Mamici de septembrie - octombrie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Duppa ce am citit si link-ul dat de Ioana si dupa ce am citit si ce ati scris voi, am ajuns la urmatoarele concluzii:
1. Triplul test nu pune un diagnostic, iti da doar o probabilitate. Chiar si o probabilitate de 1/20 inseamna doar 5 %.
2. Daca iti da doar o brobabilitate nu este relevant. Nu stiu cat costa, dar oricat ar costa, nu as a banii doar ca sa-mi dea o probabilitate si sa ma streseze.
3. As trece direct la amniocenteza, care iti da diagnostic, are relevanta 100%. Dar daca si amniocenteza se face dupa 12 saptamani, nu cred ca m-ar mai ajuta cu mare lucru , decat sa . Asa ca...nu mai stiu nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Adriana, imi pare foarte rau ca treci prin asemenea momente! Dar trebuie sa speram cu toatele ca totul va fi bine si indiferent ce probleme apar vom reusi sa le trecem cu bine! Pe masura ce citeam mesajul tau ma intristam si ma gandeam ce-o fi in sufletul tau! Eu iti spun insa, fii optimista si ai incredere ca BB e bine! Si intr-adevar, fetele au dreptate cu saptamanile astea, si eu stiam ca e o perioada cand se masoara pliul nucal si nu stiu care e ideea daca se depaseste perioada respectiva.
Lucia, sa ai grija, incearca sa stai cat mai mult in pat si sa nu faci miscari bruste! Sa dea Domnul sa fie bine cu fiecare dintre noi!
Flavia, Tonnia, si eu traiesc cu aceleasi incertitudini! De ce nu se face amnio sau triplu test mai devreme? De fapt un raspuns ar fi, cica amnio poate provoca un avort sau infectie (f. rar, e-adevarat) si cu cat sarcina e mai mare cu atat scade acest risc; dar pe de alta parte daca afli ceva rau ce se mai poate face la 16 saptamani?
Sunt cam nelamurita dar probabil ca sunt explicatii...probabil ca nu e suficient lichid amniotic mai devreme sau nu aduce toate informatiile...
si vreau s-aud numai vesti bune!
Mihaela 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Mihaela, nu ne pune sa zicem aici numai vestile bune! Vrei sa facem alt subiect pentru cele rele? Glumesc. Multumim pentru suport, si cred ca toate speram sa fie bune toate vestile pe care le primim despre bb.

Dar uite ca vin cu o veste buna, sa-l laud din nou pe dr Tutunaru, care chiar daca nu e doctorul meu, imi raspunde la mailuri in maxim o zi. E un om deosebit. I-am cerut si lui un tratament pentru listeria, si o idee despre ce sa fac cu CMV. Mi se pare un lucru demn de toata lauda, sa ajuti oamenii fara sa le ceri nimic.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, mi-a placut linkul dat de tine! Si da, Tutunaru e super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

of nici nu imi vine sa mai intru pe aici mai, de ce atatea probleme???? eu vreu sa fie toata lumea bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

quote:
Originally posted by Ioana75

Lia, io ziceam ca nu este tratament. Dar daca tu te-ai inveselit, eu ma bucur. Pina nu-mi dau analizele inapoi, asa stau:. Ca sa nu ma apuce disperarea.
Ioana

Iarta-ma, nu a fost cu intentie, dar din cand in cand sunt zapcauca: asta a fost unul din "cand".
Dar chiar vreau sa fim optimiste si am eu un feeling ca o sa avem bbi super sanatosi si voinici!
Pupici
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadinamilea spune:

Buna ,
sunt pt prima oara aici am aflat de curand ca o sa am un bebe si sper ca ma pot alatura voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Lia, te-am iertat.

Fetelor, ii multumesc si pe aceasta cale lui AniS, care mi-a dat la subiectul meu cu antibioticele lista cu medicamentele. Cred ca e foarte utila, si de aceea o sa o scriu si aici.

Medicamente clasificate dupa riscul de administrare in sarcina.Toate medicamentele for fi luate numai dupa prescriptia medicului.

SIGURE: amoxicilina, ampicilina, antiacizi, cefalosporine, eritromicina, lincomicina, neomicina, sucralfat, paracetamolul

SIGURE (daca se folosesc cu atentie): antiemetice, atropine, cimetidina, dopamine, furosemid, metroclopramid, ranitidine, tiroxina

RISCANTE (a se folosi numai daca beneficiile sunt mai importante): aspirina, captopril, cortizon, gentamicina, metronidazol, ibuprofen(nurofen, e mai sigur decat aspirina totusi)

CONTRAINDICATE: estradiol, tetracilina, streptomicina, fenobarbital.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, multumim pt. lista, e foarte utila! Si mi-a placut si link-ul pe care ni l-ai dat; deci am ghicit treaba cu lichidul amniotic ca e prea putin pana in saptamana 12.
Si inca ceva: am inteles ca nu-l cunosti pe Tutunaru si l-ai intrebat prin mail; am inteles bine? deci raspunde tuturor chiar daca nu ne cunoaste si n-am trecut niciodata pe la el? E o treaba super sa ajuti fara sa ceri nimic. Sa ne spui ce ti-a raspuns doc. Tutunaru!
Nadina, bine-ai venit! Sa ai un BB sanatos si o sarcina usoara! Cand ai DPN?
Mihaela 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

Curcubeu Ioana,
Mi-a venit o idee si poate o sa ti se para buna: in primul mesaj postat sa adaugi link-uri pentru site-urile interesante despre care se vorbeste in subiect. In felul acesta, toate burticutele care nu reusesc sa citeasca tot, vor avea un puct de plecare in a cauta ceva la un moment dat.
Eu, acum, nu reusesc sa gasesc unde ai postat link-ul doctorului Tutunaru .
Si tare l-ai mai laudat, asa ca devine interesant...
Miflore - pupicei si tinem legatura. Merci pentru PM.
LiaMia

Mergi la inceput