Mamici de septembrie - octombrie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !
Lucia_cs, si tu imi prezici tot baiat??!!! N-ar fi exclus ca la inflatia de fetite care a fost si se pare ca va fi, eu sa nasc un baietel. Tot timpul trebuia sa fiu altfel. Orie ar fi, sanatos sa fie!

Flavia 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

Salut, burticutelor!
Astazi sunt cam trista. Aseara am reusit in sfarsit sa capat rezultatele de la Sanador - nu voi mai apela niciodata la serviciile lor. Am asteptat de pe 8 feb sa-mi dea rezultatele la doua analize...
Din pacate anti listeria nu se face la Medicover-Sinevo, laboratorul cu care lucrez de cativa ani si de care sunt multumita.
De ce trista? Pentru ca rezultatul la listeria a iesit echivoc si trebuie sa-l repet (de data asta ma duc la Cantacuzino). Si sper sa iasa negativ si bb sa creasca sanatos. Speram sa scap de ganduri dupa luarea rezultatelor, dar nu a fost asa... Asta e. Totusi eu cred ca o sa fie totul bine si ca au gresit ei cumva.
Pupici,
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Neatza, fetele!Bun venit noilor burtici si bebelusi sanatosi! Eu am fost ieri la doctor si i-am vazut iarasi inimioara; de data asta am si auzit-o. A fost o senzatie minunata si m-a coplesit total. Eu acum trebuie sa ma ocup de alte probleme. Am sindrom antifosfolipidic ceea ce inseamna ca va trebui sa fac tratament cu aspirina si Clexane pe tot parcursul sarcinii. Asta nu ar fi o problema, doar ca o injectie costa cam 400.000 lei si trebuie facuta in fiecare zi. Medicul meu ginecolog mi-a dat ieri o scrisoare medicala cu care am fost la medicul de familie care mi-a dat o reteta cu care trebuie sa merg la Casa Asiguratilor de Sanatate pt. a primi aprobare sa le iau gratis. Medicul meu a fost super si mi-a dat ieri 2 injectii de 0.4 ml(pt. ieri si azi) si inca 4 injectii de 0.2 ml, sa le am in caz ca nu rezolv repede cu birocratia. Am sunat la CAS azi dimineata si mi-au spus ca aprobarea dureaza cateva zile. Ma voi duce mai tarziu sa-i strang de gat, pt. ca in cateva zile eu pot sa pierd sarcina. Nici nu ma gandesc sa nu rezolv azi, asa ca iata cu ce m-am procopsit.Ceea ce ma linisteste este faptul ca am auzit si de alte femei care au fost ca mine si au nascut copii sanatosi si, mai mult de atat, simt eu ca totul va fi bine. 7+

Mergi la inceput

Lia Mia ce rezultat ai, mai exact ce titru? Eu zic sa stai linistita pt. ca analiza de listeria si urmareste in dinamica pe tot parcursul sarcinii si oricum sunt multe femei care au facut tratament si au nascut copii sanatosi tun. Nu te nelinisti si raspunde-mi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neata fetelor!

Lucia, multumesc pentru cuvintele frumoase. Eu stiam ca e un pic de munca la intretinut lista, si cum aveam acest timp, m-am gindit sa-l folosesc cu folos. Si de acum inainte pot si vreau sa ma ocup de lista, dar daca vedeti vreodata ca n-am pus lista si nu sint on-line pe site, sa o puneti voi.

Io am o veste proasta, dar m-am tinut tare si n-am plins: am listeria 1/320. Mi-a dat tratament din saptamina 14 si jumate, cu ampicilina, 500mg la 6 ore, 14 zile. Apoi sa repet analiza. Daca mai stiti cazuri care au avut listeria in sarcina, va rog sa-mi ziceti si mie ce tratamente au facut. Am citit pe net si am vazut ca se poate tine sub control. Eu sper sa am noroc si sa nu se infecteze bb. Nu cred ca au gresit analiza, dar o sa ma duc luni la Cantacuzino sa o refac, macar sa vad daca a evoluat.

Si am si o veste buna: maninc struguri in timp ce va scriu.

Ioana

Mergi la inceput

Ioana, te rog sa nu te nelinistesti. Titrul de 1/320 nu este o tragedie. O sa faci tratament si vei fi bine. Important este sa scada titrul la urmatoarea analiza. Cauta cumva cu google despre problema ta si vezi ca tot pe forumul asta au mai fost fete care au facut tratament. Fii te rog optimista. Nici nu-ti imaginezi ce bine ii este lui bb daca tu gandesti pozitiv. Eu ce sa mai zic cu problema meu? Ar trebui sa ma sinucid? Nici gand...in fiecare clipa ma gandesc cum creste bb si ce bine ii va fi cand se va naste. Hai, cauta pe forum si promite-mi ca nu te gandesti la nimic rau. Astept....7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineata burticute! S-avem toate o zi frumoasa si un week-end la fel! Si daca ne gandim ca vin si 1 martie si 8 Martie, incepe primavara!!!
Martta, de-abia astept sa mergi la doctor si sa vii cu vesti bune! Sigur BB-ul tau a crescut si o sa se vada bine! Ma intrebai de ce vreau sa fac amniocenteza; eu nu prea vreau drept sa spun si nu mi-e rusine sa spun ca mi-e frica de acul acela... singura mea problema este faptul ca am implinit 35 de ani si stiam ca de la 30-32 se recomanda. Asta e. Poate nu e cazul, Doamne ajuta!
Locca, multumesc frumos pt. informatii si fii sigura ca BB al tau n-are nici o treaba cu rubeola si e bine sanatos!
Aura, tare frumos ai scris!
Lia, eu zic sa repeti analiza si sa stai linistita; se pare ca se gresesc analizele-astea la greu!
Valen, imi pare rau ca ai problema asta dar o s-o depasesti cu siguranta si o sa faci un BB sanatos si destept! Si nu-i lasa pe astia de la CAS, ca la hartogaraie nu ne-ntrece nimeni! Bate-i la cap si rezolva problema! Doc. al tau a fost super ca te-a ajutat cu injectiile, inseamna ca te poti baza pe el! Dar ce inseamna sindromul asta antifosfolipidic? A rezultat din vreo analiza?
Mihaela 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

valen, iti tin pumnii sa rezolvi cu CAS azi! Si daca sint cazuri in care bb-ii n-au avut nici o problema, atunci fii sigura ca si tu o sa fii o norocoasa!

Lia, ne vedem luni dimineata la Cantacuzino pentru a 2-a listerie? Daca stii cumva care e programul la Cantacuzino pentru analize, zi-mi si mie.

Pe DC cautarea nu merge, asa ca o sa rasfoiesc "la mina" subiectele sa gasesc mai multe informatii despre listeria.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, din cate citesc, listeria asta se trateaza, oricum repeta analiza! Si fii optimista, problema se rezolva fara ca BB sa stie! Si pofta buna la struguri!
Mihaela 9+

Mergi la inceput

Sindromul antifosfolipidic a rezultat in urma analizei pt. anticorpi anticardiolipinici. Am intr-adevar un medic super si trebuie sa-i multumesc ca mi-a dat sa fac aceste analize pt. ca altfel as fi pierdut sarcina si n-as fi stiut de ce. Sindromul asta este o boala imuna care se declanseaza hormonal, in anumite circumstnte. Sarcina poate fi una dintre circumstante. Asta inseamna ca sangele se coaguleaza mai repede si astfel bb nu se mai hraneste, nu se mai dezvolta si...In cazul mamei se poate intampla sa faca tromboza, adica din cauza acestei coagulari, vasele de singe sa se blocheze si astfel sa se formeze cheaguri, ceea ce intelegeti si voi ce inseamna. Tratamentul asta cu aspirina de 75 mg si clexane ajuta sangele sa nu se coaguleze anormal si totul sa fie bine. Ca o paranteza, injectiile astea sunt foarte dureroase si din cauza lor te invinetesti, dar nu asta e problema. O sa arat prin luna a7a batuta mar, dar nu-i bai. Cam asta cu sindromul antifosfolipidic.7+

Mergi la inceput