Fibrom uterin (6)
Raspunsuri - Pagina 4
Florinini spune:
Sper ca ati petrecut cu bine ziua de 8 martie.
Eu am fost la doctor si mi-a spus ca acest mutant care il posed este mare cam ca un pepenas galben si ca as putea scapa de el facandu-mi laparoscopie. Este situat in partea superioara a uterului, dupa cum mi-a aratat se pare ca ar fi in exteriorul uterului sau pe peretele superior al uterului. A spus ca e un lucru bun ca e sus pe uter si nu e inauntrul uterului ca sansele de a ramane gravida sunt mai mari, daca privim lucrurile dpdv. Se pare ca la mine embolizarea nu e recomandata, asa zice doctorul ca ar putea afecta fluxul sanguin (nu am inteles ce vroia sa spuna cu asta) si ca urmare ar putea afecta procesul de ovulatie, l-ar impiedica, nu s-ar mai produce si atunci chiar de unde bebe.
Mi-a fost recomandata laparoscopia, dar nu m-a incurajat. I-am spus ca telul meu e sa am copil si nimic altceva. Si a spus ca poti sa ai copil chiar si cu acest big fibrom, insa exista tot felul de riscuri, chiar de a pierde sarcina poate in al doilea trimestru de sarcina, ceea ce nu e deloc placut. La fel de bine lucrurile pot evolua fara prea mari complicatii...
Asa ca in urmatoarele 6 luni o sa incerc sa raman gravida, daca nu iarasi trebuie sa merg la medic sa vad daca nu sunt si alte probleme care m-ar impiedica sa raman gravida.
Oricum sunt un pic mai linistita acum, plus ca doctorita a fost foarte deschisa la ideea tratamentelor naturiste si a incerca sa fac tot ce pot sa-l tin cel putin la marimea la care e.
Acum o sa incerc sa caut tratamente naturiste, dar am o intrebare: tratamentele naturiste de reducere a dimensiunii fibromului nu interfereaza cu ovulatia, nu ma pot impiedica sa raman gravida, daca intre timp raman gravida fac si tratamentul si poate in decurs de cateva saptamani sa-mi dau seama ca sunt gravida timp in care am facut tratamentul...
Toate cele bune fetelor
Florinini
carmenus spune:
Da, Arinna, s-a rezolvat problema cu CM. Mi-a recomandat doctorul sa iau utrogestan timp de 4 zile si dupa 3 zile de la terminarea tratamentului mi-a venit. Dar e mai ciudat ca inainte, e mai negru, mai putin si fara cheaguri. Oricum, e ciudata si dereglarea asta, cred ca e produsa de embolizare, mie imi venea mai devreme, niciodata nu intarzia. Am suspectat chiar o sarcina, desi era putin probabil si nu indrazneam sa sper. Mie fibromul mi-a scazut de la 9,25/5,60/6,00 la 6,02/5,24/4,54 cm. Eram bucuroasa ca nu se mai evidentia pe abdomen dimineata, asa mi-am dat seama ca a scazut chiar inainte de a face ecografie. Acum insa "se vede" din nou. Nu stiu cum sa-mi explic asta, nu a trecut nici o luna de la ecografie, mi-e greu sa cred ca a crescut iar, cu atit mai mult cu cat nu mai era vascularizat. Astept sa vina doctorul meu din strainatate si saptamina viitoare merg la el sa ma lumineze.
arinna spune:
carmenus
In primul rand ma bucur mult ca s-a rezolvat problema asta, am mai auzit de cineva care a facut embolizare si dupa doua luni i s-a oprit CM
dar nu i-a mai revenit, si are deja 7 luni de la ultimul...mi se pare ca si a a luat progesteron, parca si tu ai luat duphaston sau orgamentril, dar degeaba...bine ca s-a rezolvat cu utrogestanul ( asta ce e, tot progesteron, ca nu stiu nimic de el? )chiar daca CM e altfel, poate e normal, dupa atatea modificari...Nu cred sa creasca iar fibromul, poate e uterul inflamat din cauza CM si de aceea se evidentiaza iarasi, e inca maricel...banuiesc ca vei face din nou o ecografie, ca sa te linistesti...Oricum, bine ca a dat rezultate medicamentul...Iti doresc cele mai bune vesti de la medic...Si mai vroiam sa te intreb la cat timp ti-a aparut prima oara CM dupa embolizare...
si sa fie cat mai bine...
carmenus spune:
Arinna,
Intr-adevar, utrogestanul este progesteron.
...Si eu sper ca evidentierea despre care vorbeam sa se datoreze menstruatiei, mai ales ca sunt si balonata...
Dupa embolizare, mie mi-a venit la data la care ma asteptam, adica la vreo 25 de zile de la ultima menstruatie. Si in luna urmatoare la fel. Abia de la a treia luna a luat-o razna, dar ma rog, asta a fost cazul meu. Alte fete nu au avut problema asta (au avut alte probleme
). Ce sa facem, trebuie sa simtim ca trecem prin viata, altfel ce povestim la batranete?
Tu ce faci, cum te simti, ce noutati ai?
Te pupic si iti doresc numai bine
MadaS spune:
Din cate am citit, utrogestantul este unul din putinele progesteroane naturale, se recomanda uneori in primele sapt de sarcina pt a suplini lipsa progesteronului la anumite femei cu iminenta de avort
arinna spune:
carmenus
...referitor la embolizare, ma simt binisor, ma doare insa mana sub intepaturi in continuare, nu unde era vanata ( mai e putin acum ) in alta zona, unde nu se vede nimic deosebit...daca o intind tare sau apas,ma doare si ma tine de parca acolo ar fi vanataia...sangerari n-am mai avut deloc, doar usoare dureri uneori...am vrut sa ma duc la control azi, la trei saptamani, dar e spitalul in carantina si a ramas pe saptamana viitoare...
Am auzit si de altcineva, care a ramas cu amorteli de picioare...tu ce ai mai aflat de alte fete,sa stiu si eu la ce sa ma astept?...si mai vroiam sa te intreb la cat timp ai facut prima eco si in cat timp a regresat fibromul de la 9 la 6 cm ? Mie mi s-a spus sa fac eco abia dupa 2-3 luni...
Te pup si eu si sa-mi dai vesti bune dupa urmatorul control care-l faci....
Gabela spune:
Loma, trebuie sa recunosc ca nu te-am ascultat! Tu ai zis sa nu radem, dar eu chiar am ras, la faza cu sintetizatorul ![]()
![]()
![]()
Mi te inchipuiam calare pe el in focurile creatiei
Eu una sunt afoana rau, chiar daca sunt si eu innebunita dupa muzica clasica, daca ma auzi fredonand (arii sau muzica obisnuita) prin casa FUGI! Saracu' barbatul meu, care are si ureche muzicala, ce trebuie sa suporte!!!
aime spune:
Loma, multumesc ptr indrumare
...
Fetelor
am nascut prin operatie cezariana pe 15 noiembrie anul trecut o minune de baietel. Sarcina am obtinut-o dupa lungi asteptari, cu tratament ptr stimularea ovulatiei (Clostilbegyt). Am 35 ani, si in urma controlului de la 6 saptamani, mi s-a depistat un mic nodul fibromatos intrauterin. Intraoperator nu s-a gasit nimic, deci acesta a aparut in cele 6 saptamani de dupa cezariana. Am citit ca acestea apar datorita modificarilor hormonale din in timpul sarcinii, totusi, acest lucru nu m-a linistit prea mult. Nu pot face nici un fel de tratament, deoarece alaptez, dr. mi-a spus ca vom urmari formatiunea sa vedem cum evolueaza, dupa 2 luni.
Cum vad ca este un subiect f vast, o sa incerc sa-l citesc, cat ma lasa micutul meu, poate voi gasi raspuns la intrebarea mea...
aime si vladut(15nov.2004)
kim spune:
Aime, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme daca nodulul e mic, tine-l sub observatie, s-ar putea sa se retraga pana mergi la control, se se echilibreze balanta hormonala. Ai grija de micutu'... (deci mai avem o mamica printre noi!)
Mai ce productive sunteti, si-mi place ca ne completam, cand e una mai in toane proaste e alta in plina forma, zic si eu inca o data: mare minune formumul asta! Deci , Loma, pe cand un concert? ca eu vin sa te aud...
As mai sta la o poveste dar chiar ca am de lucru... oricum va citesc, sa stiti! s-auzim vesti bune!!!
KIM