Mamici de martie-aprilie 2005(17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ah,uitasem ce bine este sa dormi dimineata!De cand eram copil n-am mai dormit atat:m-am culcat pe la 12:30 si,n-o sa va vina sa credeti,am dormit pana la 11!!!Eu,care mai mult de 5-6 ore pe noapte nu dorm de ani de zile!Asa ca,la ora asta,mi-e imi vine sa va spun buna dimineata!
kathywsha,tu chiar concurai la miss,la 170 si 50 kg;eu,cu numai 5 cm in plus,aveam 15 kg mai mult!E adevarat ca am osatura foarte grea,mostenire de la bunica,D-zeu s-o odihneasca;ea,cand a avut tbc,era aparent numai piele si os,Auschwitz,dar de urnit de-abia o urnea un barbat in putere.
Apropos de epilat,lasand la o parte faptul ca eu nu suport durerea produsa de ceara,in schimb n-am nici o problema (pe picioare)cu aparatele de epilat,mi se pare o solutie f.eleganta,pentru cine poate s-o practice.In schimb,la spital e alta problema:cu exceptia epilatului chiar in ziua premergatoare nasterii,medicii nu vor sa vada nici un fir de par la operatie,pentru ca se poate constitui in focar de infectie cu stafilococ.La nasterea naturala,nici o problema,e chiar mai bine daca va faceti de-acasa.La cezariana insa ei prefera rasul chiar inainte(va repet,daca nu v-ati epilat chiar in dupa-amiaza zilei anterioare).Eu,pentru ca oricum nu suport epilatul in acea zona sensibila,am optat pentru rasul care la noi se practica de catre infirmiera,si asa au facut toate colegele mele doctorite care au nascut pana acum.Motive:daca lama e a ta,de unica folosinta,si infirmiera e atenta nu se irita deloc pielea(daca nu e atenta pentru ca lucrez acolo,un mic cadou sigur o va face atenta,iar pe astea le am deja pregatite si le ofer chiar cu mare placere,nu ca si spaga,ci ca si amintiri de la bebelinul meu si cu speranta ca ii va fi drumul usor in viata cand parintii lui cinstesc pe toata lumea);in plus,dupa ras,ele practica badijonarea cu betadina care elimina clar orice risc infectios.Nu pot sa neg ca exista practici in urgenta sau cand "doamnele"nu se considera multumite de ras barbar stil arat cu plugul,care evident lasa si urme si infectii.Din cauza asta nu pot sa va dau sfaturi universale,ci v-am spus cum procedez eu si din ce motive.
clio,eu nu m-am dat cu nici o crema pana acum,pentru ca nu este necesar;dupa nastere se schimba povestea,Bepanthene e bun,ca si Garmastan ori alte creme emoliente care sa previna infectiile si sa linisteasca eventualele iritatii si dureri.Acum ai grija,pentru ca stimularea mameloanelor creste productia de ocitocina,hormonul care declanseaza contractiile uterine.
ninocikap,unde sunt paginile cu zodiile?
Fetelor,dulciuri de calitate inseamna cele naturale,fructe,miere,nu cele mai gustoase:credeti-ma pe cuvant,si eu sunt mare amatoare de dulciuri si cu greu ma abtin sa nu devorez saci de dulciuri de toate soiurile si natiile.Si asa vad ca ma indrept spre 13 kg castig ponderal,dar nu-mi fac nici cea mai mica problema,pentru ca in mod sigur voi gasi solutia sa le dau jos,cel mult intr-un an,asa cum le-am si pus;vreau ca bb sa aiba la dispozitie tot ce-i este necesar,ca mami se face ea la loc.
Apropos de picioare umflate,daca sunt numai gleznele este normal si ar trebui sa cedeze in cateva ore la regim cu sare putina si ridicatul picioarelor peste nivelul bazinului in serii de cate jumatate de ora.Daca nu cedeaza ori daca se umfla piciorul cu totul+fata+mainile,apar dureri de cap ori cresterea tensiunii,fuga la doctor sa vada ce-i cu tensiunea ori cu proteinele din sange si cu cele pierdute prin urina.

Mergi la inceput

M-am speriat si eu cand am vazut ce ditamai mesajul am scris,sper sa nu va plictisesc,dar tot mai am ceva de spus:parerile despre Kegel si masajul perineal sunt impartite.Ideea ptr.care se practica este exact evitarea epiziotomiei,dar va pot spune din experienta trista ca la noi sunt ginecologi care habar n-au de lucrurile astea si oricum considera cel mai comod sa faca epiziotomie.De-asta va spuneam deunazi ca un bun ginecolog nu inseamna neaparat un bun obstetrician.
La mine bb,desi am (maine)de-abia 32 sapt.,se joaca mai mult in bazin,ceea ce-mi da emotii de nedescris,sper sa nu-i vina vreo idee nociva sa iasa mai devreme sa vada cum e pe afara.Ii tot explic ca daca nu-i place,cale de intors nu e,asa ca mai bine sa astepte cuminte.Data trecuta nu mi-a mai controlat si colul,dar merg la control sapt.viitoare si vreau sa aud ca e totul ok.Voi ii simtiti pe bb-i asa jos,colegele de dpn?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

buna, buna,

mamacita pagini cu diferitele zodii le gasesti la Prieteni dintotdeauna. chiar este si cu pestoaice.
vroiam sa te intreb daca stii cumva sa fie normal sa nu pot sta in picioare din cauza taieturii (epiziotomiei) la 2 saptamani dupa nastere? In cat timp se rezorb firele dinauntru? ca eu am impresia ca am vazut unul si pe cele normale mi le-a scos la iesirea din spital.

Nicoleta

Mergi la inceput

Mersi,ninocikap.
Esti sigura ca firul ramas este dintre cele resorbabile?Daca pe celelalte le-a scos,mergi la un control sa nu cumva sa-l fi omis pe cel observat de tine.Am vazut cazuri si la cativa ani de fire uitate.Oricum nu mi se pare normal ca la doua saptamani sa nu poti sta in picioare din cauza epiziotomiei.Deci,mergi la control,de-asta existam noi,medicii,sa fim deranjati.Spune-mi ce ti-a zis medicul!Nu intarzia cu consultul pana la cel de sfarsitul lauziei(6 sapt.)ptr.ca nu normal sa stai incapacitata si sa nu te poti ocupa de puiul tau pentru ca"te doare in fund"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mamacita nu ne plictisesc deloc mesajele tale lungi, cel putin pe mine, din contra ,
vad ca picioarele tot umflate sunt de aseara si deja ma enerveaza pt ca nu le-am avut niciodata asa umflate paca am 2 butuci , vad ca si degetele la maini mi s-au umflat, ma duc in pat si stau cu picioarele in tavan poate-mi trece

fetelor m-am impreietenit cu o fata pe forum care are un bebelin de 3 luni, si am mai intrebat-o una alta, despre hainute mi-a spus ca nu e nevoie de prea multe , caresc repede, deci vreo 4 body-uri cu maneca lunca, vreo 4 costumase cu totul nu din 2 piese , nu se ridica bluza in sus, ciorapei vreo 2-3 perechi, cadita neaparat cu suport sau daca nu gasiti sunt si suporturi separate, sta ca un print in el si il spalam si mai usor, cam atat imi aduc aminte , daca mai aflu ceva va tin la curent

Adriana si bubulinul 31+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Nu stiu unde a disparut mesajul de adineauri;daca nu-l gasesc,il scriu din nou.

Mergi la inceput

Da,hm,vad ca disparut in eter!Ma incapatanez insa sa-l scriu,poate ajuta pe cineva.Se vede ca sunt in concediu,nu,dupa frecventa mesajelor?
Adriana,desi poate ti se pare absurd sa mai si bei cand esti umflata,asigura-ti consumul de lichide de 2,5 l/zi si incearca azi sa mananci 2 oua fierte tari sau/si ceva din soia(branza tofu etc.),pentru ca sunt surse excelente de proteine de buna calitate.Daca ai un deficit de proteine,pana la alte analize si controale,s-ar putea sa se amelioreze situatia asa.Nu e un remediu statutat,ci e ceva ce am dedus logic din cunostintele mele si la mine a tinut figura.Ti-amintesti ca nu demult m-am plans si eu de aceeasi problema.Analiza ulterioara a confirmat un usor deficit de proteine fara eliminare insa prin urina si de atunci nu am mai avut problema asta(ce-o fi mai incolo vom vedea).Spune-mi daca a mers si la tine;bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

mamacita, fetelor, m-am panicat, ca am vazut pe hartia higienica asa, cum sa zic eu, semana a mucus nazal, poate fii acesta dopul gelatinos?, sau e o simpla scurgere, si daca e dopul gelatinos ce fac, va rog, spuneti-mi si mie, ca eu sunt singura acasa si ma invart in loc, nu stiu ce sa cred sau cum sa reactionez
mii de multumiri

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

An-k daca arata ca un albus de ou atunci e dopul, probabil partial si e normal sa apara, nu te inspaimanta. Mai pot trece si 2 saptamani pana sa nasti. Stai linistita, iti face rau sa te agiti. Nu trebuie sa faci nimic special. Dar daca dopul s-a dus trebuie igiena riguroasa in zona si fara .

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Acum sa scriu si restul. Am vrut doar sa-i transmit mai repede Ancai mesajul.

Clio o sa recunosti cu siguranta contractiile de nastere. Or sa fie la intervale regulate si din ce in ce mai scurte, or sa tina din ce in ce mai mult si or sa fie din ce in ce mai dureroase. Gandeste-te ca in momentul nasterii ajung sa dureze cam 1 minut si sa ai tot cam 1 minut pauza intre ele. In mod normal trebuie sa-ti suni medicul cand ai astfel de contractii regulate (sa zicem la 5-10 minute) sau cand ai pierdut lichidul amniotic.
Intaritul burtii este ceva normal. Sunt si contractii nedureroase, dar mai e si bebe care se impinge intr-o anumita directie si resimtim ca intarire a zonei respective. Mai e si musculatura abdominala care mai oboseste cand stai mult in picioare.

Oanamc nu-ti face nimeni injectii in burta dupa cezariana. Ti se dau diverse chestii prin perfuzie (o sa ai una imediat dupa operatie si a doua zi).

La mine umflatul exagerat al mainilor si picioarelor cedeaza la ridicarea lor in sus. Daca merg de exemplu cu mainile pe langa mine se umfla rapid. Incerc mereu sa la tin mai sus, chiar si cand dorm, le pun pe perna si atunci dimineata nu mai sunt asa umflate. Umflate moderat sunt tot timpul cam din luna a 5-a, m-am obisnuit. Nu sunt o problema daca tensiunea e sub 14/9, proteinele si urina in sange sunt OK si nu apar proteine in urina.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 33+

Mergi la inceput