Bebelusi de sept-oct 2004 (26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Buna Dimineata,

Eu apa de baita nu am fiert-o niciodata si nu au fost probleme cu pielea vizigotului. Ma tenteaza o carticica din aia de spuneti voi... poate ajungem si noi prin carrefour zilele astea.

Despre vergeturi, parerea mea e ca daca e sa apara tot apar, iar odata aparute nu dispar, doar se atenueaza. Eu in timpul sarcinii m-am dat cu tone de crema, si mi=au aparut vergeturile in ultima luna, iar unele chiar dupa operatia de cezariana, cand cica s-ar fi strans pielea brusc. Na, sa mori de ciuda si mai multe nu .

Piureul de legume la noi este format din: morcov, pastarnac, cartof, telina, ceapa (nu o pasez), dovlecel, frunze de salata (nu le pasez ca s-a strambat adresantul), conopida, ardei. Maine bag si rosia si apoi carnita. Ar trebui sa pun si fasole verde insa nu am gasit proaspata si de la congelator nu=mi vine sa-i dau. Poate iau ceva borcanele daca ajung. Legumele le pun in cantitati aprox egale iar de saptamana viitoare intentionez sa fac combinatii de 2-3 din cele de mai sus, poate detectez si preferinte.

Ceai de musetel ii dau si eu piticului, insa el bea cand are chef. De 2 zile mi=a beut 80 ml pe zi, sa nu-l deochi.

Gata, pauza s-a terminat. Mai revin eu azi.

Pupici

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut la toata lumea!

La noi parca a venit primavara, cerul este suuuper albastru si afara este cald de cred ca as putea sta si in tricou (eu, care mi-s o calduroasa ca toata iarna am purtat doar tricou si geaca)Abia astept primavara!!!

Georgiana eu i-am dat ceva biscuitzi varsati, habar nu am de care ca soacra mi cumpara tot timpul, eu nu am iesit inca la cumparaturi, da de cand mi-a luat sotul cereale cu grau si banana in loc de biscuiti pun aceste cereale in fructe pentru ca simple nu le vrea... si e ok, ma gandesc ca ori biscuitzi ori cereale cu gluten din grau tot aia e...

danyce, mersi de retzeta de slabire... ma apuc de ea!
Da sa va zic ca azi saream in sus de bucurie ca am incaput intr-o pereche de pantaloni pe care ii purtam cu mult inainte de sarcina si am inchis si fermoarul!!!! hihi... nici nu ma asteptat sa-mi fie buni! Am vrut chiar sa-i arunc...da bine ca nu am facut-o!
Eu nu am vergeturi deloc, nici una mica...am pielea buna

Angela, treaba este ca exact asa cum zici tu era si Stefan, nu reuseam niciodata sa-l dragalesc in bratze, exact cum zici tu, si doar de o saptamana e asa de mamos... poate duce dorul de tzitzi cum doar dimineazta are parte de ea... ma gandesc eu...

Hm... ce amploare a luat treaba cu carticelele, noroc cu poza Almei oricum, cred ca sunt super atractive pentru puii nostri mai ales ca al meu ar rupe orice revista ii dau in manutze

aissa e super ca ti-ai facut un astfel de caiet, si eu as fi vrut sa-mi fac asa, am si inceput unul ...dar nu prea le am cu scrisul si mi se parea foarte aiurea ceea ce scriam eu acolo...fara coerentza si am renuntzat E bine ca-i mancacioasa fetzitza ta! Eu zic ca daca evitzi sa-i dai prea multe cereale, sa nu se ingrase, daca e asa mancacioasa e bine sa ai grija de greutatea ei, sa nu treaca peste normal, spun asta pentru ca am vazut copilas micutz si obez...sie tare greu, dar cred ca la tine nu-i cazul. Foarte bine ca e mancacioasa...ar trebui sa le spuna si la sclifositzi astia a nostrii cum sta treaba cu mancatu si la ce foloseste...

anielas tot am vrut sa iti spun, ca am vazut ca mai mereu ne spui cate minute a papat la tzitzi puiul tau, ceea ce vreau sa-ti spun este sa nu-ti faci griji ca a stat doar 4-5 minute, pentru ca acuma e mare si suge mai cu putere, si in maxim 4 minute ar trebui sa goleasca un san!! Spun asta pentru ca stiu de la al meu! El cu cat a crescut cu atata golea sanul mai repede!!!

vai ce m-am lungit la povesti.....

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Sanatate bolnaviorilor!

Ionika mie mi-a zis medicul sa ii dau sucul de fructe intre mese (daca ii dau la 4 ore papica cam dupa doua ore doua ore jumate incerc cu suculet... astfel incat sa nu afecteze masa urmatoare). Supica eu i-am dat la fel, intre mese, dar numai cateva zile. Apoi am trecut la piure de legume si nu-i mai dau decat zeama cu care fac un pic mai lichid piureul. Prefer sa-i dau ceai de fenicul, anason(atunci cand vrea omu') ca are gaze si-l mai ajuta!

Nic eu n-am fiert niciodata apa de la baita!

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Mergi la inceput

Noi am fost azi dimineatza la vaccin, cand am ajuns acasa i-am pus cam o oara compresa cu apa rece, i-am dat 2,5 ml nurofen sa-i calmeze durerea si un supozitor de paracetamol care dupa vreo 20 de minute am auzit cand l-a dat afara...Da nu-mi parea infierbantat, acuma doarme de la ora 10 de o ora, si astept sa se trezeasca sa-i dau sa manance. Sper sa scapam cu bine

Sa va spun si eu ca si al meu e slabutzel...are 7700 gr, si 70 cm, e destul de lung da e slabutz fatza de cat de bine a crescut cat era alaptat exclusiv. Cand mi-a scazut mie laptele se pare ca a crescut si el mai putzin, da nu-i nici un bai ca ne revenim noi in cateva luni. Era bine sa fi fost macar cu 300 de grame mai mult...da... nu ma mai stresez.

Fontanela foarte mica, doar o picatura de vigantol, am vazut ca are 44 circunferitza capului si 44 a toracelui, nu stiu daca e bine...din cate stiu eu tre sa fie diferite intre ele, dar astept sa se trezeasca sa-l mai masor eu o data sa ma conving... Doctoritza a zis ca e ok sa nu-mi fac probleme de nici un fel
Cam atat despre noi. Sper sa trecem cu bine si peste acest vaccin.

flori din gradina mea

Mergi la inceput

sa va mai spun ca am intrebat si eu una alta pe doctoritza, si mi-a zis asa :

din luna a 6-a e valabil: 2-3 oua pe saptamana, de 2 ori ficatzel pe saptamana si circa 30 gr. carne pe zi, nu se dau toate o data, asta stiati, ci alternativ.Eu ma bucur ca pot sa-i dau mai mult ou pentru ca ii place la nebunie in pireu, azi am sa incerc doar cu cartof si pou sa vedem ce reactie va avea.Ficatzel inca nu i-am dat, de luni am sa-i gatesc si ficatel.

Eu zilele astea ma gatit pulpe de pui pe sare, pentru noi, si i-am dat si la Stefan din carnea astfle preparata, si este super gustoasa, cred ca e mai buna decat fiarta, dat fiind ca e coapta, nu isi pierde din sucul propriu prin fierbere. Incercatzi si voi! Sigur o sa va placa! Asta pe canmd ajunge-ti la carnitza binentzeles.

flori din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si eu m-am gandit la biscuitii Petit Beure dar ma gandeam ca fiind cu gluten parca nu ar merge . Oricum i-am luat din cei populari si nu pot sa zic ca ma chinui prea tare pentru ca ii pun la inmuiat in suc de portocala deci nu ma chinui cu sfaramitatul.

Pufy, Ralucule ce ati facut cu bebeii?

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Tot am vrut sa scriu aici din revista mami, poate unele din voi o avetzi dar altele nu, despre cartof, ca tot s-a discutat aici daca sa-i dam sau nu cartof copilului.

Citez:

Banalul cartof are de 3 ori mai mult potasiu decat o portocala si asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al copilului.
Pe langa carbohidratzi simpaticul tubercul mai contzine si o multime de vitamine si de minerale indispensabile cresterii ba chiar si o portie serioasa de proteine de calitate. Un cartof de talie medie are un continut de 600-800 mg de potasiu(21% din necesarul zilnic al unui adult) intrecand la acest capitol chiar si spanacul si banana.Potasiul este necesar in functionarea fibrelor musculare si tranzmiterea informatiei nervoase.Inima insasi este foarte sensibila la variatii cat de mici ale concentratiei de potasiu in sange.In plus, cantitatea de sodiu din cartof este foarte redusa, numai buna pentru un regim fara sare!
Cartoful se mai mandreste cu "zacamintele" sale feroase: in functie de soi, un cartof mediu poate asigura intre 4%-20% din necesarul zilnic de fier.De asemenea el mai contine si magneziu 6% din necesar; fosfor 6%, zinc 2%, calciu 2%, precum si alte elemente rare :crom, mangan,seleniu, molibden.
Un cartof mediu asigura 21% din necesarul zilnic de vitamina C a unui adultAdica numeroase beneficii pentru sistemul imunitar
Vitaminele din grupul B sunt si ele prezente, fiind foarte utile in producerea celulelor rosii ("carausii" oxigenului in sange) si in sinteza aminoacizilor("caramizile" din care sunt fabricate proteinele).
Amidonul din cartof este un carbohidrat iesit din comun, el furnizeaza energie organizmului fara a provoca periculoase cresteri bruste ale glicemiei, un cartof mediu contzine 23 gr de carbohidratzi.
Si coaja cartofului poate fi consumata daca a fost curatzata temeinic inainte de preparare deoarece contine foarte multe fibre, 3 gr, aprox.12% din necesarul zilnic a unui adult.Cu ajutorul acestora se mentine un tranzit intestinal bun, se elimina eficient toxinele si este combatuta constipatia

Sper ca ne vor fi de folos aceste informatii si ca nu le-am scris degeaba...m-am gandit ca poate nu toate dintre voi cumparati aceasta revista, si cel putin pentru mine a fost o noutate sa aflu atat de multe despre cartof!
pupici!

flori din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

NEata fetelor,

HELP, ca sunt disperata! Caut o bona care sa stea cu Ilinca de la 8-12, de luni pana vineri.Vreau sa aiba studii superioare, sa fie curata si sanatoasa, de preferat sa aiba si ea copii.Eu stau in Bucuresti, zona Floreasca...Stiti pe cineva? Sau pe cineva care sa stie pe cineva?:)

Patrice si Ilinca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Aissa si eu ii puc ceva mai mult morcov, pe. ca ii place. Eu pun 2 morcovi potriviti, un pastranac, jumatate de ceapa, o jumatate de dovecel mai micut (cum se gasesc acum), jumatate de ardei gras, un sfert de telina, 1-2 frunze de salata. Din toate astea pasez morcovii, ardeiul, dovlecelu si pastranacul si mai nou si carnita de pui.

Mihaela eu i-am dat Sana-sol. Are gust de portocala. Parjitura e acum in frigider... vad peste vreo cateva ore ce e de capul ei.

Ana la noi nu e asa frumos... E multa umezeala... e urat rau afara. Nu cred ca ies cu pitica afara...

Eu am fost repede-repede la cumparaturi, am facut si prajitura, am curatat si cartofi sa fac la cuptor cu carnita cand o veni tati acasa, am dat cu aspiratorul si bebelina tot nu s-a trezit. Mai ce copil cuminte, sa nu-l deochi. Iar pe mine nu stiu ce m-a apucat... parca as fi baut cafea si ma invart ca titirezul...

Elena cu cipilica

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Georgiana poti sa-i dai fara probleme petit beurre fara probleme daca ai folosit din cei populari pt ca toti au gluten (tot ce este facut din grau )

Pupici

Mel de 2 x (20.09.2004)

Teo & Tibi

Mergi la inceput