Mamici de septembrie - octombrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
Flavia_Hurducas spune:
Mihaela, adica tu platesti 500.000 consultatia si inca atat ecografia. Si eu merg la clinica privata, dar acolo este 500.000 consultatia+eco. Si pana acum mi-a facut si eco normal si vaginal. Pana acum toata chestia costa 400.000.
Cred ca sunt inca socata de preturile de Bucuresti.
Flavia 9+
Ioana75 spune:
Dragi
,
Cu ocazia venirii primaverii va doresc sa aveti parte de multe bucurii, mult soare in suflet si in casa, sanatate multa si bb-i sanatosi!

Acu, n-am ce face, tre sa stric bunatate de mesaj. Mi-a iesit citomegalovirusul IgM echivoc
. L-am repetat azi la Cantacuzino, ca si listeria. Dar nu imi fac mari sperante cu listeria, pentru ca am aflat azi ca Sanadorul face listeria la Cantacuzino
. Listeria ca listeria, se tine sub control si % in care afecteaza copilul e mai mic, dar la CMV ... e de rau, procentajul in care il afecteaza pe bb e de peste 40%.
Ioana
valen spune:
Multumim de urari Ioana. Spune-mi mai exact ce valori ai sau ce inseamna echivoc? Ai mers cu rezultatele la doctora ta?Hai, nu te intrista ca bebe simte si se supara pe tine. Fii optimista!
Ioana75 spune:
nanadana, bine ai venit
! Sarcina usoara! Te-am trecut la coada listei, pentru ca nu ne-ai scris UM-ul tau. Daca ni-l dai, o sa capeti un loc mai bun
.
Mariana, deja lista e mare, nu e practic sa o punem ca prim mesaj (am mai avut noi discutia asta o data; o sa fac febra musculara la deget pe butonul de scroll cind o sa dau reply
). Toate grupurile de mamici au lista in mesajul 2 (asta tre' sa fie un semn, nu?
)
Flavia, nu ne compatimi chiar asa rau, ca si salariile sint mai mari in Bucuresti (cel putin din informatiile mele
).
valen, n-am fost la nici un doctor, multumesc de grija
. Am repetat analiza de capul meu, dar scria oricum ca trebuie repetata ca sa se hotarasca daca e alba sau neagra. Am 3 valori scrise la CMV IgM, am guglait dupa ele dar n-am gasit nimic. Va rog frumos, ziceti-mi si mie daca va pricepeti (ce pacat ca n-avem o doctorita in grupul nostru
): cutoff = 0.359; zone grey = 0.323-0.395; DO proba=0.388.
Ioana
mysweetest spune:
Dragute
-te,
Cu ocazia zilei de 1 martie va doresc sa aveti sanatate, fericire si o primavara frumoasa si plina de bucurii si bb-i voinici si sanatosi!
valen spune:
Ioana,ai facut pt. aceasta analiza si IGG si IGM? Am intrebat acum pe cineva si mi-a spus ca fiecare laborator care face astfel de analize are niste limite de normalitate sa zic asa pt. aceste valori. Deci tu trebuie sa suni acolo unde ti-ai facut analizele sa spui ce rezultate ai si sa intrei care sunt limitele normale. Apoi vezi daca valorile tale sunt mai mari decat cele normale. Pana atunci nu te nelinisti aiurea. Suna acum daca poti si zi-ne ce ai facut.
Ioana75 spune:
CMV IgG e negativ, iar CMV IgM e echivoc (chiar asa scrie). Deci nu s-au hotarit nici ei daca e pozitiv sau negativ
. Astept joi sa iau de la Cantacuzino al 2-lea rind, si daca IgM e pozitiv imi mai face o analiza sa vada daca m-am infectat in sarcina sau inainte. Asa ca astept
.
Ioana
nanadana spune:
Buna Ioana UM este 7.01.05 si mersi pt urare de bun venit
Buna Marian iti multumesc pt sfat o sa incerc sa ma duc mai repede la dc ca sa vad si parerea ei pt ca pe mine ma ingrijoreaza foarte tare va 
pe toate si aveti grija de voi.
LiaMia spune:
Ioana te linistesti cu una, dai in alta. Eu nu cred ca am facut analiza asta de care vorbesti tu. Nu stiu nimic despre ea.
Multumesc, Valen!
Multumesc, Miflore!
Eu azi am fost tot la Sanador pentru repetarea listeriei. Am intuit (mai bine zis sotu') ca probele tot la Cantacuzino ajung. Diferenta o sa fie la ridicarea rezultatelor: tu mai repede, eu mai in 10-14 zile lucratoare. Am timp sa-mi gasesc alt medic!
LiaMia
Ioana75 spune:
M-am documentat, pentru CMV nu exista tratament. Iar aici pe site, din cite am citit, gravidutele au preferat sa faca chiuretaj decit sa riste un copil cu handicap (probabilitatea e mare, 90% din copiii infectati dezvolta un handicap).
Stau si ma intreb de ce mi se intimpla dom'le mie, ca par asa sanatoasa la exterior
(pina deschid gura, ca apoi isi da seama toata lumea ca nu-s intreaga
).
Ioana