Mamici de martie-aprilie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 3
ClaudiaH spune:
Buna dimineata din nou, fetelor!
Se pare ca nu sunt singura emotionata din grup si cred ca e normal; cand ma gandesc ce putin este mi se pune un nod in gat de emotie, in fiecare noapte visez cum o sa fie, cum o sa-l tin in brate si cum o sa-l alint
.
Gabriela si tu Zuzunaki eu zic sa stati linistite ca totul se va termina cu bine, bucurti-va de ultimele zile in care ii aveti pe bebelusi cu voi in burtica si lasati grijile medicilor, trebuie sa fiti optimiste asta o sa-i faca si pe bebelusi sa se simta mai bine decat daca va stresati. Imi pare rau, mai mult de atat nu stiu ce sa va spun ca nu ma pricep dar eu sunt convinsa ca totul va fi bine, o sa vedeti si o sa va para rau apoi ca i-ati impovarat cu griji pe gandacei.
Adrianafedorca, Bioxiteracor e un spray cu actiune cicatrizanta cu care se da, evident, pe diverse rani; el este folosit cu precadere la arsuri dar se mai foloseste si pe plagile postoperatorii. Eu am folosit dupa ce m-am operat la un moment dat (la indicatia medicului bineinteles) si mi s-a spus ca in multe maternitati se recomanda in caz de epiziotomie sau cezariana, la noi la Iasi sigur se recomanda, stiu de la alte mamici. Oricum din experienta pe pielea mea e foarte racoritor si placut pe taietura.
Mamacita, intr-adevar 400 000 e un pret mediu, si eu am vazut la Triumph preturi incepand de la 600 000. Mie mi se pare marisor pretul pentru ca erau o multime de sutiene de alaptat la diverse magazine din Iasi la doar 150 000lei insa doar marimi mici iar cupa D am gasit doar la comanda direct la producator. Firma la care am comandat eu se numeste Naturana, o firma nemteasca ce are o filiala la Arad (singura la noi in tara). Sutienele isi merita banii, sunt foarte faine, dar am asteptat vreo 2 saptamani pana sa intru in posesia lor.
Despre mine si Stefan cel mic deocamdata nu prea am ce sa va spun doar ca eu nu-l simt sughitand asa cum aud ca simtiti multe dintre voi si cum am citit ca e normal. Da din picioruse destul de des, uneori ore in sir dar nu simt acele zvacniri care ar putea fi asemanate unor sughituri. Oare sunt eu mai nesimtita sau copilul meu nu sughie?
Va las acum urandu-va sarcina usoara celor care inca mai asteapta si copii cuminti si sanatosi celor care au nascut deja!
Claudia
si Stefan 
ClaudiaH spune:
Ah, am uitat sa scriu ca mie mi s-a recomandat Proctolog supozitoare pentru hemoroizi si au facut minuni; initial le-am simtit prezenta prin niste crize dureroase de-mi venea sa ma urc pe pereti, nu puteam sa merg, sa stau, sa umblu, oricum as fi stat durerea ramanea atroce, cedand doar la bai calde de juma' de ora. Apoi medicul de familie mi-a recomandat supozitoarele astea si de luna trecuta nu am mai avut nici o problema. Bineinteles ca cei doi pacatosi de hemoroizi au ramas acolo dar nu ma mai supara; dupa ce nasc scap eu de ei cumva
.
caramella spune:
Fetelor azi noapte am avut shou.Pe la2 m-am dus la baie si am observat ca sangerez.Afost putin si s-a oprit,dupa a inceput distractia,contractii din ce in ce mai dese.Am fost dezorientata ca nu erau regulate.Ultimele erau la4 min dupa care la 10 min ,cateva au fost foarte dureroase. Daca astea sunt de inceput i-mi dau seama ce va urma.M-am imbracat sa mergem la spital si cand sa plec nu ma mai durea .Am zis mai astept si am mancat ca mi-era foame si rupta de oboseala am adormit.M-am trezit acum adica pe la 12.M-am dus la baie si iar am sangerat.Asa ca m-am hotarat sa merg ca daca sangerez nu-i bine sa stau chiar daca nu ma doare.Am niste emotii.Sa vad cine e de garda la spital ca dr meu e teleleu.Sa-mi tineti pumnii!
gabrielaveres spune:
Buna fetelor,acuma m-am intors de la doctor si sunt fericita ca nu e nimica grav. Totul e asa cum ai spus Danna J ai avut perfecta dreptate, indicele e prea mic ca sa ne facem probleme,deci in final nu am contactat toxoplasmoza
.Dar oricum voi reface analizele peste doua saptamani(cum a spus doctorita - numai ca sa ma simt mai bine). De cand am aflat ca sunt receptiva la toxoplasmoza nu am mai mancat carne cruda si fructele nu numai ca le-am spalat dar le-am si curatat de coaja. Numai o singura data nu am ascultat de indicatiile medicului cand am primit pachet de acasa si am gusta unpic de slanina cruda care mi-a provocat mari remuscari
,dar pofta a fost mare
,si sperietura de ieri pe masura,asa ca mi-am propus sa nu mai fac prosti de genul asta,pt ca bebelinul e pe primul loc.
Aici analizele fiecare trebuie sa le scoata personal si sa le duca la doctor,cea ce nu e bine asa cum spuneai si tu,dar nu se poate face nimic.Oricum totul e bine cand se termina cu bine
.

tuturor fetelor care au incercat ieri sa ma incurajeze,sincer nu stiu ce ma faceam fara voi,va multumesc inca o data si va trimit mii de

. Noi suntem bine Thomas de dimineata e foarte jucaus,nu sta linistit nici un moment,cea ce imi face mare placere.
Claudia H nu cred ca trebuie sa iti faci griji in legatura cu sughitatul atata timp cat bebelinul tau misca si e activ.Poate nu reusesti sa distingi sughitul de momentele in care misca. La mine Thomas e cand sughite numai cateva secunde iar in alte momente suughite si 10 minute.Imi dau seama ca sughite atunci cand simt o miscare constanta:de aceasi intensitate,la intervale egale si nu foarte puternice in acelasi loc.
Multi
la mamici si burtici.
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
cristinatwo spune:
Zuzunaki, intradevar este neplacut sa constati ca esti purtatoare de streptococ grup B dar, dupa cum banuiesc ca ai citit si tu, se intalneste destul de des. Transmiterea de la mama la fat se poate produce in momentul nasterii.
Nu vreau sa minimizez riscurile in cazul in care nou-nascutul ar fi infectat.
Nu stiu cum functioneaza sistemul in Germania si de ce nu ti-a dat medicul mai multe detalii. Dar cu siguranta vei primi tratament in cursul travaliului iar nou-nascutul va fi monitorizat ulterior. Ma indoiesc ca intr-o tara cum este Germania s-ar putea trata cu superficialitate o asemenea problema.
Betilina, atitudinea medicului tau mi se pare cea corecta. De ce sa te grabesti cand orice zi de sarcina este foarte importanta pentru bebelusul tau? Stii ca in aceste ultime saptamani de sarcina cresterea lui poate fi de pana la 250g/saptamana? Mai ai putina rabdare si totul va fi bine.
gabrianah spune:
felititari mamicilor care au nascut deja!!
zuzunakisi eu am avut streptococ B-hemolitic (grupa A)cu 3 saptamini inainte de nastere ( la primul copil).imi facuse cultura din vagin. mi-a scris o crema Sobelin ( cred ca 1 saptmaina tratament si a trecut). nu ai putea intreba daca poti lua ceva crema local?
Am fost si eu la controlul de 34 de saptmaini si mi-a spus ca vede la bebe ceva staza urinara bilaterala si trebuie sa facem o eco mai amanuntita dupa nastere.
Am mari emotii pentru nasterea asta. M_am apucat sa citesc prin cartile pe care le am despre exercitiile de respiratie. parca era si pe forum ceva acum 1 an. le-am salvat, daca le gasesc, vi le dau si voua( daca aveti nevoie)
sa aveti o zi frumoasa ! caramela daca e sa fie acuma, mult mult succes!
ana
rrox3 spune:
Zuzunachi si eu cred ca e posibil un tratament local. Nu cred ca-ti poate da antibiotic oral fiindca e prea aproape de nastere si poate ramane in ficatul bebelusului si ficatul lui nu e suficient de matur sa-l elimine. Ar trebui sa-l intrebi. Ma scot din sarite medicii astia care nu-ti explica ce se intampla. Oricum, stai linistita, sigur vor avea grija de micut la nastere, probabil vor verifica daca s-a infectat si il vor trata.
Gabriela ma bucur ca e totul in regula!
Raluca nu credeam ca se mai greseste in ziua de azi. Asta e, iti trebuie putin timp sa te acomodezi cu noutatea. N-are nimic ca-i camera portocalie, o sa-i placa si unui baietel foarte mult si hainutele roz sunt doar pentru prima luna, dupa aceea creste! Dar poti sa fi sigura ca e baietel? Eu as pastra o mica rezerva in situatia data sau m-as duce si la alt ecograf sa ma linistesc. Daca e asa, tot e bine ca n-ai aflat direct in sala de nasteri, macar ai timp sa te pregatesti sa-l intampini.
Caramella iti tinem pumnii! Daca e acum sa fie bine!
Betilina mai asteapt-o putin pe Mariuca, conteaza foarte mult cateva zile, acum bebeii iau si 50g. pe zi.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+
mamacita spune:

Iar sunt pe fuga,pentru ca am cabinet dupa-amiaza.Din fericire,azi m-am trezit fara dureri,dupa ce am stat cu tamponul cu apa cu sare ieri vreo 4 ore.cristinatwo,multumesc pentru sfaturi,intr-adevar Doxiproct nu am incercat,nu numai din cauza prospectului,ci mai ales pentru continutul de lidocaina,care produce aritmii periculoase fetale.Dat fiind ca absorbtia prin mucoasa rectala nu e cuantificabila,am considerat mai intelept sa ma feresc complet decat sa risc.In ce agenda ai citit noul prospect(ce an)?Pe cea noua nu am apucat s-o cumpar.
Raluca I.,nu te nelinisti:un bun obstetrician poate conduce fara riscuri o nastere in situatia unei circulare,chiar si dubla,de cordon,dar,sigur ca da,mai sigura ar fi cezariana.Discuta cu doctorul tau,vezi ce solutie iti propune,si afla si colateral cat de bun obstetrician este(nu toti ginecologii sunt si buni obstetricieni sau buni operatori,de aceea vezi cum e mai bine cotat dr.tau).
zuzunaki,imi pare rau sa aud ca te nelinistesti,dar e normal:oricare dintre noi care experimenteaza ceva in afara normalului s-ar simti la fel.La noi in spital conduita este cezariana sau,daca se opteaza pentru vaginala,atunci mama primeste cantitati importante de Ampicilina pe durata travaliului,urmand asa cum este normal urmarirea si eventual tratarea bb.Daca exista vreo crema antibiotica ptr.rezolvarea problemei inainte de nastere,cu atat mai bine;eu ti-am zis ce se face la noi,nu stiu despre alte spitale.Sfatul meu este sa-ti organizezi o lista de intrebari pentru fritz cel tacut,ca la interogatoriu,pe baza celor spuse de noi(ex.:trebuie sa fac cezariana?ce tratament fac eu?ce trat.face bb?exista alt trat.?etc.) si cu lista in mana sa nu te lasi pana nu pleci lamurita.E datoria noastra,atunci cand pacientul cere informatii,sa i le explicam la nivelul lui de intelegere(nu cu termeni medicali daca el nu-i poseda),fara sa-l ingrozim sau sa-i tinem cursuri de medicina,ci atat cat este necesar sa stie despre ce are si ce urmeaza sa se intample.
claudia h,multumesc,am incercat Proctolog inainte de sarcina si nu m-a ajutat.Aceasta firma Naturana are vreun site sau cum ai comandat,au vreun magazin de expunere la voi in Iasi?Cat despre sughit,este exact cum ti-a explicat gabrielaveres,care,apropos,ma bucur ca a scapat de nelinisti.
Caramella,mai bine mai tarziu decat niciodata:bine ca te-ai dus la spital,normal trebuia de la constatarea sangerarii sa-ti contactezi dr.sau sa te duci la spital.Daca e sa fie mai devreme,noi iti tinem pumnii,dar si mai bine te sustinem sa fie la termen!
danuta_t spune:
Caramella - bafta multa !
Daca e sa fie acum, sa fie intr-un ceas bun, nastere usoara, refacere grabnica si une bebe sanatos si mancacios !
coral spune:
Buna dimineata la mamici, burtici si bebelusi
Betilina mult noroc sa stea Mariuca la caldurica.
Caramella tin pumnii sa fie bine pentru tine si fetita, poate mai sta in burtica nitelus, noroc cit cuprinde.
Gabrielaveres bine ca a fost o greseala si ai scapat de stres.
Zuzunaki despre streptococ nu stiu sa-ti dau sfaturi, dar si doctorul meu a devenit tot asa de secretos, eu merg cu sotul mai nou la control si el este mai meticulos si il intreaba, daca nu-i raspunde reformuleaza intrebarea
si tot il face sa spuna. Aici nu poate sa-ti dea un verdict decit dupa ce se consulta 3 doctori, ma intreb daca e urgent ce fac daca nu-s 3, dau cu banul?
Raluca I apropo fetita ta care a devenit baiat. Acum vreo 4 ani o buna colega si prietena astepta fetita, doctorul ii si marcase pe ecografie sexul micutei. Noi colegii am cumparat din timp hainute de fetita si ma rog tot cadoul era pregatit. Ne suna dimineata taticul fericit, colega nascuse la 4 si ii spune sotului ca are un baiat frumos de 3.800kg. Initial am crezut ca somnoros cum era nu a inteles si rog o amica din spital sa ne spuna ce e... A fost hai mare ca luasem numai hainute roz si rosii si mai toate erau luate de colegii care faceau delegatii pe la Bucuresti si Iasi nu aveam cum sa le schimbam, ca atare am refacut si timp de aproape 6 luni aveam un coleg care ne tot indemna sa facem fetite, pachetul magic a fost la el. La 1 an sotia lui a nascut o fetita.
An-k tinem pumnii pentru tine si Bianca sa vina la termen.
Mamacita multumim de sfat, ne-am decis sa luam o camera cu caseta digitala, se poate inregistra de 50* pe ea si avantajul e ca merge transferat pe Cd sau DVD, parintii, in tara, au calculator si o sa fie usor de trimis si vizonat si putem sa trimitem fara sa stirnim curiozitatea postasului care e mare amator de carti postale, vederi, poze si scrisori...Camera poate fi atasata la TV tuner si apoi pe proiector sau TV. Am avut in tara cu caseta obisnuita camera. Dezavantajul la cea cu mini DVD e spatiul mult mai mic de stocare.
Roxana multumesc de urari, inca mai am gripa dar nu e asa de grav.
Pupici la mamici si burtici
There is a difference between knowing the path and walking the path.