Mamici de iulie-august 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Ati avut dreptate cu triplu test - totul e O.K., acum astept rezultatele de maine la urocultura sa vad cu infectia cum stam, poate va fi si acolo totul O.K. dupa tratament.
Giana, mie dr. mi-a zis ca el il recomanda numai mamicilor peste 35 ani sau celor ce au avut probleme la sarcinile trecute;acest test depisteaza eventualele malformatii ale sarcinii si sindromul Down.
Ioana Co am acum si valorile ca au binevoit sa-mi trimita fax-ul:
AFP: VALUE 91.14 si MOM: 1.24
HCG: VALUE: 15.02 MOM: 1.40
UE3(cred):VALUE:5.71 MOM: 0.76.
si e OUT OFF RISK.
KULTA in legatura cu pateul acum e voie, era o problema cand aveai intre 8 si 12 saptamani si se formau globulele rosii la bebe. Mie asa mi-a zis dr. ca in acea perioada sa evit sa mananc ficat, dar acum e chiar indicat.
Apoi eu stiu ca microundele sunt total contra indicate in sarcina, pe instructiunile lui scrie ca " a nu se folosi in sarcina" ceva de genul asta. Acum cine stie???!!!!
Pupici pe burtici,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Salutare burtici!
Referitor la conserve. Eu stiu ca nu sunt indicate din cauza conservei in sine. Metalul ala cica nu stiu ce poate contine asa ca eu mai bine ma abtin. Referitor la ton stiu ca si el e toxic. Mi-a spus o prietena care a nascut si caruia doctorul i-a interzis sa manance conserve. Acum depinde de doctor. Al meu nu mi-a interzis nimic. Depinde de fiecare.
Referitor la sani stiu ca am mai spus dar mai spun ca ma dor sfarcurile. Nu stiu ce se intampla cu ei. De-abia astept sa merg la doctor s-o intreb.
Eu despre kg nu mai vorbesc. Eu am intrat cu un exces de kg in sarcina si am luat deja 5 kg. Sper din tot sufletul sa nu ajung la 100 kg.

acusor 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik25me spune:

salutari pentru toate burticile! eu sunt nou venita pe aici, sunt insarcinata cu gemeni in 16saptamani, DPN 15 august. poate ma treceti si pe mine pe listuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.M-am lamurit acum cum sta treaba cu triplul test.Voi vorbi si cu Dr. meu si mai vedem.

Dar echografia morfologica??? Eu am facut echo la 13 sapt si ceva si medicul in afara de "e bine,are toate organele formate..."nu mi-a zis.Aia sa fi fost echografia morfologica despre care vorbiti?

Scuze!!! Sunt mica si nu stiu nimica

Giana 15 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Monik25me bine ai venit printre noi!!! Cu a doua pereche de gemeni din grupul nostru!!! Sa-ti traiasca si sa fiti toti 3 sanatosi!

Eu am facut o eco morfologica la 17 sapt., am acolo pe fisa aia niste date dar am inteles in mare ca suntem bine, in rest nici eu nu stiu mai multe despre asta, decat ca eco morfologica este mai buna dupa 20 sapt, in sensul ca e mai relevanta. Cred ca si la asta se pot tot asa depista eventuale malformatii, etc.

20sapt+4zile

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Giana, aia e ecografia morfologica. La ecografia asta de 13 saptamani ii mai masoara copilului pliul nucal. Ca sa fie ok trebuie sa fie intre 1 si 3 mm. Asa mi-a spus dr. ginecolog. Nici cu mine n-a vorbit dr. care mi-a facut ecografia dar mi-a dat niste hartiute pe care erau trecute toate masuratorile pe care le-a facut si m-am dus cu ele la dr. gine. si mi le-a citit pe toate.

acusor 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Fetelor, eu am o nelamurire ... daca ficat nu consumam pt ca vitamina A pe care o contine nu se elimina din organism, atunci ce parere aveti despre morcovi? Sunt buni in sarcina, ca mie imi plac foarte mult, as rontai toata ziua !

Ioana si bblina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna burtici!
N-am mai scris de mult, dar v-am citit toate mesajele.
Ati reusit sa ma emotionati cu povestile voastre.
Laura felicitari pentru puterea de care dai dovada. Sunt convinsa ca D-zeu are grija de voi. Incearca sa-i explici mamei tale sa fie fericita pentru tine. E ceea ce iti doresti.

Anis, felicitari pentru decizia luata. Ma bucur ca esti bine si ca ai revenit printre noi. Vreau sa iti multumesc si pentru link-urile catre inceputurile mamicilor de iulie-august. Am cam dat apa la soricei.

Bun venit noilor burticute , si mai ales noii perechi de gemeni.

Felicitari fetelor care au aflat ce vor avea!

Despre ficat mi-a zis doctorul prin saptamana a 15 a ca pot sa consum. In privinta conservelor nu stiu ce sa zic, parca prefer naturalul. Da' o data, de pofta, merge!

Cum e treaba cu desfundatul canalelor? Ca nu prea am priceput. Am mai citit pe la inceputul sarcinii un articol despre alaptat, in care o mamica spunea ca nu a putut alapta pentru ca nu si-a "pregatit sanii", fara insa sa mentioneze ce ar presupune asta. Voi ce stiti?

Sa ma laud si eu ca am trecut in week-end de 2 examene greute. Au mai ramas 2 mai usurele, si gata si sesiunea de iarna. Partea proasta e ca am mai multe examene in vara, si parca spunea cineva ca atunci e mai greu. Mai ales ca ne marim.

La mine la temeri intra faptul ca nu mi se pare ca bebe ar fi foarte activ. Abia astept sa ajung la medic sa imi spuna ca e ok. Si mai mult astept eco de la 21 saptamani. Nu mi-am facut programare nicaieri. Oare mai gasesc programari la Iosup?

Andy si 18 saptamani+

Vineri, cand Katink povestea de oameni de zapada, in Bucuresti era soare si un aer de primavara... Si tare ma bucuram de vreme. Ne-au ajuns si pe noi frigurile din vest. Ninge frumos, dar faci muschi la zapada ca sa poti pleca cu masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

'Neata fetelor! Sper ca ati avut un weekend frumos :)

S-o luam pe rand ca vad ca iar s-a scris muuult

k25am si Alina bine ati venit! Sa fiti sanatoase cu bbei cu tot.
Delia si Totha sa va triasca fetitzele. Trbuiau sa inceapa si ele sa-si faca aparitia dupa ce s-su anuntat asa multi baieti.
Anis ma bucur ca ti-ai revenit. In privinta sanilor, si ai mei au variatii mari..cand ma dor, cand nu ma dor.
Nique_15, vitamina A nu e buna in cantitati foarte mari..e vorba de peste 15.000-20.000IU. O portie de 100g ficat parca are vreo 300IU. Dar daca vitamina A e sub forma ma beta-caroten (adica ce gasesti in morcov), poti sa consumi oricat. Asa ca mananca morcovi linistita. Eu am gasit toate info astea pe net, cand m-am speriat ca prenatalele mele aveau destul de mult Vit A sub forma de beta-caroten.
Giana, un singur Maalox am vazut ca nu e bun...si eu am trecut prin cautarea asta. Se numeste Maalox Night and Day si pe el scrie ca nu se da la gravide decat sub supervizare. Restul sunt OK din cate am gasit eu.
Kulta, poti conserve, dar tonul nu mai mult de o data pe saptamana, recomanda canadienii. Cica are continutul de mercur prea mare. Iar pateul de ficat din conserve...nu cred ca are prea mult ficat in el ca sa aiba prea multa vitamina A...asa ca stai linistita!
Bella, nu cred ca o singura epilare cu crema face rau la bblusi, dar eu zic sa n-o mai folosesti. MAi ales daca te iriti.

In rest noi suntem bine si burtica creste cum zicea cineva mai sus "vazand cu ochii".

Va pup,
, 21s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Ecografia morfologica cuprinde urmatoarele date:(bineinteles toate detaliile despre fiecare organ in parte)
- Craniu
- pozitie fat
- miscari fetale
- translucenta nucala
- coloana vertebrala
- membre
-torace
-abdomen
- cord
- stomac
- vezica urinara
- placena
- lichid amniotic
- coron ombilical
- col
- artere uterine(Ir-uri)
- greutate fat
- data probabila a nasterii si varsta sarcinii
cam astea sunt datele care sunt cuprinse intr-o ecografie morfologica. daca aveti tote aceste date pe ecografiile voastre inseamna ca ati facut ecografia morfologica.
la fiecare organ se spune absolut tot despre el, masuratori etc. Se asculta bataile inimii fatului care sunt monitorizate

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput