Mamici de martie-aprilie 2005(17)
Raspunsuri - Pagina 6
teodora racz spune:
Adriana si Clio si eu am contractii de la 28sapt.Cateodata sunt si dureroase;trebuie totusi sa le cronometrati sa vedeti daca sunt regulate si la cate min.apar;eu asa am facut si nu mi-a venit sa cred intr-o seara cand de la 10min.au coborat la 6si apoi la 4min.Dr.mi-a zis sa iau No-Spa si supozitor de Scobutil!
Ieri am fost la dr.si mi-a facut un eco;totul este in regula si bb.este dezv.ca la carte;a spus ca-i pare bine ca nu m-am ingrasat si ca se vede ca selectez mancarea;adevarul este ca si inainte eram o mofturoasa!mananc multe fructe mai ales seara(kiwi si mere);bb.era cu degetul in gura si m-a intrebat daca i-am dat ceva dulce;eu mirata am spus ca am mancat cu o ora inainte niste biscuiti;mi-a spus sa ii dau dulciuri de calitate pt.ca are nevoie de glucoza;asa ca fetelor la dulciuri!
Teodora si bb.32+
ninocikap spune:
buna dimineata si la voi,
an-k nu trebuie sa dormi 3 ore dupa nastere (naturala) pentru ca trebuie sa-ti masezi burtica ca sa ajuti uterul sa se retraga, pe mine m-au pus vreo 2 ore sa fac lucrul asta, si intr-adevar as cam fi dormit, dar este foarte important sa te masezi...
pentru cele care ati mai nascut pana acum, natural, si ati trecut prin povestea cu epiziotomia am si eu cateva intrebari..
astazi sunt 2 saptamani de cand am nascut si pe mine tot ma doare si nu pot sta in picioare mai mult de cateva minute...
pe scaun stau de vreo 2 zile dar mai chinuita, mai intr-o parte..
dupa ce am studiat problema ( cu o oglinda ) am zarit si un fir care nu stiu daca este din cel care se absoarbe ( apropo in cat timp se intampla asta? ) sau este uitat de doctora sa il scoata?
voi cam in cat timp v-ati recuperat ca eu nu mai inteleg nimic...
multumesc anticipat pentru raspunsuri
sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
ninocikap spune:
buna din nou,
oanamc tocmai am vizitat pagina racusoarelor si am descoperit ca suntem nascute in aceeasi zi, 19 iulie, doar ca eu sunt in 1979.
iti doresc o nastere usoara si un copil sanatos si frumos. i-ai ales un nume foarte frumos micutei.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
adrianafedorca spune:
neata burtici
teodora daca dr tau a spus ...pe dulciuri eu sa stii ca-l ascult , aseara am facut un tort tiramisu si azi dimineata primul lucru a fost sa pap repede o felie maaareeeeee, si probabil ca am mai pus cateva sute de grame pe mine, si iar o sa ma certe doctora, deja am aprope 73 de la 60 , nu stiu ce fac dar chiar nu as vrea sa mai pun foarte mult pana nasc, si e mananc seara numai fructe ( portocale si kiwi si mere ) si tot ma ingras.....
clio nu te mai stresa ca nu ai cumparat nimic, ai timp destul, daca te duci intr-o zi in oras ai terminat si cu bagajul de spital si cu hainute pt bebelina si cu patuturi si carucioare, banii sa ai ca se gasesc de toate
cat despre epilat ce sa va zic pe mine parca nu ma mai doare asa tare pe picioare, si parca nici nu mai creste asa mult, dar inghinal e crima, mi-e groaza dar trebuie pt ca n-am chef sa dea alea cu lama la spital, daca mai pun si lama acolo ramane pe viata, plus ca nici eu nu o suport si ma irit
aseara si in dimineata asta mi s-au umflat picioarele rau de tot, m-am speriat, am crezut ca pana dimineata isi vor reveni dar vad ca tot umflata sunt si nici macar nu mamanc sarat, ce sa fac? am facut miscare, mi-am bagat picioarele in apa rece am stat cu ele in sus degeaba, cel mai mult este umflat stangul, arata oribil si nu le-am avut niciodata asa rau, ce sa fac????
Afriana si bebelinul 31+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
oanamc spune:
Eu am auzit ca dupa nastere iti pune o punga mare(3kg) cu gheata pe burta ca sa se retraga uterul.....,iar la cezariana primesti injectii in burta timp de cateva zile.Voi ce stiti?
kathywsha spune:
Oanamc, nu eram slaba tare ...170cm cu 55 kg. Cat despre epilatul cu ceara de unica ...este mult mai dureros si poti ramane cu vanatai mai ales in zona inghinala.
danuta_t spune:
Si eu am fost sfatuita (chiar de cosmeticiana mea) sa ma epilez inainte (sau dupa preferinte sa ma rad). Ea la prima nastere nu a stiut, iar iritatiile/ranile provocate de asistente au trecut mai greu decat epiziotomia.
Pentru ras, cred ca ar fi tare greu de una singura, asa ca o sa aleg epilatul.
Ieri s-a terminat si zugravitul. Avem acum in dormitor un perete albastru deschis, dar totusi o nuanta destul de intensa, restul este in alb. Ne place foarte mult. Dupa curatenie, mai ramane de comandat mobila, de lipit desene pe perete, etc, etc. Oricum chestii mult mai placute. Numai gandindu-ma la asta, am un zambet pana la urechi.
Voi faceti ceva pregatiri pentru nastere ? Exercitii Keggels ? Masajul perineului ? Mie dr. mi-a spus ca Keggels-ul nu ajuta la evitarea epiziotomiei, ci dimpotriva intareste musculatura, ceea ce ar putea ingreuna un pic situatia. Sa fie atunci Keggels-urile bune doar pentru refacerea de dupa nastere ?
Despre masajul perineului, din ce am citit, am inteles ca parerile sunt cam impartite intre doctori - utile sau inutile. As vrea sa fac ceva sa imi fie mai usor si sa iasa si bebelica repede (mi-e mai frica sa nu-l chinui prea tare decat de durerea in sine - asta probabil pentru ca nu mi-o imaginez inca).
Azi o sa mergem la doctor. Sunt tare emotionata ca o sa-l vad din nou pe bebelica cel drag.
Giuliatm, vad ca tu mai ai chiar foarte putin. Nastere usoara !
De Ellinia nu stie nimeni nimic ? Cred ca ar fi trebuit deja sa ajunga acasa. Sper ca este bine si ea si Stefanut.
Dana si bebelica sapt.33+
oanamc spune:
WAW, fetelor, nici nu stiu la care sa raspund prima!
Incep cu racusoara,Ninocikap,ma bucur ca intre atatea prietene mi-am gasit si o surioara pe forum.Sa fie bebelinii nostri sanatosi si cumintei si noi pe langa ei!
Ma bucur ca iti place numele, multe persoane (din familie)considera ca e cam ciudat, dar copilul e al nostru,nu? A fost o intreaga aventura cu alegerea numelui......dar ne-am hotarat relativ repede, cum am aflat ca e fetita.
Kathywsha, erai foarte bine inainte, verisoara sotului meu era "plinuta" inainte sa ramana insarcinata si tot s-a ingrasat mult.Dar sigur iti vei reveni repede.Poate doar retii multa apa.Nu ai intrebat medicul?Iti mai spun ceva:o colega de-a mea s-a ingrasat in timpul sarcinii peste 25kg si in spital a dat jos 15kg.Acum arata bestial!
Ma distreaza ca eu va tot povestesc "de la lume adunate", despre prietene,colege,verisoare... dar n-am de unde altundeva sa stiu, intreb pe toata lumea si cred ca e bine sa impartasim pareri, nu?

oanamc spune:
Kathywsha, am uitat sa iti spun, eu ma epilez numai cu ceara de unica folosinta de vreo 5 ani si niciodata nu am avut vanatai, nu arde, nu doare atat de tare si mi s-a rarit parul foarte mult.Si cosmeticiana mea se mira...Oricum, sa stii ca nu e recomandat sa te epilezi inghinal total daca nu e ceara de unica folosinta, cosmeticiana ta ar trebui sa stie!Acum mai mult ca niciodata trebuie sa ne ferim de infectii...
Adriana, sa stii ca si eu sunt ingrijorata din pricina mainilor si picioarelor umflate.Aseara imi erau ca niste butoiase, la fel si de dimineata.Cred ca va trebui sa ne obisnuim cu situatia pana cand nastem.Daca gasesti un remediu, posteaza-l pe forum.
Oana si
Letitia Medeea (sapt 35)
GabiG spune:
Dragelor,
scrieti intr-un ritm de speriat, cind deschid si vad cite pagini s-au scris ma sufoc. Ma bucur pt voi, l amine e mai nasol. Ieri am fost la control si sint deja dilata de 1 cm (la 33 + sapt), bebe are 2200gr, colul e subtiat. Deja mi-a luat pt testul de streptococ (data trecuta mi-a luat in sapt 36, dar cred ca acum se teme si el ca va veni bebe mult prea repede). Eu ma tot rog sa mai stea acolo macar inca vreo 3 sapt. Ferice de cele ce aveti deja 35-36 macar...
Intreba cineva cu epiziotomia: nu stiu daca te-a cusut cu fire rezorbabile sau nu (pe mine m-a cusut data trecuta cu din cele nerezorbabile si le-au scos inainte sa ies din spital. M-a durut rau de tot la taietura vreo 10 zile, dupa care a inceput sa se potoleasca. E bine sa ai o igiena stricta la taietura si sa usuci f bine locul dupa dus, de ex. cu foenul)
Faza cu nedormitul dupa nastere nu o stiu, pe mine nu m-a masat nimeni pe burta decit a doua zi (si va zic ca e f dureros, mi-au iesit niste cheaguri de singe dupa masaj...) si in zilele care au urmat. Oricum aproape toata noaptea nu am dormit, uitindu-ma la ingerasul meu cum dormea (am nascut la 7,20 seara si puiul a dormit 15 ore neintrerupt)
Va pup pe toate si va doresc sarcina usoara in continuare si o nastere la fel de usoara ca prima mea nastere (am nascut in 2 ore)

, Francesca 2 ani 8 luni + bebe din burtica DPN 19 apr.2005
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74