Un strigat disperat de ajutor! (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Poate ca ce-mi trece mie acum prin cap e o tampenie, dar am fost vineri cu masina la spalatorie si stateam si ma gandeam....am lasat acolo 200.000 lei, din care 50.000 au fost doar spaga baiatului care s-a ocupat de ea. Ma gandeam ca pe timp frumos spalatul unei masini nu-i o munca obositoare (chiar si cand nu ai conditii ca la o spalatorie) si sincer daca fam. florescu ar fi stat langa mine si ar fi fost interesati le-as fi lasat bucuroasa masina pe mana sa o curete (mie mi s-a mai intamplat sa mi-o spele copii amarati prin parcare, le dadeam 60-70.000 lei, veneau cu galeti cu apa si carpe si pana ma intorceam eu de unde aveam treaba o gaseam luna) . Asa pot castiga si ei niste bani cinstiti. Eu oricum aveam nevoie sa-mi spal masina, oricum plateam ca sa mi-o spele cineva, de ce sa nu le ofer lor sansa asta?! Din pacate eu stau mult prea departe de ei, dar mai stii?! Sunt lucruri marunte de care avem fiecare nevoie si pentru care oricum platim. Hai sa ne gandim care sunt astea (mie mi-a trecut prin cap spalatul masinii, dar pot fi mult mai multe), si in masura in care putem sa-i rugam pe ei sa le faca, contra cost, bineinteles.
E doar o idee, nu-i obligatoriu sa fie si buna, dar e mai mult decat nimic.

Mickyyy (28 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

chiar vroiam si eu sa intreb daca s-a rezolvat cu analizele si daca nu pot fi inscrisi copiii la gradinita. Macar pina la vacanta din vara mai prind citeva luni. Eu as plati gradi ptr 1 copil pina la vacanta de vara. Din pacate acum stau si eu cam prost cu banii, dupa 1 iau salariu si pot sa mai fac o contributie. Despre medicamente am tot vrut sa intreb: nu e ok B complex? mie la farmacie mi-au zis ca B12 nu exista pastile si de-aia mi-a recomandat B complex. Iar minimartienii aia nu pot inlocui deocamdata Vitamax-ul, ca abia dupa 1 mai pot cumpara restul cum am spus. Sorry! Oricum cred ca ptr copii cea mai buna solutie ar fi sa intre la gradi, ca acolo le asigura mincare calda la prinz, plus gustari, zi de zi, cred ca la stadiul in care sint ei i-ar mai pune pe picioare.

Ma gindeam si eu la ce ar putea face dl. Florescu sa mai cistige un ban, daca se pricepe la altceva in afara de condus, poate sa repare o masina a vreunui vecin, sa dea o zugraveala, chestii de-astea puctuale si care mai aduc un ban.

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aska spune:

Buna tuturor fetelor inimoase!
Urmaresc de ceva timp trista poveste a fam. Florescu si imi doream sa ii pot ajuta si eu cu ceva.
De aceea am luat legatura cu matusa mea din tara si astazi i-am dat nr de cont de la Banca Transilvania al fam Florescu. Va depune ea niste banuti (nu multi, din pacate, doar 500.000 de lei).
Am scris acest mesaj numai pentru ca de abia acum mi-a trecut un gand prin cap: mesajul initial cu povestea fam Florescu este mai vechi si doream sa verific daca mai e de actualitate acel nr de cont scris acolo.
Daca cumva s-a schimbat ceva va rog dati-mi un semn. Nu as vrea sa nu ajunga la ei banii.
Va doresc toate cele bune tuturor.
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Andra, eu sunt de acord cu propunerile tale, insa cineva care are un job de felul asta trebuie sa vorbeasca cu dl Florescu. Nu cred ca n-ar fi de acord sa faca o munca cinstita pentru un ban...
Cat despre gradinita, chiar as vrea sa preia cineva initiativa, din Bucuresti sa stiu ce facem. Si eu vreau sa contribui lunar pentru gradi...
Aska, contul este acelasi. Orice suma e binevenita, atata vreme cat copilasii au nevoie de mancare...

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Rugaminte la fetele din Bucuresti:
Poate careva sa se ocupe mai serios de cazul familiei Florescu? In ultimul timp eu nu prea mai reusesc si nici nu se prevede prea curand mai mult timp la dispozitia mea:(.
Am vorbit acum cu dn. Florescu, Elena este bine, nu a fost otita de la TBC, i-a cumparat dansul si Calciu carbonic, deci tratamentul a fost facut ok.
La primarie nu a reusit sa ajunga sa vada ce e cu dosrul acela.
La protectia copilului i-au spus ca nu au centre de zi decat pentru scolari, insa a sunat dansul iar la Casa de copii nu e acasa si cei de acolo au fost nemultumiti de raspunsul pe care dansul l-a primit si au zis ca insista ei si il vor suna sa-i spuna daca se rezolva cu cazarea copiilor pe timp de zi.

Este o urgenta acum cu intretinerea pe februarie, ca sa-i poata primi cupoanele trebuie sa plateasca diferenta de 1.250.000 lei, credeti ca mai putem face ceva?
Lumina va veni cam 400 de mii.

Bineinteles ca mai sunt restantele la intretinere, la care penalizarile tot cresc daca nu incep sa plateasca din urma, nu mai stiu exact dar parca erau 40 si ceva de milioane.

Roxana poate tu mai poti strange niste bani? Ulisernic mai poti da o tura daca se mai ofera fetele sa dea ceva?
Nu mai stiu pe cine sa mai rog, oricine poate ajuta cu ceva e binevenit, macar 2 milioane daca strangem acum pana pe 3 aprilie sa poata sa i se ia in calcul cupoanele si sa plateasca lumina( cupoanele de caldura ar fi cam 1.350.00, e pacat sa-i piarda)

Fetele eu nu ma dau deoparte dar momentan nu mai pot sa fac prea mult, preia deci cineva stafeta?

Numai bine va doresc,
Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Da, cu mare placere, daca e cazul chiar va rog sa-mi scrieti pe privat sau aici, la subiect.
Si eu stiam ca centrele de zi sunt pentru scolari, dar speram sa ma fi inselat.
Ma bucur sa aud ca fetita este bine:-)
Va pup,
Mihaela

Mergi la inceput

Ma ofer si eu sa strang bani pentru Fam. Florescu. Asa cum am mai spus, eu voi dona lunar cate ceva, iar pe 1 Aprilie voi veni cu 500.000 lei. O sa mai lansez apeluri si pe topicul Cluj iar fetele de pe forum care vor sa doneze, o sa le scriu pe PM contul meu sau adresa mea, daca vor s-o faca prin mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Buna, fetelor, scuze ca n-am mai trecut pe aici, am avut si eu fetitele racite din nou si n-am mai avut timp de mare lucru.
Roxana, dupa 1 aprilie o sa fiu si eu in stare sa mai trimit niste bani, asta inseamna luni, cel mai sigur. O sa folosesc din nou contul tau. Nu stiu sigur cit o sa pot trimite, oricum , minim 500000. Am inteles ca din nou sint probleme cu alimentele, ma gindesc sa fac o cumparatura si sa fac un pachet pe care sa-l trimit prin microbuz la Bucuresti, asta inseamna ca cineva ar trebui sa fie la destinatie sa il preia si sa il duca familiei Florescu. Inteleg ca doamna Florescu va trebui sa plece din nou la sanatoriu, asta inseamna ca domnul Florescu nu ar putea sa lucreze? ce se mai aude cu gradinita copiilor? Cred ca ar trebui rezolvata cumva problema ingrijirii lor pe timp de zi, pentru ca altfel nu va fi nici o sansa ca tatal sa-si poata lua o slujba pentru a intretine familia, nu? Cred ca de fapt aici e problema cea mai mare si ar trebui sa faca un efort sa gaseasca solutii si sa se organizeze in asa fel incit sa iasa din cercul asta vicios.
Mihaela, daca eu pun un pachet saptamina viitoare, crezi ca ai putea sa il preiei tu de la microbuz? daca poti in principiu, ramine sa discutam pe PM detaliile, da?

Mergi la inceput

Tocmai am vorbit cu dl. Anton Dan. Mi-a spus ca au ramas iarasi fara bani, nu mai aveau nici de paine. Fetelor, daca aveti vreo idee despre ce si cum sa facem sa-i ajutam sa iasa din cercul asta vicios, eu nu am nici o idee, dar as face cu placere ceva, daca m-ar indruma cineva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Roxana,

Eu ma gandesc ca ar putea sa se "lipeasca' de o echipa de meseriasi (ex zugravi) sau instalator sau orice tip de munca care nu necesita angajament pe termen lung. Cred totusi ca pentru un barbat exista tot felul de mici reparatii/servicii din care sa scoata bani. Nu e o solutie pe termen lung insa poate fi un inceput si un semn(al) ca incet-incet, continuind sa primeasca ajutor, reusesc sa iasa din cercul vicios.
La Oficiul fortei de munca a incercat? (sau cum se mai numeste) E drept ca ofera joburi prost platite (dar sint platite)insa poate gaseste ceva temporar (sint multi care cauta pe termen lung si nu accepta proiecte scurte)
Ma mai gandesc...

Mergi la inceput