Bebelusi de sept-oct 2004 (27)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

La multi ani puilor sarbatoriti azi si acelora care se sarbatoresc pe 29 30 si 31 ale lunii! Sa creasca mari, sanatosi si fericiti!

Pufy, ma bucur tare sa aud ca sunteti mai bine. Tinem pumnii sa-si revina repede-repede. Tu cum te mai simti?

Si al meu a avut candida la gurita, tot dupa un tratament cu antibiotic si a trecut cu glicerina cu nistatin.

Mie dr de fam mi=a zis sa sterilizez pana pe la 8 luni asa ca.... sterilizez. Insa am f multe biberoane asa ca nu e chinuiala prea mare, cam o data la 3 zile face mama supa de bibe si opareste si toate vasele in care papa puiul. Nu mi=e mie f clar la ce sa mai continui cu fiertul asta atata vreme cat, de ex, piesele de la blender nu le pot fierbe.

Si noi tot la pampersi nr 3 suntem, ca fusei la cumparaturi sambata si am luat un pachet de ala mare . Ce, credeti ca mi-a trecut prin cap ca bebe are peste 7 kile? neeee

De ieri am bagat si carnita de pui in piureul de legume si a papat binisor. Nu a papat f mult ca aveam musafiri si copilul meu este un sociabil, era cu ochii aiurea asa ca nu am mai insistat. Azi sa vad cum/daca se stramba.

De bagat in gurita si eu ii dau cat mai multe jucarii, pe care le spal in masina (alea de plus) sau cu apa si sapun (alea de cauciuc), insa tot mai prinde el telecomanda din cand in cand, si p-aia nu pot s-o spal Dar vad ca nu face nimic bube sau ciuperci in gurita. Asa ca incerc sa nu ma stresez.

E cam frigulet afara, va plimbati azi? Pe mine, drept sa spun, nu ma tenteaza deloc.

Va pupam!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Aissa, bebelina mea transpira la fel, desi nu o tin gros imbracata. Cel putin cand ii dau sa pape, transpira la ceafa unde sta pe mana mea teribil. Cred ca pur si simplu unii bebelusi, ca si unii adulti transpira mai mult.

Raportam si noi - i-am dat de ieri bebelinei branzica de vaci in piureul de mar + banana. S-a cam strambat cand a simtit gustul, dar a mancat.

Fetelor, voi cum faceti branza de vaci? Mie mi-a dat pediatra reteta cu lapte de vaca + tablete de calciu lactic, dar nici pomeneala sa se branzeasca, am asteptat 30 - 45 minute degeaba. Asa ca am pus putina lamaie in lapte, dupa reteta mamei de cand eram eu mica si a iesit o branzica foarte buna.

E clar, bebelina mea cea cuminte nu se mai trezeste (IN SFARSIT...) noaptea. Se culca pe la 9,30 - 10 si doarme pana la 6,30 - 7, mananca si se culca la loc pana pe la 10. Din pacate eu dupa masa de dimineata ma imbrac si plec la servici , dar asa as mai trage un somn ...

Fetelor, voi cu ce acoperiti copiii noaptea? Eu o acopar cu patura, dar vad ca de la un timp se dezveleste de tot, in fiecare dimineata o gasesc cu paturica morfolita la picioare si sus goala. Si nu e chiar asa cald, eu ma acopar cu pilota! Am 3 saci de dormit, dar nu ii pot folosi, unul singur mi se pare potrivit pentru dormit, dar e urias, se baga bebelina cu totul in el.

Am pus niste poze recente la http://community.webshots.com/user/rnico102

Raluca si Alexandra (10 octombrie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mina, multumesc ca te-ai gandit, indirect, si la bebelina mea, care undeva in zilele urmatoare face 5 luni (ca 30 nema luna asta).
Pufy ma bucur ca ati scapat de injectii. Vaccinul de 4 luni nici noi nu l-am facut ca l-am facut pe cel de 2 luni la 3 luni jumate si cred ca miercuri, deci la 5 luni, il vom face pe cel de 4. Sper, sa vedem ce zice nenea dr.
Roandre, am facut modificarea! In alta ordine de idei, azi am incercat din nou sa-i dau mar copt Alexandrei si am avut aceeasi reactie de scarba. Clar nu-i place gustul ca de data asta era copt bine si pasat suficient, dar cum a dat de gust cum icnea si am renuntat. Si la masa de piureu i-am pus 2 linguri mari (de lemn) cu piureu in castronel si l-a papat cu lingurita (apoi ia-m dat si diluat cu biberonul), deci nu din motiv de lingurita refuza marul. O sa incerc alte fructe, sau combinatii.
Referitor la limbuta, a mea a avut-o mereu mai incarcata, alba. Mama mi-a zis sa-i dau cu glicerina dar nu prea mult ca face diaree. Asa ca nu prea i-am dat. In spital a vazut-o dr si i-a bagat o perfuzie mare (a durat 30 de minute pana a intrat toata) dar nu stiu cu ce (parca diflucan, dar nu stiu sigur). Si avea pisica o limbuta roz si curata..... Numai ca de ieri am observat ca e iar incarcata rau, mai rau decat atunci dupa antibiotic. Si clar trebuie sa-i dau cu ceva. Am glicerina boraxata. Voi ziceti de ceva nistatin, parca. Ce e asta? E ceva separat sau e o alta glicerina in combinatia asta?
La pampers si noi suntem la 3 inca, desi as incerca sa iau unul 4 sa vad cum ii vin. La burtica 3 e bun, dar la bulane ii lasa semn oricum l-as pune. Cand o desfac are pielea creata. De dat pe afara ni s-a intamplat si noua. Dimineata, trecand multe ore de la ultimul schimb si band ceai peste noapte, o gasesc cu 1-2 kg mai grea (). Pe bune, e pampersul mai greu ca ea toata! Si plin de da pe afara (chiar am gasit-o uda pe haine. Cum cred ca ne apropiem de 7 kg (ca acum 2 saptamani la externare avea 6550 si a urmat perioada asta in care a mancat cat 2 o sa trecem probabil la 4.
Naty, acum am vazut si raspunsul tau. Da asa e, transpira rau de tot unde e mana mea (are parul ud). Si m-am prins si la somn care e faza. Eu o tin pe plan inclinat (am salteaua ridicata si la fel si carutul) si dra se da pe tobogan. Din frecusul asta, pe langa ca se incalzeste, i se aduna bluza la ceafa. Si acolo o gasesc eu umeda si cred ca e normal sa transpire in conditiile astea. Nu stiu cum e cu branza, inca nu am incercat sa fac.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Aissa, multumesc pt modificare!
Cat despre mar ce sa mai zic. Asa si a mea...cum il simte cum isi face greata!

Naty, branza de vaci o fac asa: 1 l lapte pasterurizat DEGRESAT (nu se urmareste ca sa ia din branza copilul grasime ci doar calciu) se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic dizolvate si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile. La mine se imbranzeste imediat.
Am vazut si pozele vostre si ce mari sunteti si voi! Reusit bebe!
Noaptea eu o culc in sacul de dormit, iar daca e la spalat atunci o invelesc cu o paturica pe care dimineata o gasesc ca un sac facut pe ea (ridica picioarele in sus si paturica intra sub ea).

Mina, cate kg are bebe tau?...hihihi, mi-ai placut la faza cu pampersul! Eu am facut o mie de calcule in magazin ca sa vad daca sa iau nr 3 sau 4.

Bebelina mea e tare somnoroasa si nu stiu cum face ca o ia somnul numai cand ii dau sa pape (desi de abia se trezise inainte) si nu e chip s-o trezesc. A papat cam 100 gr piure de legume cu ou cu biberonul caci altfel nu vrea si a luat-o somnul. Acum astept sa se trezeasca sa-i dau laptic si nurofenul.
Mda, greu la deal cu boii mici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Mihaela, la revizia de 5 luni avea vro 6900. acum are ca in bancul ala cu doamna care nu voia sa-si spuna varsta si zicea ca are 40 si ce te intereseaza.... vizigotu are 7 kile si ce te intereseaza... prietenii stiu de ce, ca eu nu-l mai cantaresc pe celebrul cantar. Oricum, se vede cu ochiu' liber ca e de masura 4... mai stam nitel cu astea de masura 3 si dupa aia probabil ca trecem la masura 4.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Vreau sa va intreb urmatoarele:

Cum e ceaiul babycalm?. Noi am baut pana acum numai baby drink pentru ca era dulce, in rest nu prea acceptam altfel de ceai.

Ce fel de apa plata din comert pot sa-i dau lui bb?. Fara sa o mai fierb.

Noi am iesit azi afara si a fost foarte bine chiar daca un pic mai frigutz. Am razbit mai greu cu carutul dar a fost ok. Ni s-a inrosit nasucul.

Tati ii spune bebelushului acum ca prima oara cand a fazut-o el la televizor (ecograf) avea 19 mm.......

Alexia Maria cocheta

Mai multe poze cu noi

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am ceva de lucru urgent asa ca nu am avut timp sa mai intru pe forum, dar o sa recuperez cum termin...

Raportez copil super mofturos... nu stiu ce sa-i mai fac... de vineri abia mananca 500 ml de lapte si cateva lingurite de piure de legume cu carnita... de cereale nici nu mai vrea sa auda. Am sunat doctorul si mi-a spus ce sa-i dau pt. pofta de mancare. Sper sa manance mai bine. In rest este foarte vesela, vorbareata... deci nu cred sa aiba alt motiv pentru care nu manaca.

Noi nu am iesit azi afara... am avut mult de lucru si mi s-a parut si urat ca sa ies cu pitica.
Maine e 1 martie si zici ca e luna decembrie...

La multi ani piticilor care mai implinesc o luna zilele astea!
Gata, fug sa termin odata...

Elena cu cipilica

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna fetelor!

Ana_a, candidoza e data de Candida Albicans(asa si arata in gurita, alba) care e o ciuperca. Apare de regula dupa antibiotic dat o perioada mai mare de timp.Trece cu Stamicin, nistatin, glicerina boraxata si bicarbonat de sodiu in solutie de apa(1 lingurita la 60 ml apa).

Danina, si mie mi se pare ca e pofticios bazucu meu cand ne vede mancand cate ceva...si intinde saracutul manuta sa bage si el in gurita...

Mihaela, ziceam ca a slabit bazucu meu 500 gr....acum cred ca vrea sa le recupereze ca toata ziua papa (cere tot la 1 ora jumate, mai mult nu rezista fara papica!).

Naty am vazut pozicile voastre.....tare scumpica papusica ta!

Mina, pentru intrebare....eu ma simt ok atata timp cat bazucu e sanatos.....sunt rupta de oboseala dar recuperez eu altadata noptile astea....cand creste bebelacu!

Si eu il invelesc cu o paturita noaptea pe bazuc, si nu o da jos de pe el decat cand se trezeste(ca se trezeste dand din piciorute).Ieri am intrat pe beblusultau (sau reclamamascata, nu mai stiu) si am studiat oferta de saci de dormit, ca tare ma bata gandul sa-i iau unul...

Cat despre pampers, noi am trecut de o luna la numarul 4 ca 3 il strangea de piciorutele alea grasane si i se revarsa continutul...

Pupici...ma duc ca ma cheama bazucu marait!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mi-am adus aminte... maine este ziua lui Crismir... am avzut la subiectul cu pestisori. Asa ca La multi ani Crismir!

Elena cu cipilica

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pufy, e clar, inseamna ca si la tine se intampla ca la mine. Dupa saptamanile de boala, a urmat o saptamana in care a mancat de a spart. Acum, de ieri, s-a mai potolit, incepusem sa-mi fac griji ca de la masa la 4-5 ore ajunsese sa ceara cand nu trecusera inca 3 ore. Deci cred ca e vorba numai de recuperarea a ceea ce au pierdut pe parcursul bolii.
Despre candida, vad ca stii mai multe, spune-mi si mie, din tot ce ai insirat acolo, cum se da (ca ma gandesc ca nu trebuie sa dau cu toate alea. Cum, de cate ori pe zi....si mai ales cu ce sa dau prima data. Am mai zis, eu i-am dat cand si cand cu glicerina boraxata, dar nu des si nici mari schimbari nu s-au vazut, dar de 2 zile e incarcata rau, dar numai pe lateralele limbii, nu si pe centru.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput