Mamici de mai-iunie 2005 (35)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

Crissuse pare ca nu suntem singurele cu dureri e burtica.
Si eu il simt pe bebica tot foarte jos deasupra parului pubian ...imi da uneori suturi in vezica .....deabia ma abtin sa nu ma scap pe mine....dar doctorul s-a uitat la col si este bine inchis...probabil ca unele sarcini asa se duc.Ne-a mai linistit si Carolinah

Simonaeusmersic pentru explicatiile destul de linistitoaredar mie astia nu imi dau nici un fel de pastiluta....mi-au dat doar ceva sa iau in cazul in care am burtica foarte tare .....pana acum nu am avut dureri dar se pare ca bebica creste...
Cate dintre voi nasc natural fara epidurala?

ANDRA24,DNP15.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Burtici,imi cer scuze ca nu prea corespondez cu voi,dar parca nu-mi prea gaseam locul pe aici...Voi sunteti atit de optimiste ,vorbiti despre cumparaturi pt bb, pe cand eu nu stiu ce sa astpt de la ziua de maine.Am intervenit pt ca va "vad"asa de speriate de medicamente.V-am mai spus,eu, stau in pat de la 8 sapt.[acum am 26],am cerclaj ,colul deschis la int. si contractii permanente.Cand misca bb,il simt intre picioare,iar senzatiile sunt atat de dureroase incat ,urlu..Voua, va este frica de NosPA,care este complet inofensiv?!Eu iau de 3 luni in continuu:4/zi gynipral, 2/zi diazepam,utrogestan,si cand am contractii dureroase[sau cand misca f. jos ,de simt ca-mi rupe colul],imi fac inj. cu amestec litic[diazepam+papaverina+scobutil].Mentionez, ca trat. a fost aprobat de mai multi medici.Umila mea parere este ca ,le faceti mai mult rau bb-ilor stand cu contractii si dureri de burta, decat sa luati trat. antispastice prescrise de medicii vostri,care nu sunt nici pe departe niste novici.Eu, nici macar nu ma gandesc ca"sacul de medicamente", pe care il iau i-ar putea face rau,ci ma gandesc numai la cat de mult pot amana termenul nasterii.IMI CER SCUZE pt discursul meu ,dar intentia mea este de va incuraja....POATE FI SI MAI RAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

lazy, n-ai nici un motiv sa fi pesimista, ai ajuns deja la 26 de saptamani , inca un pic si poti sa nasti fara riscuri foarte mari, chiar daca un bebe prematur. Veve, moderatorul nostru a nascut-o pe Agnes la 24-25 de saptamani (daca tin eu bine minte) si are o frumusete de fetita care a implinit zilele trecute 4 ani! Nu zic ca e usor, cu cat poti duce sarcina ami mult cu atat mai bine, insa in ziua de azi medicina a evoluat mult si riscurile scad cu fiecare saptamana care trece. Ba chiar am vazut la televizor (si poate ca si voi) cazul mamicii care a nascut o fetita de 250g si a fost salvata. Eee...in Romania la 250g intr-adevar nu prea's sanse, dar de la 5-600g in sus putem spera.
Si medicamentele, daca va sunt prescrise de medic, puteti sa luati fara grija, mai ales clasicele No spa, scobutil, papaverina, etc. In cazul in care vi se par mai neobisnuite puteti cere o a doua parere, insa doar daca va da un tratament pe perioada mai lunga de timp.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Sincer vorbind,nu as avea curajul sa iau atitea medicamente si...plus injectii???.Cred ca doctorul asta exagereaza cu medicamentele.

Anca 30sapt. si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Desi sunt cu ochii pe voi , astazi n-am chef de scris .
Poate voi il simtiti pe bb "jos" insa la varsta asta e destul de mare cat sa umple burtica - deci nu poate fi intr-un singur loc .

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mie nu mi-a recomandat medicul nimic. De fapt nu cred ca este atat de grav, la fel ca si al Carolinei bebele meu sta culcat si ma gandesc ca asta ar fi un motiv pentru care sta atat de jos. Mai nasol este cand ma apuca contractiile si nu ma pot aseza in pat ca simt nevoia sa ma tin de sub burta sa n-o scap pe jos... Nu stiu daca ma fac inteleasa...
Iar pentru mine No spa e apa de ploaie ca nu face nimic. Mai mult efectul placebo, ca el nu opreste la mine nici o contractie. Eu iau no spa si ele bine mersi ii dau inainte.
Trebuie sa-mi fac vreme intr-o dimineata sa ma duc sa-mi fac analizele si in functie de cat de harnica sunt (ca pana acum mi-a fost lene si n-am vrut sa plec nemancata de acasa si pe deasupra putoare ce sunt ieri am stat acasa si as fi putut foarte bine sa merg) deci in functie de asta ma prezint si la medicul meu cu rezultatele pentru un control complet: eco + consult pe masa. Atunci o sa-l intreb mai multe. Mereu imi fac lista si mereu uit cate ceva din lunga lista...

Andreea 29 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Buna ziua viitoare si actuale mamici!

Crissu, stiu ca tu ai si un drum destul de lung de batut pana la servici si inapoi. Cred ca ti-ar fi mult mai bine daca ti-au lua concediu medical si ai sta acasa, sa te ingrijesti. Daca tot se poate, de ce nu? Plus ca ai sta mult mai linistita. Numai sa-ti pui net daca nu ai deja, caci altfel o sa ne lipsesti!!
Si apropos de bb, si eu il simt destul de jos.. Sper sa se mai ridice cu timpul. Vorba lui Nefertari, probabil ca acolo il simtim noi, el o fi si prin "alte locuri". Al meu parca ar un punct favorit in care ma "loveste" mai mereu. Rareori "exploreaza" si alte variante.

Andreea & bb Eric Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andreea4/detail?.dir=c0dc&.dnm=c573.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Si eu il simteam pe bebe foarte jos, exact cum spuneti voi, dar dr-ul mi-a spus sa stau linistita ca e la locul lui si colul e lung si inchis.
Acum parca nu-l mai simt chiar asa de jos, dar oricum loveste in toate partile, fiindca se misca f. mult.

Dragele mele, orice s-ar intampla, orice probleme aveti, nu uitati ca trebuie sa fiti optimiste, sa aveti incredere in dr-ii vostri, sa colaborati cu ei , sa-i lasati sa va ajute daca sunt probleme.

Lazy, multa sanatate .
Iti tinem pumnii si ne rugam pentru tine.

Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Lazy,nu vreau sa te sperii dar Diazepamul ala ma cam ingrijoreaza

Romania
Constanta
771 Mesaje
Trimise - 22/05/2003 : 00:38:44
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Mede

Buna nimeni,

Eu icerc doar de doua luni sa raman insarcinata dar problema mea nu este asta deoarece cred ca trebuie sa mai am rabdare.

PROBLEMA este ca de aproape 4 ani, de cand am suferit un atac de panica, am ramas foarte sensibila la cel mai mic stres si drept urmare foarte des iau cate o jumatate de Diazepam/zi (deci cam 5mg)- de obicei in prima parte a zilei, si imi este teama ca ar influenta sarcina. Medicii la care am fost au spus ca nu provoaca probleme, iar doza este f mica. Am 30 de ani si timp sa imi revin definitiv (daca se va intampla vreo data) simt ca nu prea mai am! In rest ma simt foarte bine!

Deci, este periculos Diazepamul in timpul sarcini?..si de Paracetamol mai doream sa intreb?

Medea

Atat Diazepamul, cat si Paracetamolul, NU sunt contraindicate in sarcina, in conditiile in care sunt administrate de necesitate, in doza normala terapeutica, pe timp limitat.

Diazepamul pe care ti-l administrezi zilnic nu cred ca este o solutie nici pt starea ta psihica, nici nu este benefic pt o eventuala sarcina. Chiar daca doza este intr-adevar foarte mica, administrarea ei zilnica poate avea efecte neprevazute asupra dezvoltarii sistemului nervos al fatului. Este foarte probabil ca nimic rau nu se va intampla, dar eu unul daca as fi gravid (hehe...) as inceta administrarea a la long a oricarui medicament psihotrop. Ocazional, cand simti ca ai nevoie neaparata, poti lua o pilula-doua de diazepam pt 2-3-4 zile... Dar in rest, m-as abtine. Nici un producator de diazepam si echivalente nu garanteaza lipsa totala de nocivitate a medicamentului asupra sarcinii. Atata vreme cat ei nu isi asuma responsabilitatea (materiala, de fapt), ai tu curajul sa ti-o asumi, pe riscul propriului tau copil?! Ma indoiesc...
Acelasi lucru pt Paracetamol. Acesta e hepatotoxic si mai are si actiuni negative asupra sangelui. Daca racesti o data poti urma un tratament de cateva zile cu dozele uzuale (eternul 3/zi), dar NU pe parcursul intregii sarcini!
Subliniez ca cele de mai sus sunt opinii pur personale, nesustinute de date din literatura de specialitate sau altele asemenea. Eu sunt fricos din fire si consider intotdeauna ca "paza buna trece primejdia rea". De aici sugestiile de mai sus.

O zi buna

Anca 30sapt.si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Andreea esti mortala, si baietelul tau ce sa zic conservator tipul ai? nu-i place sa exploreze si alte locuri..........deocamdata.
Cu drumul ce sa zic e groaznic..........1 ora jumate 2 dus plus 1 ora jumatate 2 intors..,......groaznic in conditiile in care asa cum spunea si Androix sunt prea fraiera sa fiu in stare sa cer locul pe scaun. Noroc cu tati care se straduieste sa faca pe taxiul cu mine dar cand poate si el iti dai seama.....e un dulce oricum si ne poarta de grija maxim.
Tati ne-a promis net si acasa, cand o sa stam, ca sa pot vorbi cu voi.
Lazy saracuta de tine........ai dreptate nu ar trebui sa ne plangem cand tu ai atatea probleme. Dar curaj ca nu mai e mult..........vorbeste cu bebe sa stea cuminte acolo inca putin.
Pengunica daca colul e inchis asta e foarte bine........la fel si la mine chiar daca e scurt daca e inchis e ok.
Mickyy la 24-25 saptamani????Doamne e grozav ca medicina a avansat asa de mult. Poate ne dai si noua linkul unde Veve a povestit nasterea (daca a facut-o evident) ca suntem ca niste puicute speriate . Ce mai face Malina? Cum sta cu sanatatea? Dar ziua ei pana la urma ai hotarat unde o faceti?
Burtici am mancat ca un purcel la masa de pranz incat acum ma doare burtica. Purcel pus la ingrasare acum pentru a fi taiat mai la vara.........hai ca sunt macabra dar purcelul eu sunt

Pupa Criss si 24 saptamani+

Mergi la inceput