Henna

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Cipcipcip multumesc pentru info.

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am un coleg indian si ieri a venit sotia lui din India si mi-a adus henna. Plicuri mici 100g. M-am vopsit cu vopsea acum vreo doua luni, intrebarea mea catre voi fiind am vreo sansa sa imi prinda henna sau nu? Parca tin minte ca fie nu prinde henna peste vopsea, fie vopseaua peste henna, dar nu mai tin minte care din cele doua e:-)
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Dar daca eu m-am facut cu vopsea chimica acu' vreo 4-5 luni, oare prinde henna? Chiar trebuie sa astept pana ajunge tot parul natural? Am si un par lung, aproape de mijloc, va dati seama, ar trebui sa astept vreo 2 ani sa fie tot natural. A mai incercat careva experienta asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

si eu ma vopseam cu Henna dar nu-mi place mizeria care se face in baie si nici mirosul!In schimb culoarea si sanatatea parului de dupa e super si merita efortul!Cred ca sapt. asta imi cumpar din nou si ma fac roscata ca mi-e dor de o schimbare.
Sigur nu prinde pe parul vopsit inainte cu chimicale si nici alte vopsele nu prind dupa Henna.Asta stiu de la o coafeza,deci e sigur!Si mai stiu de la o turcoaica ca nu exista decat vopsea rosie naturala ca probabil brunetul si blondul au ceva adaos, poate tot natural.Eu zic sa folosim cu incredere ca e mai sigura decat chimicalele care ne ard parul!
Nonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutzele, lasa ca ma vopsesc eu sambata ca pana atunci nu am timp si va zic ce si este ce prinde sau nu:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albi` spune:

nonna, eu de mult timp vreau sa ma vopsesc cu henna si am neshte intrebari la care imi poate raspunde doar cineva care a folosit

1. Pana si vopseaua normala, cea "permanenta", mai pateaza din cand in cand: eu vad la mama mea, care se vopseste cu L'oreal si am vazut ca de cateva ori si-a patat bluzele, in zona cefei; ea are parul scurt, deci nu vreau sa-mi inchipui ce mi s-ar intampla mie, care il am mai jos de umeri
La fel, ma intreb: daca ma vopsesc cu henna si mi se uda parul (ma prinde ploaia sau merg la mare), nu curge vopseaua din par? Ca zau nu mi-ar placea sa-mi innegresc hainele, sau sa ies din mare si sa-mi curga siroaie negre din par .
Iar cand te speli pe cap, prosopul se pateaza? Si aici am tot exemplul mamei, care se vopseste roscat si are un prosop rosu pe care il foloseste doar cand se spala pe cap (a recurs la aceasta solutie dupa ce a "stricat" vreo doua prosoape de culoare deschisa cu vopseaua din par...)

2. Cum exact se foloseste henna? Am inteles ca tre' sa faci un fel de "noroi" din praful respectiv si apa. Ce consistentza trebuie sa aiba? Ca io ma gandesc ca, fiind ca un noroi,mai si curge - unde mai pui ca trebuie tinut in par cateva ore, nu?

3. Tu cu ce tip de henna te vopsesti? Si de unde provine? Ca am vazut din India, Iran si inca din vreo doua tari, de nu mai stiu ce sa cred... Eu tind sa cred ca cea din India e cea autentica, dar era si cea care arata cel mai dubios, ambalata intr-o punga fragila.... mai avea putin si curgea...

Sper ca nu te-am ametit de tot

Astept nerabdatoare raspunsuri

hey.. I could be wrong ! ..but at least I'm breathing..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Daca vrei sa iasa f.f. inchisa (brunet), pui henna intr-o infuzie de ceai negru. Si nu, nu curge de pe par nici la ploaie, nici la spalat. Si hraneste parul de numa-numa!
Eu vorbesc de henna originala, din tari arabe, netratata cu nimic, doar frunzele plantei uscate si tocate.

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albi` spune:

Simina, sar'na de raspuns
Io am, de la natura , parul castaniu-inchis si sunt foarte multumita de culoarea lui. Doar ca acum, vara, se decoloreaza de la soare si ceva mai deschis... si nu prea imi place. In plus, am si cateva fire albe (eeeexact in frunte, unde se vad numa' bine ) dar pe care am inteles ca henna nu le acopera

Nu stiu cum sa fac sa nu-mi iasa prea negru...
Sa iau henna neagra si sa il tin mai putin pe par (mai putin decat daca as vrea sa iasa negru - deci cat???? )
Sau sa caut direct nuanta de castaniu? (Dar care probabil nu mai e asa de naturala..? Sau... neagra ori castanie ii acelasi lucru, oricum nu e 100% naturala daca nu e roscata ?)

Ce sa fac?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Albi`

Simina, sar'na de raspuns
Io am, de la natura , parul castaniu-inchis si sunt foarte multumita de culoarea lui. Doar ca acum, vara, se decoloreaza de la soare si ceva mai deschis... si nu prea imi place. In plus, am si cateva fire albe (eeeexact in frunte, unde se vad numa' bine ) dar pe care am inteles ca henna nu le acopera

Nu stiu cum sa fac sa nu-mi iasa prea negru...
Sa iau henna neagra si sa il tin mai putin pe par (mai putin decat daca as vrea sa iasa negru - deci cat???? )
Sau sa caut direct nuanta de castaniu? (Dar care probabil nu mai e asa de naturala..? Sau... neagra ori castanie ii acelasi lucru, oricum nu e 100% naturala daca nu e roscata ?)

Ce sa fac?

Da!

Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Asa este, henna naturala are nuanta brun-roscata, dar mie si mamei mele ne acoperea si firele albe, pe cuvint. In fine, daca vrei o anumita nuanta nu poti decit sa iei nuanta respectiva din comert, ca doar n-o avea mai multe adaosuri chimice decit alte vopsele de par, eu cred ca mai putine... Deci oricum henna naturala nu-ti va iesi negru, daca gasesti asa ceva. O faci in apa normala si poti pune ceva miere in apa (femeile arabe puneau o droaie de chestii prin henna, ca sa-si obtina nuanta dorita, dar pe cuvint nu mai tin minte, eu am tinut minte aia cu ceaiul negru, ca ma interesa nuanta).

Succes!

Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput