Bebelusi de sept-oct 2004 (26)
Raspunsuri - Pagina 3
mina spune:
Muttzi,
eu am in frigider un borcanas de piure de morcovi de la Hero, si stiu ca ala e 125 g. Cand papa puiu compar si eu din ochi si imi dau seama cam cat e... nu e ff exact. La cereale am respectat odata dozajul de pe cutie (135 ml apa +6-7 linguri praf rezulta 200 g piure) si stiu ca asta inseamna un anumit castronel gol de un deget. Aaaaa, am si cantar, dar in lumina recentelor evenimente nu mai am incredere in cantare.
Alta sistem ar fi cu lingurita. De regula si in medie o lingurita de ceai de a noastra inseamna 5 ml sau 5 grame.
Mai are altcineva alt sistem de masurare?
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
ellen spune:
Mina, poti sa te uiti la mine in album si in cel cu iepurila la ultimele 2 poze se vede chiar bine cearsaful ala pus in patut. Eu pun cearsafuri din alea oriunde o las pe ea sa stea. Eu le iau de la un distribuitor si sunt putin mai ieftine decat la farmacie. Adica la farmacie cele mici sunt 10 mii/buc iar la distribuitorul meu cele mari sunt 10/buc (cel din poza este cel mare).
Daca vrei vorbesc cu el si ii spun sa-ti aduca.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
ana_a spune:
muttzi, eu am un borcanel de 125 de gr si unul de 150 si le umplu cu papa si vad cat pun in farfurie. Asta de cand cu obsesia mea sa vad cat mananca...normal nu cred ca ar trebui sa ne stresam atata...da ma crede-ti ca am facut si un caiet in care am notat fiecare ml de lapte si gr de papa mancat de Stefan????Da o sa-mi revin cat de repede...ca vad ca acu incepe a manca mai cu pofta...
danyce, da-mi si mie detalii despre dieta ta te rog.
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ellen spune:
Muttzi, am uitat sa spun . Eu am cantar de bucatarie si cantaresc tot ce ii dau sa manance. L-am primit cadou cand am luat robotul de bucatarie.
elyanne spune:
Muttzi cum a zis Mina ar fi sistemul de masurare... cel putin si eu stiu la fel: o lingurita are 5g.
In afara de masurat cu borcanelul, eu mai am o canita din aia cu tzutzuroi care este gradata si in aia ii pun mancarea si stiu aproximativ cat i-am dat.
Pana in piata cred ca o sa ies si eu cu pitica... sa vedem ce chef am. Ar trebui sa ajung la farmacie sa-i aiu glicerina cu stamicina, ca iar a facut din ala in guritza.
Elena cu cipilica
Eliana si Elena (23.10.2004)
muttzi spune:
Mina, buna ideea cu borcanasul... Cred ca o sa o folosesc si eu daca nu apare una mai buna. Si eu stiam de lingurita, dar nu stiam cate grame are.
Aissa, in sticluta sunt ml si nu cred ca au echivalent 1 la 1 in grame, dar cred ca putem face un fel de transformare (ml la gram).
Multumesc de raspunsuri.
ellen spune:
Ana, prin luna a 2-a am facut si eu caiet din ala in care am trecut cat mananca Alexuta la fiecare masa dar am renuntat la el dupa o luna..:)
muttzi spune:
Ellen si Elyanne thanks. O sa ma uit si dupa cantar de bucatarie prin oras (ca imi trebuie si la gatit). Voi de care aveti?
mina spune:
Eliana,
cand avea pete din alea albe in gurita, pe langa glicerina cu nistatin, eu ii dadeam si cu ceai de musetel. De fapt era o chestie accidentala, ca v-am mai zis eu ca imi prindea tamponul cu care-l stergeam pe fata si-l sugea. Insa am observat ca din momentul in care i-am pus ceai de musetel in gurita au trecut petele f repede si nu au mai aparut.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004