Mamici de mai-iunie 2005 (35)
Raspunsuri - Pagina 9
mstroie spune:
Azi schimb prefixul, incep emotiile, stiti de la cate saptamani se poate naste copilul fara probleme?
Eu ma pregatesc de intrarea in preanatal, nu prea mai am timp de forum, va urez o primavara frumoasa si sa ducem toate sarcina cat mai aproape de termen.
Mari
30+ saptamani
DAVID
simonaeus spune:
Mstroe, sa intelegem ca implinesti 30 de ani sau faptul ca ai facut 30 de sapt?
Oricare ar fi dintre ele , sa fii fericita, sanatoasa, iubita si sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios.
De ce te gandesti la o nastere prematura?
Trebuie sa fii optimista, gandeste-te ca acum exista atatea solutii pentru pastrarea sarcinii cat mai aproape de termen.
Oricum , deschisese cineva un subiect pe DC despre nasterea la 33-34 sapt, si se pare ca la acest termen s-au nascut copii perfect sanatosi.
Vei avea net acasa?
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
Androix spune:
La multi ani, burtoase! O primavara frumoasa!
Ieri desi pototpul se linistise eu tot am tras chiulul asa cum imi propusesem
Ma simt relativ bine desi contractiile nu imi dau pace si sunt asa cam la limita nici dureroase dar nici sa nu le simt. Ma gandesc ca si sarcina mea este destul de jos, trei sferturi din copil stau sub buric. A miscat zilele astea de am crezut ca vrea sa imi rupa uterul si burta si sa scoata capul afara. Mai mult decat atat azinoapte nu am putut dormi din cauza ca el avea chef de galopat la mine in burta.
Altfel sunt amarita ca am si eu o rabla de masina care cum da cu nasul de ger face pe moarta in parcare asa ca sunt client fidel RATB, o placere! Noroc ca nu e aglomerat de unde iau eu mijloacele de trasport si am sanse sa apuc scaun. Am remarcat ca oricat de rau mi-ar fi sunt prea prostanaca sa cer un scaun cu tupeu. Mai nasol este ca din statie pana la munca am de mers ceva si pe gheata asta nu-mi permit decat bocancii care ma strang din cauza picioarelor care incep sa mi se umfle. E un cerc vicios si imi vine sa urlu de nervi! 
![]()
Andreea
29 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
babygirl spune:
Buna!
Probabil ca ati mai discutat acest subiect cat timp am lipsit eu, dar am o intrebare la care caut raspuns de o vreme. Cat consta o cezariana la Elias? Din ce stiti, ce ati auzit..
Adina / 25+/ Vladareanu-Elias
monu spune:
mie mi s-a atras atentia cu privire la saptamanile fara sot din luna a 8-a care sunt celemai periculoase pentru nasterea unui bb, respectiv 31, 33 si 35. am inteles ca ar fi ceva probleme legate de plamani / respiratie.
crissu spune:
Mstroie nu-ti fa probleme ca acum se salveaza bebelusi si la 6 luni. Dar tu nu trebuie sa gandesti asa.....stiu ca e greu si mie mi-e frica uneori de chestia asta si vorbesc cu bebita mea mica (care are doar 24 saptamani) sa stea cumintica acolo pana se face mare si puternica.
Simoneus, multi ani fericiti alaturi de sotul tau si de bebelusul care o sa va faca si mai fericiti in curand. M-ai mai linistit un pic cu durerile de burtica..........sincer eu evit sa iau si No-Spa (am luat doar 1 pastiluta pana acum) asa sunt de speriata si prefer sa suport, cat se poate, cand am dureri.
Of Androix te inteleg cu miscarile lui bebe. Tot asa de jos ca si mine i-l simti si tu? adica undeva unde incepe osul pubian?.......nu prea stiu cum sa explic. Despre chestia asta ca e sarcina jos tie ce ti-a recomandat medicul?
Andutzy si Ruxel de ce nu mai scrieti pe DC? Sunteti bine? Da-ti un semn de viata.
Criss si
24 saptamani
carolinah spune:
Crissu, si eu am sarcina jos. De multe ori bebe sta la orizontala si este cu totul sub buric. E chiar caraghios, mai ales dimineata cand nu sunt balonata de loc si pana sub sani arat negravida (vreo 10 cm sub si apoi se umfla brusc o burta tuguiata. Si ma pocneste mereu ff jos, adica in vezica si pe acolo pe undeva, de simt pana in vagin. Eu merg azi la dr, sa vad ce zice. Pe de alta parte si pe Alina am purtat-o jos, asa ca nu cred sa fie asta vreo problema.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
anky spune:
Buna fetelor,in sfirsit ninge si la noi ca in povesti si culmea e ca zapada persista ceea ce aici e o raritate.
Cum a spus si Simona durerile de burtica sint normale si baietelul meu imi trage niste suturi in toate organele.Cind ma loveste in ficat ma doare cel mai tare.
Nu uitati sa va ungeti cu crema(ulei) pentru gravidute pe coapse,burtica,sini,nu de alta dar sa nu faceti vergeturi.Sa va ungeti dimineata si seara.
Anca 30sapt
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
mariamunteanu spune:
Mstroie, am citit ca se pot naste bbi de la 28 sapt. fara probleme. Mie care am gemeni dr. mi-a spus ca daca ajung in sapt.30 sunt deja salvati. Curaj !
Maria sapt.29
simonaeus spune:
Criss, multumesc pentru urari
.
Casa de piatra si tie
Sa stii ca Nospa nu este numai pentru alinarea suferintelor mamei.
El se da pentru relaxarea uterului, ceea ce face bine bebelusului.
Din cate stiu eu nu face rau, fiind mame care au luat chiar toata sarcina.
Daca si dr-ul tau ti-a spus sa iei, nu ezita si fa cum zice el.
Mie mi-a spus sa iau 3/zi cand am dureri si eventual 1-2 zile dupa ce acestea inceteaza.
Tot 3/zi mi-a spus sa iau si in perioada sarbatorilor cand se presupunea ca mancam mai mult, stam in picioare si nu dormim sufucient.
Simona si bebe Anna