Presimtiri
Sunt curioasa sa aud pararea unui psiholog sau ma rog....oricare ar avea un gand sau doua la problema mea.Presimt cind ceva rau sa intimpla....incepe cu citeva zile inainte de belea si se intesifica aceasta presimtire pina in momentul cind aceste experiente neplacute se intimpla....mi-e groaza de aceste presimtiri...Se mai intimpla la cineva?? Ce sa fac sa scap de ele?
Raspunsuri
alessia105 spune:
Eu nu sunt psiholog dar iti spun din propria experienta ...mama mea are aceste presimtiri ..iar dupa moartea bunicii mele ...viseaza noaptea si stie ca se va intampla ceva rau...de ex cand bunicul meu a facut atac de cord ..noi stiam ca se va intampla de la ora 5 dimineata cand ne-a trezit si ne-a spus ca se va intampla ceva cu el azi..am ras de ea..la ora 21.20 ne-a sunat un var de al 3 lea care locuia cu el si ne-a zis ca ii e foarte rau...crezi sau nu dar cand a sunat mobilul ( desi mama e director de vanzari si suna non stop mobilul)a zis (inainte sa se uite cine e ).... Aoleu tata! si asa a fost!
Mai nou imi zice ca a visat ca bb meu va fi fetita si ca o coincidenta si papa lui bb zice la fel..( papa e olandez ,iar mama mea nu stie engleza si mai e si la 2500 km) Ce o fi o fi!Promit sa iti spun daca s-a implinit sau nu!
Asa ca draga mea nu esti singura...ce sa faci? Cam greu de spus ptr ca nu cred ca poti sa le ignori...decat sa zici Doamne ajuta si sa treci prin ele..altceva nu stiu ce sa iti recomand...sincer ..oricat ai fi de nesimtit ....tot nu poti sale ignori..considare-le un dar de la D-zeu care iti da de stire de belele.Poate vine latcineva cu vreo idee
Fi curajoasa si iti doresc tot binele din lume si cat mai putine presimtiri rele...alea bune din belsug!!!
P.S.scuze ptr eventualele tastari incorecte dar cred ca am o problema cu tastatura..oops
Alessia dnp 25.02.2005,bb si Sebicelul Purcelu (16.01.1998)
didita spune:
Nu cred ca exista inca o explicatie, dar eu nu inteleg inca la ce folosesc. Mie mi se intampla sa visez noaptea (ca la toata lumea!!!) numai ca eu cand visez ca pierd un dinte moare cineva. Intr-un timp visam in fiecare noapte ca imi cadeau toti dintii din gura si in vis ma intrebam cum o sa mai mananc (ce griji aveam?!). Si am aflat ca bunica era foarte bolanava si a murit inainte de a o putea vedea.
La cateva luni iar am visat ca-mi cadeau cativa dinti si a murit un cumnat al bunicii care imi era ca un unchi.
Si povestea s-a mai repetat de doua ori cand au murit bunicii verisorului meu (pe care ii cunosteam bine).
N-am stiut niciodata dinainte ca erau bolnavi si cand visam nopte sunam repede acasa si intrebam ce s-a intamplat? Si ai mei se mirau ca de unde stiu eu sa sun tocmai acum (de obicei ii sun duminica).
In afara de o stare de rau psihic alceva nu-mi aduc aceste vise si m-as lipsi fara pareri de rau!
didita
Danelutza spune:
Si mie mi se intimpla la fel. Imi aduc aminte cind a murit fratele meu, stiam ca se simtzea putzin rau, iar seara cind a venit nepoata mea sa ne spuna, eu i-am spus prima "a murit Nelu, nu ?!". Asa era, desi el nu era bolnav. Apoi la vreo trei saptamini, baiatul unui vecin era in spital, nu stiam in ce situatzie, dar eu i-am spus mamei "uite voi merge la cimitir la Nelu, duminica cind il ingroapa pe baiatul ala", apoi a venit cineva si ne-a spus ca baiatul vecinului a murit.
Citeodata mi-e frica sa gindesc ceva rau, pentru ca intr-adevar se va intimpla. Si de multe ori am tendintza de a spune dinainte ce va fi si exact asa este.
Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by didita
Mie mi se intampla sa visez noaptea (ca la toata lumea!!!) numai ca eu cand visez ca pierd un dinte moare cineva. Intr-un timp visam in fiecare noapte ca imi cadeau toti dintii din gura si in vis ma intrebam cum o sa mai mananc (ce griji aveam?!). Si am aflat ca bunica era foarte bolanava si a murit inainte de a o putea vedea.
La cateva luni iar am visat ca-mi cadeau cativa dinti si a murit un cumnat al bunicii care imi era ca un unchi.
Si povestea s-a mai repetat de doua ori cand au murit bunicii verisorului meu (pe care ii cunosteam bine).
didita
Da, asta inseamna cand visezi dinti stricati sau care cad... am gasit interpretarea si in dictionarul de vise. Si eu am visat o data si s-a adeverit - a murit un om foarte drag. Sau cand visez boabe de strugure plang a doua zi - cu atat mai tare cu cat sunt mai mari boabele din vis.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
Ina82 spune:
Multumesc de raspunsuri.Cu sinceritate ma-s lipsi fericita de aceste presimtiri care aduc mult stres si anxietate.Mai greu e anticiparea a ceea ce se va intimpla citeodata...ultima presimtire pe care am avut-o a fost moartea bunicii mele...am vorbit cu mama la telefon si i-am spus ca de citeva zile am din nou o presimtire rea...imediat a inceput sa plinga si mi-a spus ca bunica e foarte bolnava.Peste citeva zile nu am putut sa dorm toata noaptea...spre dimineata am atipit un pic si am visat o inmormintare si toata familia plingea...dimineata am sunat acasa si bunica a murit.Oare as putea face ceva sa scap de ele?
simina2005 spune:
Salutari la toata lumea!
Cred ca in oarecare masura toti avem unele presimtiri mai mult sau mai putin perceptibile.Nu trebuie sa ne simtim vinovati pt acest lucru.Nu noi suntem cei care hotaram soarta oamenilor si din pacate f rar putem ajuta pe cineva cu adevarat.Eu am presimtit moartea bunicii si apoi a tatalui,pierderea sarcinii, moartea copilului... stiu cat de dureros poate fi.presimt chiar si radarele de pe traseu, pare ciudat nu? Ca sa nu parem ciudati de multe ori trebuie sa tinem in noi aceste presimtiri si sa nu ne simtim vinovati cu nimic.
"De ce te temi , de aia nu scapi!"
alessia105 spune:
Iubita , nu prea cred ca poti sa scapi de eledar cred ca poti vorbi cu un psiholog sa faci cateva sedinte de pshianaliza poate macar poti sa controlezi starea de anxietate si panica care te cuprind in acele momente.Si cred ca atunci cand se intampla sa zici in gand :'Doamne Ajuta si sa fi convinsa ca cineva acolo sus te iubeste si iti da de stire sa te pregateasca sufleteste.E foarte greu stiu asta ...eu nu sunt o fanatica a religiei..ptr mine daca Doame Doamne e in sufletul meu e ok..biblia nu am citit-o(rusine sa imi fie )..dar il simt acolo cu toata fiinta si cand ma apuca si pe mine ma gandesc la el si incerc sa zic ca daca mi-a dat de veste mi-a dat sa ma ajute sa trec prin ele mai usor..Uite ex.cand bunica mea(icoana vietii mele) s-a imbolnavit si a murit , am simtit ca a murit o parte din mine ..fusesem la dr.si imi spusese ca sunt racita (poti sa citesti povestea in forumul Nasterea pe Glob...o poveste trista despre nastere 2)cand colo asteptam un bb si mai eram si luna a 5....vezi D-zeu mi-a dat un copil minunat care iti jur ca daca nu era nu stiu cum am fi supravietuit necazurilor ce au urmat...a fost o adevarata minune si nu e zi sa nu multumesc ptr darul extraodinar primit! poate ma crede-ti sau nu dar in noaptea dinaintea nasterii lui am vazut in camera mea in intuneric silueta unui barbat...pe moment am bagat capul sub patura spunandu-mi ca sunt nebuna de-a dreptul..a fost imaginatie ..a fost vis...nu stiu cert e ca stiu cu adevarat ca cineva acolo sus ma iubeste...si asta imi da curaj .Si apropo de bb..papa lui e mai in varsta ca mine ..imi doream acest copil si nu raneam insarcinata ( sincer ma gandeam ca papi e steril mai ales ca el incercase cu ex sotia vreo 4 ani ..si cand ea a ramas l-a dat afara sa isi pastreze silueta )..cand imi venea Cm plangeam de ciuda ...atunci l-am rugat pe Doamne Doamne ca daca papi e un om care merita in viata asta o bucurie mare sa ne daruiasca un bb , rezultatul...termenul a trecut pe 25.02.2005 ..iar bb meu inca se bucura de caldura si confortul burticii lui mami, ne jucam , ne fataim, am coborat la nivelul necesar ..dar inca nu vrem sa ne facem aparitia...are el Doamne Doamne un plan .... hi hi hi!
Gandeste pozitv cred ca asta te va ajuta si mai cred ca daca inveti sa iti contrololezi emotiile vei putea sa treci mai usor prin ele!
Fi curajoasa si iti doresc tot binele din lume si cat mai putine presimtiri rele...alea bune din belsug!!!
Alessia dnp 25.02.2005,bb si Sebicelul Purcelu (16.01.1998)
Anima spune:
Draga Ina,
Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste ceea ce tie ti se par capacitati mai putin obisnuite. Toti sintem dotati cu acest gen de calitati, doar ca, de-a lungul timpului, din cauza mai multor factori externi (dintre care educatia este principalul), ele fie s-au diminuat, fie au fost ignorate. E adevarat ca in ultima vreme, cel putin in Romania, au aparut tot felul de sarlatani cu pretentie de clarvazatori, bioenergeticieni etc., insa nu asupra lor ar trebui sa ne concentram. As vrea sa iti propun si o alta perspectiva asupra acestor premonitii - una mai ''pozitiva'' - si care sa te ajute sa ti le explici pe celelalte.
Ceea ce spui ca esti capabila sa simti, sa anticipi, reprezinta capacitatea inconstientului tau de a-ti da semnale – lucru care, repet, se intimpla multora dintre noi si, bine ar fi, sa tinem seama de ele. Personal, m-am confruntat cu suficiente situatii de viata cind intuitia spunea una, iar eu nu am tinut cont si, crede-ma, ulterior am regretat.
Toate semnalele astea venite pe alta cale, nefiltrate prin gindire, prin rationament, sint extrem de pure si ai sa vezi ca daca te apleci mai mult asupra laturii tale interioare, iti poti dezvolta aceste capacitati si sa le folosesti in scop constructiv.
Prin insasi cultura noastra sintem educati sa gindim si sa actionam in termeni de cauza si efect, stim ca fiecare act al nostru provoaca o reactie. Simplu, nu? Uite, apas pe taste si deja scriu, apar cuvinte, mai apas un buton si printez ce tocmai am scris, sau nu maninc si mi se face rau. Dar ce faci atunci cind ‘’nu faci’’ si totusi se intimpla? Realizezi deodata ca exista si altfel de legaturi intre evenimente, numite legaturi acauzale intre evenimente, evenimente legate prin semnificatie.
Lumea in care traim, societatea ne forteaza sa gindim in sistemul cauza-efect, incit ne agatam de acest sistem si devenim siguri de faptul ca toate legaturile sint si trebuie sa fie de tip cauzal. Gindind in termenii de cauza si efect, atunci neaparat ne folosim de ‘’inainte’’ si ‘’dupa’’: cauzele trebuie sa preceada efectele. Dar acceptarea legaturii acauzale intre evenimente da mai multa importanta evenimentului care se intimpla si semnificatiei acestuia, decit momentului in care se intimpla.
Mai mult, cred ca ni se induce si ideea ca detinem controlul, daca, insa, acceptam ca exista si legaturi acauzale intre evenimente, atunci trebuie sa recunoastem ca lumea fizica nu este separata de lumea evenimentele psihice interioare.
Inconstientul nostru contine ceea ce nu se afla in centrul atentiei, dar care poate avea efecte asupra activitatilor noastre constiente, ne energizeaza si dinamizeaza intreaga viata psihica; premonitiile, anticiparea unor evenimente, a unor intimplari si nu sint deloc intimplatoare, pentru ca nimic nu este intimplator si nu exista coincidente. In psihologie exista conceptul de sincronicitate – ‘’coincidentele’’ care sint insotite de semnificatie, desi pentru cei din jur sint pur accidentale. Pare ciudat ca se intimpla sa ne gindim la cineva si sa ne dea apoi telefon sau sa ne intilnim pe strada, nu? Dar, daca nu noi am provocat intimplarea, atunci cum s-a petrecut? Cind are loc o coincidenta intre o stare interioara si un eveniment exterior intimplator (necautata si neprovocata de noi), e ca si cum cineva, sa-i spun Divinitatea, parca are un plan cu noi. Dupa ce momentul s-a consumat si privim in urma, parca obsevarm chiar o planificare si o organizare care par a fi obiective, ca si cum altcineva le-a aranjat, nu noi. Si totusi, ceea ce tocmai am trait sau ceea ce ni s-a intimplat are o nuanta cu totul exceptionala tocmai pentru ca s-a petrecut, desi avea o sansa atit de mica sa se produca. Atunci cine este autorul, ne intrebam. Poate Sinele, poate Dumnezeu…
Ai grija pe unde calci, pamintul e plin de ingeri!
Inger alb spune:
Si eu sunt la fel. Sau daca pun negativul in fata (asa se-n tanpla) si nu ca vreau eu asa simnt etc.
Eu am o eroare la plecare in Romania (gandesc negativ). Ma rog infiecare seara, sa scap de gandul negativ . Poate-s io nebuna!mai binea asa)
Jesus said, "Let the little children come to me" We love Jesus because He first love us.
Inger alb spune:
Vad ca, nu mai are nimeni presimtiri.
Jesus said, "Let the little children come to me" We love Jesus because He first love us.