Bebelusi de sept-oct 2004 (27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu n-am habar cum sa-l dau pe bb cu glicerina in gurita, pentru ce anume? Eu am folosit glicerina doar la maternitate cand imi ungeam sfarcurile cu ea.

Nici noi nu am inceput diversificarea si nici n-as prea vrea s-o incepem, e atat de comod sa-i dau numai san....

Azi bb a reusit pentru prima data sa se intoarca de pe spate pe burtica. A mai spart putin monotonia....

Am vrea sa iesim afara azi, e frumos dar parca bate putin vantul si mai vedem.

Va pupam.

Alexia Maria cocheta

Mai multe poze cu noi

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

ellen, la cate prostii baga in gura...si cum nu-i mai sterilizez biberoanele, ma gandesc sa nu ne pricopsim cu ceva bubitze pe limba...Acuma intr-o seara era Stefan cu tati in sufragerie si mozolea de zor deschizatorul de sticle... Si tati cica i l-a dat ca la vazut pe masa si a intins manutza dupa el...apoi cate maini au deschis sticle de bere si de apa cu el...si eu una nu l-am spalat niciodata... da tati a zis ca...e curat! No? Zice-ti si voi....
Da ce e candida asta? si de la ce se face?

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Eu nu ii dau chiar orice vrea ea sa bage in gurita. Daca simte nevoia sa bage ceva in gurita eu ii dau jucariile ei pe care le mai spal din cand in cand. Nu foarte des ce-i drept, dar le mai spal. Tati e mai ceva decat mine, el nu i-ar da nimic sa bage in gura.
Eu biberoanele inca le sterilizez. Inca nu am apucat sa intreb pediatra despre acest subiect, poate la vizita de la 6 luni o sa intreb si pediatra si medicul de familie sa vad mai multe pareri.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Raportam si noi munci la schimbatul pampersului ca nu mai vrea sa stea locului nici o secunda. Asta noapte m-am trezit pe la 3 in mare galagie fata mea vorbea de zor de ne-am speriat si eu si sotu ca nu stiam ce face si ea si mai tare cand m-a vazut, nu mi s-a intamplat sa vorbeasca noaptea si stai cu ea sa isi termine spiciul ca de... e tare vobareata de aceea si-a capatat de la prieteni porecla de " artista" sau " stirista" .
Frumos e afara, ma plangeam ca am ratat sa facem poze in zapada dar na ca avem din nou iarna si eu ma bucur hihihiiii.
M-ati terminat cu prajiturele asa ca o sa incepem si noi ca o asteptam pe bunica din Italia sa vina si o tinem asa vreo luna doua si e experta in prajituri ca si mami .
Mcm haioase poze eu acum le-am vazut.
Pufymic bine ca ati terminat cu injectiile si ca piticu nu o sa mai sufere.
Eu ii dau ceai Baby Drink si de la Hipp acela cu capac verde inchis si chiar le bea bine atunci cand ii este sete. Dr mi-a zis ca pot sa ii dau de tei combinat cu o frunzulita de menta si o ling de zahar care se pune la fiert.
Lorena si noi papam exlusiv de la mami asa ca si noi mai asteptam dar parca uneori am senzatia ca pofteste daca ne vede mancand asa o fi sau mi se pare mie?
Ufff iar ma baraie tel eu am inceput coordonarea de acasa si am o centrala intreaga asa ca mai dau o indicatie mai va citesc si tot asa.

Danina&Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Aissa, imi place mult zapada...dar nu si viscolul. Am iesit de dimineata sa cumpar paine si credeam ca nu mai ajung acasa. Viscolea zapada si iti intra in toate cele . Nici nu vedeam pe unde merge din cauza asta. In rest...cat mai multa zapada...dar nu viscolita!
Eu ma gandesc cu groaza ca trebuie sa ma duc sa-i fac vaccinul si nu stiu cum o sa ajung pana la cabinet caci eu pe zapada nu conduc (de teama sa nu raman impotmolita prin nameti). Sa vedem cu negociez cu tati sa ne duca el.

Noi inca suntem la nr 3 pampersi pt ca nu a depasit cele 7 kg necesare pt nr 4. Sper ca pana ii terminam pe astia de i-am luat (94 perechi) sa mai creasca si ea. Deci daca au 7 kg bebelusii puteti trece la nr 4.

Blue77, tinem pumnii pt maine la vaccin!

Pufymic, bine ca a scapat Alesio mic de injectii si ii doresc sa scape cat mai curand si de antibiotice definitiv. Lasa ca pune el la loc cele 500 gr si se face mare-mare!
Candida a facut-o de la antibiotice?

Ana_a, pai lasa mama baiatul jos si pune-l sa faca "miscare". O sa vezi ca o sa-i plaa sa-l rostogolesti tu...bineinteles de cateva ori ca apoi se plictiseste . Mie mi-a dat soacra-mea acum o carte cu exercitii pt dezvoltarea musculaturii si ar trebui sa ne apucam si de astea...ca tare lenesa e!
Cu mancatul stam putin mai bine...dar numai la biberon pt ca nu prea mai vrea cu lingurita mai mult de 20 gr. Da, se pare ca Alexia mea e lenesul din poveste cu "ia o pauzati is posmagii?". Cum se prinde ca merge sa obtina ceva mai usor cum asteapata sa ie "servita".
Eu in gurita am dat-o cu glicerina de cateva ori cand era micuta-micuta...preventiv. A, si ii mai puneam uneori pe suzeta ca s-o accepte. in rest nu am dat-o si nu a avut niciodata afte. Eu n-o dau acum cu nimic in gurita, o las sa bage in gura toate jucariile (si mai ia si supliment ea singura ce mai gaseste in jurul ei) si nu-i sterilizez biberoanele decat prima data cand le cumpar. Oricum este destul de mare!

Lorena, ce baiat mare are mama! Bravo si bine ca ati scapat si de vaccin! Si lasa ca o sa ajungeti si voi la carnita, ou, ficatel.

Daany28, mie mi-a zis doctora sa-i fac branzica din lapte pasteurizat degresat. Eu i-o storc in tifon ca sa-mi fie si comod s-o adun. Tu cum anume o strecori? Daca o pun doar in strecuratoare intra in toate gaurelele si cine o mai scoate?!?

Mcm, bravo pt intoarcere! La cat mai multe rasuciri! Daca mai ai laptic, alapteaz-o cat poti de mult ca va fi bine atat pt tine cat si pt ea! Cu glicerina o dadeam in gurita astfel. Luam un tifon steril il infasuram pe un deget, puneam glicerina pe tifon si o curatam in gurita.

PS: Aissa, pls modifica in listuta si scrie sus 40 baietei si adauga LMA 18 Sept
Alain JR (ora 7:45, 2800 gr, 49 cm) -alain jr

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Buna mamici,

Referitor la sterilizatul biberoanelor, am vorbit de curand cu pediatra si mi-a recomandat ca pana la 1 an sa i le sterilizez...

Si noi am avut putina febra in WE, am luat Nurofen si ne-a trecut..Sper sa nu revina raceala....Dar imi pare rau ca nu am profitat de zapada asta frumoasa din weekend.

Voi cum de ati inceput sa le dati bebeilor ceiuc? CUm ati stiut daca le este sau nu sete? Ilincai nu i-am dat inca nici un fel de ceiuc, bea doar lapte, suc de mar + morcov, supita de legume si lapte cu cereale.Nu stiu daca sa incep sa-i dau si ceai.Voi ce ziceti? Are 4 luni si jumatate si 6.6 kg.

Patrice si Ilinca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

si alex a facut candida in gurita, dupa tratamentul cu antibiotic pe care l-a facut cand a fost racit (la 2 luni). Si l-am tratat cu glicerina cu nistatin si foarte repede i-a trecut. Cum am intrerupt administrarea antibioticului, l-am mai curatat in gurita vreo 2 zile si apoi n-a mai fost cazul. In rest, preventiv, nu i-am dat niciodata si nici n-a mai avut probleme.
cat despre ceai, eu ii dau babycalm si uneori, alternez cu ceai de musetel sau de anason (am inteles ca nu-i bine sa-i dai mult timp acelasi tip de ceai). Oricum pana acum nu foloseam decat atunci cand ii dadeam pastilele de vit D si cu sab simplex. De cand am inceput diversificarea pot sa spun ca ii dau ceai mai des, intre mese. Ii place tare mult, mai ales babaycalm.

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Patrice, bebelinei mele cand ii este sete este mai maraita. Oricum ea de fiecare data cand ii dau ceva prima data gusta putin si daca vrea bea daca nu, nu. De obicei ii dau ceai intre mese si obligatoriu dupa masa de seara. Noaptea cand se trezeste ii dau putin ceai si apoi adoarme. In cursul zilei daca nu ii dau sa bea ceai intre mese, nu adoarme.
Alexuta mea a inceput sa bea mai mult ceai dupa ce am inceput diversificarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Eu ii dau ceai intre mese daca de exemplu este miriit si nu vrea nimic si noaptea cind se trezeste pina in ora 7.00. De cele mai multe ori nu vrea sa bea ceai dar se mai si intimpla sa vrea iar noaptea il bea intotdeauna.

Monica Robert si Razvan (10.09.05)

Mergi la inceput

Am vorbit si eu cu pediatra si mi-a zis ca pot sa-i dau ceai de tei dar nu foarte concentrat.
In schimb mi-a zis ca pot sa-i fac baie in ceai de tei concentrat.

Mergi la inceput