Mamici de septembrie - octombrie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 7
locca spune:
Ma bucur ca v-au iesit analizele bune, Ioana si valen 

Pe de alta parte raman la parerea ca la toate clinicile astea e doar vopsit frumos gardul ... nu stiu ce sa zic, parca prea multe analize aiurea.
Mie mi-e sooooomn. Si au inceput sa ma stranga rau de tot blugii cei mai largi pe care ii aveam, trebuie sa-mi iau pantaloni in curand :(
Ruxandra
valen spune:
kid 2003, da anticoagulantul lupic l-am facut la Babes, anti cariolipinicii i-am facut la IDS si mi-au iesit prost(valoare de 38.9, in conditiile in care max. este de12) iar de APPT nu am auzit-ce mai sunt si astia, ca-mi inchipui ca au legatura cu sindromul antifosfolipinic?
monet spune:
valen, tin minte ca durerile de burtica la inceput erau ca un fel de 'greutate' in josul burtii, nu erau dureri clare, apoi, mai prin saptaminile 15-20, simteam uneori cum mi se intinde cite ceva in lateral inauntru, uneori cu junghiuri mai mult sau mai putin dureroase, dar asta ocazional. dureri de genul inainte de menstruatie sint complet normale si foarte obisnuite la proaspetele gravidutze. si durerile alea pot fi foarte variate. eu zic sa stai linistita. organismul tau stie mai bine acum, lasa-te ghidata de el - nu fa mai mult decit iti spune corpul tau. fii sigura c-o sa stii
.
fetelor, daca puteti si va permiteti, dormiti cit aveti nevoie - asta e foarte important. nu va suprasolicitati cu munca si cu nimic, cind simtiti ca tre' sa va odihniti, chiar si pentru 20 de minute, e aur curat. si ajuta mult dezvoltarii copilului. fiti vesele si optimiste. sigur ca unele griji vor veni si vor pleca, nu le lasati sa va curme fericirea. multumesc lui dumnezeu, am fost tare fericita gravida cu lia si a iesit fata mea o minune de copil: cuminte si vesela foc. aproape ca nu plinge deloc! nici ca si nou-nascut nu plingea, se uita la mine senina de tot, orice era.... asa ca, eu zic ca-i foarte important ce fel de simtiri si sentimente le dam puilor cind inca, practic, fac parte din trupul si carnea noastra. sa va ajute dumnezeu pe toate!
mona,
lia (24.04.2004) si simburelu' mic (DPN nov 2)
www.seansimon.com/february2005.htm" target="_blank">PROASPETE DE FEBRUARIE
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
Ioana75 spune:
Ruxandra, multumesc mult pentru mail-ul prietenei tale! Din fericire, nu mai e cazul
.
monet, multumim de oferta cu raspunsurile
. Nu astepta sa te intrebam: daca vezi ca noi ne dam cu parerea pe marginea unui subiect, zi-ne si tu ce stii/crezi.
Ioana
kid2003 spune:
Valen , dr meu (Tutunaru) mi-a zis de APPT, este de fapt masurarea timpului de coagulare a sangelui. Poti afla mai multe, chiar pe site-ul lui (daca nu il stii, ti-l trimit pe PM), la capitolul "cauze- cauze imunologice- sindromul antifosfolipidic".
Dar poate ti-au masurat deja timpul asta si i-au zis altfel, cine stie.
LiaMia spune:
Intrebare: voua v-au recomandat eco morfologica? In ce sapt se face?
Nu am reusit sa vorbesc nici macar la telefon cu dr.ginec. (am incercat acum) si trebuie facuta programarea din timp (precum stiti multe dintre voi). Eu sunt in sapt 14+ si curge timpul in defavoarea mea. Deja, faza cu pliul nucal am pierdut-o pentru ca nu mi s-a spus la timp de ea... Am aflat de la voi...
Deci: stie cineva?
LiaMia
Ioana75 spune:
Eu, eu! Morfo adevarata se face intre saptaminile 17-20, preferabil in saptamina 20 (asa mi-a recomandat Iosup). O pre-morfologica se face in saptaminile 11-13, cind sint toate organele formate.
Ioana
monet spune:
LiaMia, are dreptate Ioana, eco morfologic se face intre saptaminile 17-20, oricare din saptaminile astea e ok. si saptamina 20 e doar o pseudo-limita pentru ca, se pare, dupa saptamina 20 nu se mai recomanda renuntarea la sarcina in cazul unei vesti foarte proaste. doamne-ajuta, nu ne gindim la din astea. plus, ca voi sinteti linistite, aproape toate ati avut deja o 'intilnire' ultrasonica cu bebitu' vostru.
cu lia, am avut eco morfo in saptamina 18, asa s-a nimerit programarea.
mona,
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
monet spune:
LiaMia, pliul nucal ti-l poate masura in orice saptamina si e relativ la virsta copilului. deci, nu-ti fa probleme, o sa afli oricum la eco morfologic si detaliul asta.
mona,
mihaela_e spune:
valen, si eu am dureri de burtica...dar pur si simplu le ignor si trec de la sine...nu sunt dureri foarte mari, ci se aseamana cu cele de la cm. iar cu cealalta problema... iti recomand sa incerci cu 3 prune uscate, lasate in apa rece cu o seara inainte si mancate a doua zi dimineata pe stomacul gol..... pentru balonari iti recomand sa nu mai mananci fructe inainte si dupa masa cel putin 2 ore....
iar cu dormitul....mie mi-e somn ziua, seara adorm pe la 9 iar in mijlocul noptii 2-3 ma uit la televizor sau citesc pt ca nu mai pot sa dorm. Sper totusi sa dorm si eu normal cat de curand....
Aveti mare grija cu citricele ...pentru ca foarte multe persoane s-au imbolnavit recent....mai nou, pentru a fi mai aratoase, citricele sunt "vopsite", ceea ce dauneaza unui organism sanatos cu atat mai mult
dzelor. Deci cumparati citrice de dimensiuni normale si cu o culoare normala...nu foarte intensa