Mamici de martie-aprilie 2005(17)
Raspunsuri - Pagina 11
mamacita spune:
rrox3,ce mai faci?Ti-a trecut gripa?Inchipuie-ti ca mesajul la care am constatat ca exista probleme pe forum iti era adresat,ca sa deschizi o noua sectiune,tu ori coral,de care nu mai stiam ce face.Ba chiar iti trimisesem mesaj pe un mail care,am constatat azi,era memorat gresit.Ce s-o fi mirat acea Roxana,despre ce sectiune o fi vorba...Mie-mi place cand delirezi despre bebelusa ta si sper sa-i mearga bine,"sa nu stranga cureaua".
Si eu auzisem ca nu e bine sa faci baita copilului pana nu cade buricul,pentru ca ar fi favorizate infectiile in mediu umed.cristinatwo,ce ne spui?
oanamc,pune-ti intrebarile pe o hartie,e mai simplu ptr.a nu omite ceva la dr.De cand ti se rupe apa ai suficient timp sa ajungi la spital si,chiar daca incepe travaliul se poate face cezariana;problema este daca dr.tau nu vine de acasa,ptr.ca daca membranele se rup seara si el vine a doua zi,atunci probabil ca nasti natural.Cat despre degetele amortite,poate fi de la o carenta de calciu pana la sindrom de tunel carpal(da cuvintele astea de cautare pe net ptr.a te lamuri sau,daca stii engleza,carpal tunnel syndrome).
A,si mai intrebai de col:sigur ca trebuie sa-l verifice,iar daca are sonda vaginala se poate si la echo si e mai fidel.Bafta!
saphir spune:

Dragi burtici si mamici, vreau sa va multumesc pentru mesajele de felicitari si sa imi cer scuze ca pana acum nu am putut sa o fac, dar timpul nu mi-a permis.
Avand in vedere ca am nascut in februarie, am sa "emigrez" la "bebelusi de ian.-febr. 2005", sper sa nu va suparati pe noi.
Va pupam, va dorim bebelusi sanatosi si papaciosi si la gravidute, sarcina usoara si nastere si mai usoara.
Va pupam si va dorim numai bine
Mami Saphir si pruncii
http://community.webshots.com/user/climamos
ocrainic spune:
Salutare si eu voi fi prima de data asta care sa va spun LA MULTI ANI !!! de 8 Martie, ca de la anul o sa ne spuna bebelasii, va dti seama!!!
Eu sunt pe fuga, in 10 min trebuie sa ies din casa spre slujba, asa ca o sa fiu f scurta!
1. Eu sunt de azi incepind in sapt 34, acum cu intorsul bebelui sunt pareri si pareri. Eu personal cred ca mai are timp sa se intoarca. Stiu cazuri cu C-section programata care dupa pregatirea de inrat in sala au fost trimise acasa caci se intorsese bb si au nascut ulterior normal. Trebuie sa astept si as face exercitiile acelea de care zici tu hiroral(am vazut poza si e asemanator cu ce zic si ei pe aici-sa stai in 4 labe timp de 20 min de trei ori pe zi, dar ce ai tu mi se par emai mult te sfatuieste parca si cum sa dormi noaptea). Please, daca ai vreme, trimite-mi si mie un mesaj cum ce, cum sa fac! Ca ma pun la treaba. Doctorita a zis ca are spatele pe dreapta, dar, din nou nu pot sa o cred,caci tot ce simt eu miscare este in dreapta sus, asa cred ca mai degraba este cu fata la dreapta si spatele la stinga. Eu ce nu stiu este, daca bb este de fapt si de fapt in pozitia buna, nu o sa se intimple nimic daca fac aceste exercitii, nu!?
2. despre eco - si eu am gindit la fel roxana, sa merg chiar azi sa fac n alt eco, dar mereu se trimite rezultatului si mdicului tau, si mi-e jena sa fac asta din moment ce ea a zis sa mai asteptam 2 sapt. Oricum cu ce ma ajuta daca stiu azi, se poate rasuci din nou la noapte!!!
Fug acum, caci intirziu sigur,
Oana si David 34
Pusi
rrox3 spune:
Mamacita din pacate n-am scapat de gripa. Ma ustura gatul cam toata ziua, in special dimineata si ma lupt cu mucozitatile adunate tot pe acolo. In rest sunt bine. Chiar e o problema cu adresa mea de e-mail de acasa de cateva zile, nu o mai pot accesa. O sa sun la provider maine daca nu se rezolva. Oricum, ieri nu se putea deschide nici un subiect nou, am incercat de vreo doua ori.
Ligia13 cu baita parerile sunt impartite. Mie mi-au recomandat la Mariuca sa-i fac baita, i-au facut si ei in maternitate si nu am avut nici o problema. In cartea pe care o am recomanda "sponge bath", adica spalat cu buretelul pe bucati si uscat pana la caderea buricului.
Oanamc fa-ti o listuta si intreaba-l pe doctor tot ce vrei sa stii. Daca nu ai listuta sigur uiti ceva. Eu asa am patit ![]()
Gabrielaveres succes in batalia cu gripa!
Coral unde ai disparut? Te simti bine?
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 33+
mamanati spune:
Buna fetelor,
Chiar ma gindeam ca o disperata aseara ce am facut de imi dadea "eroare" la postat mesaje. Dar ma bucur nespus ca azi sunt iar printre voi.
Felicitari, Ellinia!!! Sa-ti fie puiutul intotdeauna asa sanatos, dulce si cumintel cum e acum. Si sa-ti dea Doamne, Doamne multi, multi ani ca sa te poti bucura de el. 

Oanamc si Raluk, va pup pe amindoua
! Nu pentru ca as fi in culmea fericirii de cea ce au bebicile noastre dar pentru ca in sfirsit m-am mai linistit. Oana, daca nici tie medicul nu ti-a indicat vre-un tratament inseamna ca totul e OK si cum spune maica-mea tre sa fiu mai optimista. Hiroral si mamacita, mersi si voua pentru incurajari.
Fetelor mie mi-a aparut alta intrebare. Bebica mea m-a tinut treaza toata noaptea cu datul din picioruse in coasta, indiferent pe ce parte dormeam, stinga sau dreapta. Deobicei noaptea e mai linistita. A mai patit cineva asa ceva? Mi-a spus cineva ca poate fi de la insuficienta de oxigen.
Gabriela, iti tinem pumnii sa te ocoleasca totusi gripa.
multa sanatate la toate burticile si mamicile.
Nati si bebelina (de astazi 33 sapt.)
B.N.
mamanati spune:
Buna fetelor,
Chiar ma gindeam ca o disperata aseara ce am facut de imi dadea "eroare" la postat mesaje. Dar ma bucur nespus ca azi sunt iar printre voi.
Felicitari, Ellinia!!! Sa-ti fie puiutul intotdeauna asa sanatos, dulce si cumintel cum e acum. Si sa-ti dea Doamne, Doamne multi, multi ani ca sa te poti bucura de el. 

Oanamc si Raluk, va pup pe amindoua
! Nu pentru ca as fi in culmea fericirii de cea ce au bebicile noastre dar pentru ca in sfirsit m-am mai linistit. Oana, daca nici tie medicul nu ti-a indicat vre-un tratament inseamna ca totul e OK si cum spune maica-mea tre sa fiu mai optimista. Hiroral si mamacita, mersi si voua pentru incurajari.
Fetelor mie mi-a aparut alta intrebare. Bebica mea m-a tinut treaza toata noaptea cu datul din picioruse in coasta, indiferent pe ce parte dormeam, stinga sau dreapta. Deobicei noaptea e mai linistita. A mai patit cineva asa ceva? Mi-a spus cineva ca poate fi de la insuficienta de oxigen.
Gabriela, iti tinem pumnii sa te ocoleasca totusi gripa.
multa sanatate la toate burticile si mamicile.
Nati si bebelina (de astazi 33 sapt.)
B.N.
mamanati spune:
,sorry fetelor. Am postat de 2 ori acelasi mesaj.
Roxana, iti doresc si tie insanatosire cit mai grabnica. Mariuca cum se simte? Pe ea a ocolit-o viroza?
B.N.
rrox3 spune:
Multumesc Mamanati! Mariuca e bine. Defapt ea ne-a adus viroza asta, numai ca pe ea am tratat-o repede, de la primele semne si vad ca deocamdata a ocolit-o. Eu nu am indraznit sa ma tratez si uite asa ma lupt de o saptamana cu gatul. Conform zicalei "Gripa trece cu tratament intr-o saptamana si fara tratament in 7 zile" ar fi cazul sa ma lase in pace![]()
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+
cristinatwo spune:
Mamacita, scuze pentru intarzierea cu care raspund. Din pacate statul pe net l-am redus la minim deoarece medicul mi-a recomandat repaus la pat. Incerc totusi sa intru dimineata si seara cate o ora ca nu se poate fara DC.
Acum sa va spun cum recomand sa se procedeze cu baia pana la detasarea bontului ombilical. In primul rand trebuie facuta baie dar cu putina grija, astfel incat bebele sa nu stea cu buricul in apa din cadita. Daca se uda de la jetul de apa nu-i nimic, in 15-20 minute dupa baie se va usca la loc. Singura problema care poate surveni in urma udarii este intarzierea detasarii bontului cu 1-2 zile, ceea ce e de preferat unei infectii. Dupa baie se curata cu alcool medicinal, eventual se poate aplica Baneocin pudra si se acopera cu pansament steril. In nici un caz nu trebuie sa tineti bebelusii nespalati atatea zile sau sa-i spalati doar cu buretele.
oanamc spune:
Mamanati,si bebelina mea e foarte agitata...in special seara;imi trage niste picioare in coaste de mi se taie respiratia.Totusi cel mai tare ma jeneaza miscarile din partea de jos, cred ca atunci cand misca manutele sau capusorul...Pentru mine au inceput insomniile si cand reusesc sa adorm, am cosmaruri.Chiar noaptea trecuta, in timp ce visam ceva destul de nasol, am avut senzatia ca ma zgaltaie cineva.M-am trezit brusc crezand ca e cutremur...de fapt am primit niste "salutari" de la copilita mea.
Am auzit ca trebuie sa dormim cu mai multe perne sub cap si sa evitam pozitia pe spate, acum in ultima parte de sarcina.
Oana si bb Leitia Medeea