cam sta a fost pe scurt ce se intampla in sala de nasteri. Durerile dupa muscaturile si trangerile de mana pe care eu le-am simtit de la sora mea au fost mai puternice la prima nastere desi ea zice ca a nascut mai greu a doua aoara. Durerile ei au fost din plin dar si satisfactia pe masura. Si la prima si la a doua nastre dupa 3 zile era acasa cu bebei.
Monica si broscuta din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Delia spune:
quote:
Originally posted by nicoll_mada
Fetelor dar pe mine ma mira ca nu m-a trimis la echo de trimestrul II,desi ne apropiem de 20 de saptamani.Ce parere aveti despre asta?
nicoll_mada19 sapt+5
MMN
Eu desi la Codrin am avut un doctor foarte cunoscut nu m-a trimis niciodata la echo, eu am aflat de la fetele de pe forum in principiu cand se fac cele trei echo, ulterior m-am mai documentat si eu...
Presupun ca daca totul e ok nu te mai trimit la echo, multi doctori spre surprinderea mea, o mai considera si un moft.
Multi pupicei!
Delia si
Codrin
Delia spune:
Cami: felicitari
uite asa se mai ingroasa si randurile domnisorelor!
Sa-ti traiasca si sa fie sanatosa!
Orca: am inteles ca fenomenul se intampla si celor care iau in greutate excesiv - asta insemnand la ei peste alea 15 kg in toata sarcina...
, tu cum stai cu greutatea?
Oricum mai dscuta cu doctorul, vezi ce-ti spune si el.
Multa sanatate!
Delia si
Codrin
palmyrah2002 spune:
Am primit rezultatul la amnio si totul e OK!
Sint fericita ca bebe e sanatos!
Katink,felicitari pentru fetita!
Truli-luli,felicitari pentru fetita!
Isabelle sa-ti traiasca SANDIBELII
!
Katink spune:
Truli-luli, felicitari pentru fetita, sa creasca mare, frumoasa si sanatoasa!
Cris.ana, in legatura cu albumul, din cate stiu eu abia la o luna de la inscrierea pe forum ai optiunea sa iti faci album...
Palmyrah2002, felicitari pentru rezultat, ma bucur ca ti-a iesit bine.
Nicoll_mada, aici se fac 3 ecografii care sunt platite de casa de asigurari de sanatate.
Prima in sapt. 9-12, apoi in sapt. 19-22 si ultima in sapt. 29-32. Daca vrei mai multe trebuie sa platesti 25E/ecografie.
Pana acuma mi-a facut la toate controalele eco, si nu am platit - probabil e doctorita mea mai darnica
.
Eu nu stiam ca se numeste ecografie morfologica pana sa citesc aici pe forum... faptul ca inca nu te-a trimis nu trebuie sa te speria, mai ai timp pana in saptamana 22 sa o faci.
Monica, tare frumoase descrierile nasterilor sorei tale, multumim pentru detalii si multa sanatate nepoteilor si sorei tale!
Pupici,
Katink
si bebelusa mea scumpa de 19 sapt.