Bebelusi de sept-oct 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 10
elyanne spune:
Aissa eu ii dau cu glicerina cu stamicina (nistatin). Ti-o prepara la farmacie. Infasor o compresa sterila pe deget, pun glicerina si o frec bine de tot prin gruita: pe obraji, pe gingii, pe limba, pe cerul gurii. Daca vrei sa-i dai preventiv nu cred ca e nevoie sa o freci cu compresa, cred ca poti sa-i dai doar cu degetul usor prin gurita. Eu i-am dat numai cand i-au aparut pete albe si o frecam cam de 4-5 ori pe zi. In 2-3 zile nu mai avea nimic.
Legat de candidoza eu am observat ca i-a aparut si ei cand am luat eu antibiotic.
Pufymic ma bucur ca bazucul este mai bine. Recupereaza el cat a slabit... Important este sa fie santos.
Mcm eu ii dau apa Calipso. Eu nu i-am fiert niciodata apa pentru laptic sau pentru creale. Eu cand am vazut-o prima data pe pitica nu stiu cati mm avea, dar avea 124 g .
Noi la pampers suntem tot la masura 3, dar ea este pitica, are 5200 g. In leaguta cu invelitul, eu o pun in paturica cu ursuleti si doarme f. bine asa. Deocamdata nu se rasuceste noaptea de pe burta pe spate, asa ca nu avem probleme cu dezvelitul... dar ziua se mai rasuceste si o gasesc cu patura pe ochi. In leagtura cu ceaiul noi nu servim, il scuipam afara asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea...
Acum fug ca s-a trezit maimuta si ne pregatim de baita.
Elena cu cipilica
Eliana si Elena (23.10.2004)
roandre spune:
Mina, deci asa...7 kile si ce te intereseaza . Cat despre cantar, daca era mai mare era bun sa ma cantaresc eu pe el...sa ma arate si pe mine mai supla.
Mcm, eu ii dau apa plata Borsec sau apa de izvor Calipso. N-am fiert niciodata apa plata.
Ceai am incercat sa-i dau Baby Tea (pliculete de ceai normal, neindulcit) cu medicamente si vitamine caci in rest nici a mea nu vrea sa bea ceai.
Nici macar Baby Drink nu i-a placut...sau mai exact il bea si apoi il vomita tot.
Eu cand am vazut-o pe bebelina la eco era doar un punctulet, mai exact se vedea doar sacul gestional si avea vreo 11 mm parca (trebuie sa ma uit pe eco sa vad ce scrie).
Eliana, incepeti si voi cu mofturile? Mai, e ceva in aer de nu mai vor sa pape! Ce ti-a zis sa-i dai pt pofta de mancare?
Pufymic, da-i sa pape sa recupereze baiatul!
Adela, ce baiat cuminte are mama. Dar cu cine l-ai lasat?
Eu va tot aud ca lasati geamul deschis cu bebelusii in camera. Eu stiam ca nu ar fi chiar bine pt ca risca sa-i traga curentul. Chiar asa sa fie?
Va pup!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
danyce spune:
Buna seara,
Numai acum am reusit sa intru pe forum ca nu am avut vreme de nimic azi. Am fost pe afara, am mai facut o traducere, am facut curatenie si restul timpului mi l-a papat Alma, care, in sfarsit, a adormit.
O sa scriu cateva randuri din carticica de care va spuneam.
Asadar:1)extra vitamine necesare in cazul alaptarii- daca alaptati, este foarte important ca bebelusul sa primeasca doua vitamine:K pentru sange, pana la 3 luni, 25 mg pe zi, si vitamina D pentru oase - pana la 4 ani 5mg pe zi sau 10 mg pentru copilasii cu tenul mai inchis. Laptele praf contine deja aceste vitamine in doza necesara, nefiind neaparat necesara administrarea acestora, vitamina D se poate insa da pentru intarirea oaselor, dar in doze foarte mici.Daca este alaptat, bebelusul primeste la inceput 8 mese, de la 2 luni 5-6 mese, de la 3 luni 5 mese, de la 4 luni 4-5 mese.Daca se opteaza pentru sau se alege hranirea artificiala, nu este absolut nici o problema deoarece laptele praf contine toate substantele si vitaminele necesare sugarului.Un copil hranit artificial mananca la 3 kg - de 7 ori -60 ml apa, 2 masuri de lapte
3.5kg - de 6 ori - 90 ml apa, 3 masuri de lapte
4kg - 5 ori- 120 ml apa, 4 masuri lapte
5kg - 5 ori - 150 ml apa, 5 masuri lapte
6 kg - 5 ori - 180 ml apa, 6 masuri lapte
mai mult de 6 kg - 4 ori - 210 ml apa, 7 masuri lapte
2)Trecerea la alimente- inte 4 si 6 luni copilasul poate sta in fundulet, cel putin cu ajutorul dumneavoastra.Are mai mult control asupra muschilor , apuca obiecte si se joaca cu degetelele.Copilul incepe sa se joace din ce in ce mai mult cu limbuta si capata interes in mancare. Acesta este un prim semn ca este pregatit sa faca un mare pas, sa inceapa diversificarea. Daca sunt cazuri multe de alergii in familie, atunci este intelept sa incepeti diversificarea abia la 6 luni, dar daca nu este cazul, se poate incepe de la 4 luni fara probleme.La bebelusii mai mici se incepe cu cereale (ex. 4-6 linguri faina de orez la 200ml lapte). Daca bebelusul este marisor, se poate incepe direct cu piureuri de legume sau / si fructe -fie din borcanele, fie pregatite de dvs. cu ajutorul unui mixer vertical. Se recomanda fierberea legumelor pe aburi pentru pastrarea vitaminelor si mineralelor.Nu se adauga sare , condimente sau zahar si se recomanda evitarea fructelor sau legumelor cu gust puternic: ardei, grapefruit,ananas.Alegeti mai bine:banane, mere, pere, morcovi, mazare, fasole verde sau broccoli.
3)Nitratii- pana la 6 luni nu este recomandata servirea legumelor care contin nitrat . Din cauza bacteriilor din stomacul bebelusilor, nitratul devine nitrit si poate provoca probleme de respiratie.Legumele cu nitrati - spanacul, sfecla rosie, laptucile, stevia, telina, pastarnacul, varza chinezeasca, varza amara - se pot servi doar dupa varsta de 6 luni, de cel mult 2 ori pe saptamana.
Este foarte important ca, pana la varsta de 1 an, bebelusul sa consume , pe langa fructe, legume, carne si oua, cca 600-800ml lapte/zi.
De la varsta de 7 luni se poate introduce painea, unsa doar cu unt sau margarina, rupta in bucatele ff mici sau inmuiata in laptele pe care-l bea.Tot de la aceasta varsta se pot da alte produse din cereale:prajiturele dietetice, grisine, piscoturi, budinca de orez sau gris, biscuiti. Se recomanda painea semiintegrala , usor cafenie.Se da la inceput paine fara coaja.Nu se da miere, sub nici o forma, pana la un an.
Pe la 6,5 -7 luni se poate introduce carnita.Tot de la aceasta varsta, mancarea poate fi mai consistenta si nu trebuie asa de fin pasata.Copilul este acum stimulat sa mestece.De la 8 luni , fructele pot fi rase, nu mai trebuie facute piuree.
Carnea trebuie sa fie fff bine fiarta si foarte fin pasata sau trecuta prin sita.Ne se da mai mult de 2 linguri o data.Organele, ficat sau rinichi, nu se potrivesc hranei si necesitatilor bebelusilor.Pestele sau fructele de mare pot provoca puternice reactii alergice.Trebuie avuta mare atentie la cantitatea de fier pe care o consuma bebelusul. Acesta se gaseste in lapte praf, sirop de mere, paine integrala, legume verzi si fasole.
De la 6 luni se poate da laptele sau sucul intr-o canita cu tortite si orificiu de baut.De la varsta de un an se poate bea din canita normala.
De la 1 an se poate da fie lapte praf, fie lapte de vaca . In plus, poate manca ceea ce mancati si dumneavoastra, in cazul lui insa, mancarea e impartita in bucatele mici.Nu se recomanda inca mancarurile picante sau alimentele puternice:ardei, praz sau ceapa deoarece pot irita intestinele.
Cam ata mi s-a parut mie interesant.
Ma duc sa dorm, dar revin maine. Noapte buna si pupici,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
danyce spune:
Am mai pus pozici.
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Mada spune:
buna fetele!
eu sunt in urma rau cu scrsiul si cu urarile
la multi ani celor ce s-a sarbatorit de curand bebei si mamici, danyce.
si apropo de treaba asta azi e si ziua sotiorului meu facut 30 de ani
si pt lista eu sunt nascuta pe 28 aprilie 1977
ilinca mea cam are diaree de ieri dimineata are cam 5,6 scaune pe zi cam apoase i-am dat de la mine putere smecta(noroc ca luasem din Ro cand am plecat) si i-am scos fructele. sambata a facut si un pic de febra adica vreo 37 cu 8 nu stiu cat e de febra dar ma rog si i-am dat niste eferalgan ... eu tot zic ca toata treaba asta e de la dinti ori o fi vreo bacterie la burtica....
mihalea m=am uitat pe pozele voastra de la 6 luni si ilinca are un costumas identic de la nasi chiar azi dupa baie am imbracat=o cu el.
mai scriu si maine
naty si pe alexuta voastra am vazut=o sa va traisca e o dulcica
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Mada spune:
am pus niste poze acumcateva zile am utat sa va spun
nu ma stau ca dorm copii aici si fac galagie
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
elyanne spune:
Mihaela mi-a zis sa-i dau Peritol cate 1 ml/zi (adica jumatate din cat ar trebui sa-i dau raportat la greutatea ei), dar pe prospect scrie ca nu se da sub 6 luni. Asa ca il sun din nou pe dr. maine.
Danyce multumim pentru info. Le-am salvat... e bine de stiut. M-am uitat la poze... Ce ai cu noi de ne chinui in halul asta ... pui si poze cu atatea bunatati, nu era de ajuns ca ne-ai spus ce ai facut? Iar de Alma ce sa mai zic, ca sunt invidioasa pe pletele ei... Ii faci codite deja... E o scumpa. Pitica mea tot chelioasa e si in loc sa-i creasca parul, acum ii cade.
Mada sper sa-i treaca repede burtica piticei. Si La multi ani! pentru sotul tau. Am vazut si pozele voastre... Ce i-ati facut copilului... va spun eu cand s-o face mai mare E tare haioasa
Eu bantui pe aici la ora asta... toata lumea doarme, numai eu n-am somn. Asa ca am intrat pe forum...
Elena cu cipilica
Eliana si Elena (23.10.2004)
anamari spune:
am vazut poze noi.
alma s-a facut maree si frumoasa...mada-cred ca nu m-am mai uitat la pozele Ilincai de muuult...e o scumpa.
noi ne cautam acum o masina mai mare si mami trebuie sa inceapa sa ia lectii de condus...altfel, am carat si eu aparatul de fotografiat dupa mine dar fara prea mult succes la poze, ca am uitat sa le fac...uite asa.
eu am citit acum de curand in o revista pentru mamici de aici ca nu e bine sa-i dai ceai de anason asa cum stiam eu de la baiat--ca cel mai bine e musetel dar indoit cu apa. acum nu mai stiu nici eu ce e bine-asa ca fac si eu cum mi-a zis doctorul-cum ea e constipata de obicei, daca ne e sete ii dau suc de fructe indoit cu apa-prune,mere- sau daca nu e constipata, f.f. rar, apa simpla
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
aissa spune:
Elyanne, multumesc, o sa cer si eu la farmacie sa-mi faca, sper sa am succes...ca nu mai stiu, dar banuiesc ca trebuie sa dau de o farmacie care sa aiba si laborator, nu?
Mada te-am trecut si pe tine in listuta cu mamicile.
Fetelor, ce martisor inghetat avem..... la noi aseara, chiar daca am inchis usa la dormitor si caloriferul duduia, totusi dimineata ghinghi avea mainile sloi si se aude ceva si pe nas. I-am pus si picaturi, si ser si spray, dar bineinteles ca nu iese cu pompita mai nimic. Ar fi culmea sa raceasca stand in casa. Oricum, am imbracat-o din nou ca dupa discutiile de zilele trecute o lasasem mai subtire (adica nu avea salopeta de plus ci costumas subtire de bumbac). Sper sa fie bine sa nu ma invinovatesc ca am tinut-o prea subtire imbracata, acum. Va dati seama ce ar fi la gura lui Tony ca sunt eu nebuna cand zic ca o imbracam gros.
Danyce, fie-ti mila de mine. Iti dau adresa si te rog sa-mi trimiti asa:
- una felie tort cu ciocolata
- una felie tort cu struguri
- si de restul pateuri!
Acum serios vorbind, vad ca in carticica ta se trece telina la legumele cu nitrati. Cred insa ca se refera doar la frunze (ca vad ca e asociata cu alte legume verzi), sau e vorba si de radacina? Ca noi cam toate am pus telina la supa!
Azi vreau sa ies (doar eu) sa dau cu nasul de ger si sa vad zapada de aproape ca o sa o astept un an de acum incolo. Asa ca astept sa-mi vina sotul sa doarma putin si apoi plec la plimbare!
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
herra spune:
O primavara frumoasa si calda la toata lumea!
multumim pentru informatii, Danyce!
Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)
me, my family and MY SON