Mamici de martie-aprilie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 4
mariamunteanu spune:
Gabrielaveres, tu ai mancat carne cruda in timpul sarcinii ?
Fetelor, voi toate v-ati facut analiza de listeria ? Eu nu si sunt f. ingrijorata si hotarata s-o cer.
Maria 
clio spune:
Fetelor,
revin si eu pe pozitii...v-am citit , insa am avut o stare nasoala(o fi depresie?) ca nici nu am avut chef sa va scriu.
Care dintre voi stie mai multe despre exercitiile de respiratie din timpul travaliului?Eu am tot zis ca o s caut pe internet, insa la cat timp liber am disponibil, nu am reusit...
Gabrianah, tu parca ziceai ca ai avea ceva materiale...
Coral, cum te mai simti?
Zuzunachi,la ultimul control am intalnit o tipa (37 saptamani)careia ii iesise pozitiv streptococul hemolitic de grup B si am fost foarte nelamurita ca nu primise nici un tratament...voi ce stiti este normal?!
An-k, si mie mie o frica de mor de nastere, dar sper sa fie totul ok...imi fac mii si mii de probleme.De aici cred ca a si inceput depresia mea...dupa ce am lamurit anumite pobleme ce ma nelinisteau cu doctorul meu...acum ma stresez cu altele...
Voi ce stiti...daca la 30 saptamani bb este pozitionat cum trebuie, mai poate sa se intoarca intre timp, sa-si schimbe pozitia? Si inca ceva...la cate saptamani minim este normal ca bb sa vina pe lume?
Am mai vorbit cu Cameron...bb-le ei a avut 3 kgs, este sanatos, insa ea m-a speriat un pic cu cezariana.Imi spunea ca are dureri mari...Sper sa-si revina cat mai repede si sa ne spuna in final ca a fost o experienta frumoasa...
Inca ceva...eu nu stiu ce sa pun pe jos in camera lui bb.este deja gresie, dar as vrea s-o schimb...sa pun mocheta sau parchet...cu mocheta mi se pare cam dificil...am impresia ca se aduna in ea tot praful de pe lume...
Mariamunteanu, eu nu mi-am facut listeria...stiu inconstienta...dar chiar nu mai aveam chef de complicatii...nu voiam sa descopar ca...cine stie ce mai am...
Clio si bebelusa +31
gabrianah spune:
am gasit informatiile legate de respiratie, dar credeam ca sint mai multe. Le copiez aicea:_
"Antrenamentul respirator in vederea nasterii trebuie sa se bazeze pe exercitiile urmatoare. Dupa fiecare exercitiu veti face o respiratie completa.
Respiratia superficiala:utila in timpul contractiilor de dilatare
-cu gura inchisa sau intredeschisa, inspirati, apoi expirati usor, dar rapid; trebuie sa de deplaseze doar partea superioara a toracelui;
-ritmati-va bine respiratia; timpul de inspiratie trebuie sa fie = cu cel de expiratie
-antrenati-va pt a mentine acest mod de a respira mai multe zeci de secunde; la sfarsitul sarcinii va trebui s-o puteti mentine pana la 60 de sec.
Respiratia blocata: utila in timpul expulziei
-cu gura inchisa, inspirati profund umplandu-va plamanii cu aer
-cand simtiti ca nu mai puteti inspira, retineti-va suflul si numarati in gand pana la 10
-cu gura deschisa expirati puternic
-antrenati-va pt a va retine suflul pana la 30 de sec.
!!! Este de notat ca respiratia blocata se recomanda din ce in ce mai putin; este preferata in prezent respiratia fortata, adica o respiratie lenta, dar continua, care permite o mai buna relaxare a perineului.
respiratia completa
-eliminati complet aerul din plamani
-cu gura inchisa inspirati lent umfland abdomenul, iar mai apoi pieptul
-faceti o scurta pauza la sfarsitul inspiratiei
-cu gura deschisa, expirati apoi lent; goliti mai intai pieptul apoi abdomenul."
si un site interesant: www.lamaze.ro
iar asta am gasit pe yahoo pregnancy, legat de fazele travaliului :http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/childbirth/177.html
cristinatwo spune:
Mamacita, agenda mea medicala este din 2002, am mai gasit acelasi lucru scris si pe farma -eu stiu ca la ei e facut up-date pentru ultima agenda medicala "mare" - cea de 2003. Cat despre lidocaina am avut aceleasi temeri ca si tine. Am vazut insa ca FDA incadreaza lidocaina in administrare topica in clasa de risc B si am hotarat sa utilizez Doxiproct-ul.
Proctolog nu am curaj sa folosesc deoarece contine trimebutina. Cu toate ca ma cam indoiesc de efectul dual excitator-inhibitor al acesteia, mi-e cam teama.
oanamc spune:
Buna seara,gravidutelor
Nu am mai scris de aproape o luna pentru ca am intrat in prenatal si abia de azi am internet acasa!
Vreau sa felicit proaspetele mamici, sa le urez multa sanatate si bucurii alturi de bebelusii lor.
Am vazut ca sunt o gramada de noi viitoare mamici, printre care sunt doua si din Timisoara.Fetelor,ce medic aveti si la ce spital veti naste?
Oana si bb Letitia Medeea
DPN 9 aprilie 2005
gabrielaveres spune:
Mariamunteanu - am mancat o bucatica de slanina afumata cum se face in ardeal,era mica de tot mai mult pt. aroma (am riscat fiindca era de acasa si stiu ca ai mei duc mereu carnea la verificat),in rest am renuntat si la salam,sau orice ar fi putut contine carne cruda,fara sa il fi prajit bine sau fiert. 

Am gresit si eu 1 data si sincer
am regretat amarnic ca sperietura de ieri a fost pe masura. Dc nu a-si fi gustat slanina nu ma-si fi speriat,pt ca imi dadeam si eu seama ca nu aveam cum sa contactez toxoplasmoza.
Clio - in legatura cu inrebarea ta legata de bebe mie doctorita mi-a spus ca bebele se poate intoarce pana aprox 36 saptamani,dar depinde de marimea micutului,uterului,cantitatii de lichid amniotic. Sincer nu stiu care este minimul de saptamani la care poate veni pe lume un bebelus.
Noi avem parchet in camera si imi place mult,pe langa ca tine cald,e si usor de intretinut(imediat se poate spala,si fara probleme). Cand va mai creste bebelinul o sa cumpar si mocheta,dar pana atunci ramane numai parchetul.
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
adrianafedorca spune:
Buna seara la burtici,
Am ajuns si eu acasa dupa ce azi am umblat toata ziua prin oras, in sfarsit stau si eu mai linistita ca mi-am cumparat cate ceva pt bagajul de spital, adica: 2 camasi de noapte , un halat, papuci , chiloti maaaari, sutien, am gasit in sfarsit unul de bumbac fara sarme si dantele si cam atat, mai ramane sa cumpar de la farmacie supozitoare , unguente, creme etc, dar alea le cumpar atunci inainte de nastere, le poate lua si sotul , si pt bebelin o sa cumpar tot inainte de nastere cu vreo 2 saptamani, doar cele necesare iesirii din spital, am mai vazut in Obor niste patuturi dragute ca cele de pe babycomfort.ro,aproape identice ca model, de la 4 milioane pana pe la 5,5 milioane, fara salteluta, oricum o sa merg sa vad cat costa si facut la comanda
Adriana si bebelinul 31 saptamani
rrox3 spune:
Clio in mod normal bebe nu se mai intoarce, dar exista totusi o mica probabilitate sa se intoarca. Adevarul e ca stiu cazuri de bebelusi care s-au intors cu capul in jos fix inainte de nastere, dar nu stiu de nici unul care fiind deja cu capul in jos sa mai fi facut tumbe dupa 30-32 saptamani. Se considera nastere la termen orice nastere dupa implinirea a 36 saptamani, desi mai normal ar fi intre saptamanile 38-42. Nu iti mai face atatea griji, nu te ajuta nici pe tine nici pe bebe. Trebuie sa fii optimista, in fond majoritatea femeilor trec prin asta si nu numai o data in viata, o sa treci si tu, e ceva normal. Si pe urma trece repede si te intalnesti cu fetita ta, asta conteaza ![]()
oanamc bine ai revenit pe forum! Cum te mai simti?
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+
oanamc spune:
Buna,Roxana
pana azi m-am simtit uimitor de bine pentru o gravida in 34 saptamani, dar azi s-au accentuat durerile inghinale si am stat mai mult in pat.
In rest suntem bine, bebelina s-a intors(nu are oricum importanta, caci nasc prin cezariana).
Cred ca voi naste mai repede cu doua saptamani...nu stiu de ce, dar asa simt.
Parca si tu voiai sa nasti prin cezariana, te-ai hotarat ce anestezie vei face?
rrox3 spune:
Oana si eu o sa nasc prin cezariana, fiindca se impune, nu fiindca vreau. Cred ca va fi rahianestezie, vreau obligatoriu anestezie locala si se pare ca rahi se practica mai mult la CF2, unde voi naste eu. O sa abordez subiectul si cu doctorul saptamana viitoare cand merg la control.
Si eu am dureri inghinale, in unele zile mai puternice, in altele chiar uit de ele. Chiar ma enervez fiindca la prima sarcina n-am avut deloc si ca urmare Mariuca nu a incaput prin bazinul meu si acum tot ma doare, semn ca se misca ceva pe acolo si nu mai conteaza, fiindca va fi tot cezariana din cauza primei cezariene. E frustrant cumva. Daca tot ma doare macar putea sa ma doara de prima data, poate reuseam sa nasc normal. Asta e, acum mai e putin si ne vedem minunile si abia astept 
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+