Presimtiri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

quote:
Initial creeata de Ina82

mi-e groaza de aceste presimtiri...Se mai intimpla la cineva?? Ce sa fac sa scap de ele?

Ina82, si mie mi se intampla si nu numai atunci cand se intampla ceva rau, ci si cand se planuieste ceva rau impotriva mea sau impotriva unei persoane apropiate cu care am legatura afectiva. Ultima oara mi-a fost asa de rau, ca nu stiam ce sa fac. Eu nu iau pastile pentru ca nu vreau sa-mi adorm simturile, stii vorba aia: cum sa stii ca ai probleme daca nu te doare? (de fapt era ceva de genul: "e mai bine sa te doara ca atunci esti sigur ca mai esti viu").

Draga mea, presimtirea este UN DAR DE LA DUMNEZEU si tu vrei sa scapi de el?!?!?! Considera-te o privilegiata ca nu esti atat de rupta de natura incat sa nu mai simti in avans ceea ce se prefigureaza. Daca te uiti pe Internet acolo unde s-a afisat cate ceva despre Tsunami, poti afla ca triburile primitive care traiesc pe malul oceanului in insulele din calea acelui tsunami care a fost, nu au avut morti. Cum? Au visat, au avut presimtiri si s-au mutat in zonele inalte ale insulei cu o saptamana inainte de eveniment. La intrebarile jurnalistilor au raspuns ca "Pamantul comunica cu ei" si au spus cum le e transmisa informatia: vise, premonitii etc. Si cu asta ti-am raspuns si LA CE FOLOSESC PRESIMTIRILE. Cateodata te previn ca sa te poti apara, sa-ti poti lua masuri de precautie, sa poti SA PREVII anumite evenimente, adica sa le impiedici sa ti se intample.

Mie imi sunt de un real folos. Cand am observat fenomenul acesta prima oara, l-am simtit ca pe niste emotii usoare la stomac. Eu NU sunt emotiva, nici in facultate la examene nu am avut emotii, si nici cu George Bush daca ar trebui sa discut nu as avea emotii. Deci clar ca era vorba de altceva. Apoi, cu trecerea timpului, au devenit mai agresive, de ex. ultima oara, doar se discuta despre ceva ce mi se cuvenea si ce rau a putut sa-mi fie. Vreo 3-4 zile.

CE AM FACUT CA SA SCAP DE STAREA DE RAU: am facut inventarul a ceea ce se putea intampla. Adica am sunat la toti dragii mei (cu care am legatura afectiva: bunicul, mama, nepotul) sa vad daca sunt bine, sanatosi. Erau bine. Deci am continuat cu inventarul la servici: posibile comploturi (suntem in perioada de restructurare): era ok. Am trecut la evenimente recente: inmormantarea unui unchi. Tatalui meu i se cuvine o mostenire. Da, aici era, rudele vroiau sa faca o mica mojicie. Am vorbit cu o amica avocata, am scos vreo 3 legi de pe Internet, am vorbit cu tatal meu si l-am pregatit pentru discutiile cu rudele. M-am linistit in sfarsit. ATUNCI ABIA AM STIUT CA TOTUL E BINE. AM PREVENIT o mica escrocherie bazata pe durerea de moment a sufletului indoliat al tatalui meu si pe necunoasterea legislatiei mostenirilor!

Vezi tu ce bune sunt presimtirile? ESTI NOROCOASA, BUCURA-TE, NU TOTI AU PRIVILEGIUL DE A FI ANUNTATI CA "LI SE PREGATESTE CEVA". GANDESTE-TE CA ESTE UN JOC: Intuitia, Dumnezeu, natura, Pamantul (sau cum vrei sa-i zici) te anunta ca se intampla ceva nu tocmai bun. Tu ia informatia, cerceteaza (fa inventarul in gradina ta si a celor de care esti legata sufleteste) si solutioneaza problema. Vezi, e ca un puzzle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Eu nu am asemenea presimtiri.Si de multe ori ma bucur.Nu vreau sa stiu daca se intampla ceva, mai ales daca e de rau.
dar sotul meu are.
De exemplu anul ttrecut in octombrie, el trebuia sa plece intr-o delegatie in Delta.Plecand cu masina de serviciu, imi lasa mie masina noastra.Ca niciodata mi-a spus cu 2 zile inainte ca sa nu pec cu masina de acasa cat lipseste el, ca a visat tare urat,se va intampla ceva....bineinteles ca am ras in prima faza, apoi ne-am luat la certa ca doar nu era prima oara cand imi ramanea mie masina.A fost atat de inversunat ca a zis ca imi ia cheile numai sa nu pelc cu masina.
Problema e ca el avisat bine, dar necazul nu se referea la mine.
In dimineata in care el trebuia sa plece, parintii mei au plecat la tara, si pe drum au avut un nenorocit de accident, in care mama mea a fost ranita si tatal meu cu mare noroc( am avut momente cand am crezut ca il pierdem) a scapat cu viata.Masina, nu mai spun ca a fost facuta zob.Am ramas f mirata atunci, ca eu ca, copil al lor nu am avut absolut nici o presimtire, si sotul meu da.dar eu merg pe baza ca ce e scris sa se intample, tot se intampla.Si am bucur ca , cel putin atunci nu am avut nici o prevestire, ca destul am suferit zilele urmatoare.

ANCA
“Capul sus, va rasari soarele si pe strada noastra”
http://community.webshots.com/user/gogosar103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kkk spune:

Si eu am presimtiri cum am mai spus cu ceva vreme in urma.Aproape ca ma obsedeaza.De ce?Am apucat de la bunica ca daca ti se zbate ochiul drept este de bine iar cel stang este de rau.Am auzit vorbele astea toata copilaria mea iar de pe la 18 ani au inceput sa se adevereasca.Nu a trecut un astfel de eveniment sa nu mi se intample de bine sau rau...Problema este ca eu nu am reusit NICIODATA sa previn un eveniment din viata mea oricat de atenta as incerca sa fiu.mai mult de la o vreme mi se zbate ochiul stang si aproape ca ma deprima.Stiu sigur ca mi se intampla ceva, incerc sa-mi impun sa ignor dar nu pot sa uit ceea ce mi sa intamplat in trecut.Cateodata stau si ma uit in oglinda il vad cum face cum se chinuie sa-mi zica ceva iar eu ma cert cu el ca nu stiu ce sa fac...Poate pentru unii este nebunie ca eu cred in asa ceva dar eu u pot sa ignor ceea ce mi se intampla.Sincera sa fiu si eu mi-as dori sa nu mai am aceste presimtiri ca imi dau stari de rau chiar si atunci cand inca nu s-a intamplat nimic rau.Imi pare rau ca gandesc asa, cum a spus cineva de aici este un dar...Numai ca eu nu stiu sa-l folosesc.Poate cu timpul o sa ajung si la intelepciunea asta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Eu nu stiu cum sa le numesc.....am niste vise cuidate...foarte ciudate pe care a doua zi de dimineata nu mi le amintesc...dar in preajma unui eveniment....de obicei rau,imi amintesc aceste vise care vin unele dupa altele si ma obosesc atat de tare incat trebuie sa ma asez jos....ma ametesc si am niste trairi interioare cumplite,atunci stiu ca o sa se intample ceva de rau!!!
Si eu as vrea din tot sufletul sa nu le mai am,dar ce pot face...ma lupt cu ele

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaIulia spune:

S-a intamplat sa merg cu fetita la piata,am luat-o in brate sa trecem strada si ma gandeam eu in mintea mea,ce ar fi sa pierd un pantofior al Iuliei.Mi-am vazut de drum iar in dreptul scarii am observat cu stupoare ca Iulia are decat un pantof.M-am intors,l-am cautat si nimic.Mi s-a parut ciudat!!!!Sau o privesc jucandu-se si ma gandesc mereu ca s-ar putea lovii,nu trec 2 minute si chiar se intampla.Vise,nu mai spun,mereu in preajma unui eveniment deloc fericit,visez urat.Si mai zic asa,de obicei cu cat ne gandim mai mult la lucrurile rele,cu atat mai mari sansele sa se intample.Mai bine incercam sa gandim pozitiv si la lucruri bune.Asta daca putem.
http://community.webshots.com/user/mirelaiulia

Mergi la inceput

Dupa 5 zile de avertizari puternice, presimtirile mele au incetat si inca nu mi s-a intamplat nimic foarte rau.Si m-am gandit eu bine ca daca rad de problemele, belele si eventuale piedici s-ar putea sa moara de ciuda sa se oftice si sa nu mai treca pe la mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

quote:
Originally posted by kkk

Dupa 5 zile de avertizari puternice, presimtirile mele au incetat si inca nu mi s-a intamplat nimic foarte rau.
Andreea

Cand imi este rau, cateodata nu se intampla nimic concret, dar aflu apoi ca cineva a vorbit despre mine cu intentii de a face ceva care nu mi-ar fi fost favorabil. Dar daca m-am linistit, inseamna ca pericolul a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Mai citit si aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38355

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Salut!Io sper sa ma lecuiesc de propriile-mi presimtiri!Ale mele sunt daunatoare.Imi dau stari proaste si sunt pesimista din cauza lor.Refuz sa-mi conduca viata niste presimtiri!Refuz sa cred ca este voia Domnului,sa am presimtiri negative doua saptamani la rand neancetat.Pai mor de frica pan mi se intampla ceva.Am incercat sa fac o lista neagra cu tot ce s-ar putea intampla dar chiar si asa sunt chestii pe care nu le pot preveni.Cum ar fi sanatatea bunicii mele,o garda financiara, o mama nefericita etc...
Vineri se facusera 2 saptamani de cand "mi se intampla" fara incetare si ajusa in pragul disperarii(vinerea mi se intampla mai puternic) am luat un extraveral si ce sa vezi mi-a trecut...Sambata mi s-a intamplat dar mai putin iar apoi mi-a trecut.Cred eu ca daca era vorba de o presimtire nu trecea cu medicamente.Nu vreau sa o iau razna asta este tot, vreau sa cred ca este vorba de tensiune..Este adevarat au existat si multe coincidente dar poate sunt numai coincidente.Si apoi din cate stiu eu in biblie nu scrie nimic de zbatut ochii.De vise da, dar nu si de ochi de ceea ce imi este mie teama.Cred ca daca aceste presimtiri si superstitii sunt interpretate gresit sunt chiar daunatoare.Sunt convinsa ca exista si unele presimtiri reale dar vreau sa cred ca ale mele nu sunt!Oricum daca mi se intampla ceva rau va tin la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Am de ceva timp 'presimtiri' ...si am incercat sa ma gindesc la ceva frumos, sa imi imaginez ca nu e nimic, sa le ignor si reapareau. Am facut o depresie din cauza acestor presimtiri rele: ce urmeaza sa se intimple? cum pot sa evit 'dezastrul'? cu cine sa vorbesc, sa nu par nebuna? ce sa spun sa ma priceapa omul acela??
Ca si vise urite, cosmaruri pe care le am. Simt in stomac, ceva de groaza cite ceaiuri de stomac am baut pina la limpezirea situatiei-am avut de citeva ori dovada ca s-a vorbit destul de urit la adresa mea, dar m-am gindit ca pina la un punct e normal. Gura lumii e sloboda.
Nu stiam ca a visa dinti cazuti,stricati inseamna moarte, insa dupa asemenea vise mi-a murit o bunica draga. In dimineata cind s-a stins din viata am avut ameteli, ciudat le simteam in ceafa,dar credeam ca se schimba vremea ,presiunea atmosferica scade/creste...
Am citit cite ceva despre parapsihologie, un domeniu controversat, dar sint multe marturii ale unor oameni cu diverse manifestari care ies din domeniul stiintific si intra in zona senzatiilor, presmtirilor, a sensibilitatii. De aceea e destul de ciudat sa vorbesti despre asemenea stari, insa organismul nostru nu inseamna numai trup fizic,material, ci si spiritual.
Singura modalitate de a ma linisti a fost -rugaciunea, facuta simplu, din inima, incredintind soarta mea si a celor apropiati Domnului!

Anima

<<Singuratatea este o crisalida, in care sufletul se metamorfozeaza pentru a putea sa zboare.>>
Leonardo da Vinci

Mergi la inceput