Mamici de martie-aprilie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor,cum faceti de aveti pofte si nu va ingrasati?
Eu nu am pofte si am pus chiar si cate un kilogram pe saptamana, iar sotul meu zice ca nu mananc mai mult decat inainte!!!(cand prietenele mele erau gravide sotul meu se speria cat mancau, iar acum mi le da exemplu si spune ca ar trebui sa mananc si eu asa sa aiba fetita mancare...)Cred ca nici apa nu retin pentru ca nu prea mi se umfla mainile si picioarele decat spre seara, inca mai pot purta verigheta.
Se poate sa fie de la fapul ca acum mananc paine(inainte nu mancam deloc)si ma mai rasfat cu ceva dulce...)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Oanamc de ingrasat m-am ingrasat destul zic eu am pus 10 kg pana acum.Si eu ca si tine nu mananc mai mult decat inainte,insa dulciuri as manca toata ziua.Cat despre tine eu cred ca e din cauza painii avand in vedere ca nu mancai paine deloc inainte...Eu zic ca trebuie sa ne alimentam cat mai bine (pt doua persoane asa cum zice soacramea)ca kilogramele in plus le dam noi jos dupa.

Raluca&bebelusa 35 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Buna burticute!
Saphir, felicitari! Sa-ti traiasca bebelusa si sa va bucurati de ea!
Lorelai, multa sanatate micutelor tale. Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva.
Mamacita, multumesc pentru explicatii. De atunci ma spal numai cu gel de dus pt desi prima data am avut niste emotiiiii ...
Noi ieri am fost intr-o vizita si nu am putut sta mai mult de o ora ca ma apucasera niste dureri de burtica exact ca cele de la menstruatie. Au tinut cam 2 ore cred dupa care au disparut. Cert este ca mai am foarte putin si stau cu emotii. Ma tem si sa ies din casa sa nu cumva sa ma trezesc cu baltoaca la picioare pe drum . Oricum trebuie sa o duc pe Laura la gradi si sa o aduc. Abia ma misc, merg ca melcul.
dulci

Gabriela (DPN 9 martie) & Laura Andreea (9 aprilie '01)

Mergi la inceput

Raluca, esti fericita!
Eu am pus 13 kg si tocmai am intrat in sapt 35, deci mai am ceva vreme...
Mai poate fi o explicatie: sunt foarte constipata cu toate ca mananc multe fructe.Am incercat si reteta unei gravidute de pe forum: lapte cu miere.A functionat o saptamana, apoi cred ca intestinul meu a devenit imun.Am incercat si cu supozitoare cu glicerina, dar efectul e doar..."de suprafata"...Ce pot sa mai fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Fetelor, cele care aveti probleme cu constipatia, incercati sa mancati fructe uscate: prune,caise, stafide ... La mine a tinut cu asa ceva si n-am avut probleme niciodata.

Gabriela (DPN 9 martie) & Laura Andreea (9 aprilie '01)

Mergi la inceput

Claudia_2803,am incercat si cu fructe uscate, am incercat sa beau lapte si sa mananc rosii si diverse alte combinatii care ar exila la toaleta orice om normal. La mine nu functioneaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Adriana sa stii ca sunt invidioasa pe tine!Cum ai tu burtica 107cm la 31sapt.si eu la 32 sapt.am 94cm?Desi d-na dr.mi-a spus ca bb este bine dezvoltata;eu miercuri ma duc la eco si atunci o voi intreba mai multe amanunte;
Mamacita tu faci cezariana din cauza varstei?Desi cand am vazut pozele si am aflat ca ai 37 ani nu mi-a venit sa cred!Oricum nu arati varsta,sa stii!

Teodora si bb.32 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oanamc incearca cu prune uscate fierte, miere pe stomacul gol, iaurt (eventual cel special de la Danone) cu musli si nu in ultimul rand apa plata Izvorul Alb. La mine mereu a avut efectul asta.
Si nu te ingrijora atat de kilogramele luate. Eu am luat tot 13 si maine fac 33 de saptamani. Si eu am luat in ultimul timp tot 1kg/saptamana. E adevarat ca sunt fan dulciuri si in perioada asta nu ma mai abtin asa de tare, dar cauza principala e progesteronul, asa zisul hormon de gestatie, care depune (in special pe abdomen, solduri si coapse) cat poate prinde in ideea sa avem resurse sa-l alaptam pe bebe. Cred ca din cauza lui sunt diferente asa mari la acumulat kilograme, am auzit chiar de mamici care au adunat 40kg. la o extrema si la cealalta 9kg. toata sarcina. Eu la Mariuca am luat in total vreo 25kg., noroc ca eram slaba la inceputul sarcinii. Acum se pare ca sunt mai moderata. Eu retin insa si apa din belsug, am mereu mainile si picioarele umflate cam din luna a 5-a. Si la Mariuca am avut la fel. Dupa nastere am transpirat vreo 5 kg. in cateva zile

Hiroral spune-le japonezilor alora ca esti foarte, foarte bine cu 10 kg. doar.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Am incercat si eu toate retetele recomandate aici, inclusiv un medicament recomandat pentru sarcina, Duphalac. Dupa administrare, au fost efecte pentru cateva zile. Acum am revenit la situatia anterioara. Deci?
Noi suntem bine, mergem saptamana asta la eco, sa vedem ce face puiutul. Tati nu-si mai dezlipeste urechile de burtica mea seara si asa cum ma minunez eu ce forme ia burtica atunci cand bb practica K1, asa se minuneaza el de ce sunete se aud de acolo. Oare cu un stetoscop as putea sa aud si eu?
Sa va dea Dumnezeu curaj la toate si putere sa duceti ceea ce va urma.
Loredana si bb 31 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara03 spune:

Dragele mele,

Am spart gheata. Am nascut un baietel de 3.150 kg, la 37 de saptamani. Scor apgar 9, 50 cm. Am nascut normal, fara epidurala, cu un travaliu lung de 13 ore si dureri inumane. Bebe s-a lovit in timpul travaliului de oasele bazinului si a avut cateva rani pe scapl si fata. Acum e bine, si in afara unui icter rebel nu avem mari probleme. Suntem acasa de sambata si acum cand va scriu nu pot sa stau nicimacar pe scaun de durere. Epiziotomia m-a facut varza.Am intoleranta la un fir de cadmiu cu care am fost cusuta inauntru si simt ca ma urc pe pereti de durere.Mamacita, daca ai mai auzit de intoleranta asta, te rog sa ma ajuti cu tot stii. Fetelor, trebuie sa ma mulg acum, pentru ca este ora de masa a micutului Sebastian. Nn pot sa-l pun la san din cauza operatiei.

Mergi la inceput