Mamici de iulie-august 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

[quote]Originally posted by laura-s

Am sunat acum sa vad rezultatele la triplu test si au zis ca sunt O.k si mi le pun pe fax mai tarziu.

Ma bucur enorm Laura!!! Ai vazut ca totul e bine? Bravo!!! Sa fiti sanatosi amandoi!!!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Buna ziua burticute!
Ma bucur ca este asa multa agitatie pe forum azi.

Pe mine m-au durut sanii ingrozitor in primele 2 luni.Dar asa de tare...de nu mai stiam cum sa stau in pat.Nici hainele nu le suportam.Dar au trecut si acum sunt doar tari si mai mari dar deloc durerosi.

Fetelor,acest triplu-test este obligatoriu la o anumita varsta de sarcina?Ca mie medicul nu mi-a zis nimic.Sau se face la cerere,sau cand e vre-o problema...?Daca aveti timp lamuriti-ma si pe mine in legatura cu el.

Giana15 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Buna burticutze!
Ce ziceti de vremea de afara, astazi am facut o "excursie" de vreo 30 min prin zapada (ca nu venea nici un mijloc de transport ). Nu stiu ce o fi zis bb saracutza, sper ca la ea a fost sesizabil doar ca un leganat mai cu simt de raspundere
Anis ma bucur foarte mult ca esti bine... iar cu sanii stai linistita, Monica are dreptate, timp de 9 luni trec si ei prin diferite faze (unele mai dureroase pt noi, altele mai putzin)!
Lauraai vazut ca negrul nu e chiar asa de negru?Ai grija de burtica si fii optimista (iti spune o pesimista de felul ei), totul va fi bine!
pentru fetitze Delia si Totha si bun-venit alaturi de noi Alina!
Fetelor si au folosesc uleiul de masline si ma simt foarte bine... acum sa vedem si rezultatele, oricum dr mi-a zis ca depinde foarte mult de calitatea colagenului pielii care nu prea poate fi influentzata... dar dau inainte cu spor!
O saptamana cat mai frumoasa, mai ales in suflete si in burtici!
Si aveti grija ce babe va alegetzi!

Ioana si bblina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Giana, mie mi-a dat dr. sa fac triplu test la 16 saptamani, si acum, si la prima sarcina. Am inteles ceva nu e in regula, se repeta! Nu stiu ce sa zic daca se face si mai tarziu... Asta e test pentru depistarea malformatiilor asa ca nu cred sa se amane prea mult...
Triplu test nu e obligatoriu...Nu toti dr il recomanda.

A propos de arsuri si parul copilului....e mare tampenie!! O vorba din popor ca toate celelalte!! Am avut la prima sarcina niste arsuri urraaateeeee!!!! Mamaaaa!!!!! Si Emma mea s-a nascut cat se poate de cheala!

Mai, s-a reintors iarna!! Ce zapada e afara!!! O sa ies putin cu copilu', apoi ma intorc sa fac curatenie...

Va pupam,

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Am si eu o intrebare: Am voie sa maninc pateuri, conserve de carne, conserve de peste in perioada sarcinii? Stiu ca brinza cu mucegai am voie numai daca o topesc pe felia de piine la micro(e preferata mea), dar nu stiu nimic despre conserve.
Multumesc
K14+4

Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Kulta conservele de peste sunt chiar indicate in sarcina mai ales cele din sardine. Eu am mancat atat peste cat si pateu daca imi e pofta ce sa fac...Dr mi-a spus sa mananc tot ce imiface placere dar cu limita si fara branza cu mucegai iar restul produselor sa fie pasteurizate(branza, lapte etc).

Giana triplu test nu este obligatoriu. Depinde de medic. Desi daca faci ecografia morfologica de primul trimestru de sarcina(sapt 11-13) si ecografia morfologica de trim doi (20-22 sapt) nu mai este nevoie de acet triplu test. Oricum am inteles ca sunt anumite laboratoare care le dau ptin deformate ca sa faci amnio si uite asa ca doar traim in Romania si banul e la putere. Deci daca dr nu ti l-a dat stai linistita. Eu am 35 de ani sarcina este obtinuta f greu prin FIV si dr mea nu mi-a dat sa fac acest test.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Kulta din cate am citit eu, e mai bine sa ne ferim pe sarcina de cinserve care contin prea multe Euri oricum, insa acum nu chiar orice, sau mai ales daca-ti este pofta de ceva. Ficat eu stiu ca nu trebuie consumat decat f. rar, chiar daca el, de ex. cel preparat in casa, la gratar, e in sine sanatos, contine fier. Acum nu prea avem voie ficat si deci nici pate. Dar eu zic ca asa din cand in cand o felie de paine cu pate nu face rau la nimeni.
Eu de conserve incerc sa ma feresc totusi. Ce mai mananc insa este tonul la cutie. Nu vad ce rau ar putea face mai ales ca peste trebuie sa consumam si eu mai mereu uit din pacate.

Pupici.

20sapt.+4zile

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Kulta,
teoretic pateul de ficat nu e indicat in sarcina pentru ca ficatul contine vitamina A, care nu se elimina din organism, si in cantitati mari poate fi fatala fatului. Dar daca ai pofta de o felie de paine cu pate nu cred ca e o crima, ideea e sa nu mananci zilnic.

Cu conservele de carne nu stiu, nu am citit pe nicaieri ca ar fi interzise, chiar acuma mi-am pus o felie de paine cu carne de porc din conserva ca imi era pofta

In schimb conservele de peste contin chiar Zinc, foarte bun pentru oasele si creierul fatului. Tot zinc mai contin: nucile, ouale, carnea rosie, cereale, cascavalul.
Pestele este foarte bun in sarcina, mai ales cel proaspat.

Tot ce trebuie cu adevarat sa nu mananci sunt ouale crude si carnea semi-preparata (in sange), branzeturile sau laptele nepasteurizat. Normal se mai adauga alcoolul si tigarile, ca droguri nu cred sa consume vreuna dintre noi, nici inainte, nici acuma

Atata timp cat mananci diversificat, nu trebuie sa iti faci probleme

Numai bine,
Katink 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Nici eu nu am facut triplul test.Dr s-a uitat pe ecografia morfologica, a vazut ca e totul ok, si nu m-a trimis sa-l fac.

Conservele de peste sunt f bune, mai ales sardinele, si peste proaspat,cel autohton, ca cel oceanic nu e indicat, poate contine diverse bacterii.

AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Multumesc mult de raspunsuri.
Doaaaaamne ce muream de pofta de carne la conserva din aia patrata. Ma uitam la conserva si asteptam raspunsurile voastre cu sufletul la gura. Ca sa nu mai spun de conserva de ton care-mi place de ma dau pe spate. Ce ma bucur de vesti.
Va pupicesc pe burticute si plec sa pap, ca taaaaare mi-e fomita(n-am papat de la 9).
Inca o data multumesc.
K14+4

Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput