Mamici de martie-aprilie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

stii gabi?si eu am fost suspecta la toxmoplasmoza si am facut constat analize lunar pana luna trecuta, nici nu stiu de ce nu mi-a mai cerut sa fac. Indicele la mine era in jur de 1 si mi-a zis ca nu-i motiv de ingrijorare doar pe la 100. Sa stii ca eu nu m-am panicat si ce puteam altfel sa fac ? Doar sa am grija de alimentatie, s-ti recomand sa ai grija cu alimentele din ro, totul sa frigi bine si sa fierbi. La inceputul sarcinii e mai nasol ca trebuie tratament pe care sarcina nu il suporta cel putin la inceput, la mine orisicare ar fi fost riscul, intrerupere de sarcina n-as fi facut! Pentru mine eu primesc ce vine de Sus, fara sa incerc sa intervin in astfel de cazuri. La fel si cu simdromul Down, pteam sa fac un test sa mi-l depisteze si daca ma hotaram si testul era pozitiv se facea intrerupere de sarcina. Am luat decizia sa nu fac acest test, pentru ca numai in cazul in care vrei sa faci intrerupere de sarcina din pricina aceasta, faci testul!eu nu inteleg cum au cazut pe mana ta rezultatul analizelor. Aici de la labo se trimit direct dr. iar tu primesti un raspuns de la dr. si-ti spune el despre ce e vorba iar daca sunt probleme ce e de facut. Nici intr-un caz nu primesti tu rezultatul analizelor pentru ca nu esti pregatita necesar sa le 'citesti' sa stii ce inseamna si uite motive de ingrijorare pe capul tau fara poate sa fie necesare!eu te pup si iti tin pumnii dar sunt sigura ca nu e grav!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

ps: a se citii toxoplasmoza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Pentru toate mamicile care au nascut sau care se pregatesc sa nasca le doresc sanatate, curaj si bebelusi grasi si frumosi.
Noi, de maine, intram in saptamana 36 si deja incep sa ma resimt cu dureri de spate sau cate o usturime, mai ales cand merg pe jos. Burtica este tot sus si tuguiata (cred ca o sa fie bebica un increzut, ca prea sta cocotat sa l vada toata lumea:)).
Se pare ca avem acelasi dnp RALUCA I 4.04.2005.
Fetele care au probleme cu alunitele pe sani... CARAMELLA...daca nu ma insel ..ce o sa facem? Ma gandesc ca daca suge bebe sa nu le afecteze in vreun fel...mai bine sa mi cumpar niste mameloane din silicon...tu ce zici?
MAMACITA ma gandeam la mocheta ta cea groasa...sa vezi ce o sa patesti cand bebicul tau peste un an doi incepe sa o boteze:)
Cat despre bagajul de spital , eu inca nu mi l am facut...dar mai am timp.
sanatate la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Salutari la mamici si la burtici,
Ellinia si Ana, sa stiti ca toate tinem pumnii pentru voi. Sa aveti nastere usoara si sa va dea Dumnezeu cite un bebe sanatos si dragalas. Ellinia si mie la ultimul eco la 25 sapt. mi-a spus medicul ca copilul e mai mic cu 2 saptamini, dar m-a linistit spunindu-mi si mie ca recupereaza.
Fetelor, deja ma apuca emotiile!!! Cred ca o sa ma apuc si eu de cumparaturi ca la capitolul asta suntem la 0. Sper doar sa traca ninsoarea asta odata.
Hiroral, cred ca ai dreptate cu vergeturile astea. Am inceput sa ma dau cu ulei impotriva la vergeturi de cind am aflat ca sunt insarcinata, iar de la 3 luni de sarcina o fac zilnic. Pe piept, care nu pot sa spun ca e super mare, mi sau insirat vergeturi din
luna 5-ea. Iar pe burtica nu am (deocamdata) niciuna. Cred ca joaca un rol important si factorul eriditar sau structura pielii. Nu mai stiu.

Va pup pe toate si multa sanatate,
Nati +b ebelina(31 sapt.)

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

In sfarsit intru si eu azi pe forum si deja in alta sectiune!Am fost la un simpozion la care a fost invitat dr.Streinu Cercel si,ca de obicei,a fost foarte interesant si instructiv.Apoi,dragele mele,pentru ca nu ma mai vaitasem de mult,probabil din cauza ca am stat nemiscata pe niste scaune de conferinta,si-a reamintit hemoroidul sa-mi faca zile negre,asa ca acum stau mai mult in picioare pe langa computer.Daca se intrerupe brusc mesajul inseamna ca iau o pauza pana maine.Acum incerc alt remediu,crema de galbenele m-a calmat temporar:apa cu sare.Sa vedem daca merge.
adrianafedorca,si eu tot 12 kg am luat,asa ca mergem mana in mana.Nu ma intereseaza ce spun altii,castigul e in limitele normale pentru populatia si varsta noastra iar eu sunt extrem de mandra de forma si burtica mea,parca niciodata nu m-am simtit atat de frumoasa.Nu cred ca are sens sa-ti mai spun ca sunt in aceeasi faza cu bagajul ca si tine si multe alte gravidute.Mi se pare ca mai am destul timp,iar de luni intru in concediu.
smmiha,e o reactie normala a bb si al meu face la fel.
ellinia si ana71,multa bafta cu nasterea,va fi totul bine si asteptam vesti si poze!
ellinia,celeston ti-a dat pentru maturarea plamanilor,nu cumva sa fie si ei la nivel de 35 sapt.De fapt,asta conteaza mult mai mult decat greutatea.In fond,si Stefan cel Mare a fost mic de statura,de ce n-ar ajunge si Stefan al tau...mare?
claudia 2803,tu descrii o reactie clasica de anafilaxie(alergie) si e foarte probabil sa fi aparut la esenta parfumata din noul gel,de aceea e de preferat pana nasti sa folosesti geluri albe neparfumate(hipoalergenice).Te-au tinut in spital pentru ca la monitorizarea fetala bataile cordului bb nu au fost in regula,dovada ca putea fi in suferinta;daca situatia persista,trebuia intervenit de urgenta,dar,odata ce s-au regularizat bataile cordului fetal,poti sta linistita.
coral,sper ca esti sanatoasa si vei ramane asa pana la nastere.
Sotul meu imi spune(am uitat sa va spun ca si el e fan forum,dar ma lasa pe mine la inaintare)ca noi avem o camera video SONY DCR-TRV 33 CU CASETA MINI DV si te sfatuieste sa iei urmatorul model dupa al nostru,adica cu miniDVD,pentru ca se mai demagnetizeaza casetele.Si noi le tragem pe DVD.
claudia h,de unde ti-ai comandat sutiene?Mie mi se pare un pret mediu,pentru ca am gasit la 280.000,dar am gasit si la 600.000.Daca e bun si te simti bine in el,e ok.Eu mi-am luat unul ieftin si unul mai scump(nu sunt convinsa ca acela ami scump e si mai practic).
kathywsha,atata paguba cu mocheta!Se spala;in fond,altii isi cresc tot felul de animale in casa,n-o sa plang eu ca odorul meu imi intoarce casa cu fundul in sus.Noi n-am facut la fel in casele parintilor nostri?Mi-amintesc si acum cate zugraveli au tras ai mei dupa picturile murale ale surorii mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Mamacita, ai incercat sa-ti tratezi hemoroidul cu Doxiproct(se gaseste la Sensiblu)? Desi pe prospect este scrisa povestea cu prudenta si recomandarea medicului in sarcina, in agenda medicala care este editie mai noua fata de ultima revizuire a prospectului, scrie clar, la indicatii: sarcina. Mie imi este de mare ajutor. Dar cum tot timpul am idei ma gandeam sa fac si tratamentul Ginkor fort ca poate obtin rezultate pentru mai mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

cameron felicitatri, sa fiti sanatosi
hei se inmultesc mamicile si la noi, am emotii... ca si eu nu mai am mult pana pe 21, Lorelai avea dnp tot pe 21, deci majoritatea fetelor cu dnp inaintea mea au nascut sau se pregatesc sa nasca, (eu va urez NASTERE USOARA, si mult CURAJ, lucruri pe care mi le doresc si mie), am inceput sa am emotii mari de tot...
sincera sa fiu mi-e cam frica de nastere, dar ce sa fac, importanta e bebita care-mi va umple viata de acum inainte
pupicuti

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca I. spune:

FELICITARI mamicilor care au nascut si nastere usoara celor care urmeaza!!! Sa va bucurati de bebiti sanatosi si frumosi!

Asa este Kathywsha, avem aceeasi dpn; eu o sa nasc la Caritas, la dr. Sandu.

Fetelor am o veste mare!!! Astazi am fost la ecografie (la 34 de saptamani) si m-am intord socata!!!! S-a dovedit ca bebita mea este un bebit!!!!! Nu mi-a venit sa cred ce vedeam acolo! Nici acum nu prea stiu ce sa cred! De atatea luni vorbeam de fetita mea, am pregatit o camera in galben si portocaliu pentru ea si niste hainute cu roz si acum!!!!! Pe cuvant ca este o situatie foarte ciudata! Nu stiu ce sa fac! Si in plus are si cordonul in jurul gatului ceea ce ma ingrijoreaza foarte, foarte tare! Ce stiti de situatii de acest fel? Este prea devreme sa-mi fac griji sau deja ar trebui sa ma gandesc la cezariana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici!
Felicitari Ninocikap si Cameron!!!Sa fiti sanatoase si sa aveti niste copii de care sa va bucurati cat de mult puteti si sa va aduca numai bucurii!!!
Ana si Elinia va doresc nastere cat mai usoara si sa auzim numai vesti bune de la voi cat mai curand!!!

Fetelor va asteptam cu povesti despre nastere si cu poze cu micii ingerasi!!!

Eu sunt un pic suparata! Sapt trecuta stabilisem ca pe 28 hotaram ziua nasterii. Dar azi la control cand i-am comunicat dr ca noi am vrea sa fac cezariana pe 1 martie, s-a uitat la Mariuca mea si a vazut ca e cam mica si nu putem sa facem operatia pe 1. Nu data ma supara, ci faptul ca e cam cu o sapt in urma la greutate. Sper sa nu fie nici o problema de sanatate cu ea. Acum se pare ca in sapt 38 are 2,930 kg. Pana acum tot timpul era conform masuratorilor, nu a fost niciodata in afara graficului. Dar dna dr mi-a spus ca nu trebuie sa ma sperii ca la varsta asta masuratorile pot sa aiba erori destul de mari, dar ca mai bine asteptam sa facem cezariana la sf sapt viitoare, cam pe 3-4 martie. Sper sa nu fi spus asta numai ca sa nu ma sperie. Oricum revin luni la control si atunci impreuna si cu seful sectiei vom lau decizia finala.
In rest sunt relativ bine. De sambata am picioarele umflate, cum nu am avut toata sarcina pana acum. Dar bine ca s-a intamplat numai acum. Au inceput sa ma supere f tare acele bufeuri de caldura, dar par normale in perioada asta a sarcinii. Bagajul am reusit in fine sa mi-l fac si eu. E pus bine langa usa. De maine incep sapt 39 si sper sa fie totul ok.

Acum va pup pe toate si sper sa aud din nou numai vesti fericite data viitoare cand voi intra pe forum!

Betilina 38 sapt si Mariuca
Spit CF2 Dr Corina Echim
http://community.webshots.com/user/betinacio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

In primul rand FELICITARI fetelor care au nascut si mult noroc si sanatate!

Eu sunt fff trista.Nici n am putut sa dorm ca lumea de ganduri si nervi.Ieri am fost la dr si mi a iesit Streptocoul B POZITIV.Bineinteles()ca nemernicul ala de medic(altfel nu am cum sa l numesc)nu mi a spus ABSOLUT nimic,doar notand in carnetelul de gravida si subliniind cu carioca.Fapt pe care eu nu l am observat decat la plecare si l am intrebat de ce este ingrosat raspunzandu mi sec "e pt moasa".Oricum eu nu aveam nici o notiune despre acest streptococ b si bineinteles ca imediat m a pus pe ganduri si pe ...cautari.Si tot ce am gasit (matewriale,pe net)nu au facut decat sa ma sperie f tare si sa ma faca sa ma gandesc ca este totusi destul de serios.(Sau m am impacientat eu degeaba???desi nu cred,dupa toate statisticile si riscurile leagte de acest nenorocit streptococ).

Doctoritzele mele de pe forum (si nu numai),

va rog mult sa va dati cu parerea si sa mi spuneti si mie cam ce stiti voi legat de subiect.
Pe mine chiar ma batea gandul sa cer cezariana vazand ca e mai crescut riscul de a se transmite bebelusului prin nasterea vaginala.
Astept cu sufeltul la gura raspunsurile voastre.
Multi pupici!

Nico

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput