Mamici de septembrie - octombrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 9
Gina M spune:
Lucia,suntem alaturi de tine.
Imi esti tare scumpa inimii, si imi pare tare rau de vestile prezente
Doresc ca Dumnezeu sa te intareasca in aceste momente de grea incercare ,sa te mangaie si sa te binecuvanteze cu multa sanatate.Sa fii tare.
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
oana0204 spune:
Ohhh Doamne, nu sunt singura cu probleme..ma doare capul, azi am avut niste dureri mai violente de burtica (eram in supermarket) imi venea sa ma asez in raft si sa ma odihnesc. Plus usturimi de uter, mai mult, la igiena de seara am bagat si un degetel in vagin si mi s-a parut ca este foarte jos colul meu.Oare asa trebuie sa fie? Acum imi este si rau ca toata ziua am mancat numai salata beuf
.
Adriana, imi pare foarte rau ca treci prin aceasta perioada. Sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la urma, bebele sa fie sanatos si tu sa te bucuri de el
.
Lucia, stai linistita, mult repaus, fara stres, fara
si ai multa incredere in Dumnezeu. Si eu am trecut prin ce treci tu, dar sarcina mea era mult mai micuta si numai Dumnezeu m-a ajutat, doctorii se uitau la mine neputinciosi. Am ajuns la concluzia ca daca mai trec printr-o faza din asta nici nu are rost sa ma mai duc la urgenta. Si asa lasa natura sa-si faca selectia.
(sau Dumnezeu vrerea)
Oana D - 12+ saptamani
Foto
Tonnia spune:
Adriana, ai spus ca ai intrat in a 14-a, nu? Eu stiu ca pliul se masoara in 11-13? Esti sigura de varsta sarcinii? Conteaza enorm! La noi se zice ca pliul trebuie sa fie pana in 3, asa e fetelor? Daca la tine e mai mare fatul de 13 saptamani, poate se explica de ce are 4! Iti tin pumnii stransi! De ce nu faci mai repede amnio, de ce astepti 2 saptamani, ca te stresezi enorm?
Lucia, tu esti pe Utrogestan? Erai de la inceput? Ti-au dat ceva de sustinere?
Ioana, sper sa fie bine cu CMV-ul!
Liadi, te inteleg cu testele! Asa am facut si eu!
oana0204 spune:
Tonia, raspund eu in locul Luciei, sper sa nu se supere,am fost si eu in situatia ei la inceputul sarcinii. Aici nu se da absolut nimic pentru sustinerea sarcinii. NIMIC. Daca organismul respinge sarcina, asta este.. Next time..

Oana D - 12+ saptamani
Foto
Tonnia spune:
Oana, nici eu nu stiu cum e mai bine! la noi se da Utrogestan! Si eu iau ca am avut niste pete la un moment dat! Eu n-am vrut sa iau, dar dr. a insistat si a spus ca daca sarcina nu e de calitate oricum se elimina! Cu progesteron sau fara! Nu stiu cum e mai bine! pe de alta parte, sunt atatea femei care toata sarcina se chinuie cu tratamente si apoi au supercopii, deci nu se poate spune ca s-au pus in calea "vointei divine"! Nu stiu care teorie e mai buna! Oare asa cum e in State principiul, n-ar insemna ca n-ar mai trebui sa se intervina cu nimic, in nici o boala? oare nu e exagerat?
oana0204 spune:
quote:
Originally posted by Tonnia
Oana, nici eu nu stiu cum e mai bine! la noi se da Utrogestan! Si eu iau ca am avut niste pete la un moment dat! Eu n-am vrut sa iau, dar dr. a insistat si a spus ca daca sarcina nu e de calitate oricum se elimina! Cu progesteron sau fara! Nu stiu cum e mai bine! pe de alta parte, sunt atatea femei care toata sarcina se chinuie cu tratamente si apoi au supercopii, deci nu se poate spune ca s-au pus in calea "vointei divine"! Nu stiu care teorie e mai buna! Oare asa cum e in State principiul, n-ar insemna ca n-ar mai trebui sa se intervina cu nimic, in nici o boala? oare nu e exagerat?
Antonia
Offf, si pe mine ma streseaza aspectul asta.
Oana D - 12+ saptamani
Foto
karmenutza spune:
Ma scuzati ca ma bag si eu,
, parerea mea este ca la noi se procedeaza corect cu Utrogestan. Pentru ca sarcina poate fi (si in majoritatea cazurilor este) de calitate, insa organismul mamei respinge. O prietena de-a mea a pierdut vreo 4 sarcini in felul asta, fara tratament. Ca doctorii au considerat la inceput ca asa s-a intamplat, ca nu e mare lucru sa pierzi sarcini...Si dupa ce a facut tratament pe toata durata sarcinii, internari, stat in pat,etc. are un flacau de un an jumatate mare, voinic, sanatos tun. Deci sarcina era de calitate. Problemele erau la ea.
Bic spune:
Oana si Samila,
spuneti-mi si mie ca nu m-am lamurit. La ce fel de doctor ma duc ca sa-mi confirme sarcina, sfaturi, sa-=mi urmareasca sarcina?
La ginecolog sau la medicul de familie???
Eu as vrea oricum sa-mi schimb medicul de familie ca e cam greu de gasit.
Am asigurare PPO. Deci ce fac? Unde ma duc???
Merci.
romana_74 spune:
Salut fetelor! Am fost la medic si mi-am vazut puiul... era asa de linistit, i-am vazut gurita, ochii, nasucul... a fost un moment tare emotionant! E bine si i-a masurat tot ce se putea masura la varsta asta de 13 sapt. Am facut programare la medic peste o luna adica pe 4 aprilie. Pe atunci o sa avem peste 16 sapt si cred ca vom sti si noi sexul, pentru ca acum mi-a spus ca nu prea e edificator... cine stie, nu ma intereseaza preaq mult decat sanatos sa fie si sa duc sarcina cu bine.Mi-a spus sa nu mai iau Duphaston si cred ca asta e un lucru bun. In rest, va mai scriu eu! Astept sa il simt miscand ca mi-a spus medicul ca la a doua sarcina il simti mai repede ca la prima... Hai pupi!
ROMANA&MATEI(04.07.2003) si mai nou bb din burtica
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata!
Adriana, imi pare rau de ceea ce am auzit. Iti doresc multa putere sa gandesti pozitiv. Gandeste-te si la aspectul ca triplu test de multe ori a indicat un risc foarte mare, fara sa fie nici un fel de problema. Cel putin eu asa am citit. Oricum, m-ai speriat putin si pe mine. Si mie mi-a spus dr. sa fac triplu test la 14 spt.
Lucia, sper ca si voi doi (doua) sa treceti cu bine peste acest hop.
Ioana, o sa iti iasa bine analizele data viitoare. Asa presimt.
Tonnia, sa stii ca si mie dr. mi+a spus ca trebuie sa fac triplul test tot in sapt. 14, asa cum a facut si Adriana.

Flavia 10+