Bebelusi de sept - oct 2004 (29)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

fetelor, cred ca incet, incet intru si eu in clubul vostru desi nu v-am intrebat daca ma primiti !

stiti ca problema mea era pireul de legume, a carui formula am imbunatatit-o si cu niste dovlecel. Spre surprinderea mea a mancat cu lingurita cam 90 g ( ml )adica vreo trei sferturi dintr-un borcanas ca cele care se gasesc in comert si am completat cu lapticul.
Cred ca ea ar manca mai mult dar se enerveaza pentru ca ii este foame si nu poate sa manance in ritmul in care mananca lapte.

Eu zic ca pentru inceput e bine si 90 g . A facut ea ceva talente dar a mancat. Urmeaza sa introducem carnita.

In rest mananca foarte bine banana in care trebuie sa-i introduc biscuiti fara gluten ( apropo, stiti cumva unde se gasesc de cumparat ? ) si branzica pe care trebuie sa o fac in casa.

In rest, avem 4 luni si o saptamana 6,700 kg si 68 cm.

La multi ani sarbatoritilor si...ah, afara ninge !!!!!

va pup

Cristina si bb Alexia ( 31 Octombrie 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

In sfarsit si-a revenit si forumul asta ca m-a scos din minti de cate ori am incercat si ieri si azi sa postez si eu.

LA MULTI ANI Anielas si steptam cate o felie de tort virtual si de la tine!

Aissa, Alexia mea face si ea kk cu firicele negre asa cum spui tu si m-am uitat si eu sa vad daca sunt ate...desi doar nu inghitise o papiota intreaga! Eu zic ca e de la mancare.
Banana eu i-o dau cu tot cu seminte.

Noi am fost astazi sa luam laptele praf gratuit pe martie si apoi am mai stat putin pe afara pana a inceput sa ninga.
Eliana, se poate duce si Florin sa ia laptele cu buletinul lui pt ca in listele lor apare numele copilului si nu al parintelui care ridica laptele. Deci daca poate el sa ajunga pe acolo e ok.

Naty, m-a distrat tare patania sotului dar cred ca si eu ma speriam in prima faza....hihihi.

Ellen, ce peste ii dai?

Ana si eu vreau reteta de supa de conopida....am scris si ieri dar s-a pierdut mesajul.

Ana_miti: Branza de vaca se face astfel: 1 l lapte pasterurizat DEGRESAT (nu se urmareste ca sa ia din branza copilul grasime ci doar calciu) se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic dizolvate si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile. Cum se da branzica. La a treia masa (deci dupa piureul de legume) se da mar ras cu o lingurita branza in prima zi. Apoi se mareste cantitatea de branzica in fiecare zi pana se ajunge la 30-50 gr pe zi. Se poate da branzica in combinatie cu fructe (in loc de biscuite).

Ma duc sa-i dau bebelinei sa pape!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Moss, eu zic ca e super bine 90 g si lapte. Eu pe a mea o pacalesc acum dandu-i intati lapte si apoi piure. Mi-a mers si la 10 cu fructele si la 2 cu legumele. Problema e sa pot reduce laptele, ca sa pot sa-i dau piure mai mult. La pranz i-am dat 180 lapte si apoi vreo 30-40 g piure. Incet-incet si cu zugraveala noua sper sa reusesc. Ca fata mea canta la lingurita, face balonase cu piureul, scuipa...ma rog, probabil nu va spun nimic nou.
Cat despre kk, am deschis un subiect la Parintii intreaba... si am primit cateva raspunsuri acolo (vreo 4-5) si toate spun unanim ca este de la banana. Deci, Mama lui Licurici, se pare ca ai dreptate.
Dupa ce am scris am vazut si mesajul tau Roandre si acum m-am mai linistit. Ma gandeam eu ca nu pare sa aiba nimic fata, dar ma speriasem un pic. Acum ca vad ca mai sunt cazuri imi revin usor-usor.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Aissa, mama, daca te hotarasti sa vorbesti cu dr. spune-mi si mie ce-ti zice... eu nu sunt alarmata, sincer. Banana nu mi-a zis nimeni sa i-o dau fara interiorul cu samburei. Am taiat o jumatate de banana (decojita), am amestecat-o cu o jumatate de lingurita de cereale (preparate cu laptic) si a papat-o rapid!

Voi ii dati carnita pe fiecare zi sau o zi da, una ba?

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Mergi la inceput

Aha, am raspuns prea tarziu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Mihaela, i-am luat niste file de stiuca. Nu prea pot sa-mi dau seama daca a fost incantata. A mancat cam la fel ca pana acum, dar parca nici nu se simtea mare diferenta la gust. E foarte slab ca peste. Saptamana viitoare ii dau mai mult sa vedem si atunci cum se comporta. Important este ca a mancat acum, dar i-am dat si putin peste (aproximativ o lingurita, poate chiar mai putin).
Trebuie sa-i dau peste doar o data pe saptamana asa ca mai avem de asteptat pana saptamana viitoare ca sa vedem alte reactii.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

branza de vaci facuta din laptele ala degresat e oribila..nu o mananca nici catzelul, de rea ce este! mai rapid se face din lapte batut (preferabil 2%) fiert pana se separa zerul de branza... asta nu are gust de creta pisata...dar...ma rog...daca ai vostrii mananca chestia aia din lapte degresat..inseamna ca sunteti norocoase. al meu se uita cu o privire de catzel batut daca ii dau asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mama lui Licurici, deocamdata stau sa vad daca mai apare un alt semn cum ar fi ceva in neregula, ca vad ca si Alexia face la fel (a Mihaelei) si, repet, la Parintii intreaba..mi-au spus mai multe fete ca e de la banana. Cu dr. mi-e cam jena sa vb ca mi-e ca ma ia de gat. El mi-a zis ca de spatamana asta sa incep cu suc de portocale si de mar si eu i-am dat mar, banana, carne, biscuiti....Iti dai seama, daca il si alarmez degeaba si ma dau si de gol ca am trecut peste el, mi-e ca stric relatia. Bineinteles, daca fetei ii e rau nu sunt nebuna sa stau chitic sa nu stie dr ce-i dau sa pape. Deocamdata insa stau calma pentru ca pitica e bine, rade intr-una, e linistita deci nu pare sa aiba ceva.
Despre carnita eu am intrebat-o pe mama si a zis ca pot in fiecare zi. Parca Roandre zicea ca in zilele cu ou nu-i dai carne, dar eu ou nu am bagat inca. Oricum, eu supa o fac pt. 2 zile, deci 2 zile la rand ii dau sigur. Si cum pun o bucatica cat degetul meu mic pe care o impart la 2 si apoi mai arunc jumate (ca nu papa ea tot), ma gandesc ca e o cantitate nesemnificativa.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Aissa, mie mi-a zis pediatra sa-i dau doar 3 zile pe saptamana carne, o zi peste si restul cu branzica. Asta cu 3 zile pe saptamana carne am auzit-o de la mai multe mamici.

Eu ii fac branzica din lapte Brenac si iese destul de ok. Adica eu as manca din ea fara probleme.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by NinaB

branza de vaci facuta din laptele ala degresat e oribila..nu o mananca nici catzelul, de rea ce este! mai rapid se face din lapte batut (preferabil 2%) fiert pana se separa zerul de branza... asta nu are gust de creta pisata...dar...ma rog...daca ai vostrii mananca chestia aia din lapte degresat..inseamna ca sunteti norocoase. al meu se uita cu o privire de catzel batut daca ii dau asa ceva.

Asa ziceam si eu Nina, dar tantaliciul meu mic are alta parere.. i-am facut si d'aia si d'ailalta si ii place aia cu gust de creta (eu cand eram in scoala primara mancam creta... proaspata!!! o fi mostenind si el gusturile mele!!!). Adevarul e ca branzica facuta din lapte batut e un pic acrisoara iar el nu vrea nimic acru (la citrice se stramba de parca i-as da lamaie goala!)

Mergi la inceput