Mamici de martie-aprilie 2005(17)
Raspunsuri - Pagina 8
teodora racz spune:
Fetelor sa va povestesc ce am patit eu astazi:dupa cum v-am spus dimineata,ieri am fost la eco si dr.mi-a spus sa merg sa-mi fac vaccinul anti tetanos;Zis si facut!Dimineata ma duc la dr.de familie si incepe asistenta cu masuratorile,luatul de tensiune etc;eu o vad ca se plimba mai greu,indoita de spate si ca gafaie dar nu mi-am dat seama despre ce este vorba;ma cheama in alta incapere sa ma cantareasca si o vad deodata ca se pune la masa si incepe sa respire sacadat;imi cere scuze si imi spune ca este in prima zi de ciclu si ca nu mai poate de durere;o intreb daca a luat ceva calmante;in mintea mea imi era frica sa nu lesine de durere ca eu nu o voi putea prinde(avea cateva kg.bune);Doamne ma gandesc ea imi va da mie vaccinul?Scoate toate cele necesare si se apropie cu siringa de mana mea:Sa nu cumva sa lesini!imi spune.Pe mine ma umfla rasul si nu ma doare deloc;dar dupa.....!Mi l-a facut de 7 ore si de atunci ma doare mana!Acum inteleg cum ii doare pe bb;saracii!
Teodora si bb32+
an-k spune:
roxana multumesc frumos
, m-ai mai linistit, dar a fost putin si eu nu cred ca a fost tot, mai astapt sa vad daca mai apare
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
geta_sava spune:
Buna fetelor! va doresc si eu mai cu intarziere o primavara minunata care sa va aduca bebelusii pe care vi-i doriti! Am reusit sa citesc cate ceva din ce scrieti dar la ce spor aveti.....
Am fost la dr sambata si ne-a zis sa fim pregatiti din clipa in clipa si sa merg la Iasi peste 2 sapt adica in sapt 37 pregatita cu bagajul. Mie mi se pare cam repejor dar daca asa a zis el....o fi stiind mai bine decat mine:) Am incercat sa ii spun ca mi-e cam frica de nasterea naturala dar nici nu a vrut sa auda de cezariana in schimb m-a asigurat ca se poate interveni in orice moment in caz de complicatii. Sper sa fie asa si sper din tot sufletul sa fie bine ca mi-e o frica..... Nu mi-a zis ca greutate are bebe. Stiu ca era un grafic pe undeva ....daca r putea cineva sa imi spuna unde l-as gasi....ca sa stiu la ce minune sa ma astept! La 29 sapt avea 1860 gr acu....
Cam atat ca sa nu plictisesc audienta!
Va pupic pe toate si bafta multa in continuare ca nu mai e mult!
Getulici si Emilia Alexandra 35 sapt +
hiroral spune:
In sfarsit functioneaza Dc-ul ca tare mi-ati mai lipsit
Raluca&bebelusa 36 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
ocrainic spune:
Pai salutari fetelor, eu am postat si aici si la noul subiect deschis de hiroral, asta ca sa nu ne pierdem urma.
Bine facut hiroral, caci cred ca toate ne intrebam ce s-o fi intimplat cu ce-am scris in ultimele zile.
Eu chiar am vrut sa te intreb ceva. Nu mai imi aduc aminte insa precis daca tu ai fost in situatia asta sau alta dintre fete. Surpriza surprizelor azi a tanti doctorita!!! Ea imi zice de la sapt 18 ca bebe e cu capul in jos. Si uite ca azi nu mai reuseste sa-i simta capul, ceea ce nu prea i-a placut si a fost inclinata sa creada ca este in prezentatie pelviana!!! Am fost f surprinsa, caci eu il simtind agitindu-se tt in dreapta sus cam in jurul ficatului, dar parca poti sa stii, poate da tare din minute! Asa ca daca nu se intoarce pina in 2 sapt cind merg la urmatorul control, la obstetrician cu mine si ...la cutit. Chiar nu m-am gindt nici o secunda la cezariana! Sper din tot sufletul sa se intoarca smecherul, sa nu ajungem amindoi la cutit! Tu ziceai ca ti s-au recomandat niste exercitii? Am incercat sa caut printre mesajele vechi postate, dar crede-ma ca m-am pierdut intre ele, si nu am mai gasit unde povesteai de asa ceva.
Asa ca pt o vreme o sa incerc sa ma gindesc la amindoua variantele, nastere vaginala sau cezariana, sa ma obisnuiesc si cu ideea unei cezariene in cazul in care nu ajunge bajetelul in pozitia buna.
Va pup acum si o zi frumoasa, ca eu fug la somnic! Noaptea trecuta de la 4 dimineata incolo nici un piculet de somn!!! Pusi, Oana si David cel cu capul in sus
!!!
mamacita spune:
Ura!In sfarsit vad mesaje mai noi de trei zile!Daca reusesc sa-l postez pe acesta,mai scriu!
teodora racz spune:
Oare ce s-a intamplat cu ceea ce am scris pana acum?Am vazut ca si alte fete isi pun intrebarea asta;cand am deschis calculatorul dimineata si nu v-am gasit am intrat in panica;sper sa se rezolve treaba;acum unde scriem?aici in continuare sau la pag 18?
mamacita spune:
BRAVO,ADMINII!MI-ATI ADUS IAR FORUMUL!

Chiar ca da dependenta,dar in cel mai placut mod!
Si acum sa reiau raspunsurile,atat cat imi mai amintesc(adevarul e ca am postat de 4 ori raspunsul,asa ca ar cam trebui sa stiu).
Primul raspuns era ptr.ocrainic,cu "mobile epidural"despre care stiu,normal,pentru ca e datoria mea de universitar sa fiu la punct cu ultimele noutati.Este vorba despre administrarea unor cantitati diluate de anestezic epidural care sa atinga doar obiectivul analgetic fara a produce bloc motor(scaderea fortei musculare)astfel incat gravida sa se poata plimba incolo-incoace in timpul travaliului(scuza-ma ca-ti raspund succint,dar am innebunit ieri incercand sa-ti trimit raspuns detaliat si,nu te supara,m-am plictisit;daca vrei alte amanunte,scrie-mi,te rog).Eu personal am tentat tehnica de trei ori,dupa care am convertit la doze clasice,caci pacientele nu erau multumite,le durea si preferau sa stea in pat.Durerea insa fiind o senzatie subiectiva,probabil ca sunt paciente la care merge aceasta tehnica;am o colega in Buc.care aplica tehnica de vreun an si spune ca e multumita.Vezi si tu ce-ti spune anestezistul tau.
adrianafedorca spune:
Doamne ce bine ca merge DC , asa rau ma speriasem nu stiam ce s-a intamplat, credeam ca e de vina netul pana mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva, rau e fara voi, mi-ati lipsit mult, acum mi-a revenit inima la loc si m-am linistit....
azi merg la dr de familie sa-mi dea trimitere pt analize si o s-o intreb care e treaba cu supozitoarele, daca mai am sau nu voie , oricum daca nu mai am voie e nasola treba , pt ca la mine nu are nimic efect , asa ca ma gandesc eu mai bine un supozitor decat constipata, nu? aflu eu si va spun si voua, oricum dr ginecolog stie ca eu sufar de constipatie si ea nu mi-a zis nimic,dar o intreb pe 21 martie cand merg la ea
pupici la burtici
Adriana si bebelinul 32+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
ellinia spune:
E atata timp de cand nu am mai intrat! Chiar am vazut ca sunt doua subiecte cu mamicile de martie-aprilie! S-a intamplat ceva? Ca nu am timp sa stau sa citesc tot (din pacate)!
Oricum, sunt foarte fericita! 

Pe 25 februarie, la ora 10,30 am nascut un baietel de 2,900 kg (mai mare decat se astepta toata lumea), de 50 de cm, scor APGAR 10! Toata frica si toata durerea mea (cu operatia) au trecut cand l-am vazut pe Stefanut! Era asa de mititel si caldut....
Am stat relativ putin in spital, pe 1 martie am venit acasa. A fost mai greu cu recuperarea cu operatia (hm, nu mi-am inchipuit ca o cezariana implica atata durere), si cu ranile de la sani cu care ma lupt si acum, dar suport ptr ca vreau neaparat sa alaptez. Acum, Stefanut doarme, o sa se trezeasca peste vreo ora, doua, sa manance, programul meu de viata s-a schimbat complet! Ah, am uitata de nesuferita de depresie... Am avut-o si pe asta, chiar a doua zi dupa nastere, sper sa fi scapat...
Va doresc numai bine! 

Cristina si bebe Stefanut (25.02.2005)