Mamici de martie-aprilie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 12
mamacita spune:
adrianafedorca,multumesc pentru complimente,ca si lui hiroral si teodora racz.Mie mi-era si rusine sa pun pozele,pentru ca mi se parea ca intre atatea mamici tinere si dragute eu voi arata ca o babuta,dar sunt asa mandra de burtica incat n-am rezistat tentatiei.adrianafedorca,tot ziceai ca faci poze in parc,de ce nu ni le arati si noua?
Da,teodora racz,cezariana are ca indicatie varsta("mama batrana"asa cum se exprima medicii ginecologi cand ai prima sarcina dupa 30 si mai ales dupa 35 ani),caci desi optic mai pot insela,tesuturile mele incep sa resimta varsta si pot aparea complicatii.
Azi am primit coletul de la bbtau.ro si sunt f.multumita de camasa de noapte,mi se pare f.practica:e din bumbac bun,moale,eu am comandat fara maneci,este roz cu carouri albe si are doua fante verticale in dreptul sanilor acoperite ca de doua aripioare de ceea ce constituie platca.Imi voi mai lua 1-2,pentru ca asigura accesul mai rapid decat cu nasturi(macar sa fie bb asa mancacios incat sa nu aiba rabdare sa deschid nasturii!!
).A,pretul este 490.000lei.
Adriana,tu ai luat halat gros sau subtire,cu sau fara maneci?
lorin7774,sigur ca poti sa-ti asculti bb.cu stetoscopul:daca esti norocoasa si stii unde sa cauti si cum sa diferentiezi de alte zgomote,poti auzi chiar si cordul fetal;altfel se aud tot felul de ghiortaituri si clipoceli,rezultat al inghititului si miscarilor lui bb.E distractiv!
mamacita spune:
clara03,sa-ti traiasca Sebastian si sa te bucuri de el!
Imi pare rau ca ai avut probleme,dar dupa tot ce le-am explicat fetelor,cum ai ajuns sa nasti in halul asta,fara epidurala?Cine te-a "aranjat" asa?Din pacate habar n-am despre ce fir de cadmiu vorbesti si de azi sunt in concediu.Ma mai vad cu colegii ginecologi sa-i intreb de-abia vineri,cand am o pacienta careia i-am promis epidurala si nu pot s-o las balta,mai ales ca ma simt bine.Daca nu cumva ti se pare prea tarziu,spune-mi si-i intreb vineri ce nazdavanie mai e si asta cu cadmiul.
adrianafedorca spune:
si eu am incercat toate combinatiile posibile si imposibile pt constipatie si nu merge nimic, singurele care ma ajuta sunt supozitoarele cu glicerina, inainte ma reglasem cu tigarica si cafeaua dimineata pe stomacul gol, nu stiu ce voi face , cade fumat nu mai am de gand,
teodora racz asa sunt eu mai burticoasa, si mie mi se pare mai mare si e tare tuguiata, toata lumea rade de burtica mea, dar mie imi place , am intrebat-o pe dr si a zis ca unele femei o au mai mare altele mai mici altele mai tuguiate , mai rotunde, mai nasol e ca daca mai creste mult nu mai incap in salopeta de gravida si altceva parca n-as mai lua pana nasc
intreba cineva de sutiene de alaptat la obor, intr-adevar eu am vazut un model la o taraba chiar intre piat si hala de carne, sunt cateva tarabe cu chilotii sutieneciorapi, mie mi-a aratat un sutien pt alaptat dar era cam mare pt mine asa ca mi-am luat unul normal din bumbac fara dantele si srame si a fost doar 60.000 lei, ala de alaptat nu cred ca e foarte scump, dar era tot asa simplu din bumbac, eu una zic ca merita totii banii
Adriana si bebelinul 31+
DPN 29 aprilie
ninocikap spune:
felicitari clara03 pentru puiutul tau si incearca sa ai cat mai mare grija de tine acum ca sa te recuperezi cat mai repede.
si eu am nascut tot natural fara epidurala pentru ca aici doar s-a auzit de aceasta practica, nu se si aplica , dar am avut noroc de un travaliu de doar 6 ore.
si eu m-am ales cu o epiziotomie si chiar ma intrebam daca e normal ca la 10 zile de la nastere sa ma doara destul de tare ?( desi cred ca la mine este din cauza hemoroizilor care au fost foarte inflamati si au influentat si cusatura).
eu nici acum nu prea reusesc sa stau in fund, tot pe o parte, asa ca nu te impacienta.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
adrianafedorca spune:
Clara sa-ti traiasca Sebastian sa fie sanatos iar tu ai grija de tine sa te refaci cat mai repede
mamacita halatul meu este putin cam grosut si cu maneca lunga , era singurul model mai dragut , in rest toate erau pt bunica, as fi vrut unul subtirel dar e bun si asta si asa eu sunt tare friguroasa, cat despre poze inca nu am apucat sa le fac, abia am descoperit cum functioneaza aparatul, cat de cat, dar sigur o sa pun cateva poze noi cu burtica, eu am cateva daca apesi pe numele meu vei vedea cateva poze mai vechi
ieri am fost in vizita la niste prieteni si mi-au dat si mie imprumut un stetoscop, si vreau sa va spun ca m-am distrat copios aseara, si azi dimineta de sunetele ciudate ce se aud din burtica
gabrielaveres spune:
Buna fetelor,insfarsit am reusit sa am si eu acces la calculator(pt ca la sfarsit de sapt il monopolizeaza sotul meu
,spunandu-mi ca eu am timp suficient in timpul saptamanii![]()
![]()
).
In fine, noi suntem bine bebele creste
si mamica lui pe masura
,der nu conteaza el sa fie sanatos.

Felicitari Saphir sa creasca mare bebelina ta si sa iti aduca numai bucurii si impliniri .

[/
Lorelai
pentru tine si fetitele tale.Suntem alaturi de tine,toate ne vom ruga sa ai cat mei repede amandoua fetite langa tine,de care sa te bucuri pe deplin. Multi 

din partea noastra.
Oanamc nu trebuie sa iti faci griji,nu esti singura care se confrunta cu asemenea situatie,

eu de ex mananc mult mai putin decat inainte iar de ingrasat oricum m-am ingrasat. Am pus 12 kg si am 33 sapt si 4 zile. A si ce ii mai important iau doar 2 mese pe zi care nu sunt cine stie ce (mai putina paine si mai multa salata,sau mancare cu putine grasimi). Mie
mi-a spus ca ne ingrasam pt ca se schimba intregul metabolism,devine tot mai lent si din cauza asta ne
,nu neaparat din cauza unui anume aliment. Ca si sfat mi-a spus sa incerc sa consum de toate,inclusiv paine si dulciuri,dar in anumite limite,sa nu exageram.
Inca ceva eu cand am probleme cu
imi fac un castron de salata de cartofi cu multa maioneza si in 2 zile abia ma ridic de pe wc. Vad ca la mine numai maioneza isi face efectul. Incearca poate ai noroc si merge si la tine.
Am vazut ca a-ti vorbit de
,
noi mai facem dragoste,dar mult mai rar,si cu multa atentie mai ales din partea lui Flo(sincer cred ca e destul de stresat). Chiar cand sa inchid mesajul am vazut ca a postat si Clara 03,asa ca nu imi ramane decat :

[red]Clarei,felicitari draga mea,multa sanatate tie si lui micutul Sebastian. O recuperare cat mai rapida,si cu cat mai putine dureri. Te 

toate pe tine si Sebastian,si inca odata mute 

din partea noastra
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
danna_J spune:
Clara03, Felicitari pentru nasterea lui Sebastian!!!ma bucur nespus ca ai trecut acel prag la care ne gandim cu toate! Deci ai nascut devreme si trebuie sa ne asteptam si noi celelalte la orice data! Iti doresc sa-ti revi cat mai repede si sa te bucuri de minunea de baietel! Inca o data FELICITARI !Lorelai: sunteti in gandul si rugagiunile mele! D'zeu sa va pazeasca de orice rau si tie sa-ti dea puterea necesara sa faci fata situatiei! Multa sanatate fetitelor!Fetele cu poftele :) sunt si eu in clubul vostru, ce-i drept nu am pus kg ca in luna a 5-a, acum vad ca e mai cursiv cresterea, ma cantaresc zilnic si asta nu face nici o diferenta, adica tot pofta invinge. Eu care nu eram o mare amatoare de dulciuri pana acum, m-am trasformat intr-o devoratoare de dulciuri! Desi nu am voie, suspecta de diabet fiind pe aceasta perioada a sarcinii, tot nu pot sa ma abtin cu desavarsire! Imi fac testul de zahar din sange la doua zile de 4x/zi si pana acum e OK! Pofta aceasta de dulciuri si nu numai, este atat de mare, care cum spuneai tu Hiroral nu imi vine sa ma opresc nici dupa ce simt ca m-am indopat! Sotul nu comenteaza, el ma iubeste neconditionat si niciodata nu mi-a facut vre-un gest care sa ma faca sa ma simt 'prost' din pricina 'supra alimentatiei mele'. Cu constipatia nu am probleme, pentru cele ce au, eu stiu un remediu care la mine a fost f bun cand aveam probleme, apa calduta cu putin suc de lamaie pe stomacul gol, incercati si cu suc de prune sau chiar prune uscate! Ps: eu chiar am scaun si de 2x pe zi, nu stiu daca influenteaza dar manac dimineata zilnic iaurt natural cu musli!Problemele mele cu insomnia se raresc, chiar dorm f bine si nu ma mai trezesc nici la wc. Au trecut de la sine, sper sa ma lase in pace sa ma odihnesc si eu si bebe-le, caruia nu imi vine sa-i mai zic fetita ca mi-e teama sa nu aflu si eu ca e baietel. Vineri merg la dr. si la eco si am sa-o mai rog pe d-na dr sa imi spuna de ce sex va fi sa pot sa mai ii cumpar ceva hainute!Halat si camasuta ... halat am, ceva mai grosut mov deschis, e un fel de plus mai fin si in orice caz altul nu imi iau (sau poate?! ma stii? :) ), camasuta care sa se deschida la san da, am nevoie dar nu imi fac probleme ca aici se gasesc cu nemiluita, doar € sa fie. Bagajelul de spital il pregatesc ceva mai incolo, poate peste vre-o 3 saptamani ...Burtica creste, sa intareste la fel si bebe (cel putin asa cred eu), picioare si maini umflate nu am, nu pun pic de sare in mancare, incerc sa o condimentez in asa fel sa nu se simta, folosesc delicat doar, piper si altele necesare, beau apa destul de multa!mamacita am vazut si eu pozele si esti o frumoasa si mandra gravidutza, zvelta, si tot ce trebuie! Lasa varsta... aici se gandesc femeile sa devina mamici doar peste 35 de ani, ca intre timp sa-si poata face cariera, sa calatoreasca si altele. Nici eu nu ma inghesuiam sa raman graviduta inainte de 35 dar D'zeu asa a hotarat! Ai un motiv sa te mentii mereu tanara pentru copii. Mult succes cu sarcina si nasterea!Vreau sa va spun ca bebe-le meu sughite foarte mult cel putin de 2x pe zi, cam 10minute, daca pana acum sughitura o simteam jos, si stiam de la dr ca deja la 28 saptamani era cu capul in jos, azi parca o simt mai sus pe la mijlocul burtii si chiar ceva mai sus. Ma rog si eu la D'zeu sa-l pastreze acolo cu caputul jos, ca sa pot naste normal! Vise poate... eu am bazinul mic, antecedente in familie la surorile mele care au nascut (tinere) tot cu cezariana sunt!... eu as vrea sa incerc normal... sa vedem cum va fi! Dragele mele, cand deschid dimineata cu emotie pagina cu martie-aprilie, ma gandesc ce noutati mai sunt... cine a mai nascut, cum sunt fetele... asa ca pana data viitoare va doresc tuturor sanatate si de pe acum nastere usoara si felicitari dragelor proaspete mamaici!va pupa danna31 sapt si 3 zile
coral spune:
Felicitari Saphir, multa sanatate tie si Simburicii. Sa aveti parte numai de bucurii de la ea si Amos, in fiecare an o sa sarbatoriti 2 zile.
Felicitari Clara sa va traiasaca Sebastian, sa fie norocos, mincacios si sa va implineasca viata. Refacere grabnica si te asteptam cu vesti noi.
Lorelai imi pare tare rau ca ai avut atatea probleme. Bine ca acum sunt aproape rezolvate. Multa sanatate micutelor tale si multa putere sa treceti peste toate cu bine. Ne rugam pentru micutele tale si speram ca Livia sa fie cit mai repede cu voi acasa.
Mamacita arati super, 

Ana am si eu intepaturi jos, mai ales seara, dar eu le-am pus pe seama faptului ca am urcat si cobborit scari in ultimele zile, citeva etaje bune. Dupa ce am citit ce ai spus tu, o sa sun la doctor, peste 1/2h. Mie mi-au trecut dupa ce am stat in pat.
Fetele ce se vaita de constipatie, la mine merge cu o 1-2 lingurite de miere pe stomacul gol iar in cel mai rau caz lapte batut cu apa, asta in caz de urgenta
.
Mai stie cineva ceva de Ellinia?
Am si eu o intrebare oarecum tehnica, cum ati ales sutienul de alaptat, are cineva idee cam citi cm se adauga la
?
Apropo de butic, voi unde masurat circumferinta, in dreptul buricului? Hai ca am pus numai intrebari timpite. Neuronul meu a sters-o la joaca, cica o sa ninga, dar mie imi miroase a primavara.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
danna_J spune:
adrianafedorca, ti-am vazut pozele si esti o DULCE! Ai inceput devreme cu o burtica maricica, la mine abia se vedea la inceput! numai bine
oanamc spune:
Fetelor,am plecat si eu la plimbare vreo doua ore si voi ati bombardat forumul!Am ramas in urma cu cititul!