Mamici de septembrie - octombrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 8
LiaMia spune:
Ioana,Ioana,
Ma bucur ca este tratament si ca te-ai mai linistit. Si stai linistita ca nu-s toate pe capul tau - Doamne fereste!
Fii vesela precum te simt ca esti si totul va fi bine!
Pupici tuturor burticilor!
M-am mai inveselit si bb sper ca si el!
LiaMia
P.S. Ne reauzim maine!
Ioana75 spune:
Lia, io ziceam ca nu este tratament
. Dar daca tu te-ai inveselit, eu ma bucur
. Pina nu-mi dau analizele inapoi, asa stau:
. Ca sa nu ma apuce disperarea.
Ioana
monicafrosa spune:
Buna burtici,
Ioana si Mysweetest, merci pentru urari.
Doresc si eu tuturor burticilor o primavara fericita, fara griji in privinta lui bebe, ca el o sa fie bine acolo
va pup pe toate, aveti grija de voi,
Monica 

kid2003 spune:
Ioana, ia stai tu cuminte si nu te mai stresa degeaba...daca IgG e negativ inseamna ca e ok, nu? Ce ne tot innebunesc doctorii astia? Noi suntem sanatoase, nu? Si mamele noastre nu auzisera in viata lor de CMV, Listeria si altele...
Eu zic sa fii bucuroasa, fetitei tale nu-i face bine sa fii suparata! Un
de la mine!
she_wolf spune:
Astazi mi-am facut testul ala de sarcina si este...ok (ma rog, ce pot sa mai zic acum), adica a iesit negativ, asa ca nu sunt complicatii. De fapt, banuiam ca este asa pentru ca ma simt bine, n-am nimic.
N-am avut timp sa mai citesc ce-ati mai facut, sper ca sunteti toate bine. ![]()
Sarcina usoara in continuare si cate un martisor virtual pentru fiecare!

Claudia si
Cristi (16.12.2002)
karmenutza spune:
Va doresc tuturor o primavara calda si frumoasa, iar bb - ii sa fie sanatosi, voinici si frumosi.
Astazi la stiri pe unnul dintre posturile de radio spuneau ca femeile care mananca mult peste in timpul sarcinii vor naste copii foarte inteligenti
.
liadi spune:
Dragi
-dute,
Va doreti sa aveti o primavara frumoasa si fericita! Si in primul rand bb-lusi sanatosi!
Ioana draga sper sa nu fie CMV pozitiv. Nu se poate sa fie chiar toate pe capul tau. Chiar nu exista nici un tratament? Eu am inteles ca da dar nu stiu daca se poate face in timpul sarcinii. Eu am facut analizele astea doua CMV si anticorpi antifosfolipidici dupa ce am pierdut prima sarcina si medicul spunea ca a 2-a situatie este mai nasoala si pe viitor.
Daca tot vine primavara sper sa rasara soarele pentru toate mamicile cu probeme.
eu mai trebuie sa stau o saptamana pana o sa-l vad pe bebe si o sa-i aud inimioara. Era prea mic cand am mers eu la eco. Asa ca ieri am mai facut un test. Ce sa fac paranoia! Daca nu am simptome?
Va pup, Lia
adriana_i_ spune:
Buna fetelor,
zice o vorba din batrani ca atunci cand ai o problema mare, ascult-o pe cea a celui de langa tine, si ai sa vezi ca a ta nu ti se va parea asa de mare...
Mi se rupe sufletul, dar in continuare am sa aplic vorba de mai sus, incercand sa le linistesc pe cele care se nacajesc acum cu listeria si alte chestii TRATABILE. Si am sa raspund si cuiva care a intrebat de triplul test.
Plina de entuziasm si bucurie am fost ieri seara la control. Mi-a luat sange pentru triplul test, mi-a facut controlul gineco obisnuit (pt infectii chestii, se face aici de fiecare data) si hai la eco. Abdominal acum ca suntem mari, am intrat in saptamana 14... Nu va pot descrie bucuria cu care l-am vazut pe bebitzu' cum facea gimnastica la mine in burtica... sarea impingandu-se pe picioruse, dadea din maine, ba ducea una la cap, ba la guritza... Extaz...
Urmat de agonie... Dupa cateva stop-carduri si masuratori, doar la doua spunand ca totul e OK, doctorita imi zice ca trece la cel vaginal, ca bebe nu vrea sa stea linistit sa poata masura bine pliul nucal... Zis si facut... Numai ca acum realizez si eu ce deja vazusem... Acel pliu l-a prins si inainte foarte bine... Numai ca se mentinea cu indarjire peste 4 mm... Iar maximul pentru varsta asta a sarcinii e 2.5mm.
A unrmat inevitabilul: e cam prea mare. Imbracati-va si mergem sa discutam in "camera de discutii" (alaturata cele de consultatii, o camera mobilata cald, ca o sufragerie).
AM simtit ca se prabuseste cerul pe mine.
Sa nu o mai lungesc. A spus doctorita ca indiferent de rezultatul analizelor de sange si a factorului de risc ce urmeaza a fi calculat (o sa stiu totul joi), pe baza masuratorii pliului nucal ea recomanda sa mergem mai departe cu investigatii. Adica analiza genetica. Adica punctie ca sa ia din lichidul amniotic. Adica ori amniocenteza, ori prin cordonul meu ombilical. Daca in mod normal la varsta mea riscul de Sindorm Down (determinarea casruia e scopul triplului test) e de 1/700, in urma acelei masuratori riscul creste foarte mult. A mai avut un caz in care riscul matematic calculat a fost 1/20. Copilul a fost sanatos.
Simplu si cald ne-a explicat ca sunt sanse foarte bune copilul sa fie perfect sanatos. Dar e riscul mare sa aiba DOwn. Iar pentru mine psihic e un stres prea mare sa stau asa fara sa stiu pana la sfarsitul sarcinii. Deci sa fac analiza. Ne-a explicat risurile, ne-a explicat avantajele. Ah si ca sa fie totul complet, a spus ca acel pliu atat de mare poate sa mai indice si o problema la inima. De parca cerul nu se prabusise deja pe mine.
Am discutat cand se pot face analizele, cat dureaza pana avem rezultatele. Ideea e ca cu cat mai tarziu cu atat mai sigur pentru bebe. Dar si daca e rau, mai greu apoi.. Peste partea asta sar insa acum...
In cazul analizei din cordon, avem rezultat preliminare intr-o zi si definitive in 8. In cazul amniocentezei in 14 zile.
Pana acum ne-am gandit ca voi face analiza peste doua saptamani.
Inutil sa va spun ca plang de ieri aproape intr-una. Ca mi-e sufletul sfasiat. Incerc sa imi repet la nesfarsit ca bebitzu' meu e bine si ii fac rau plangand.
M-am lungit... Sper ca nu v-am intristat prea tare. Nu stiu ce sa spun, ca Mariana Tache - ca e mai bine sa nu stim... Sau ca e mai bine asa... Habar nu am... Momentan incerc doar disperata sa ma adun, sa imi regasesc optimismul...
Am intrat momentan in iad... Si saptamanile care urmeaza tot acolo voi fi....
Va pup acum, si va doresc din suflet sa nu aveti nici un fel de probleme. Si sa ne vedem cu toate la Bebelashi de septembrie - octombrie 2005...
De fapt, vom fi cu toate impreuna acolo...
Adriana
si bebitzu' in burtica, 13+ saptamani.
monicafrosa spune:
Salutare,
Draga Adriana, m-ai lasat fara cuvinte, nici nu stiu ce sa spun. E foarte bine ca ai facut testul, macar stii cum stai. Sper din tot sufletul sa nu fie nici o problema, sunt alaturi de tine si ma rog sa fie bine. Important e sa nu-ti pierzi increderea, dar vad ca esti o persoana realista si sunt convinsa ca impreuna cu sotul tau veti face tot ce va fi cu putinta ca totul sa fie bine. Iti inteleg foarte bine starea, stiu ca esti speriata, dar incearca sa gandesti pozitiv.
Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere, sa treceti peste aceasta incercare si sa auzim vesti bune.
Sa ne tii la curent,
Cu drag, Monica
lucia_cs spune:
Bic,
ma bucur mult ca e bebe, ma rog sa fiti bine amandoi.
Fetelor,
Azi am fost pe cale sa pierd sarcina, am avut sangerari urate de tot, am umplut cateva tampoane, si am vizitat urgenta de dpua ori.
Mi s-a zis ca bebe e ok, i-am vazut inimioara, dar din pacate nu mi-au putut garanta ca voi trece cu bine peste asta.
Mi-a zis ca daca corpul respinge sarcina nu e nimic ce se poate face, pot sta intinsa in pat mereu si bebe tot va iesi afara.
Partea buna este faptul ca nu am dureri, iar uterul e inchis, deci am sanse ca bebe si cu mine sa trecem peste asta.
Sunt trista si speriata, dar incerc sa raman calma pentru bebe.
Va pup pe toate si sper din tot sufletul sa mai raman printre voi ca tare bine ma simt.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny