Bebelusi de sept-oct 2004 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Mai Elena ce harnicutza esti....
Auzi eu m-am tot gandit la tine ca nu dai cartof puiutzei tale - sa nu m,a batzi dar nu intzeleg de ce medicul tau ti-a dat voie carnitza si nu cartof. El nu este recomandat pt ca baloneaza si copilul are durere de burtica - dar daca mananca deja carnitza ..... care este mult mai grea pt digestie ..... nu inteleg.

Ana multumim pt informatii. Noi nu am inceput supicile dar de luni cred ca ne punem pe treaba pt ca avem deja 5 luni si o saptamana. Sigur pun de la inceput si cartof pt ca suntem mari . Si noi facem vaccinul astazi dar pe la 3 - atunci ne vine dr acasa. Asa ca mai avem ceva.

Mihaela din cate stiu eu Pikovitul este cel mai acceptat de bebei. Credeam ca ti-a recomandat altceva ...

Aissa si Teo are gingia umflata la canini... Cred ca tu intrebai de morcov: eu cred ca supica trebuie facuta din legume in cantitati apropiate si doar in primele zile ii dai doar morcov. Apoi combini diverse.

Are cineva blender Braun MR4050 ? Paseaza fin sau raman bucati mari?

Pupici

Mel de 2 x (20.09.2004)

Teo & Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Fetelor, am incercat din nou sa-i dau sa pape cu lingurita. Rezultatul: Papa cu lingurita reloaded
Nu am succes deloc, nu stie sa inghita si puteti vedea ce bazaia ca o chinuiam.
Maine cand ii fac supica o sa pun mai putin morcov, adica sa nu mai predomine, sa fie in parti egale.
Si da, gingiile ii sunt umflate si albe spre canini. Of, cat oare s-o chinui pana sa iasa ceva?
Iar cu mancatul.....nu stiu cat o sa o tina asa, dar nici nu vreau sa o umflu aiurea. Eu ii pun in total pe zi 4-5 lingurite de cereale, adica cam 1,5 lingurita/biberon. De aceea voi intreba dr daca pot sa-i dau altceva mai satios.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Am zis eu ca nu mai scriu , dar daca am vazut ca imi mai si scrieti, va raspund.
Multumesc pt incurajari si pumni stransi: Danei, alineih,georgianei, lui bozo si herrei, am fost la dr azi dimineata, la cardiolog, l-a consultat peste tot , a facut si ecograf, si in concluzie copilul e sanatos nu are nimic. Este un suflu neinsemnat, care il are toata lumea, e normal, nu este nici o gaura, nu comunica nici o camera, totul este bine. Suflul o sa treaca cu varsta. Mi-a zis sa nu am impacientez, ca totul este ok.
Tristan mananca si morcov, si cartof, si broccoli, si spanac, si dovlecel, si tot ce e prin borcane pt varsta lui. Bea mult lapte pe zi, bea si suc de fructe, mai bea si ceai din cand in cand. Lapte bea la o masa cam 200-230, are 4 mese pe zi, cam asta ar fi. Vigantol ii dau pastile. Dinti are doi jos, care se vad de mult timp, au iesit pe 10 februarie.
cam asta ar fi.
sanatate

ralucule si Tristan (7 oct 2004)
Tristan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna,

sa raspund intii la ce mi-am notat:
ana a pai sa stii ca o lingurita de eurespal este cam 1.5 ml. La al meu ii place Eurespalul pt ca pe linga Sinupret este parfum si eu dindu-i cu seringa nu are timp sa-l mai dea afara ca vine cu viteza ....

danyce eu nu am fiert apa la baita la nici un copil dea-l meu si nici eu nu intelegeam care este treaba dar mi-a expicat dr. : pt ca atunci cind este f mic poate sa-i intre in gura apa aia si este posibil sa nu prea fie in regula.

pufy este groaznic prin ce treci dar toata treaba are si o parte buna, asta o sa te intareasca si urmatoarele raceli o sa fie mizilicuri. Imi aduc aminte prima raceala banala a baiatului cel mare .... pentru mine a fost nenorocire, plingeam in fiecare zi. Normal ca nu se compara, dar asta vroiam sa-ti spun ca ce este mai rau s-a intimplat iar tu esti mult mai pregatita pt celelalte problemute care apar in viata unui copil mult timp de acum inainte.

ellen eu am folosit elancyl in timpul sarcinii si este bun.

nature incearca sa postezi intrebarea si la subiectul "Crese, bone, gradinite ..." , eu nu pot sa te ajut dar daca aud ceva o sa-ti spun.

Mai fetelor, va spuneam ca sunt cu diversificarea ca la inceput .... ei bine ..... SURPRIZA .... de trei zile maninca copilul meu tot ce-i dau. Din cauza asta , aseara dupa ce a mincat 250 ml de cereala si un pic de supliment de lapta, l-a apucat un plinset de nu mai stiam ce sa-i fac. I-am dat Sab Simplex si dupa 2 ore si-a mai revenit.

Sa va intreb ceva: vi s-a intimplat sa le curga bebeilor din ureche ceara asa .. diluata cum ar veni. Eu m-am speriat azi cind am vazut si m-am gindit ca probabil i-a intrat aseara la baie niste apa in ureche si in timpul noptii i-a curs din ureche cu tot cu ceara aia galbuie... bleah... L-am apasat si nu-l doare urechea. Sa stiti ca-l sterg in urechi ... adica oricum nu am cum sa ajung cu betisorul pina la "ciocanele" ....

Ralucule ia mai zi-ne ceva de Tristan ca nu mai stim care este treaba cu el.

Va pup

Monica Robert si Razvan (10.09.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut
iara eu...am scris azi de cred ca v-ati urat de mine...

Da tot am vrut sa va zic, la fetele care au copii mofturosi la mancare sa nu lasati pauza intre linguritze!!! Adica sa le da-ti repede ca si cum ai indopa o gasca si cand spun asta nu glumesc deloc! Ca ei is obijnuitzi sa inghita intruna ca la sticla si daca stati pana gata ei de inghitzit se plictisesc si refuza... Spun asta din experientza mea si a altor mamici cu copii mofturosi Asa ca una dupa alata! ca inghit ei incet, da le place sa fie gura plina!

Si sa va mai spun ca ma tot uit aici pe listele cu perimetrele lu Stefan, pana la 3 luni cand ne-a masurat doctora, atata am notat, crestea capul cu un cm in fatza toracelui, si acu avem 44 si 44.... am sunat la cabinet sa imi spuna si la 4 luni ca nu mi-am notat si nu mai raspunde... oare sunt la fel din cauza ca dupa mine Stefan nu prea a luat in greutate? si e slabutz? I-o fi crescut caputzul normal si toracele mai incet ca e mai slabutz? Oare ar trebui sa-mi fac probleme? Doctoritza zice ca nu e nici o problema da... e normal sa fie la fel daca pana acum a fost tot un cm diferentza intre ele?In 3 luni a luat doar un kg si 300 de gr.... cand ar fi trebuit sa fie vreo 2 kg... uf...da o sa recupereze el

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

Noi am fost un pic afara, din pacate nu am putut sta prea mult... tocmai acum cand a dat soarele. Of, ce mergea un IOR, nu fetelor?

Ralucule, ma bucur ca Tristan e bine. Imi creste inima cand aud de un bebe asa de cuminte si mancacios.

Ma tot gandesc la Pufy, azi nu a mai scris.

Eliana, spor la treaba si ne tii la curent, da? Daca termini treaba si inca mai ai elan, stii ca stau aproape, plimb eu copiii ....

Georgiana, si mie dr tot petit beurre mi-a zis sa-i dau incepand cu 5 luni. Ca vizigotu nu a binevoit sa pape este altceva....

Pupici!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

pai ce sa fie cu Tristan?
Nu e nimic, e tot asa cuminte, ca inainte, doarme de la 9-10 la 7-8 dimineata. Are 4 mese cum am zis la 4 ore: dimineata la 8 sa zic asa, lapte 230ml, la 12 piure de legume/ fructe/ piure de legume cu carne 100-120g, mai baga 200 ml lapte, la 16 fructe sau suc de fructe 80-100 ml si iar lapte 200- 230, la 20 lapte 230.
Intre mese mai bea eventual suc de frcute sau ceai sau apa. Dimineata doarme adica de la 8 la 12, apoi vorbeste cu jucariile, se misca mult, chiuie de bucurie, daca nu ma vede zice tipand, mai bine zis urland raaaaaaaaaa sau maaaaaaa. Cum ma vede iar se bucura si rade in hohote. Roade la cercul ala pt dinti in continuu, se vad urmele ed la dinti. Tot ce prinde baga in gura si povesteste cu hainele in gura sau cu patura sau cu cercul ala de dinti. Suseta nu o mai folosim, nu ii mai place o scuipa, degetul- NOLI- asa ii ziceam eu degetului meu cand eram copila, ma intreba mama ce faci ralucule si eu ii ziceam pai nu vezi fac NOLI- deci Noli e cel mai bun. Eu nu imi fac probleme ca il suge o sa ii treaca si suptul degetului, si degetul nu cade pe jos, nu trebuie cumparat altul ca nu se sparge... :)))
daca se deformeaza muscatura exista bracheti, am avut si eu si trebuie iar sa imi pun, totul se rezolva.
Nick il pazeste in continoare, Tris cand il vede se bucura, deja stie ca el e Nick.
Nu am alte noutati.
sanatate si virtute ahahahahaha
aaaaaaaa si am uitat are 7800 azi si 74 cm

ralucule si Tristan (7 oct 2004)
Tristan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muttzi spune:

ana_a, nu-ti face probleme in legatura cu dimensiunile PC si PT. Cel mai important este sa-i creasca capul in ritm normal si sa nu stagneze. In cartea Mama si Copilul sunt facute niste grafice despre cresterea in greutate, cresterea perimetrului cranian etc. si pot sa-ti spun ca sunteti in grafic. Deci nu te stresa. Pe langa asta un centimetru nu este mult si conteaza foarte mult unde pune doctorita centimetrul. Eu l-am masurat pe al meu dupa ce l-a masurat doctorita si avea alte dimensiuni (variatie 1 cm). Si iti dai seama ca nu-l masoara in acelasi loc de fiecare data.

Pentru copiii mofturosi: ana_a are dreptate. Si eu am observat
acelasi lucru. Ii place sa aiba gura plina de fiecare data si nu are rabdare sa-i umplu urmatoarea lingurita (el este oricum un mancau, dar poate observatia asta ajuta cat de cat).

Ralucule ma bucur ca Tristan este ok. Suflurile astea vin si se
duc. Cica pot aparea in cazurile in care copiii au crescut repede si bine. Si pe Patrick l-a ascultat doctorita cu mare atentie din acest motiv, dar nu a auzit nimic. A spus ca trebuie sa fim foarte atenti la
acest aspect si o sa-l mai asculte si data viitoare, dar sa nu ne facem probleme ca majoritatea se rezolva fara nici o problema. Asa ca fetelor cu copii mari si grasuti insistati sa-i asculte la inimioara de fiecare data cand mergeti la control.

aissa multa rabdare cu lingurita. Incearca sa-i faci piureul mai lichid ca sa-l inghita mai usor. Cand vezi ca accepta lingurita incearca sa-i cresti consistenta. Si la noi sunt gingiile mai umflate si albe spre canini si muscam tot ce prindem.

Mel_g, eu am Braun 5550 MCA si face un piure sa te lingi pe degete nu alta (adica nu ramane nici o bucatica intreaga). Totul este sa pui legumele intr-un vas mai ingust ca sa le prinda pe toate. Nu cred sa fie vreo diferenta intre al meu si MR4050 in felul in care paseaza alimentele.

Noi in continuare suntem tare mancaciosi: intr-o zi mancam dupa cum urmeaza: 750 ml lapte + cam 120 g branzica +un fruct (banana sau mar)+100 ml suc de fructe+ 150 g piure de legume + cava ceai (vreo 50-100 ml). Cu somnul stam mai prost ca mai nou, asa cum v-am spus, nu
mai putem dormi de grija jocului. Azi noapte s-a trezit la 4, a papat si dupa aia a avut chef de joaca si de gangurit pana pe la 6. Sper sa fie un caz izolat ca sunt rupta de somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ana multumim pentru info. legate de cartof... Cand mai vorbesc cu dr. o sa-l intreb ce are el cu cartofu' de nu vrea sa dau la copil...

Mel cum sa te bat Nici eu nu inteleg... Dar am zis pana pe la 5 luni sa nu-i dau totusi... Si sa nu faca puiutul febra de la vaccin...

Mai Mina razi de mine... are omu' chef odata pe an si imi taiati tot elanul... Al meu sot m-a intrebat daca am facut vreo boacana de am facut mancare, prajitura, curatenie, toate in aceiasi zi... Eu am ajuns in IOR ... A venit tati acasa si cu sora mea si i-am luat repede la plimbare. Dar noi am fost pe la 2 si era soare. Sper sa fie vremea frumoasa sapt. viitoare ca sa iesim la plimbare.

Ieri laudam copilu' ca a papat bine si normal ca azi face greva foamei.

Elena cu cipilica

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

Victorieeee, oameni buni, am pacalit vizigotu' sa bea supica lichida. Cu canita! Am o canita de aia cu tzutzurca, i-am pus zeama de supa acolo si o inclinam eu in gurita, el inghitea, iar inclinam, iar inghitea, si tot asa... daca o tin permanent la gurita lui se ineaca. Oricum, a baut vreo 20 ml supica, e un inceput. Dupa care a papat cam 130 g piure de legume (azi am adaugat si conopida si nu am mai pasat frunza de salata) si as spune ca i-a placut. Acuma refuza sa doarma, incearca sa-si indese ambele maini sau ambele picioare in gura si tot el se enerveaza ca nu merge... insa e f aproape de a-si provoca varsaturi.

Eliana, nu radeam, mama draga, te incurajam. Hai, uite, m-ai mobilizat, curatenie a facut menajera, ma duc si eu sa gatesc ceva.

Si eu sper sa fie frumos saptamana viitoare. De fapt abia astept primavara. Sa stam cat mai mult cu tinerele sperante pe afara.

Va pup si we placut daca nu mai zic nimicuta astazi.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput