Mamici de septembrie - octombrie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Multumesc fetelor pemtru informatii!

valen, ca tot erai curioasa ce mincam:
- dimineata: eu nu mincam nimic dimineata; mai nou maninc asa pe la 10-11 vreo 2-3 sandvishuri cu: unt & cascaval pasteurizate + preparate din carne (dar pe care scrie ca-s fierte); astea se fac la sandwish maker, ca sint mult mai bune
- la amiaza: comand ceva de pe la fimele care fac delivery, de obicei mincare gatita - pui, piure, azi mi-am luat doar varza cu mamaliguta (si deja mi-e foame iar)
- seara: 2 saptamini am mincat sandwishuri, 2 saptamini am mincat compoturi, o saptamina jumate struguri, acum am trecut pe slanina (fiarta!) cu mustar. O sa ma fac cit China.

Dupa cum vedeti, eu nu ma omor cu legume, fructe, oua. V-am zis de calciul meu? In viata mea n-am avut analize mai bune la calciu (doar iau de aproape 6 luni Materna, era si cazul).

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Am postat un subiect la clinica virtuala.dc si uite ca a disparut cu problemele astea tehnice. Va intreb si pe voi... medicul mi-a spus la ultimul control ca placenta e mai jos inserata, dar deocamdata nu prezinta probleme. Sa fie oare de acolo durerile de burtica? Si cam ce implica? am cautat pe google, dar nu cred ca e asa de grav la mine sa nasc cu cezariana daca medicul mi-a spus ca nu pune inca probleme.

ROMANA&MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 14 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

quote:
Originally posted by diafera

LiaMia eu am avut titrul la listerie 1/320.
Tu unde ai repetat analiza? Eu am facut-o initial la Cantacuzino , apoi la Sanador.. si nicaqieri nu o scoteau mai repede de 10 zile lucratoare.

Aura

Si prima si a doua oara tot la Sanador (ei trimit proba de sange la Cantacuzino). Tot 10 zile. Prima oara ti-a iesit titru echivoc sau pozitiv?
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Romana,
Stai linistita pentru placenta.

La prima sarcina pe la 4 luni am facut prima ecografie si toata lumea s-a speriat ca am placenta praevia, adica placenta inserata prea jos.
Toata lumea mai putin doctorita care mi-a zis ca nu e nici o problema, ca pe masura ce sarcina evolueaza, placenta o sa fie ok.

Asa a si fost, am nascut normal fara probleme.
Am intrat in concediu (de odihna) cu 2 saptamani inainte de a naste.

Asa ca nu ai pentru ce sa iti faci probleme.

Cristina

Mergi la inceput

Romana_74, si eu raspunsesem la subiectul tau. Pe foaia pe care am primit-o de la Iosup am observat ca scrie si la mine "placenta jos inserata". Am facut sapaturi pe net, si am gasit ca doar 5% din cazurile de placenta jos inserata ramin asa si dupa saptamina 20 si ceva (nu mai retin exact), iar dupa acea data se numeste "placenta praevia". Intr-adevar, se recomanda cezariana in acest caz. Dar noi sa speram ca o sa facem parte din cele 95% la care "urca" placenta.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

quote:
Originally posted by Ioana75
acum am trecut pe slanina (fiarta!) cu mustar.
Ioana

si eu azi am capatat slaninuta!!!! La 7 dimineata o sunam pe o colega sa nu uite sa-mi aduca (promisese de ceva vreme, dar memoria...). Ne-am disatrat toti in birou de insprava asta. I-am zis ca o sa ma pomeneasca atunci cand o sa fie si ea gravida...
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Ioana 75, te rog frumos sa-mi spui si mie cum deschid un nou subiect de mamici de Nov Dec! Plizzzz, ca io nu stiu sa le plimb asa ca tine de colo colo cand se termina paginile

mersic mult

4+

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Ma inscriu si eu la meniuri zilnice:
Dimineata - oua (fierte, omleta, ochiuri), salata de rosii cu branza razuita, o cana de lapte (se intelege pasteurizat) neindulcit, 2 felii de paine neagra
Gustare ora 11: iaurt, sana
La pranz: ciorbita acra, salata de "verzituri" (salata verde, rosii, castraveti, ardei grasi), salata de rosii cu patrunjel (are multa vitamina C),salata de varza, carne de pui (acum nu mai pot manca nici un fel de carne), mancaruri de legume (mazare, mancare de praz cu masline), pilaf sarbesc....si uneori pizza....
Seara: fructe, legume (gulii sau castraveti), salata....

Fara dulciuri, fara multe fainoase, fara sucuri acidulate...dar cu mai multa sare decat in mod obisnuit...
Multa apa plata 2 l/zi cu lamaie și ceai de tei și mușetel cu lamaie

Si cu toate astea tot sunt........si am luat 4 kg in 2 luni...sper totusi ca era defect cantarul...sau am citit undeva ca organismul retine multa apa....

Mergi la inceput

Cum se creeaza un subiect nou la mamici - cu dedicatie pentru cea mai noua , Laurici

1. intri pe orice subiect de pe forumul de mamici (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ...)
2. in dreapta sus ai mai multe link-uri (Raspunde la subiect, Trimite subiectul unui prieten, ...) printre care si "Subiect nou". Click pe link-ul "Subiect nou"
3. Scrii numele subiectului in text-box-ul pentru titlu
4. Alegi o "Icoana mesaj" shmechera
5. Scrii primul mesaj din acest subiect
6. Apesi pe "Salveaza"

Mesajul se poate edita si dupa aia, de tine sau de moderatori. Pentru a posta al 2-lea mesaj din subiect, intri pe el si apesi "Raspunde la subiect".

Pentru partea a "n+1" a subiectului: inainte de a se inchide subiectul "n" click pe "Editare" la mesajul care contine lista de , si il copiezi in alt fisier pe hard-disk-ul calculatorului. Apoi de aici il copiezi in subiectul nou.

Atentie! Se intimpla ca un moderator sa inchida subiectul vechi inainte de a salva tu listuta formatata, si atunci trebuie sa o iei de la capat cu ingrosarea cuvintelor, culori, iconite ...

De-abia astept sa citesc noul subiect de maimici de noiembrie - decembrie!

Bafta,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Valen, Flavia, mersi mult pentru incurajari , mica problema avuta a disparut complet acum, oricum va voi tine la curent cu ce voi face miine la doctor. Desigur stiam ca nu este bine sa impingi nimic dar cum mie nu imi este absolut deloc rau de la sarcina, ba din contra, citeodata uite ca mai "uit", asta asa in sens figurat desigur, de bb,!
Va doresc la toate o zi buna in continuare.

Mergi la inceput