Mamici de septembrie - octombrie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 5
miflore spune:
Ioana, astia merita doar ciocane in cap dupa mine!
oare daca ai suna si maine nu cumva ai auzi alt motiv la fel de "plauzibil"? Ei oare n-au pe stoc macar acolo cat sa rezolve analizele in lucru? Hmmm, ce sa mai, asta-i Romanica!
Bun venit Ruscus!
si sarcina usoara si un
sanatos si destept! Ne-nmultim, fetelor, pe zi ce trece!

Mihaela
9+
monicafrosa spune:
Salutare burtici,
Felicitari noilor burtici care ni s-au alaturat. Sa aveti
frumosi, destepti si sanatosi.
Fetelor, eu am descoperit o alta placere. In fiecare dimineata beau o cana zdravana de nes cu lapte. Nu va alarmati, e nes decafeinizat, deci pot bea cat vreau, dar eu beau numai dimineata. Si am observat ca imi taie orice foame. Nu-mi mai trebuie mancare vreo 2-3 dupa aceea. Eu mananc totusi, ba un fruct, ba un iaurt, oricum ceva usor.
Sper sa va rezolvati problemele cu analizele.
Va doresc o zi buna.
Monica
locca spune:
Mihaela, mie mi-a zis ca amniocenteza s-o fac la 16 saptamani. Nu mi-a zis nimic de triplu test, insa eu o sa fac amnio pt. a vedea daca in cazul in care am avut intr-adevar rubeola copilul a fost afectat. Deci nu cred ca am nevoie de triplu test inainte. Si daca tot ma supun procedurii asteia neplacute o sa cer si testarea genetica. Dr. mea a sunat aseara la cineva de la GeneticLab si i-au spus ca dureaza cam 2-3 saptamani pana dau rezultatele. Ma mai vad cu dr. luni dimineata si o s-o mai intreb atunci ce si cum cu programarea etc.
Ioana, si mie mi se pare inacceptabil ce fac astia cu analizele. Sa le zici vreo cateva. Si ai mai si platit o gramada. Eu am ajuns la concluzia ca e mai bine sa le faci pe bucati, unele intr-o parte, altele in alta parte, doar ca te inteapa de mai multe ori.
ruxandra (13+)
liadi spune:
Salutare
-dute,
Sunt tare fericita pt. ca am fost azi la medic si mi-a confirmat sarcina. Am fix 5 saptamani de la ultimul CM si s-a vazut sacul embrionar. Deocamdata atat. Peste 10 zile merg la control sa vedem cum evoluam. Am primit si sustinere hormonala, preventiv date fiind antecedentele.
In rest ma simt bine, deocamdata.Desi ma incearca niste arsuri la stomac si tebuie sa mananc biscuiti. Sper sa treaca ca altfel ma fac cat o balena.
Bun venit noilor gravidute Florina, Deea,Bebelusi sanatosi si voiosi!
Florina am vazut ca esti din Cluj si practic suntem cam "de-o varsta". La ce medic esti?
loccasunt sigura ca nu este nici o problema cu bb-le tau. Pentru ca rubeola da malformatii genetice doctorita s-a gandit bine sa faci amniocenteza. De triplu test nu mai este nevoie. De fapt acest triplu test ar trebui sa-l faca orice graviduta. Este si statistic si daca apare o probabilitate crescuta sa fie o boala genetica atunci se face amniocenteza. Desi nu intotdeauna se adevereste acest lucru. Verisoarei mele i-a iesit o probabilitate foarte mare (peste 80%) ca fatul sa aiba sindromul Down. Iti dai seama ce spaima pe ea. Din fericire la amniocenteza s-a dovedit ca bebe este sanatos. Si asa a si fost. Deci, amniocenteza reprezinta practic prelevarea de lichid amniotic (in care exista celule descuamate de pe fat) si determinarea cariotipului genetic (inclusiv sexul cu 100% precizie). Aici apar genele mutante, daca este cazul, care determina o boala sau alta.
La tine sunt sigura ca a fost o gresala si oricum tu ai facut boala in copilarie deci ai anticorpi. Nu prea am auzit de reimbolnaviri dar stiu ca nu reprezinta un pericol pentru bebe. Iti tin pumnii.
, Lia
martta spune:
Mihaela: eu merg sapt. viitoare la dr. O sa-ti spun cum a fost. Pt ce vrei tu sa faci amniocenteza, ca nu am inteles f.bine?
Sora mea, la inceputul sarcinii, facuse o radiografie si nu stia ce repercusiuni ar putea sa aiba. Era disperata si dorea sa faca amnio ca sa se asigure daca totul e o.k., dar mai multi medici au indrumat-o sa renunte, caci riscurile de a aparea complicatii dupa amnio sunt f. crescute. Gasisem si un articol aici, pe DC, in legatura cu riscul de provocare a avortului. Eu nu vreau sa va sperii, dar ganditi-va f. bine daca chiar merita sa faceti amnio. Si inca ceva, din fericire, nepotica mea s-a nascut sanatoasa.
Sarcina usoara in continuare!
Marta
Simona8004 spune:
Buna seara tuturor,
Ma bucur asa de mult ca suntem din ce in ce mai multe. Sa dea Domnul sa avem copii sanatosi si voiosi.
Si eu am fost su sotul la eco miercuri dimineata. Se pare ca e un somnoros de BB. Cind dr. a pus aparatul pe burta s-a auzit imediat inima batandu-i, iar sotul meu a fost foarte impresionat ca bata asa repede. Dr. a incercat sa vada daca misca, iar intr-un sfirsit ne-a facut pe plac si sa miscat. Avem prima fotografie cu el/ea. Pina acum mi-a spus ca e f. bine si ca doar in cazul in care nu ma simt bine sau cred ca ar fi ceva suspect sa mai merg la inca un eco, dar urmatorul a spus sa-l fac la 6 luni. Bine, bine, dar nu cred ca ea s-a gindit la faptul ca nu rezist eu atita timp sa nu mai stiu cite ceva despre BB.
Fetelor, aveti incredere in Dumneazeu ca ne pazeste de orice rau. Asa ca ar fi tare bine sa priviti cu optimism la sarcina voastra. Sunteti cele mai potrivite pentru BB-ici vostri.
Va doresc numai bine, sanatate si multa buna dispozitie
.
Simona8004 8 saptamini si foarte fericita ca voi fi mamica, pentru prima data.
Va pupicesc dulce pe toate
diafera spune:
Buna fetelor,
Trebuie sa va spun ca ma simt atat de bine printre voi ... cu toate ca nu prea sunt harnica la scris... citesc cu atentie toate mesajele voastre si faptul ca sunt printre voi si simt de cele mai multe ori ceea ce simtiti si voi .. imi da curaj. Acest topic si cel despre dr. meu sunt singurele subiecte pe care intru in perioada asta pentru ca sunt extrem de obosita si ocupata la servici.
Ma bucur ca ne inmultim randurile in fiecare zi si ma rog
sa ramanem in continuare impreuna. Deja stau si visez la cum vor arata discutiile noastre peste cateva luni.... care va fi prima care ne va spune ca a simtit bb miscand sau multe altele !
Azi am fost din nou la dr. si m-a asigurat ca totul e mai bine decat ok. Ma cheama in fiecare saptamana... asta pana trece perioada periculoasa ... si pentru asta sunt linistita. Fata de data trecuta, cand am pierdut sarcina si ma indoiam ca voi ajunge pana la sfarsit, acum stiu ca va fi bine . Si fac tot posibilul sa fiu optimista, sa ma gandesc numai la lucruri pozitive si sa ma bucur la orice ocazie mi se ofera.
va doresc la fel si voua tuturor si va multumesc ca existati,
Aura
lucia_cs spune:
fetelor, da' harnice mai sunteti. Eu am cam umblat creanga zilele trecute si am cam ramas in urma cu noutatile.
Vreau sa salut toate burticutele noi, imi cer scuze ca nu mai stiu numele tuturor celor care au venit in grup de la ultima mea postare. ![]()
Ioana,, felicitari pentru fetita,
nu ma gandeam ca e posibil sa se vada atat de repede, dar avand in vedere faptul ca faci ecografe atat de dese meritai sa fi singura care afla ceea ce are.
Nu stiu de ce, dar la tine ma tot gandeam ca ai sa ai fetita, iar la Flavia ca o sa aiba baiat (la Flavia mai ramane de vazut). Dupa caracterul vostru mi s-a parut ca asta vi se va potrivi ca si primul copil. ![]()
Diafera, ai scris atat de frumos... 
Fetelor, e extraordinar sa va vad atat de harnicute si dornice de a ne impartasi experientele voastre.
Eu am experimentat in ultimult timp greturi, pofte si dureri de cap.
Voi aveti dureri de cap?
Oare sunt normale?![]()
Va pup dragelor si va doresc o zi buna maine! 
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
lucia_cs spune:
Ioana,
Sunt sigura ca toate fetele apreciaza foarte mult munca ta, cu ajutorul tau avem mereu o lista cu toate burticutele la zi.
Pe aceasta cale as dori sa-ti multumim cu toate!

Eu te consider sefa de burticute. ![]()
Daca tot veni vorba de lista, poti sa treci si la mine spitalul la care voi naste:
Johns Kopkins Hospital, Baltimore, MD, USA
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
anirim spune:
Un bun venit viitoarelor mamici in listuta de gravidute
, sa dea Domnul sa va simtiti bine si sa aveti bebelusi sanatosi,
Voi cum va mai simtiti ?
Eu 3 zile consecutiv am mancat branza topita cu rosii si nu am mai dat la boboci si ma simt bine, aseara am mai diversificat meniul si am papat branza cu smantana si mamaliguta si ma bucur din tot sufletul ca bebita nu a facut nazuri pana acum… acum sunt la servici si deja m-au luat niste frisoane…of nu vreau sa dau la boboci la servici… ce ma fac ?![]()
Va pup dulce.
anirim
9+