Mamici de septembrie - octombrie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 7
Tonnia spune:
Buna dimineata!
Ioana si Lia, listeria se tine sub control foarte bine cu antibiotic. Important e ca ati aflat din pripa! Atentie cu branzeturile si cu carnea (sa fie preparata termic tare de tot, nu chiar cenusa, dar competent). Se rezolva!
Valen, cum ai aflat de sindrom?
Tonnia spune:
Valen, am scris amandoua odata! Ti-a dat sa faci anticorpii automat? sau banuiai ceva? Ca nu intra in uzuale.
Flavia_Hurducas spune:
Valen, imi pare rau de ceea ce vad, dar sunt convinsa ca bb va fi sanatos tun. Dar cum ai ajuns sa faci aceasta analiza? Aveai vreo banuiala, sau ceva semna?
In legatura lu listeria, trebuie sa recunosc ca m-ati speriat. Acum caut de zor o policlinica in Brasoc care sa faca si aceasta analiza. Nu de alta, dar chiar si de Revelion am mancat biftek tartar. Imi place foarte mult, dar la vremea aceea nu stiam la ce riscuri te expui, mancand carnesi oua crude.
Flavia 9+
locca spune:
Neatza
Imi pare rau ca am deschis calculatorul si am dat peste vestile astea. Dar, Ioana si Lia, stati linistite si nu va stresati, ca nu face bine, va spun din proprie experienta. Listeria, daca ati aflat de ea, se trateaza. Mergeti si refaceti analizele la Cantacuzino. Eu nu am mai fost de mult acolo, dar acum vreo 7 ani cand ii vizitam destul de des din cauza toxoplasmozei, ma duceam dimineata pe la 8 la recoltare. Era cam nasol ca era lume multa si se lua biletel de ordine. Sper ca s-a mai schimbat intre timp. Chiar va rog sa-mi spuneti si mie cum e acum.
Fetelor, eu chiar vroiam sa va intreb daca voi ati facut si analize de anticorpi anticardiolipinici si antilupus. Pentru ca pe mine m-a trimis la Fundeni sa-mi fac si aceste analize. Am inteles ca pe baza lor se pune diagnostic de sindrom antifosfolipidic. Doamne, Valen, chiar asa de mult costa? Mi-e rau.
ruxandra (13+)
valen spune:
Tonnia, la acest sindrom sunt predispuse mai ales femeile care au la activ un avort spontan. Eu nu vreau sa sperii pe nimeni dar continuu sa cred ca trebuie sa faci multe analize pt. ca nu se stie niciodata.Deci, am un avort spontan si eram predispusa. Poftim ca am acest sindrom! Chiar aseara am mai aflat de cineva care a depistat aceasta boala. Stii, te gandesti mereu ca "mie nu mi se poate intampla" si totusi cuiva trebuie sa i se intample. Avand acest sindrom poti face lupus. Chiar ieri mi-am recoltat sange si pt. lupus anticoagulant si sper sa iasa negativ. REPET: nu vreau sa sperii pe nimeni, dar cazul meu poate fi o lectie pt. voi si ar fi pacat sa nu invatati din el.
LiaMia spune:
quote:
Originally posted by valen
Lia Mia ce rezultat ai, mai exact ce titru? Eu zic sa stai linistita pt. ca analiza de listeria si urmareste in dinamica pe tot parcursul sarcinii si oricum sunt multe femei care au facut tratament si au nascut copii sanatosi tun. Nu te nelinisti si raspunde-mi
Multumesc, Valen. Titru? Citat din raportul medical: 1/160 Sugereaza: - boala veche; - reactie incrucisata; - debut. Pentru lamurire se recomanda repetarea determinarii dupa 2 sapt. Inchei citatul. Au trecut deja trei sapt de la recoltarea probelor pentru aceast aanaliza, asa ca ma pot duce sa o repet. Luni ma duc la ginecolog si vad ce zice.
LiaMia
Tonnia spune:
Mie nu mi le-a recomandat nimeni. Cu toate ca am stat mai intai pe la aspirante si mi-am luat o gramada de analize, pe astea nu le-am facut!
valen spune:
Intr-adevar Locca, pe baza acestor analize se pune diagnosticul de sindrom antifosfolipidic. Eu le recomand fetelor care au avut avorturi spontane sa faca aceste analize.
7+
Tonnia spune:
Cica cel mai bun in domeniul sindromului ar fi Tutunaru. de altfel el nu recomanda in toate cazurile Clexane, are tot felul de scheme!
valen, bine ca ai aflat!
Fetelor, poate ar trebui toate sa ne facem analizele astea!
Lia, la titrul tau, nici nu cred ca se ia tratament, nu?
oana0204 spune:
Fetelor ma bucur ca va gasesc asa active.
Din pacate eu nu ma simt asa bine... nu vorbesc din punct de vedere fizic.. aici stau bine: mai cate un junghi, mai cate o greata, dar sufletesc sunt la pamant. Nici acum cand va scriu lacrimile nu mi s-au uscat de pe obraz. Imi e dor de acasa, imi e dor de mama si tata, imi e dor sa ma duc in vizita la prietene, imi e dor de bunica, imi e dor de locurile unde am copilarit si am crescut, imi e dor si de sotul meu care a plecat de 4 ore la serviciu. Sunt singura, e 2 noaptea si nu-mi pot gasi linistea. Am vorbit si cu mama pe messenger ca la telefon nu as fi fost in stare.. nu stiu ce sa ma mai fac, simt ca ma usuc de dor... Sa fie oare de vina hormonii?
Oana D - 11+ saptamani
Foto