Bebelusi de sept-oct 2004 (26)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

ma bucur ca alexia se simte mai bine. in schimb am racit noi- si tusim acuma.
aissa-nu stiu cum e in romania-dar aici se gasesc scaune de masa cu mai multe pozitii-asa ca poti lasa scaunul pe spate-daca bebe nu sta inca bine in fund

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Buna fetelor,
eu n-am mai scris demult ca sunt fooooarte ocupata cu alte probleme... gen terminat apartamentul si mutat in casa noua si in plus si botezul care se apropie.

Bebele meu e bine-mersi, are 4 luni jumate acum si eu am inceput abia cu suculet de mere, de maine incep si eu sa-i dau piure de fructe. Cand citesc ce de mancare le dati voi... ma infior... sper ca la mine sa nu fie prea tarziu cum am hotarat sa incep diversificarea.

Am intrat sa va scriu despre vigantol, poate pica ca nuca-n perete in discutiile astea, dar eu am intrebat pediatra daca e adevarata faza cu sticla ca nu e mai buna dupa o perioada, si a zis ca da, cei de la firma au cam bijbait... si ca ea crede ca e mai bine sa-mi dea pastile. Si mi-a dat pastile, le-am si luat de la farmacie, deci exista si la noi pastile, asta era noutatea, pt. mine cel putin!

Ce-i curios e ca pana sa intreb nu mi-a spus niciodata... si daca stie... oare de ce nu le da la toti de la inceput pastile si le mai da solutie? Nu inteleg!

toate bune,
Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna fetele,
Deannei ii iese al doilea dintisor si e foarte miraita ,nu vrea sa pape nimic .In 6 ore a mincat doar 60 ml lapte .Imi pare rau ca sufera micuta mea ...ma duc sa mai incerc sa-i dau sa pape ca poate am noroc .
Pupici si multa sanatate la puiutii bolnavi.

Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Buna dimineata!
Da, eu intrebam de cerealele porum+orez+tapioca (combinatia exista la Hero) dar dupa discutia de atunci in care am inteles ca in SUA/Canada nu e recomandata tapioca am renuntat. Eu i-am dat pana acum 2 feluri de cereale. Orez simplu si orez cu banana, amandoua de la Hero. Acum, pentru ca se va face luna de cand am desfacut cutiile o sa iau altele si vad ce combinatii mai gasesc. Nu cred ca o sa incerc alta firma ca vad ca asta ii prieste.
anamari, da si pe aici sunt scaune cu pozitii diferite. Chiar asta pe care vreau sa-l iau eu are 6 pozitii pe inaltime si 3 de inclinare si poate dormi bb in el. Asa ca am vorbit, azi se va duce Tony sa il ia si diseara poate nu mai doarm efata asta in carut...Ieri am tinut-o cred ca 12 ore in carut, numai asa mi-a dormit, pentru ca atunci cand am incercat sa o duc in pat, adormita, se trezea imediat.
ana_a am vrut sa-ti zic de ieri, apropos de caietul in care zici ca notezi cat papa al tau. Pai eu am un caiet (care azi se termina) in care trec absolut tot de cand o am. Adica cat, ce si la ce ora papa, la ce ora face kk (chiar si consistenta uneori ), la ce ora i-am dat vigantolul si la ce ora debridatul. In plus avem deschis si un mic dictionar cu primele onomatopee pe care le scoate ghinghi. Asa ca nu esti singura cu obsesii...
In rest, e tot maraita, chiar plange uneori tare. E clar ca o doare ceva si cum de burta nu cred ca e cazul, suspectez ca o sa intram si noi in categoria popcorn si cred ca zi o sa iau clagel si o sa incerc sa o dau preventiv. Mi-e mila cand o vad ca plange.
Si ieri a papat super bine! 890 ml lapte cu cereale+ supa. Dar deja ma intreb daca nu e prea mult si miercuri cand merg la dr o sa-l intreb ce e de facut...Nu ma plang ca papa dar nu vreau sa ii fortez stomacul ci mai bine sa ii dau ceva mai consistent. Pentru ca e clar ca ii e foame, pentru ca aseara i-am dat 210 ml lapte cu cereale la 21, dupa ce papase 210 la 13,30 si 210 la 17,30 si azi-noapte nu s-a mai trezit. Ea noaptea se trezea si bea un biberon intreg de ceai, eu o suspectam ca de foame ca asa sete mai rar... Sa vedem, daca si la noapte e la fel inseamna ca e clar ca se trezea de foame.
Gata ca scriu romane (asa zice sotul meu )

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mihaela nici maimuta mea nu vroia sa ingita vitaminele... dadea jumate pe-afara. Dar eu i le dadeam inainte de masa, puteam sa i le dau cand vreau si m-am gandit ca asa e cel mai bine, ca sa nu vomite dupa masa, ca daca o vezi cum isi face singura sila... cand nu vrea ceva sau e satula o vezi ca vrea sa vomite... Se invata pana la urma, cand o sa vada ca n-are alta varianta.
Nu-mi vine sa cred ca a trecut jumatate de an de cand mai aveai burtica... Cand citeam pe forum ca pleci la spital si nu stii ce si cum... cand numarai zilele si pe urma orele pana vine dr. din concediu... Ce repede a trecut timpul... Hai ca ma apuca nostalgia.

Mel bafta la vaccin si sa nu faca febra puiutul...

Dixie sa va mutati cat mai repede in casa noua si petrecere frumoasa la botez!

Ce de puiuti mofturosi din cauza dintisorilor... mi-e asa mila de ei... maimuta mea nu da semne ca i-ar iesi dintisorii... are doar 4 luni, mai e timp.

Aissa da' ai rabdare sa-ti notezi toate cele... spre rusinea mea eu nici nu m-am gandit sa fac un fel de jurnal cu ce face pitica. Doar ii scriu in Cartea bebelusului...

Pufymic ce mai face bazucu?

Eu cred ca o sa las maimuta singura (tot doarme ne-ntoarsa 2-3 ore de cand a papat) si fug pana la magazin sa iau ce mai imi trebuie pt. prajitura... Daca afla tati ca las copilu' singur... Dar o sa lipsesc 10 minute si ea oricum doarme... Mihaela reteta este pe ambalajul de la foi si e prima data cand fac... dupa ce e gata iti dau mai multe detalii...

Elena cu cipilica

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ca tot nu a mai scris nimeni....
Fetele mi-am studiat iar papusica in gurita si parca vad ceva umflat la gingia de jos, dar nu e central, mai mult in partile laterale.
La voi unde sunt dintisorii care au iesit? Sunt chiar incisivii din fata, unul langa altul? La Alexandra mi se pare ca e umflata mai in lateral, cu distanta intre cele 2 umflaturi...Si acolo se cam si "scarpina" ea cu degetele.
Si alta intrebare, pentru fetele care dati piureu de legume. Acum se discuta la Parintii intreaba.... ceva despre prea mult morcov. Acum ma speriai un pic si am zis sa va intreb cum faceti piureul, ma refer la compozitie.
Eu i-am pus pana acum morcov (~3), 1 albitura, 1 telina mica, iar la cea de ieri am pus si 1 ceapa (doar la fiert). Deci predomina morcovul. Voi puneti parti egale din legume? sau la fel, mai mult morcov?

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

gandurile mele bune pentru ralucule si pufymic!
sper sa nu mai fie si alti bebelusi bolnavi!

Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

me, my family and MY SON

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Aissa poti sa i pui morcovel mai putin si eventual mai adaugi un buchetel de conopida sau brocoli , dovlecel , cartof.
Parerea mea !

mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Neata
Aissa-mama (care e medic pediatru)mi-a spus ca de la prea mult morcov apare carotenodermia (parca asa se numeste)-li se coloreaza pielea in portocaliu...sinu tb exagerat cu morcovelul.

Mihaela- felete noastre tb sa se ia de manute si sa plece la plimbare. Ina a papat ierila 8.30 vreo 30 min la tzitzi..apoi la 12 60ml suc de morcov +putin mar si apoi dupa 30min 5 min la tzitzi..si apoi la 18 iar 4 min la tzitzi..credeam ca ma urc pe pereti de stres ca nu papa..am scos-o si la plimbare vreo 2 ore ..doar doar ar papa..si ea nimic..a mai papat bine dupa baita..vreo 20min..timo in care a mai si atipit...Azi noapte s-a trezit de 2 ori si a papat putin..si azi de la 6 nu a mai papat nimic..siacum gangureste cu peretii si nu are nici o treaba cu papa.

Ceai de musetzel i-am dat si eu Inei cand nu resusea sa faca kk..combinat cu chimen si anason...

Ania & bebitza Ina (23 oct 2004)
Inutza televizomana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata mamici!

Bebelina mea doarme de aseara dar pe la 8.30 in somn i-am dat 80 ml lapte caci nu se mai poate altfel....ea nici macar nu bea altceva ca sa zic ca-si face ratia zilnica de lichide.
O sa ma mai uit astazi dupa alti dintisori dar nu prea cred sa fie cazul. Oricum, trecem la verificat.

Georgiana, o fi ceva in aer prin zona pe aici de nu mai papa piticii nostri...hihihi.
Eu pana acum nu i-am dat biscuiti dar am luat Petit Beure si sper sa-i placa. Dupa 6 luni ii incerc pt ca au gluten.

Mel, acum ii dau PIKOVIT de ieri. La gust sunt foarte bune. O sa-i spun totusi doctorei marti cand mergem la vaccin ca nu e prietena cu vitaminele.

Iti tinem pumnii pt vaccin sa nu-l doara pe pui si sa nu faca febra!

Anamari, sanatate multa si asteptam vesti mai bune!

Dixie, cand aveti botezul?
Cat despre diversificat, noi am inceput de la 5 luni...deci nu e deloc tarziu. Te induce in eroare faptul ca bebelusii nostri (unii) sunt mai mari...gen Alexia mea de 6 luni.

Davina, si voi cu dintisori? Mai ce de iepurasi avem pe aici. Da-i cu un gel de calmare a gingiilor.

Eliana, voi ce vitamine luati?
Hehehe, mi-ai adus aminte de vremurile cand eram graviduta! Wow, ce a mai trecut timpul!
Tinem pumnii sa iasa prajitura buna.

Aissa, bebelinei mele i s-au umflat gingiile (si se albisera) de cand avea 3 luni si o saptamana...dar in parti (gen canini). Ordinea ar fi incisivii jos fata, apoi sus fata, apoi laterali...etc. Se poate sa nu se respecte totusi ordinea asta.
Bebelinei mele i-au iesit dintisorii de jos (incisivi fata). Gingia nu a fost inflamata si nici umflata si alba cum este la canini. Deci probabil ii cresc radacinile dintisorilor si o deranjeaza, dar ii vor sparge gingia mai tarziu (poate chiar dupa ce apar incisivii din fata).
Pt piure eu ii punea cate o bucata din fiecare. Un morcov, un cartofior, un pastarnac, o telina, o foaie ceapa, o felie mai grosuta de ardei gras, un sfert dovlecel.

Alexia seara este mai infundata dar ziua isi revine. Sper sa se faca bine cat mai repede. In rest este la fel de cumintica dar sclifosita...hihihi, hai ca o parasc la toata lumea!
Astazi ii voi da ou cu piure de legume (posibil doar cartof si morcov) si sunt curioasa daca o sa-i placa. Oricum mai mult de 30-40 gr nu mananca de piure.

Pupici si o zi buna!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput