Bebelusi de sept - oct 2004 (29)
Raspunsuri - Pagina 4
ana_a spune:
Salut!
Supa de conopida: (este o supica dulce)
Se pune conopida taiata buchetele micutze la fiert cu apa si morcovi taiati si ei cubuletze mici. Un pic de delikat peste si eu uneori pun supica de gaina(pui) sau chiar cateva bucatzele de pui, aripi sau alte bucatzi. Dupa ce fierbe conopida se face un pic de rantash (adica ulei incins+1-2 linguri faina si se stinge cu apa si cu supica dupa ce s-a colorat un pic faina) Si se mai da un clocot, se adauga piper,si patrunjel verde taiat si gata. Se serveste obligatoriu cu smantana. In loc de conopida se poate pune gulie taiata cubuletze sau ca si cartofii pai, este la fel de gustoasa, chiar mai gustoasa...
Cam asta ar fi.
Stefan este bine, mai are si el mofturi la mancare...nu prea vrea fructele, azi am facut un compot din mar + o jumatate de piersica din compot si dupa ce au fiert bine de tot am mixat fructele si i le-am servit Sucul ramas la baut cu sticlutza si tare i-a placut. Piersica fiind din compot era dulce si cu marul a rezultat un suc dulce acrisor fff bun.
Cam atat, Stefan face exercitii de invartit de pe spate pe burta, dar inapoi inca nu reuseste si incepe sa planga.
De mancat mananca cu pofta numai laptele si pireul de legume daca are cartof sa se simta gustul si binenteles carne sau ou. Si ficatelul la papat cu pofta impreuna cu un morcovel si cartof
Nu stiu cum sa fac sa-i dau mai multe legume si sa le si manance pentru ca am observat ca daca nu e cartof destul ... nu mananca...
Maine vreau sa-i gatesc o crema de dovlecel, am vazut o reteta pe aici si vreau sa o incerc.Azi nu am avut timp si i-am dat din borcanel carne de vita+morcov+orez si nu i-a placut mi s-a strambat de numa...am incercat cu compotul de mar, ceva rapid...si a mancat...da tot la lapte am ajuns...Eu nu-i mai dau niciodata de la borcan...Azi am facut curatzenie si nu am reusit sa-i gatesc la timp...Dar mai bine sa am ceva in congelator gatit de mine decat borcanele...
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ana_a spune:
Eu ii dau la Stefan carnea oul si ficatelul zilnic adica: 1-2 zile carne, apoi ou, apoi ficatel apoi iara carne...si tot asa. Si cam 5-6 lingurite de carne pisata la o masa, un pic mai mult de o jumate de ficatel si un galbenus intreg.In curand vreau sa ii dau si carne de vitel.
Cat despre branza de vaci...al meu nu o vrea deloc, o simte si in cel mai fin pireu facut... inca nu am incercat iaurtul, dar zilele astea am sa-i dau sa vad daca nu e rezultatul mai bun, in find, tot aia e, ori iaur ori branza de vaci... NU?
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
NinaB spune:
cupilu meu mananca zilnic carne de o luna incoace....si de 2-3 saptamani mananaca zilnic si branza! asa ca...ma iertati aia cu o zi carne una branza...e poveste!
licuricilor cat despre gust... mda se pare ca al meu papa branza tocmai pt ca e acrisoara!
mari74 spune:
Mamicute dragute spuneti mi cum dati carnea la bebei amestecata cu piureul de legume, nu?
mari
Mada spune:
buna fetele
si eu aseara scrisesem o groaza si s0a dus pe apa sambtei
la multi ani bebeilor de azi si tie anielas multa sanatate si fericire
cristina(blue) cum s-a comportat bebe Marc la vinete si dovlecel? ca tot astept raspunsul tau
m-am uitat aseara la poze e un scump sa va traisca!
vad ca vorbiti de piureuri cu carne si branza eu inca nu ji-am dat legume decat morcov cand a facut caca mai des, doar fructe si cereale ii dau deocamdata plus, tzatza la greu o sa-i dau si eu dupa 6 luni adica peste 2,3 saptamani, a si inca ceva eu si acum ca si tien aiisa ii dau intai lapte si apoi masa de cerelae sau fructe, mi se pare mai importatnt sa bea lapte decat frcute sau cereale
am obs ca de vreo 2,3 zile se uita ff insistent la catelusa sora-mii dar se vede pe fata ei ca isi da seama ca nu e om, mai ales daca sta pe langa ea e asa de incantat chiue si tipa de bucurie.cand eram acasa nu am obs sa se uite dupa Alma*(catelusa mea) asa probabil era mai mica ai vostri fac la fel , intreb pe cine are catel
ralucule de tine stiu sigur.. ai obs ca Tristan se uita dupa Nick? si la pisica face la fel, bineintele ca noi ii punem animalele toate in fata intentionat si radem si noi cu ea , ne-am gasit de joaca cu ea...
moss felicitari pt papa!
va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
roandre spune:
Moss, te primim mamica draga si la noi!
Cat despre 90 gr...pai e super bine cat papa pitica!
Referitor la carne si alte alea, mie doctora mi-a zis sa nu-i dau in aceeasi zi si carne si ou pt ca sunt prea multe proteine. Dar nu e nici o problema daca ii dai in fiecare zi doar carne. Oricum, noi suntem mari si papam o zi carne, a doua zi ou, a treia zi ficatel si apoi o luam de la capat.
Branza se poate da in fiecare zi si nu are nici o legatura cu carnea.
Branza ii fac dupa reteta pe care v-am scris-o si bebelina pare s-o accepte amestecata cu fructele. Din lapte batut fiert nu am incercat inca, dar cand n-o sa-i mai placa asta trecem si la reteta asta.
Carnea i-o dau cu piureul de legume...ca banuiesc ca buna la gust cu fructe n-ar fi.
Noi am scos cerealele din meniu pt ca am observat ca de cateva zile imi vomita in jet numai seara dupa ce papa cerealele din biberon (chiar si dupa 50 ml lapte cu cereale) si aseara nu a mai vomitat. Astept sa vad in seara asta cum va fi tot fara cereale.
Despre Alexia ce sa mai zic: sta in fundulet singurica cateva minute (pana se intinde dupa o jucarie sau telecomanda de la Tv si pica in nas si apoi se rasuceste pe burta). Se intoarce de pe spate pe burta tot timpul si mai rar si invers. Se ridica in manute cand sta pe burta si incearca sa-si indoaie si genunchii ca sa poate sta in 4 labe si sa plece dar mai avem de lucrat aici. Cand e mai maraici putin sau cand nu mai vrea sa pape incepe cu ma-ma-ma-ma spre disperarea sotului (se zice ca daca bb spune mama prima data va mai avea o surioara, daca zice tata va mai avea un fratior...hihihi).
La capitolul papat stam mai bine. Ieri a batut recordul si a papat 130 gr piure fructe si 235 gr piure legume cu ou. Astazi a papt doar vreo 100 gr piure fructe si vreo 160 gr piure legume cu ficatel. Pt noi e un pas inainte. Am intrerupt si vitaminele pt ca doctora mi-a zis sa-i dau doar 10 zile si daca nu incepe sa pape sa-i mai dau in continuare....dar cum bebe papa, a scapat de vitamine (si asa era chin pana i le dadeam).
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
Mada spune:
am uita...felicitari pe bebe Marc care sta in fund! e un voinic
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
anne33 spune:
Vai fetelor,am vizionat si eu data de nastere a mamicilor si.....eu sunt cea mai baba,dar...ma puteti trece si pe mine pe lista:8 decembrie 1971;Ce mamici tinere avem in grup,nascute in 1980,1982,pai eu nu ma pot pune cu voi,deci acu stiu eu de unde aveti voi atata energie;Eh,las ca nici eu nu ma dau batuta,las ca va vad eu la 33 de ani ai vostrii;Va pup si sa ne sarbatorim maine.Multumin Roandre de complimente,intr-adevar Giulia e maricica si se rostogoleste,merge in 4 labe de vreo 2 zile,ce mai e o haioasa.
A....pardon,m-am uitat mai bine,si am vazut ca nu sunt eu senioara grupului,ci...Angela,mama lui licurici,ah ce ma bucur. http://community.webshots.com/user/anne3321
mari74 spune:
multam roandre de raspuns ...ma gandeam io ca nu merge in combinatie cu fructe sau cu cereale
mari
aissa spune:
anne33, te-am trecut in listuta de mamici. Si eu m-am bucurat cand am vazut ca nu-s cea mai "coapta" ca intre fetitele astea ma simt baba.
Roandre, am editat de 1.000.000 de ori lista mamicilor, nu reusesc sa fac Decembrie sa apara albastru. Acum s-a pocit si la noiembrie la care nici nu am umblat. Am scris cu manuta, am sters [] si am selectat textul si am dat de sus bold si albastru, am "lucrat-o" la mine in calculator, chiar nu gasesc unde e buba. Cred ca e tot ceva eroare pe aici pe site, ca eu nu vad greseala. Oricum , azi am pus eu lista ca mi-era ca trecem la pagina 2 inainte sa scrii tu. Sper sa nu mai fie nevoie sa ma folosesc eu de munca ta .
Cristina si Alexandra(30.09.2004)