Un strigat disperat de ajutor! (3)
Raspunsuri - Pagina 15
aska spune:
Buna fetelor,
desi nu am reusit decat o data sa ma implic in ajutorarea acestei familii, urmaresc in continuare situatia lor si imi doresc sa pot face mai mult.
Rasfoind pe internet presa de azi, am dat de urmatorul articol in Ziua:
ZIUA - SOCIAL - Vineri, 15 aprilie 2005
Ajutoare exceptionale pentru copiii necajiti
Perioada maxima este de sase luni, cat considera statul ca ii trebuie familiei sa iasa din criza
Incepand din aceasta luna, primariile acorda ajutoare exceptionale tuturor copiilor din familiile aflate in dificultate, cuantumul fiind de 780.000 lei/copil/luna timp de patru luni. Perioada se poate prelungi pana la sase luni, in caz ca familia beneficiara nu a depasit situatia de criza in care se afla. Cuantumul ajutorului poate depasi suma de 780.000 lei, dar se acorda o singura data, pentru cheltuieli legate de proteze, medicamente, alte accesorii medicale sau interventii chirurgicale. Solicitantii trebuie, obligatoriu, sa fie in cautarea unui loc de munca, aflati in evidenta Agentiei de Ocuparea Fortei de Munca. Primaria Sectorului 3 anunta ca ajutoarele se acorda numai prin Dispozitie a primarului, in conformitate cu Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Documentul se emite in baza propunerii motivate a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a cererii si a anchetei sociale care justifica starea de necesitate a familiei. "Masura vine in sprijinul familiilor cu multi copii, pentru prevenirea abandonul scolar si cel familial, punand accent pe sustinerea copilului in familie si crearea unor conditii de viata decente pentru aceste persoane", ne-a declarat primarul Liviu Negoita. Pana in prezent, Directia de specialitate a analizat 71 de cereri si a acordat prestatii financiare exceptionale pentru 116 copii, in valoare totala de 285,5 milioane de lei.
Prestatia financiara exceptionala poate fi acordata urmatoarelor categorii de persoane: familii monoparentale; copii aflati in familia extinsa (bunici sau matusi); familii care au copii cu handicap; familii aflate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului DGASPC, care beneficiaza de ajutor social, avand minimum trei copii in intretinere; familii cu multi copii, cu un venit lunar mai mic de 1.800.000 lei/membru de familie; copii ai caror parinti executa o pedeapsa privativa de libertate sau eliberati recent, cu conditia sa se afle in evidenta Agentiei de Ocuparea Fortei de Munca, in cautarea unui loc de munca.
Magda SEVERIN
Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=9755&data=2005-04-15
Sunt sigura ca acest ajutor de la primaria de sector ar fi binevenit pentru ei.
Tatiana
ulisernic spune:
Bianca (Lyada), nu ti-am mai scris PM, intrucat am vazut ca nu mai este nevoie sa ne intalnim maine:-)
Va pup si va doresc un weekend placut,
Mihaela
roxana1974 spune:
Andra_ eu am pus pe la ora 15:30 in cont 1 mil. asa cum ne-am inteles. Luna viitoare, tot prin 15-16 voi pune iarasi pentru bona. Va multumesc din nou pentru eforturile pe care le depuneti.
Roxana
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
madalina horsa spune:
Roxana, eu nu am mai ajuns la banca, vroiam sa trec maine pe la ei inainte de a pleca, daca s-au strans cei 3 milioane atunci eu ii tin si luni/marti ii dam la intretinere, ok?
I-a spus cineva domnului Florescu despre ajutorul de la primarie despre care s-a scris mai sus?
loreema24 spune:
Fetelor are cineva nevoie de un suport de baie pt nou-nascut?
Este rosu cu roz, se pune direct in cada , este in stare f buna.
Nu il vand, il dau pt ca noi am trecut deja la scaunel de baie.
Ramona & Loreema
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by madalina horsa
Roxana, eu nu am mai ajuns la banca, vroiam sa trec maine pe la ei inainte de a pleca, daca s-au strans cei 3 milioane atunci eu ii tin si luni/marti ii dam la intretinere, ok?
I-a spus cineva domnului Florescu despre ajutorul de la primarie despre care s-a scris mai sus?
Ok Mada, din cate vad s-au strans primele 3 mil. Daca se strang banii promisi pana acum, tot mai avem nevoie de inca 1 mil. si jumatate. Nu e mult. Sper sa reusim.
Roxana
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47612" target="_blank">Un strigat disperat de ajutor! (4)
Irina,veve & croko
poze,poze si iar poze